Hur man gör en tårta “Mai Little Pony” för en barns semester

Barn tycker om att leka med karaktärerna hos deras favoritteckningar, allt oftare är barnens helgdagar formade i sin stil. En av de älskade tjejerna och till och med unga herrar blev hästar från den animerade filmen “Mai Little Pony”.

Nedan följer en detaljerad matlagningsguide med olika designalternativ för huvudattributet på ett barnparti – Mai Little Pony cake..

Matlagning frodig svamptårta
hur сделать торт «Май Литл Пони» для детского праздника
ingredienser Antal
ägg 2 stycken.
socker 220 g
vaniljssocker 8 g
yoghurt 240 ml
soda 8 g
vegetabilisk olja 90 ml
bakpulver 5 g
stärkelse 30 g
mjöl 260 g
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 305 kcal

För att belysa några av de föreslagna idéerna som dekorerar kakan i stil med “Mai Little Pony”, bör kexet lätt klippas, smula inte och behöver inte ytterligare blötläggning. Sådana kakor kan göras från svampkaka på kefir med vegetabilisk olja..

Recept steg för steg:

 1. Häll torra ingredienser (stärkelse, bakpulver och mjöl) i en behållare och vispa.. mjöl с крахмалом
 2. I varmt kefir (rumstemperatur) häll och blanda det angivna i receptmängden bakpulver. Häll också vegetabilisk olja och rör om allt med en visp. kefir с маслом
 3. Blandare, slå ägget, häll allt socker (inklusive vanilj) och slå med maximal hastighet i 5-7 minuter. äggen и сахар
 4. Överför sedan hastigheten till ett minimum och introducera växelvis torra och flytande ingredienser.. beredning теста
 5. Placera perkamentpapper i den valda formen för framtida kakskikt (rund eller kvadratisk), häll degen och topp med matfolie. Detta tillåter inte uppkomsten av kakan i mitten av vulkanen. deg в форме
 6. Baka i ugnen vid 180 grader. Kyl den färdiga kakan på ett trådstativ, lägg sedan i film och håll i kylskåpet i flera timmar, eller ännu bättre hela natten..

Matlagningskräm

Eftersom en tårta med små ponnyer förbereds som regel för en barns helgdag, ska krämen för det inte bara uppfylla vissa konfektkrav för en enkel förverkligande av tanken, utan också beredas av hälsosamma och högkvalitativa ingredienser..

Fullständigt uppfyller alla krav på stekt ostkropp enligt receptet nedan. Det visar sig vara mycket stabilt, och intrikata krämmonogrammen kommer inte att flyta, även efter att ha stått i flera timmar vid rumstemperatur. Täthet och textur gör att du kan använda den för socker eller wafer bilder, liksom för mastic dekor. Om så önskas kan den lätt färgas i vilken färg som helst med färgämnen.

För en portion krämkräm behöver du:

 • 250 g kockost med 9% fett;
 • 170 g smör
 • 70-100 g pulveriserat socker;
 • 70 g kondenserad mjölk.

Förberedelse utan att ta hänsyn till tiden för mjukning av oljan tar 15-20 minuter.

Kaloriinnehåll – 391,5 kcal / 100 g.

Hur man lagar mat

 1. Olja ta 23-25 ​​grader. Detta är den optimala temperaturen för piskning. I ett mjukt smör, häll av sockersockret och slå. Det ska vara en fluffig massa.. olja и сахар
 2. I ett annat kärl kombineras stuga ost och kondenserad mjölk. Mala dessa produkter till en jämn homogen massa med hjälp av en nedsänkningsblandare. kockost и сгущенка
 3. I två eller tre steg, tillsätt ostmassan till det vispade smöret, rör om med en silikonspatel. För att grädden inte ska exfolieras måste båda massorna vara vid samma temperatur. Den färdiga grädden kan hållas i kylskåp för stabilisering.. färdig крем

Montering av kakan “Mai Little Pony”

När svampkakan och grädden är klara, kan du börja montera kakan. För att göra detta, med en kex ska klippas en liten topp, vilket gör det helt slät. Därefter skär en hög, jämn kaka i tunnare kakor. Deras nummer kommer att bero på skickligheten hos hemlagaren och personliga preferenser..

En rund tårta kan monteras i en konditorivarring eller delade sidor av en bageri. På en substrat eller maträtt för servering, lägg en liten mängd kräm i mitten, ovanpå den första kakan. Fixa hela ringen, förkantade väggarna med klämfilm. Så det blir lättare att montera kakan, sidorna blir släta och kakan i sig kommer inte att rida på skålen.

Därefter bildar alternerande lager av grädde och tårta lager en tårta. Tillsammans med ringen, ta bort den i flera timmar i kylskåpet så att grädden och kakan kopplas. Ta bort ringen från den kylda efterrätten och släta sidorna och toppa med grädde. Därefter kan du börja dekorera.

aggregatet торта

Om kakan är kvadratisk i form, monteras den enligt samma algoritm, men sidorna är inte fixerade. I det här fallet, efter kylning, kanske du behöver mer kräm till nivå.

dekoration

Olika bakverksteknik, ingredienser och apparater gör att du kan skapa riktiga mästerverk i ditt hemkök. Så du kan reproducera tecknen i tecknet “Mai Little Pony” på tårtan med hjälp av mastic, sockerbilder eller kräm och flerfärgade dragees.

Av mastik

Från inköp eller självtillverkad mastik kan du göra hästfigurer. Det finns olika typer av hemgjord sockerpasta: mjölk, honung, marshmallow, choklad. Men gelatinisk mastik är väl lämpad för skulpterande figurer. Det fryser snabbt nog och behöver inte vänta länge tills detaljerna i figurerna tar tag i.

dekorationen из мастики

För dess förberedelse kommer att kräva:

 • 5 g instant pulvergelatin;
 • 40 ml kallt vatten;
 • 250-300 g pulveriserat socker;
 • 5 droppar citronsaft.

preparatet:

 1. Blötlägg gelatin i kallt vatten för den tid som anges på förpackningen. Smälta sedan på ångbadet.
 2. I en het lösning av gelatin tillsätt citronsaft, häll av sockersockret och försiktigt ät i en jämn klump. Då kylmastiken blir hårdare. Förvara den beredda sockerpastaen, inslagna i film.

För att blinda en av ponnyn måste du måla mastiken med matfärger i önskad färg. För huvudet, först rulla upp bollen, gör ett ansikte och öron ut ur det, gör urtag för ögonen.

Ögon kan tillverkas av vit och svart mastix med användning av applikationsmetoden eller helt enkelt målade på mastixen med matfärger..

För torso och ben, rulla upp en tjock korv, vik den med bokstaven “P”. Var och en av de vertikala pinnarna skärs och bildar benen. Använda en tandpetare för att fästa huvudet mot kroppen. Fuktar foget med vatten för bättre grepp..

Det är bara att göra svansen och manen av tunn mastisk flagella. Beroende på karaktären valt av tecknet, kan du behöva göra ett horn, vingar eller en krona. Var noga med att upprepa insignierna på höften på varje ponny, barn kommer först att uppmärksamma denna detalj..

På videon – detaljerade instruktioner för modellering av ponnyer från tecknet:

Med hjälp av sockerbilder

Detta är det enklaste, men det mest effektiva sättet att dekorera tårtan, som ligger på axeln, även den nybörjare bakverkskocken. Det enda du behöver spendera lite tid på att leta efter en organisation som arbetar med ätlig utskrift, och då behöver du bara överföra bilden av tecknade tecken till kakan.

Socker bild trim med sax till kakans storlek. Sedan, med ett tunt lager, rulla ut mastiken, fuktar det med vatten för att göra ytan klibbig. På toppen av mastiska skiktet för att limma bilden, skära av det överflödiga masticatet. Därefter måste du bara överföra dina favoritponnyer till en krämfodrad tårta..

dekorationen с помощью сахарной картинки

Med drage i mångfärgad glasyr

Rainbow Desh pony kan tillverkas av mångfärgade dragee godis. Dessa kan vara Skittles, M & M eller andra färgade godis i glasyren..

För den här konstruktionen är det bättre att baka rektangulära tårta lager för att montera en tårta, men inte anpassa sidorna. Skriv ut en bild av en häst av lämplig storlek för kakan och skära längs konturen. Pappersponny fästs på kakan och skär längs konturen.

Därefter justera toppen och sidorna med en krämfärgad krämfärgad blå. Sedan, titta på bilden, lägg ut en färgstark godishäst. Små detaljer kan göras av färgmastix – ett öga och ett kännetecken.

receptet вкусного торта под мастику

Klicka här för recept på en läcker mastikakaka..

Försök att göra tre chokladkakan. Här kan du se ett steg för steg recept..

Enligt detta recept kan du baka en “ruttstubbe” tårta i en långsam spis.

Användbara tips

Så att ingenting förstör tårtan, du borde använda några tips:

 1. Vid bakning av kex är det inte nödvändigt att öppna ugnsluckan under den första halvtimmen så att kakan inte faller av. Om temperaturen är svår att justera och kakorna håller fast vid botten, så var noga med att sätta en behållare med vatten under formen med degen..
 2. Om under kokningen var stor skillnad i smörets temperatur och stugaost med kondenserad mjölk, kan massan stratifiera. För att rädda grädden måste du värma upp det lite på ångbadet och sedan slå det med en mixer igen..
 3. För att göra ponnyens ponny mer realistisk bör du träna sin modellering, till exempel från lera. Och om du tar ett barn till den här processen, kommer du ta reda på vem av de tecknadstecken han gillar mest.
 4. En tårta dekorerad med en sockerbild kan dessutom dekoreras med krämmonogram, mastiska hjärtor, utklippta blommor eller färgade konfektyr dressing på sidorna..

I videon – möjligheten att dekorera tårtan med dragee:

Loading...