Hur man gör en fem minuters hallon sylt för vintern

Det finns många alternativ för att göra hallon sylt. Det vanligaste receptet heter “Fem minuter”. Du kan också göra sylt utan socker.

Det finns också en rå ruta för vintern. Och du kan överraska dig själv och dina nära och kära genom att förbereda hallonjuice med tillsats av apelsinjuice.

snabb пятиминутное варенье из малины

Raspberry sylt har många användbara ingredienser. Därför är det inte förvånande att vid den första symtomen på en kall sjukdom är det just denna sylt som används som huvuddrog..

Tack vare vitaminerna i denna produkt är människokroppen i ett liv av vital aktivitet. Också, hallon sylt ökar motståndet hos en person på grund av innehållet i en stor del av ett sådant element som koppar..

Hallon sylt för vintern “fem minuter”

I grund och botten tar det mycket tid att förbereda lager för vintern. Denna process är väldigt komplex och behöver ökad uppmärksamhet..

Det underlättar väldigt hemmafruens öde recept på sylt “Fem minuter” från hallon, vars förberedelse tar lite tid. Trots den korta processen att göra delikatesser är smaken extraordinär..

Metod nummer 1

Beräkningen av förhållandet mellan ingredienserna är mycket enkelt. För att få två burkar med 1 liter sylt måste du förbereda:

 • Hallon i mängden 1200 gram;
 • 600 gram socker.

När alla ingredienser är klara kan du börja direktberedning av delikatesser:

 1. Det är viktigt att komma ihåg att bären inte behöver förtvättas, de är bara tillräckligt för att sortera ut, ta bort överflödiga skräp och löv. hallon
 2. Ta sedan en behållare med tillräcklig volym, som börjar lägga fram hallon. Ordern är enkel: varje lager är rikligt stränt med socker. Lämna det i flera timmar i detta tillstånd. Rumstemperaturen bör vara standard. Så bör bären markera all möjlig juice; Vi häller сахаром
 3. Efter en tid placeras behållaren på låg eld. Koka upp och koka i en tid som inte överstiger sju minuter. I detta fall måste omrörningen blandas mycket noggrant; koka grundligt
 4. Vid omrörning rekommenderas att man använder en sked av trä. Sålunda minskar sannolikheten för hallonformsupplösning;
 5. Under hela kokningen av sylt får man inte glömma bort skummet. skörd пену
 6. När hallon sylt är klar för vinter är det nödvändigt att sönderdela det i burkar som först måste genomgå en steriliseringsprocess. Rulla upp малиновое варенье
 7. Nära burkarna är mycket viktigt hermetiskt med hjälp av en speciell maskin för rullande eller med eurocovers. foder с блинами

Metod nummer 2

Det finns ett annat recept för att göra fem minuters hallon sylt. Visst, denna process tar längre tid, men produkten är mer tjock och mättad. För matlagning behöver du:

 • Hallon i mängden 5 kg;
 • Socker i två satser på 2,5 kg.

Förberedelse av hallon delikatesser:

 1. Förbered behållaren på förhand. Det är önskvärt att det var gjord av rostfri metall eller belagd med emalj. All beredd mängd bär hälls i denna maträtt och fylls med den första delen av socker. Rör ingredienserna försiktigt och lämna i några timmar för att lyfta fram hallonjuice;
 2. Kapaciteten placeras på en liten eld och kokas. I det här fallet får du inte glömma den kontinuerliga omrörningen av blandningen. Så socker löses på kortare tid;
 3. Efter koka av sylt, måste du ta bort det från kaminen, låt svalna;
 4. Då måste du sätta tillbaka behållaren på spisen och koka över låg värme.
 5. Ta ur kaminen igen och häll den andra delen av sockret i blandningen. Rör om tills den upplösta ingrediensen är helt upplöst.
 6. Banker att förbereda och sterilisera dem. Sedan kan du hälla den färdiga sylt och hermetiskt stänga burkarna. Du kan applicera vanliga kepsar av polyeten, eftersom en sådan blandning inte kan starta jäsningsprocessen på grund av det mycket höga innehållet av socker i det.

Vid förberedelse är det väldigt viktigt att kontrollera processen med fullständig upplösning av socker, annars kan hallon sylt sockas.

Recept för hallon delikatess utan matlagning

Det finns flera sätt att lagra hallon. Du kan frysa det, nu är den här metoden den mest populära. Du kan laga den vanliga syltningen.

Men det finns ett alternativ när hallon inte kokas, men ändå kan de lagras under lång tid. Detta kräver:

 • Hallon i en mängd av 1 kg (måste hållas levande och intakt);
 • Socker i mängd 2 kg. Det är lämpligt att använda granulärt socker.

Hur man lagar sådan icke-vanlig hallon sylt för vintern? Tillagningsprocessen är ganska enkel:

tjock варенье

 1. Alla beredda bär måste sorteras och tas bort om det finns skador. Detta är mycket viktigt. Därefter tillsätt den återstående mängden till en kolv och tvätta den under kallt vatten. Att förbereda ojämn sylt är ett mycket viktigt steg;
 2. Låt kolven ta en stund för att avlägsna all onödig vätska från glasbären. Förbered en behållare täckt med emalj, i vilken alla hallon är placerade. Det måste krossas och därigenom bli en homogen massa. Detta kan göras med hjälp av en trämortel. Du kan också använda en sked, men i det här fallet kommer processen att försämras betydligt.
 3. I den resulterande massan av färska bär sätts socker i små portioner och störs ständigt. Detta görs tills sanden är helt upplöst.
 4. Låt blandningen stå i några timmar vid standard rumstemperatur;
 5. För lagring av hallon är det nödvändigt att förbereda små banker med eurocoats. De måste rengöras noggrant med en liten mängd soda, och sedan steriliseras;
 6. Sprid bringebärsblandningen i behållaren tills de är helt fyllda och stäng locket tätt.

Förberedelserna för vintern är helt förberedda.

Hur man lagar en sockerfri delikatess för vintern

Detta recept är lämpligt för de som är skadliga för socker..

För beredningen av en sådan typ av sylt behöver du en enda ingrediens – hallon..

delikatess из малины без добавления сахара

Att göra hallon sylt för vintern utan socker är mycket enkel och tar inte mycket tid:

 1. Samlade färska hallon att sortera ut för att ta bort skadade bär och överskott av sopor;
 2. Skölj utvalda bär under rinnande vatten och torka sedan väl;
 3. Förbereda banker som nödvändigtvis måste genomgå en preliminär steriliseringsprocess;
 4. Hallon sätter i burkar och lock
 5. Förbered en större behållare och lägg alla förberedda behållare med hallon där. Häll vatten där och sätt på spisen;
 6. Koka upp vattnet och koka burkarna i 10 minuter.
 7. Ta ur kaminen och ta ur burkarna ur vattnet. Hermetiskt förseglad med lock och för högre täthet häll paraffin.

Denna hallon kan användas för en rad olika ändamål..

körsbär в собственном сокуEn snabb skörd av körsbär i sin egen juice för vintern kommer att glädja alla som inte kan föreställa sig livet utan denna läckra bär i kylan..

Matlagning krusbär sylt är väldigt enkelt genom att följa dessa recept. Se själv!

Mättad och doftande kompot av aprikoser på vintern – väl vad behövs för lycka? Recept beskrivs här. Alla är enkla, inte att spendera mycket av din tid, kära värdinnor!

Hur man lagar hallon sylt och apelsiner

Denna sylt har en mycket ovanlig smak och lukt. Detta recept är perfekt för dem som är trött på de vanliga traditionella matlagningsmöjligheterna, och det var en önskan att prova något nytt..

Förteckningen över komponenter som kommer att krävas för beredning av icke-traditionell hallon sylt och apelsiner för vintern:

 • Hallon i mängden 1 kg;
 • Socker i mängden 800 gram;
 • Storstor apelsin från vilken all saft tas.

Förberedelse av beredning för vintern:

efterrätt с нотками цитруса

 1. Hallon är mycket känsliga bär, som måste behandlas mycket noggrant. Det är oftast rekommenderat att inte utsätta det för vattenprocedurer, men i vissa fall är det helt enkelt nödvändigt. Därför skulle det bästa alternativet vara att sätta det i en kolv och sänka det under en tid i kallt vatten. Avlägsna från vatten och försiktigt sprida i ett lager på en ren handduk för att tömma överskott av vatten;
 2. Den beredda apelsinen tvättas ordentligt och pressas ut av den hela mängden juice. Var noga med att se till att saften inte faller citrusben
 3. Hindra hälls i den förberedda behållaren för att laga sylt, var och en av skikten sprinkles med socker. Äntligen hälls apelsinjuice;
 4. Sätt behållaren på spisen och koka över låg värme. Periodiskt måste du ta bort skummet;
 5. Koka i 15 minuter och hela tiden för att avlägsna formningsskummet;
 6. Avlägsna från kaminen och omedelbart sönderdelas i förberedda glasbehållare. Hermetiskt stäng och vänd locket nedåt. Efter kylning kan du flytta sylt på en sval plats..

Det är möjligt att lagra en sådan hallonstopp vid rumstemperatur, men alltid på en mörkare plats..

Tips och tricks

Den mest gynnsamma tiden för att samla hallonbär anses vara torr molnlöst väder. Bär uppsamlade vid hög luftfuktighet, lång gryta och de har en lägre sockerhalt.

Om så är nödvändigt, bereda hela bären, om några minuter, ta bort sylt från ugnen under en kort stund.

I händelse av att syltningen har börjat jäsningsprocessen kan du koka den igen och koka den under en tid. Fruktens form är naturligtvis förlorad, men syltet kan säkert ätas.

Hallon sylt för vintern “Fem minuter” eller en annan typ är en produkt som aldrig är överflödig. Det är inte bara mycket smakligt, det innehåller också en stor mängd näringsämnen som hjälper till att bekämpa olika sjukdomar.

Matlagning sylt är mycket enkelt, och det tar lite tid. Det är nödvändigt att bara välja ett recept efter eget tycke..

Loading...