Hur man gör en läcker selleripuré

Denna grönsak är en sällsynt gäst i de flesta människor, men förgäves. När allt är lagat är det inte svårare än det vanliga för flertalet potatisar, och fördelarna i den är kolossala.

Kortfattat om fördelarna och nyanser av valet

Selleri kallas ofta en grönsak med ett negativt kaloriinnehåll, eftersom människokroppen tillbringar mycket mer energi vid absorptionen än mängden kalorier det producerar. Således är det billigare fettbrännare än den utländska ananas.

Förutom de vitaminfördelar som rötterna på denna växt kan bevara när som helst på året, har den en mild lugnande effekt på det mänskliga nervsystemet, som ett antidepressivt medel, som också är en afrodisiakum.

Följande selleri sorter är tillgängliga:

 • plåt;
 • härrörde;
 • rot.

För beredning av potatismos använder du den senaste typen av grönsaker. Om du väljer rotselleri i butiken eller på marknaden måste du vara uppmärksam på att den var solid med en jämn färg och konsistens, utan knutna, ruttna eller torra områden. Efter att ha tryckt på roten med fingret ska inga dimples bildas.

Selleri Puree Recept
hur приготовить вкусное пюре из сельдерея
ingredienser Antal
selleri rot 1000 g
krämfettinnehåll över 20% 200 ml
torkade vitlökgranuler 7 g
salt 5 g
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 61 kcal

Sellerirot har en mycket ljus smak och arom som blir mycket mjukare efter värmebehandling. Cream och torkad vitlök hjälper också till att göra den färdiga måltiden mer harmonisk och ömt. Denna puré är idealisk som en rätter för kött eller fisk, som ersätter de vanliga potatiserna.

Beredningsmetod:

 1. Skala roten, skär i små bitar (tärningar, kuber) och lägg i en kastrull. Det häller också lite vatten, det är inte nödvändigt att hon helt täckte grönsaken. selleri
 2. Sätt sedan pannan på elden och koka under ett tätt täckt lock. I genomsnitt, efter kokande vatten tar det upp till 25 minuter; att koka
 3. Töm resterande vatten från den färdiga strimlad roten, överför den till en mixer. Tillsätt salt, vitlök och häll varm kräm i små portioner till en homogen massa. Selleri puré är redo. potatismos

Sellerirotpuré med potatis

Inte alla gillar smaken av sellerirot, men det finns ett bra sätt att dölja denna grönsak i en mer välbekant och favoriträtt – potatismos. Förhållandet mellan dessa två grönsaker beror på vilken man är mer älskad.

Älskare och finsmakare av selleriförmåner bör utnyttja sådana proportioner:

 • 300 g potatisknölar;
 • 700 g selleri rot;
 • 50 g smör
 • 100 ml mjölk;
 • salt till smak.

Varaktigheten av att laga grönsaker och matlagning potatismos blir cirka 40 minuter..

Energivärdet för denna sidopskål per 100 gram av den färdiga produkten är 76,4 kilokalorier.

preparatet:

 1. Röda grönsaker skalade, tvättas och skärs i bitar av samma storlek. Detta hjälper dem att göra sig redo samtidigt.
 2. Hackade grönsaker läggs i en panna av lämplig storlek, tillsätt vatten, salt och koka tills det är mjukt. I genomsnitt tar det från 15 till 20 minuter efter kokande vatten (beroende på potatis och selleri).
 3. Töm vattnet från de kokta grönsakerna och ät dem med en potatismasare, häll sedan i smält smör och fortsätt att ida tills smöret helt dispergeras i den totala massan.
 4. Ytterligare beredning kan också utföras med hjälp av en potatismaskare, eller du kan använda en nedsänkningsblandare. Detta gör disken mer luftig. Knippa massan i en puree på det valda sättet och tillsätt gradvis till varm mjölk, vilket ger allt till önskad konsistens. Innan du serverar kan du strö med hackade färska örter.

Selleripuré med morötter och zucchini

potatismos

Den här kostbehandlingen blir inte bara en vitaminbrunn på matbordet utan ger också energi och positiv tack vare den ljusa färgen, som den ges av morötter och paprika, vilka är dess ingredienser. Zucchini i receptet kan enkelt ersättas med ung squash.

Bestående rätter måste tas i följande förhållande:

 • 400 g sellerirot;
 • 400 g ung squash (eller squash);
 • 200 g morötter;
 • 30 ml fettkogrädde
 • 5 g paprika;
 • salt och örter att smaka.

På beredningen av potatismos totalt kommer att spenderas högst en halvtimme.

Kalori (eller energivärde) – 40 kcal per 100 g.

Arbetsfaser:

 1. Skala morötter, tvätta och skära i skivor ca 1 cm tjock. Förbered sellerirotet på samma sätt, skär i morotskivor ungefär lika stora.
 2. Lägg hakade grönsaker i en kastrull, där kucchini kan passa, och koka i saltat vatten tills hälften kokas;
 3. Medan grönsaker kokas, borde du göra courgetter. De bör skära stammen och platsen för infästning av blomställning. Om huden är för tjock och stora frön ska de också tas bort. Därefter skär grönsakerna i små kuber.
 4. När morötterna och selleri är halvklara, skicka dem kucchini-kuber och koka i ytterligare 10-15 minuter;
 5. Därefter dränera det överskottsvattnet, tillsätt paprika, grädde och slipa allt i potatismos med hjälp av en masker eller en mixer (mixer). Fläktar av en mer krämig sopptextur kan öka mängden grädde för att uppnå önskat resultat. Servera skålen, beströdda med hackade örter.

Hur man lagar kött på franska med ananas, läs vår artikel..

Så att baka fläsk i Redmond multicooker läs i vår artikel.

Notera recepten för en läcker och hälsosam kiwi smoothie.

Recept Julia Vysotsky

Det här receptets särdrag är att selleri inte kokas, men bakas i en folieficka, vilket hjälper till att bevara all juice och smak av grönsaken. Lägg till kryddig sås lägger till tomatsås, chili och räkor. Om det inte finns någon kräm i köket, kan de ersättas med lika mycket smör, men i det här fallet bör du vara redo att göra potatisen hårdare..

Vid framställning av selleripuré används produkter i följande mängder:

 • 300 g sellerirot;
 • 250 g medelstora tomater;
 • 7 stycken stora färska räkor
 • 80 ml grädde;
 • 80 ml olivolja;
 • 40 ml sojasås;
 • 4 vitlöksklyftor;
 • 1 liten röd chili;
 • 3 g havsalt;
 • 3 g svart slipad peppar;
 • 2 kvistar av rosmarin.

Tillagningstid – 50 minuter.

Kaloriinnehållet i den färdiga maträtten – 138,7 kcal per 100 g.

Tillvägagångssätt:

 1. Sellerirotgrönsaker ska skalas och skäras i kuber av medelstorlek. På ett bakplåt bildas en folieficka där man sätter selleri-kuber, två krossade vitlöksklyftor, 30 ml olivolja, 5 ml kräm och 50 ml vatten. Allt salt och peppar;
 2. Stäng kanterna på fickan och baka den i en förvärmd ugn i 25-30 minuter;
 3. Medan selleriet bakar, kan du göra såsen. För att göra detta, steka två hackade vitlöksklyftor, hackad chili, kvartartade tomater och skalade räkor i olivolja. Innehållet i pannan bör upphettas på medium värme i 2-3 minuter, omrörning ständigt;
 4. Därefter häll sojasås i pannan och låt en annan 1-2 minuter koka upp. Såsen är klar;
 5. Efter den tilldelade tiden ska innehållet i foliefickan skifta in i skålen på mixern, ta bort vitlöket, tillsätt den återstående grädden och slå in i en mild potatismos.
 6. Sätt potatismos i à la carte-plattor, strö med sås på toppen och strö med rosmarin.

Vegetabilisk puré enligt Dyukan

Dyukanu diet uppskattar alla slags grönsaker. En särskild plats bland dem är selleri. Det läggs till sallader, soppor görs på dess grundval..

I dessa rätter tjänar denna grönsak som en extra komponent, men som huvudingrediens används den vid beredningen av potatismos. Lägga till pumpa till selleri kommer att lägga till mjukhet och subtil sötma till färdig maträtt..

För matlagning krävs:

 • 500 g pumpa;
 • 500 g selleri;
 • 100 ml mjölk (fetthalt inte mer än 1%)
 • olivolja för smörgryta.
 • salt, dragon, lövblad och svartpeppar efter smak.

På matlagning kommer att behöva spendera ca 60-70 minuter..

Kalorivärdet av 100 gram potatismos är 31,8 kilokalorier..

preparatet:

 1. Skala pumpa från frön och skal, skär i medelstora kuber. Smör en bakplåt lätt med smör, lägg en pumpa på den, strö med dragon och bakad peppar på toppen. Skicka sedan i 40 minuter att baka i en förvärmd ugn;
 2. Medan pumpan kommer att bakas, i saltat vatten med ett laurblad, koka skalad och hackad selleri i små bitar;
 3. När båda grönsakerna är klara, lägg dem i en mixerskål och slå dem i en mosa och gradvis hälla i varm mjölk. När du når den önskade konsistensen är maträtten klar.

Selleri och Apple Sweet Dessert

Detta är en mångsidig maträtt som kan serveras som en maträtt till kötträtter, och du kan lägga till lite citronsaft, socker eller honung, sprida den på creamer och servera som en efterrätt..

För en söt variation av sellerirotpuré måste du förbereda:

 • 200 g selleri (en medelstor rotgrönsak);
 • 200 g söta äpplen;
 • 50 g smör
 • 150 ml vatten;
 • 3 g salt.

Värdinnaens aktiva åtgärder under tillagningen kommer att vara 10-15 minuter, resten av tiden kommer det att ta matlagningskomponenter som, beroende på den valda metoden, kan variera från 40 till 60 minuter.

Kalori sötma är lika med 81,5 kcal per 100 g.

Matlagning framsteg:

 1. Äpplen är finskuren av skalen, avlägsna kärnan med frön och skuren i medelstora bitar av godtycklig form;
 2. Från sellerirotet, skal och skar också, men i något mindre bitar;
 3. Smält i en kastrull med en tjock botten smält smör, skift sedan äpplen och hackad rot, häll i vatten och simma tills det är mjukt under ett tätt slutet lock.
 4. Du kan också förbereda basen för potatismos i en multicooker, för att göra detta måste du byta alla ingredienser i en multicastry-pan, stäng locket och sätt på “Quenching” -alternativet;
 5. Om äpplen är för saftig bör du minska mängden vatten eller i slutet av tillagningen, öppna locket för att förånga överskott av fukt.
 6. Smörja äpplen och roten med en mixer i en mild luftfluga, som kan vara en idealisk skål för kött och fjäderfä, och kan också vara en separat maträtt, serverad med salta kakor och ost (till exempel fetta).

Bon aptitret!