Hur man gör en cocktail “Mai Tai” hemma

Cocktail är en utmärkt dryck som passar alla tillfällen. Det kan användas som en alkoholhaltig dryck för en semester, du kan dricka på varma dagar på sommaren, och du kan också behandla gäster.

Därför, om du bestämmer dig för att göra denna drink, måste du definitivt överväga receptet för att göra cocktailen “Mai Tai”. Det här är en söt, men inte väldigt söt drink, som har en omsättning på 27 grader. Han har länge varit populär och älskad älskad bland invånarna i Amerika, så vi borde noggrant lära känna dess matlagningsegenskaper..

Cocktailhistoria

Drycken “Mai Tai” började förberedas för första gången sedan 1944. Det utvecklades av Vick Trader, som ägde den amerikanska kedjan av restauranger Polynesian-stil Vick Trader..

Namnet på denna dryck förvärvades tack vare invånarna i Tahiti. I det ögonblicket när de försökte det för första gången sa de genast frasen “Mai tai roa ae”, det översätts från tahitiska som “bra, utmärkt”. År 1987 tillsattes denna dryck till samlingen av IBA – den internationella bartenderföreningen..

I hjärtat av tanken på författaren av denna dryck låg ett recept, vilket innehöll de tillgängliga komponenterna. Men samtidigt var han tänkt att vara den bästa cocktailen av en tropisk art. Därför var det billigt, men smaken gjorde denna drink populär bland många besökare på restaurangen..

Som grund för beredningen av denna cocktail användes jamaicansk rum. På grundval av denna komponent, vid den tiden, var de flesta sorterna av romcocktails förberedda, vilka serverades i många amerikanska dricksanläggningar..

Initialt innehöll kompositionen av denna dryck endast vitrom, men med tiden började det spädas med andra drycker. Dessutom blandades rom med likör och färsk juice. Och för att ge nyanser av tropikerna, upplagda på övre bitar av lime, minor.

Men med tiden har alla komponenter stigit i pris kraftigt. Av denna anledning har denna typ av cocktail idag en mycket hög kostnad. I europeiska länder, i prestigefyllda barer för en del av denna dryck kommer att bli ombedd att ge från 6 till 9 euro. Av denna anledning, för att spara pengar, kan du laga det själv hemma..

kakaHur man lagar en muffin i mikrovågsugnen i tre minuter, läs vår artikel.

Det läckra receptet på pannkakor med svamp eller kyckling här.

Originalkaka recept – utsökt och ovanlig efterrätt för barnparty.

Sammansättningen av cocktailen “May Tai”

Förutom komponenterna behöver du speciella saker att dricka:

 • Rox – 1 stycke;
 • en skakare;
 • en sil
 • en jigger;
 • en citruspress;
 • två rör.
Steg-för-steg recept
hur приготовить коктейль «Май Тай» в домашних условиях
ingredienser Antal
vitt rom 40-50 ml
svart rom 15-20 ml
sockersirap 15 ml
likör med naturlig apelsinjuice 15 ml
limejuice 20 ml
mandelsirap 10 ml
färsk ananas bitar 30 gram
mint en gren
röd cocktail körsbär 5 gram
krossad is 150 gram
isbitar 200 gram
Tillagningstid: 10 minuter Kalorier per 100 gram: 37 kcal
 1. Först måste du lägga krossad is i ett långt glas eller en rox. Han måste fylla glaset till toppen; att fylla стакан льдом
 2. Häll 20 ml limejuice, sockersirap, mandelsirap i en skakttank.
 3. Häll sedan apelsinlikör, vitt och svart rom; lägga till ликер
 4. Fyll skakan med isbitar och rör kraftigt;
 5. Sedan, genom silen, häll allt från skakan till klipporna;
 6. Om så behövs, häll krossad is;
 7. Vi dekorerar toppen med flera bär av körsbär, ananas skivor;
 8. Sätt en kvist mint ovanpå;
 9. Vi sätter in rören;
 10. Klar cocktail blir ett bra tillskott på heta dagar..

Tips, intressanta fakta

Det är värt att uppmärksamma flera viktiga fakta:

 • För matlagning behöver du bara använda gammal rom – svartvitt. Denna dryck är kärnan i en cocktail, om du ersätter den med en annan, så blir det inte längre en cocktail “Mai Tai” utan en helt annan dryck;
 • i färg ska den bli brun, detta beror på användningen av mörkt rom. Den ska inte ha blå, gul, orange, grön färg;
 • Det rekommenderas att alla ingredienser kyls före tillagning. Drycken ska vara väldigt kallt, det här är allting
 • Traditionellt serveras den i en stor “Highball”, men för att fullt ut kunna uppleva den magiska auraen, kan den hällas i en speciell kopp som är gjord i form av gudoman Tiki;
 • Cocktail är gjord med bitar av tropiska frukter – ananas, lime. Också vara säker på att sätta en cocktail körsbär. Ibland dekorerad med blomblad. Den bästa dekorationen kommer att vara en skiva apelsin, körsbär och en kvist av mynta.

Drycken “Mai Tai” till smak kan inte jämföras med Mojito, Daiquiri, Martini, det skiljer sig från dem. Den har en speciell kvalitet som helt enkelt inte går att förmedla ugglor. Denna rombaserade cocktail blir bara den perfekta drycken för att kyla i extrem värme, du kan sakta dricka det med vänner för intressanta samtal. Om du vill lägga till variation i ditt liv och prova något nytt, var noga med att göra denna cocktail. Efter att ha försökt en gång kommer du aldrig att glömma det.