Hur man gör grädde tårta grädde

Fram till nyligen har vi haft vanliga krämer för skiktet av kakor, kanske bara sådana – smör, gräddfil och vanilj. Och för en tid redan är rysk hemlagning alltmer vinnande grädde från vispad grädde..

Det här är också en traditionell kräm i konfektyrindustrin – den frodiga och ömma massan går bra med tillsatser och smaker, och mönstren från det håller perfekt sin form, och allt detta gör denna kräm ibland oföränderlig. Dessutom kan grädden köpas överallt.

Vilken grädde ska du använda och hur man slår dem

Cream Cream kan tyckas vara en egenskap av högkök, men dess förberedelse är möjlig för någon hemmafru och tar inte mycket tid, du behöver bara veta några hemligheter:

gräddig крем

 1. För traditionellt tårtfyllmedel krävs kräm med ett fetthalt högre än 30%. Du kan ta mindre, men i det här fallet måste du lägga till gelatin, och det här är ett annat recept.
 2. Inte bara grädde, men även piskningsredskap måste kylas innan du lagar mat. Det är till och med tillrådligt att placera grädden i frysen i ca 15 minuter;
 3. Piska grädden är bättre inte med socker, men med socker. Detta förklaras av det faktum att grädden är mycket snabbt piskad och sockerkristallerna inte har tid att lösa upp;
 4. Cream cream kaka bör göras omedelbart före användningen, eftersom det över tiden förlorar sin jämnhet och kan falla av. Det är viktigt att inte skärpa processen med att piska, annars blir grädden en fettig granulär massa med bitar av smör i det.
Klassiskt recept
hur приготовить крем для торта из сливок
ingredienser Antal
krämfettinnehåll över 30% 400 ml
pulveriserat socker 50 g
vanilj (eller vaniljssocker) påse
Tillagningstid: 5 minuter Kalorier per 100 gram: 300 kcal

Intressant är det klassiska smörkrämreceptet inte ändrat sedan 1700-talet. Det kan inte bara användas för smörgåsar, men fungerade också som en separat maträtt..

Förkyld kräm bör hällas i en skål för att piska (om mixern är manuellt) eller i en skål för mixern och slå, gradvis öka hastigheten från liten till max 1,5-2 minuter.

Vid denna tidpunkt är massan fortfarande vattnig, och det är nödvändigt att tillsätta pulveriserat socker och vanillin, fortsätter att vispa samt öka hastigheten på mixern, ytterligare 1,5-2 minuter.

Resultatet blir en fluffig massa (fördubblad), som håller formen väl och strömmar inte ner från axelbladet. Det kan ta lite mer tid.

Cream of whipped cream 33% och gelatin

Eftersom smörkräm är ganska mild och har en tendens att falla av, kan du skydda dig själv och inte överföra produkter genom att tillsätta gelatin till det för styrka..

Ingredienser krävs:

 • 0,5 liter grädde 33%;
 • 70 gr. pulveriserat socker;
 • 1 msk. sked av matgelatin;
 • 50 ml vatten.

Tillagningstid: 10 minuter plus tid för blötläggning av gelatin.

Kalorinnehåll: ca 300 kcal / 100 gr.

Först måste du fylla gelatin med vatten och låt det svälla i enlighet med instruktionerna på förpackningen, och när det händer måste du skicka det i mikrovågsugnen i cirka 30 sekunder eller tills det är helt upplöst.

att lösa upp желатин

Kyld kräm krävs för att slå med en mixer tills tjockt skum, häll sedan sockerpulver till dem och, i en tunn ström, utan att stoppa för att slå, häll i den kylda gelatin.

att slå крем

Slå samman det i ytterligare två eller tre minuter, tills smörkrämen håller sin form (“stabila toppar”).

kräm

Cake cream med mascarpone och grädde

Mascarpone är en mjuk dessertost, som idag finns i vilken butik som helst. Cream med det visar sig vara mest känsliga och perfekt för kakan.

Ingredienser krävs:

 • 200 ml kräm med fetthalt över 30%;
 • 250 gr. mascarpone ost;
 • 100 gr. pulveriserat socker;
 • vanillin valfritt.

Tillagningstid: 10 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 350 kcal / 100 gr.

Förkyld kräm, måste du först slå med en mixer tills ett tjockt skum, och häll sedan till dem socker med vanilj, fortsätt att slå massan till önskad konsistens – en fluffig massa som behåller sin form. Det är bara att blanda denna grädde i mascarpone, flytta försiktigt skeden – det är grädden i osten, och inte vice versa. Är klar!

Choklad Cream Cake Recept

choklad крем

Smörkräm är en utmärkt bas för smakämnen..

Ingredienser krävs:

 • 2 glas kräm 20%;
 • 0,3 kopp pulveriserat socker;
 • 30 gr. kakaopulver;
 • 1 tesked ätbar gelatin.

Beredningstid: 10 minuter plus 2 timmar gelatinhöjning.

Kaloriinnehåll: ca 320 kcal / 100 gr.

Gelatin måste hälla ett halvt glas grädde, blanda och låt i 2 timmar, lös sedan upp i mikrovågsugnen (30-40 sekunder) eller i ett vattenbad och svalna. Värm några fler skedar av grädde, blanda med kakaopulver och kyla också. Pipa resterande grädde med pulveriserat socker och tillsätt inte massan, första kakao med grädde och sedan upplöst gelatin. Klar för att sätta grädde i kylan.

Citronkräm

Ingredienser krävs:

citron крем

 • 2 glas kräm 30%;
 • 0,5 kopp socker;
 • 1 citron
 • 4 äggulor
 • nypa gurkmeja.

Tillagningstid: ca 45 minuter.

Kalorinnehåll: ca 300 kcal / 100 gr.

Först måste du koka hela citronen i vatten i en halvtimme, klippa, ta bort alla benen från det och slipa ihop med äggulor i en mixer.

Sedan tillsätt socker till citronen och värm massan i ett vattenbad eller den långsammaste elden tills den är upplöst och förtjockad. Medan citronblandningen kyler, måste du piska den kylda grädden och blanda allt ihop, tillsätt en nypa gurkmeja, vilket ger krämfärgen. Det kommer att bli tjockt.

clotted cream

Ingredienser krävs:

 • 400 ml grädde 20%;
 • 150 gr. socker;
 • 100 gr. smör;
 • vanilj till smak.

Koktid: 20 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 370 kcal / 100 gr.

I detta recept piskas smör, inte grädde, som kokas ner till en sirap. Oljan ska piskas under lång tid – ca 10 minuter. Och för sirap är det nödvändigt att blanda grädden med socker och koka den på elden till en densitet – när droppen blir fräck, är det dags att ta bort sirapen från värmen och svalna.

När det svalnar, måste det hällas i olja och piskas ihop (med vanilj) under en tid. Allt är kakmakräm klar.

choklad тортChokladkaka för en, två, tre – ett utmärkt recept som alltid visar sig.

Klassisk sallad “Mimosa” med saury – ett recept på en god och tillfredsställande sallad.

Receptet på havregryn med russin och torkad frukt är den bästa frukosten för att gå ner i vikt.

Cottage Cheese Caramel Cream

Ingredienser krävs:

 • 0,5 liter kräm med fetthalt över 30%
 • 0,5 kg stallost
 • 100 gr. pulveriserat socker;
 • 10 mjuk krämig toffee.

Tillagningstid: 15 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 330 kcal / 100 gr.

Butters bör hällas med en liten mängd kräm och smälta antingen i mikrovågsugnen eller i ett vattenbad och sedan svalna. Stugaost – slipmaskin eller genom en sikt.

Förkyld grädde ska piskas med pulveriserat socker tills det är tjockt och i detta skede lägger man till stekost och smält karamell. Torka grädden med låg hastighet till rätt konsistens. Resultatet blir nästan stuga ost och gräddisol.

Cake Decorating Techniques

Cream Cream kan användas som i den ursprungliga snövitformen och färgade den med färgämnen i vilken färg som helst. Naturligtvis är den mest uppenbara varianten av inredningen blommor och mönster gjorda med en konditorspruta med munstycken..

Du kan dekorera kanten på kakan med sidor av krämblommor, placera i mitten av varje torkad, fräsch eller kandad bär, och i mitten för att göra samma injektionsspruta för rätt tillfälle. Mångfärgad grädde låter dig sätta hela “växthuset”.

Ett intressant sätt att dekorera en tårta är att lägga ut kräm i lockiga formar och frysa dem i frysen. Det är önskvärt att en sådan kräm görs med gelatin – detta kommer att ge siffrorna större bevarande.

När gräddesiffrorna har gelatinöshet eller den nödvändiga densiteten kan de tas ut och fördelas över kakans yta. Silikonformar passar bäst för detta ändamål, eftersom deras överensstämmelse gör att du kan ta bort ändå mycket känsliga siffror intakta..

Användbara tips

Till grädde grädde visade sig framgångsrik, och med den hela kakan, måste du laga den ordentligt och använda den korrekt. Det är enkelt, bara här finns det några knep:

 1. Piskräm från grädden är alltid nödvändig, först vid låga varvtal av mixern, gradvis ökar dem – endast på detta sätt kommer den önskade fluffiga konsistensen att visa sig;
 2. För smörgåsar är det bäst att använda ett krämigt fyllmedel, vars sammansättning innehåller gelatin – den här krämen behåller sin form mest.
 3. Cream utan gelatinkräm är lämplig för kexkakor och honungskaka, och för sandiga och puffkakor kommer det att vara för lätt och pressas under vikt.
 4. Tillsätt aromatiska tillsatser och färgämnen för att vara närmare slutet av slagen;
 5. Smörkräm är en lättfördärvlig produkt, den måste förberedas omedelbart före användning i kakan. Kakan själv kan förvaras i kylskåp i 1,5 dagar;
 6. Det är viktigt att kyla, men att inte frysa grädden före piskning, annars kommer de att stratifiera och förbereda grädden från en sådan produkt kommer inte att fungera.
 7. Köksartiklar ska vara helt torra och rena;
 8. Smörkrem som återstår från beläggning och dekorering av kakan kommer inte att kunna fortsätta att förvaras i kylskåpet – det kommer att förlora sin form och konsistens. Men du kan sönderdela det i kräm och frysa: du får nästan glass i hemmet;
 9. Inte alla märken av grädde är lika bra för piskning, så det är bättre att inte experimentera med dem efter att ha hittat en lämplig variant och bara ta det.

Skapa mästerverk-kakorna i köket och fyll dem med smörkräm och bjud in gästerna för att smaka den fantastiska efterrätten! Stort humör och trevligt te!