Hur man gör gelatin gelé hemma

Det faktum att gelatin används ofta i matlagning, vet, förmodligen, varje värdinna. Det läggs till jellierat kött, aspic, på basis av vilket en mängd olika desserter är beredda. Jelly är inget undantag..

Smaken av denna delikatess är bekant för oss sedan barndomen. Idag, tack vare experimenten från många kulinariska specialister finns hundratals recept för denna produkt som kommer att överraska även de krävande gourmorna. Hur man gör gelatingelé hemma

hur приготовить желе из желатина в домашних условиях

Så här förbereder du basen och spädar ut gelatin

Jelly är en läcker efterrätt, som inte bara smaker av barn, men också av många vuxna. Gelatin, som är en del av det, hjälper efterrätten att förvärva en frusen struktur. Konsistensen av gelé beror direkt på mängden gelatin..

Fläktar av “skakande” desserter måste späda omkring 20 gram av komponenten till 1 liter vatten. Om du behöver klippa den med en kniv, ska mängden av ämnet ökas 2,5 gånger med samma volym vatten. Var uppmärksam på att för lite inte ska läggas till, annars kommer din efterrätt inte att frysa.

Efter att gelatinet sväller lite måste det sättas på en långsam eld. Ett vattenbad är också lämpligt för detta. Medan vätskan värms, ständigt rör den och titta på gelatin, det ska helt lösas upp.

Ta sedan bort behållaren från värmen och låt den svalna vid rumstemperatur. Därefter lägger framtiden gelé i kylskåpet, minst 4 timmar.

Det finns några regler att följa vid utspädning av gelatin:

 1. Koka inte gelatinet i något fall, annars blir det inte tjockt.
 2. Undvik att använda aluminiumspannmål medan värme gelatin, resultatet blir dess mörka färg och obehaglig smak;
 3. För att undvika klumpar under utspädningen av produkten, värm behållaren med vatten. Om de ändå bildas, är det möjligt att spänna vätskan genom en sikt;
 4. Lägg inte gelatin gelé i frysen, annars blir det kristaller;
 5. Du kan lägga till en mängd olika komponenter till det utspädda gelatinet, inklusive färsk frukt, glöm inte att hugga dem i förväg..

Enkelt grundläggande recept
hur приготовить желе из желатина в домашних условиях
ingredienser Antal
gelé 40 g
vatten 1 l
Tillagningstid: 360 minuter Kalorier per 100 gram: 28 kcal

För att förbereda den klassiska gelatinjellyn behöver du ett minimum av komponenter – det här är själva gelatin och vatten. Häll den angivna mängden gelatin (ca 3 standardförpackningar) i en kopp och fyll den med vatten vid rumstemperatur. Låt på i 40-50 minuter så att det sväller.

Var 10: e minut eller så, glöm inte att rör om det. Häll sedan den resulterande infusionen i pannan, tillsätt vatten till det och börja värma över låg värme.

Lämna inte behållaren obevakad och rör om dess innehåll. Efter att alla upplösningar har tagit bort “compote” från elden. Häll den i djupa formar och låt svalna vid rumstemperatur..

Sedan i flera timmar (helst på natten) sätter du efterrätten i kylskåpet.

hur делать конфеты «Коровка» в домашних условияхKo godis hemma – ett recept på läckra sötnos till glädje för barn.

Läs om hur man gör en läcker sås från kyckling och gräddfil i vår artikel..

Hur man ger upp godis för alltid – notera råd från nutritionist och användare.

Hur man gör gelé med sylt

ingredienser:

 • gelatin – 30 g;
 • sylt (alla) – 1 kopp;
 • vatten – 1 liter;
 • granulärt socker efter smak.

Koktid – 6-7 timmar.

Kalorier – 51 kcal.

Vi börjar förbereda efterrätten genom att suga gelatin i kallt vatten i 1 timme. Den angivna mängden substans fylls med ett glas vatten. Medan det infunderas, fortsätt till beredningen av sirap från sylt. För att göra detta, tillsätt två glas vatten till produkten och blanda väl..

Torka vätskan genom en sik för att bli av med hela bitar av frukt. Om du är en söt tand, då kan du, om du vill, lägga lite socker i sirapen. Sätt drycken på elden och koka den i 10 minuter.

Hälld gelatin hälls i en separat panna och skickas också till elden. Ständig omrörning, ta det till ett flytande tillstånd, men koka inte. Kombinera sedan med kokad sirap..

De återstående bären från syltmassan läggs ut på botten av den djupa tanken och fyller dem med den resulterande vätskan. Vänta tills efterrätten är vid rumstemperatur, och skicka den sedan till kylskåpet. Innan du serverar kan du dekorera den med bär, grädde eller mint..

Hur man gör gelatin gelé och juice

gelé из желатина и сока

ingredienser:

 • gelatin – 20 g;
 • juice (tillval) – 500 ml.

Koktid – 6-7 timmar.

Kalorier – 39 kcal.

Häll den önskade mängden gelatin med ett glas fruktjuice. Låt det stå i 30-40 minuter tills det sväller. Häll konsistensen i pannan och tillsätt den återstående mängden juice..

Börja värma den med låg värme, rör om hela tiden tills allt blir en homogen massa. Ta bort basen för efterrätt från värmen och häll den i formar..

Bara efter fullständig kylning i rummet flyttar behållarna till kylskåpet. Efter 5-6 timmar är en god behandling klar..

Plommongelé med gelatin hemma

ingredienser:

 • gelatin – 20 g;
 • granulärt socker – 8 tsk
 • vatten – 650 ml;
 • plommon (färsk) – 150 g.

Koktid – 3 timmar.

Kalorier – 38 kcal.

Häll gelatin 100 ml vatten och låt det stå i 25-40 minuter, det beror helt på vilken typ av produkt du har valt. Medan gelatin sväller, ta upp preparatet av plommon. Ursprungligen ta bort benen från det och skär i små bitar. Placera ämnena i en kastrull, tillsätt vatten och socker. Blanda koka och koka i ca 5 minuter..

Mala sedan plommesirapen tills den är jämn med en mixer. Svullen gelatin, värm i ett vattenbad tills det är helt upplöst..

Därefter ansluter du den till plommonets konsistens. Blanda väl och häll allt i former. Kyl i kylskåpet i 3 timmar, varefter geléen är klar.

Frukt dessert

Frukt för detta gelérecept kan vara väldigt annorlunda. Det är mest lämpligt att hämta dem efter säsongen, och sedan ges en läcker efterrätt..

ingredienser:

 • gelatin – 25 g;
 • jordgubbar – 200 g;
 • juice (vilken som helst) – 500 ml;
 • blåbär – 200 g;
 • hallon – 200 g;
 • Björnbär – 200 g;
 • persikor (medium) – 2 st.

Koktid – 6-7 timmar.

Kalorier – 39 kcal.

Den önskade mängden gelatinhällsaft (50 ml räcker till) och lämnar den i en halvtimme. Vid den här tiden är vi engagerade i beredningen av fruktkomponenten..

Alla frukter och bär tvättas ordentligt under rinnande vatten, ta bort benen från dem och skär i små bitar. Vi lägger dem på botten av blanketterna, gör det noggrant och ger dem ett estetiskt utseende.

Häll den svullna gelatin i en kastrull, tillsätt resterande juice och börja värma. Vid kontinuerlig omrörning är det nödvändigt att uppnå sin fullständiga upplösning. Se till att vätskan inte kokar.

Ta sedan av pannan från värmen, vänta i 10 minuter och fyll den med innehållet i den utlagda frukten. Lämna efterrätten i flera timmar vid rumstemperatur och märka sedan det i kylskåp över natten. På morgonen blir gelé redo.

Mjölkgelé

ingredienser:

 • gelatin – 15 g;
 • granulärt socker – 8 tsk
 • mjölk (bättre att ta en hög andel fett) – 3 koppar;
 • vanillin – 2 g.

Koktid – 6-7 timmar.

Kalorier – 89 kcal.

Häll 3 koppar mjölk i pannan och häll all gelatin där. Lämna undan i en halvtimme, och överför sedan behållaren till låg eld. Vi värmer det och ständigt rör om tills en massa av en konsistens erhålls..

Efter det är det lämpligt att hoppa över allt genom en liten sik för att eliminera bildandet av klumpar. I det resulterande flytande hällsockret och vaniljblandningen blandas allt grundligt och hälls omedelbart i former.

Kyl i början vid rumstemperatur och lägg sedan i kylskåpet i 3 timmar. Serverar efterrätten på bordet, du kan dekorera den lite. För denna perfekt riven choklad, grädde eller bara färsk frukt..

Delikat gräddfil dessert

ingredienser:

 • gelatin – 2 tsk;
 • gräddfil (fetthalt 15%) – 300 g;
 • granulärt socker – 8 tsk
 • vanillin – 1 g;
 • vatten – 100 ml.

Tillagningstid – 5-6 timmar

Kalorier – 128 kcal.

Blanda vatten med gelatin, blanda väl och sätt åt sidan i 45 minuter för att svälla..

att lösa upp желатин

När tiden har gått, sätt behållaren på elden, störa och vänta tills gelatinet är helt upplöst. Ta sedan bort det från ugnen och låt svalna i 15 minuter..

värma upp

Vid denna tid förbereder vi gräddfil. Häll det i en djup kopp och tillsätt socker till den. Rör väl med en sked. Vid den tidpunkten kan det ta cirka 5 minuter. Använd inte en visp för dessa ändamål, eftersom du slumpmässigt kan slå gräddfilen, som vi inte behöver.

gräddfil растворить

Lägg sedan till vanilj och mixa allt igen. Nu tar vi en visp och med konstant omrörning hälls i det något kylda gelatinet till gräddfilen. Om det finns klumpar i det, förspänna det genom en sikta..

att spillas в форму

Häll blandningen i former. Om så önskas kan deras väggar smutsas med vegetabilisk olja, luktfri. Då blir det mycket lättare att få dessert från formarna. Vi skickar gelé i kylskåpet i 5 timmar tills det blir tjockt.

gelé

Användbara tips

 1. För att få en ny gelé smak kan du lägga till lite citronsaft eller rött vin när du lagar mat.
 2. Innan du häller jellyen i former, se till att de har en varm botten. Detta kommer att bidra till att undvika bildning av klumpar under stelningen.
 3. Grunden för varje gelé – vatten och gelatin. Visa lite fantasi genom att lägga till dina favoritredienser och en god efterrätt till dig..

Hantera gelatin gelé under varje värdinna. Dess förberedelse tar ett minimum av tid och ingredienser. Var inte rädd för att experimentera och glädja dina nära och kära med nya sötsaker..

Loading...