Hur lång tid kokar kål i en kastrull på spisen, i en långsam spis och ångas?

Pearl bygg är en av de mest ovanliga, men mycket användbar. Dess användning i kosten på grund av närvaron av ett stort antal fördelaktiga spårämnen och vitaminer som är nödvändiga för hela kroppsarbetet.

pärlbyg

Bland de viktigaste och värdefulla noterna:

 • vitamin b6;
 • kalium;
 • magnesium;
 • selen;
 • fosfor;
 • fiber;
 • aminosyra-lysin.

På grund av de höga näringsmässiga egenskaperna hos pärontorn används för både vardag och kost, eftersom det kan minska aptiten. Dess användning utlöser bildandet av kollagen, vilket har en fördelaktig effekt på huden och håret. Kokt pärontorn kommer att hjälpa till i följande fall:

 • när du vill minska eller stabilisera vikten
 • förbättra arbetet i magen och minska belastningen på matsmältningsorganet;
 • bli av med problemet med förstoppning
 • för att förhindra svampsjukdomar;
 • ta bort toxiner och skadliga ämnen som ackumuleras i kroppen.

Pärlbarn stärker också immunsystemet, vilket gör det vanligt att bekämpa eller förhindra förkylningar. Därför är möjligheten att laga denna produkt en viktig färdighet som varje värdinna ska ha..

Grundregler

För att korrekt svetsa korn måste du överväga några regler. Viktiga förutsättningar för framgång är att ta hänsyn till att grillen är kokta under en lång tid, varierar matlagningen något beroende på vilken typ av maträtt du planerar att laga mat. Du bör också ta hänsyn till dina egna önskemål, eftersom sådana faktorer som smutsighet eller viskositet hos den färdiga produkten är beroende av det..

Om det är nödvändigt att förbereda en smutsig version, görs matlagningen enligt följande:

 1. Du måste ta 1 glas korn och 2,5 glas vatten;
 2. Sätt på medelvärme;

Tillagningstid – 60 minuter.

Kaloriinnehåll (100 g korngröt) – 109 kcal.

För att göra gröt viskös i konsistens måste du ta 200 g spannmål och 1 liter vatten. Tillagningstiden ökar till 90 minuter. En funktion som kan ändra tillagningstiden är den valda köksredskapen. Om den har en tjock botten, tar det längre tid. Du kan klippa den genom att förkoka kornet i vatten (20-30 minuter före huvudkokningen).

Hur många korn bryggs utan blötläggning

pärlbyg без замачивания

Om det inte finns någon tid att suga på perlekornet, är den optimala tillagningstiden i genomsnitt 75 minuter. Det är svårt att beräkna det exakt, eftersom denna indikator kan påverkas av olika spannmål, dess ålder och storlek, de valda rätterna..

Det är enkelt att bestämma kornens beredskap – kornen måste vara svullna, ökade i volym, mjuk men inte kokt mjuk. Matlagningsmetoden kommer att vara enligt följande:

 1. Pärontorn är nödvändigt för att sortera ut innan du lagar mat, skölj sedan 1-2 gånger;
 2. Häll i en behållare med vatten (2-3 glas), sätt på medium värme;
 3. Vänta tills vattnet kokar, häll sedan 200-250 g korn;
 4. Koka innehållet i behållaren på stark värme i högst 3 minuter;
 5. Ta bort vätskan från spisen, häll rent vatten i samma mängd (2-3 glas);
 6. Vänta på kokande vatten, minska värme till medium, koka tills du är klar (50 minuter).

Efter tillagning täcka behållaren med lock, eventuellt lägga på olja på den. Lämna till infusioner i ytterligare 10 minuter före servering..

Hur mycket spannmål kokas med blötläggning

För att laga pärontorn tills det är fullt kokt med blötläggning, tar det cirka 50 minuter. Ibland (om kornen är stora eller en behållare med tjock botten används) kan tiden ökas till 60-65 minuter.

Tillagningsprocessen är nästan densamma som utan blötläggning, förutom att grisarna utsätts för vatten före den första värmebehandlingen..

kockost куличHur man lagar påskkaka utan jäst, läs vår artikel..

Fläskbakat i en långsam spis visar sig mycket saftig och öm, försök att laga mat enligt våra recept.

Turkietfilé fläsk är ömt kött som kommer att vara användbart även för ett barn.

Hur lång kokar koka i soppa och sallad

Ofta används päronkorn för att förbereda första kurser – olika soppor, bland vilka det finns ättling. Här är det viktigt att komma ihåg att för rätt matlagning måste du beakta vilken soppa som ska kokas, eftersom tiden för att göra pärlfat beror direkt på detta..

Så i de vanliga sopporna behöver man laga mat i minst 1 timme (som för gröt). Man måste komma ihåg att för de första rätterna är processen för förblötning bygg nödvändig. Det tar 2-3 timmar.

Det rekommenderas ofta att tillsätta redan kokta spannmål till pickle, så tillagningstiden här reduceras till 10-20 minuter..

Hur man lagar korn i en långsam spis, ångkokare, mikrovågsugn och termos

pärlbyg в мультиварке

En modern hemmafru med många matlagningsbehov hjälper till att lösa tekniska apparater, t.ex. mikrovågsugn, långsam spis eller dubbelkedja. I dem är det bekvämt att laga och bygga. För samma ändamål kan du använda termos. Matlagningen kommer att se ut så här:

 1. I en långsam spis – häll spannmålen i skålen, häll vatten, salt (1: 2-förhållande), sätt på “Matlagning” eller “Spannmål” -program i 50-70 minuter;
 2. I en dubbelkedja – i ett förhållande på 1: 2 fortsätter matlagningsprocessen 2 gånger i 30 minuter (det rekommenderas att suga kornet i förväg och lämna det i 10 timmar);
 3. I mikrovågsugnen – sugad flingor används för detta ändamål (den ska svälla i 2-3 timmar), då är en effekt lika med 400 W inställd i ett förhållande av 1: 2, tiden tar 20 minuter;
 4. I en termos – används varmt vatten för detta ändamål. Det är viktigt att komma ihåg att mängden spannmål ska vara lika med 1/3 av kapaciteten hos det befintliga fartyget, då är matlagningsprocessen av hög kvalitet. Den tid det tar att göra detta är 1 timme..

Det är viktigt att komma ihåg att tillagningstiden kan variera, så du bör regelbundet kontrollera grisarna för beredskap..

Matlagningstips

För att pärlbyg ska vara läckra och mjuka rekommenderas det att tvätta det flera gånger..

Det är bäst att använda varmt vatten för blötläggning, då kan processen reduceras till 1-2 timmar..

Du kan beräkna tillagningstiden när spannmålen är gjord – ju längre den lagras, desto längre tid kommer det att ta för efterföljande kokning.

Loading...