Hur man gör havregrynkakor utan mjöl

Havregrynkakor är en traditionell rysk delikatess, älskad av alla sedan tsaristiska tider. Den ursprungliga smaken av den här kakan lämnar inte någon likgiltig, särskilt eftersom det kan ersätta en fullständig frukost om du lägger den till ett glas mjölk..

Havregryn innehåller alla samma ämnen som flingorna, så kakan erhålls så rik på vitaminer, spårämnen och aminosyror som gröt. Och om butikens efterrätt fortfarande kan hota tvivel om dess användbarhet, kommer de hemgjorda havregrynkakorna utan mjöl att vara ett utmärkt ersättare för Hercules.
Grundrecept
hur приготовить овсяное печенье без муки
ingredienser Antal
havregrynsgröt 150 g
av mjölk 50 ml
kycklingägg 2 stycken.
vegetabilisk olja 2 msk. skedar
socker 2 msk. skedar
bakpulver nypa
vanillin påse
Tillagningstid: 50 minuter Kalorier per 100 gram: 250 kcal

Kokad utan användning av vetemjöl havremjölkakor är mindre kalorier, ömma och smuliga. Det kräver de mest enkla produkterna..

Flingorna behöver slipas i en mixer eller kaffekvarn och tillfoga vanillin, bakpulver, ägg, mjölk och vegetabilisk olja till dem. I en blandad massa, häll gradvis i socker och fortsätt att knä, vilket gör att flingorna sväller snabbare. Som ett resultat kommer den resulterande massan att behöva lägga ut en matsked på ett bakplåt, smurt med vegetabilisk olja. Kakor baka i en halvtimme i ugnen vid 180 grader.

Havregryn utan mjöl

Gör havregrynskakorna mer raffinerade genom att lägga till en liten mandel till den. Denna delikatess kräver ingen extra kryddor och går bra med kakao..

ingredienser:

havregrynsgröt печенье

 • 150 gr. havregryn;
 • 100 gr. mandel (inte stekt);
 • 4 msk. skedar av socker;
 • 2 kycklingägg
 • bakpulverpåse.

Tillagningstid: 15 minuter plus 35 minuter för bakning.

Kalorinnehåll: ca 300 kcal / 100 gr.

Först måste du slipa i en kaffekvarn eller bländare 100 gr. havregryn och 100 gr. Almond – du kan göra det antingen tillsammans eller separat och sedan ansluta massorna. Sedan lägger de till 50 gram. unground flakes, socker och bakpulver, sedan slagna ägg, och allt är grundligt blandat.

Degen ska läggas ut i en bageri med en tesked på kort avstånd från varandra och bakas i 35 minuter vid en temperatur av 180 grader. Om så önskas kan torkade bär tillsättas till denna deg..

klimpar со шкваркамиLäs om hur man lagar ångad dumplings – med olika fyllningar..

Läs om hur man gör en utsökt risgryta med en söt eller salt fyllning..

Läs om hur man gör tunna spetspannkakor på yoghurt. Recept att välja mellan här..

Dietkött havregrynkakor utan socker och mjöl

Havregryn är en av de viktigaste produkterna i kosten av alla som tittar på deras vikt. Men gröt kan bli uttråkad även med alla många möjliga tillägg till det – i slutändan vill du ibland knäcka kakor. Kokad av havregryn kan det bli en riktig hitta, ladda med nödvändig energi och eliminera begär för sötsaker..

ingredienser:

 • 1 kopp havremjöl;
 • 150 gr. låg fetthaltost ost;
 • 1 kycklingägg
 • 2 msk. skedar med låg fetthalt eller naturlig yoghurt;
 • 2 msk. skedar av honung;
 • 1 tsk kanel;
 • bakpulverpåse;
 • nypa salt.

Tillagningstid: 30 minuter plus 20 minuter för bakning.

Kaloriinnehåll: ca 200 kcal / 100 gr.

I det här receptet behöver du inte hugga flingorna: du måste hälla dem med kefir eller yoghurt och slå äggen, låt sedan svälla i 20 minuter.

värma upp хлопья

Därefter tillsätts ostmassan och vätskan (eller smält) honung, bakpulver och kanel till massan..

flingor смешать с белком

Sätt degen på en bakplåt med en tesked och baka kakor i 20 minuter vid 180 grader i ugnen.

en kaka овсяное

Sådana kakor är rika inte bara i kolhydrater utan även proteiner..

en kaka готово

Lean havregrynkakor utan mjöl och ägg

Under fastning blir bakning ett av huvudproblemen, eftersom det vanligtvis kräver användning av mejeriprodukter och ägg. Och du vill äta, och du behöver inte förneka dig själv, för det är ganska möjligt att göra friska och välsmakande havregrynkakor bara från de enklaste produkterna som tillåts under den snabba..

ingredienser:

 • 150 gr. havregryn;
 • 100 ml vegetabilisk olja;
 • 50 gr. flytande honung;
 • 100 gr. hackade valnötter;
 • bakpulverpåse;
 • nypa salt.

Tillagningstid: 20 minuter plus 20 minuter för bakning.

Kaloriinnehåll: ca 330 kcal / 100 gr.

Havregryn ska hakas i en mixer eller kaffekvarn och blanda dem med nötter, honung, vegetabilisk olja, bakpulver och salt. En välskadad massa ska delas in i bollar på en valnöt, tryck dem lätt och sätt i en bakpanna, vilken måste bakas i en ugn i 20 minuter vid medelhög temperatur. Du kan lägga till russin och andra torkade frukter, frön, kanel och andra kryddor, riven morötter, bananer, äpplen eller olika torkade bär till en sådan magert kakadeg..

Användbara tips

Att göra havremjölkakor utan mjöl visar sig vara väldigt användbar och välsmakande, du måste göra det i gott humör och följa vissa regler. Trots det faktum att det är förberedt mycket enkelt och mycket snabbt, även i denna process finns det några nyanser:

 1. För tillagning av kakor kommer det att finnas tillräckligt med fullkorns havregryn, så flingorna behöver inte slipas till dammsyfte. Detta kan göras i köttkvarn;
 2. Om möjligt är havremjöl degen att brygga i en och en halv timme för att ge flakorna maximal fuktighet och svullnad. Så kakan blir mjukare;
 3. För framställning av sådana kakor använder de vanligtvis mjukad, snarare än smält smör eller margarin, så de måste erhållas i förväg. Intressant, när de smälts gör de färdiga kexna hårda;
 4. Det är bäst att ta havreflakorna “Hercules”, som håller högsta näringsämnen i jämförelse med mer extruderade versioner av havregryn, annars får du en tom efterrätt istället för en användbar och fiberrik behandling.
 5. Om du ersätter det vanliga sockret i receptet med sockerrör, kommer havregrynkakor att visa sig med en delikat karamell smak och tinge som bör antas;
 6. Havregrynkakor utan mjöl kan vara choklad – lägg bara till kakao deg. Eller du kan ersätta den med “chokladdroppar” som säljs i butikerna..

Framgångsrik bakning och gott te!