Hur man förbereder vild vitlök för vintern i banker och frysar

I början av våren, när kroppens vitaminreserver löper ut, och på marknaderna och butikshyllorna finns det bara gröna och grönsaker som odlas i växthuseffekten med användning av nitrater, kommer vitlök att hjälpa till att fly från beriberi.

hur заготовить черемшу на зиму в банках и морозильной камере

Denna växt med löv, som liknar liljan av dalen, och en delikat arom av vitlök kallas också björnlök eller vild vitlök. Den växer i naturen och från mitten av april förefaller bladen, men du bör inte gräva, men att ta tillfället och förbereda vitaminberedningar för vintern.

Användbara egenskaper

Innan du vänder på recepten av vild vitlök, skulle det inte vara överflödigt att säga några ord om dess fördelaktiga egenskaper:

 1. Björnlökgreen hjälper till att övervinna vårmattning och avitaminos på grund av det stora innehållet av C-vitamin, vilket är 10-15 gånger högre än mängden av samma vitamin i citrusfrukter.
 2. Denna gröna kan stimulera ökad utsöndring av magsaft, vilket har en fördelaktig effekt på matsmältningssystemet.
 3. Den brinnande smaken av ogräs kan påskynda blodflödet i kroppen, vilket i sin tur ökar metabolismen.
 4. Phytoncides och eteriska oljor som ger växten en vitlök smak hjälper också till att bekämpa bakterier och parasiter. Därför kan användningen av vild vitlök i mat hjälpa till att överleva säsongen av ARVI utan problem och att övervinna helminthiasis;
 5. En annan verkan av phytoncides manifesteras i en växts förmåga att rena blod..

Men samtidigt får vi inte glömma att vild vitlök är förbjudet för gravida kvinnor med epilepsi och personer med inflammatoriska processer i mage och tarmar..

Skörd av marinerad vild vitlök för vintern
hur заготовить черемшу на зиму в банках и морозильной камере
ingredienser Antal
färsk ramson 2000
dricksvatten 1500 ml
bordssalt 40 g
Bordvinäger 6% 20 ml
Tillagningstid: 50 minuter Kalorier per 100 gram: 42 kcal

Det mest populära sättet att skörda vilda vitlöksblad för vintern är betning. Under vintern kommer det att vara möjligt att laga doftande soppor, vitaminsallader, fyllningar för alla typer av kakor och till och med kålrullar från marinerade ljusgröna.

Pickling sekvens:

 1. Färskplockade löv, sortera och tvätta två gånger i kallt vatten. Därefter kan de skäras i små tvärgående remsor eller lämnas intakta;
 2. I en kastrull av lämplig storlek, ta med vatten till koka, lös saltet i det och överför sedan ramsonen till denna saltlösning;
 3. Koka örterna i 2-3 minuter, ta sedan bort från vattnet och sprid på sterila burkar;
 4. Låt den återstående saltlösningen koka igen, häll i ättikan och blanda. Häll ramsonen i burkar med kokande marinaden, rulla upp dem och låt dem svalna vid rumstemperatur..

Koreanska ramson

Älskare av orientalisk mat kan marinera vild vitlök för vintern på koreanska. Dess trevliga vitlöksmak kommer att komplettera de traditionella kryddorna till sådana sallader och göra smaken av färdigberedning unikt och unikt..

För sallad av vild vitlök på koreanska måste du ta:

 • 200 gram vild vitlök;
 • 90 g morötter;
 • 30 g dill;
 • 30 gram havssalt;
 • 20 g socker;
 • 40 ml vinäger 6%;
 • 40 ml olivolja;
 • 12 g klyftor;
 • Koreansk salladsdressing efter smak.

Denna förädlingsmetod innebär sterilisering av arbetsstycket i banker, i detta avseende kommer tillagningstiden att vara 1 timme och 15 minuter..

Näringsvärdet i koreanska björnlök är 120,1 kcal / 100 g.

Steg-för-steg recept för vinterpreparat:

 1. Rengör, ordentligt tvättad vitlök, skär i remsor 3 cm bred. Gröna morötter på ett speciellt rivjärn;
 2. Grönsaker och riven grönsaker blanda, mycket salt, strö med socker och kryddor. Blanda väl, vrid den lite händer och sätt i sterila burkar. kryddorna
 3. Vegetabilisk olja är bra att antända i en stekpanna och häll dem ramson i burkar; olja
 4. Häll vatten i ett lämpligt djupskärl och lägg en handduk på botten. Låt vattnet koka och lägg sedan krukor av vild vitlök i kruken. Sterilisera dem, täckt med lock, i 20 minuter;
 5. Därefter stänga dem med lock och linda ett filt tills det svalnar ner. Kallbevarande lagras på en sval plats med en minimal mängd ljus. vild vitlök нарезать

Hur man plockar gröna i banker

På vintern är salt vitlök i burkar saltade på olika sätt, både med och utan vatten. Båda löv och unga stjälkar är lämpliga för saltning. Huvudförhållandet, skotten måste vara unga, annars blir betningen hård. Utan vatten kommer vild vitlök att saltas om tio dagar, och sådan förvaring i källaren kan lagras i upp till ett år..

Produkter som krävs för saltning utan vatten:

 • 2000 g blad och stjälkar av vild vitlök;
 • 100 g salt.

Att tvätta och plocka gröna tar inte mer än en halvtimme..

Kalori salt vild vitlök är lika med 46,0 kcal per 100 g.

Sekvens av åtgärder:

 1. Tvätta försiktigt stalkerna och bladen från växten från damm, kull och jord.
 2. Inte mycket stor hacka gröna i ränder, strö med salt och mos väl;
 3. I sterila halvliterburkar sätta den saltade ramsonen tätt och stäng dem med sterila kapronlock. Saltning för vintern är klar.

Hur man förbereder vild vitlök med svamp

Läcker näringsrik och vitaminpasta för smörgåsar kan beredas från svin och vild vitlök. Sådan spridning av smörgåsar kan inte bara användas under våren avitaminos, men kan också vara beredd på vintern, eftersom hållbarheten i en tätt sluten burk är ett år..

För att laga vild vitlök med svamp måste du ta:

 • 400 g färskt ätbart fläskfett utan köttlager;
 • 200 g ung vild vitlök;
 • 50 g salt
 • kryddor att smaka.

På beredningen av denna smörgelpasta tar cirka 40 minuter plus en dag på saltning.

Kaloriinnehåll av 100 g av den beredda produkten av 512,9 kilokalorier.

preparatet:

 1. Små bitar av fett utan skinn och kött bör gnidas rikligt och ströts med salt, vikas i glas eller emaljerat gods, täckt med lock och lämnas vid rumstemperatur i 24 timmar.
 2. Med saltkniv för att skrapa bort överskott av salt, blanda det sedan med vild vitlök och hakatmosa;
 3. Mala fettet med gröna igen blanda om nödvändigt dosolit. Du kan lägga kryddor till smak, men i alla fall kan du inte överdriva det med dem, så att de inte slår vitlökens smak av gröna.
 4. Lägg färdig pasta för långtidsförvaring i sterila glasburkar och täcka med sterila lock. Förvaras i kylskåp eller i en sval källare..

aptitretareLäs om hur man lagar mjuka hamburgare i en dubbelpanna. Vi har förberett flera recept för maträtter från vilken hakkapp.

Försök att göra en ovanlig sylt från plommon med kakao – otroligt läcker efterrätt för te och en underbar fyllning för pajer och bagels.

Om du inte vill spendera mycket tid på bakning, är vårt lata kåltegrecept användbart för dig..

Recept för grönsaker sås

Den trevliga kryddiga aromen och smaken av vild vitlök gör den till en utmärkt bas för alla slags såser. Du kan göra pesto sås från färska örter genom att döda gröna löv, en handfull nötter, lite citronsaft och olivolja i en mixer. Men för skörd till vintern kan du laga tomatsås med vild vitlök.

Denna maträtt kräver följande ingredienser:

 • 2000 gram färsk vild vitlök;
 • 200 g tomatpasta
 • 100 g salt;
 • 50 gram socker;
 • 800 ml dricksvatten;
 • 2 laurbladen;
 • 4 svarta pepparkorn.

Förberedelsen av såsen för konservering kommer att vara ca 1,5 timmar.

Kaloriinnehållet i vinterpreparat – 30,1 kcal / 100 g.

preparatet:

 1. Tvättade vilda vitlök vikta i en sikta och häll kokande vatten. När vattnet dräneras, passera grönsakerna genom köttkvarn eller för större homogenitet genom en blandare;
 2. Koka vatten med kryddor, socker, salt och tomatpasta. Blanda tomatsås med hackade björnarlök;
 3. Sprid allt på rena, torra burkar och sterilisera i 20 minuter, täckt med lock. Efter det, rulla upp, och efter kylning, skicka till källaren för förvaring.

Hur man sparar vild vitlök genom frysning

Hållare av frysskåp kan använda en annan enkel metod för att skörda vild vitlök på vintern, vilket gör att du kan spara maximalt användbara ämnen som ingår i denna växt. För att frysa grönsakerna behöver inga ytterligare ingredienser behövas, bara lämpliga täta plastpåsar och en skarp kniv behövs..

Processen för beredning och frysning av vild vitlök:

 1. Först måste du tvätta bladen och stjälkarna mycket bra. Detta kan ske under rinnande vatten eller i stora mängder vatten i en skål eller panna, men då ska vattnet bytas två till tre gånger så att det blir transparent.
 2. För att torka gröna, är det nödvändigt att lägga ut ett tunt lager på en handduk och täcka med den andra. Rulla denna design i en lös rulle. Detta möjliggör snabbare torr vitlök.
 3. Därefter måste bladen och stjälkarna skäras på ett sådant sätt som vanligtvis görs för sallader och soppor, lägg dem i påsar, vilket bör vara mycket tätt bundna och skickade till frysen;
 4. För såser och pastor kan du frysa ramsonen på ett annorlunda sätt. Tvättade och torkade löv mals i en blandare i en koncentrerad puré, som bör sönderdelas i silikonformar för is eller små muffins och frysta. Frysta potatismosorna avlägsnades från formarna, viks i paket och skickades igen till frysen.
 5. Fryst vild vitlök kan lagras i upp till sex månader, utan rädsla för att det kommer att förlora sin smak och vitaminer..

Rekommendationer värdinna

Det är mycket viktigt att välja rätt råmaterial för konservering av vit vitlök på vintern. Det är bara nödvändigt att samla löv och stjälkar före början av dess blomning, annars kommer preparatet att vara mycket tufft och det blir mycket svårt att tugga.

Oavsett det valda receptet är den preliminära beredningen av gröna av yttersta vikt. Det är nödvändigt att sortera ut och avvisa skadade och olämpliga löv och stjälkar, flitigt tvätta och torka, dölja sig från direkt solljus..

När du gör vinterpreparat från vild vitlök, bör du inte bli förrad med andra kryddor, eftersom de kan täppa till vitlökens smak och arom, men den vita vitlökskalvan kommer bara att underlätta och förbättra smaken på skålen..

Loading...