Hur man gör jästdeg i mjölk för pajer

Varje värdinna som försöker behålla en atmosfär av mysighet och värme i huset borde kunna laga kakor. Både man och barn kommer att se fram emot helgen med familjen när doften av färskt bakning kommer att spridas i hela lägenheten..

Utan tvekan älskar de sin fru och mamma inte bara för kulinariska prestationer, men det är så trevligt att ta glädje åt familjemedlemmar och skämma bort dem med något gott. Därför, om en tjej aldrig har försökt att laga kakor innan, är det dags att börja skaffa sig nya färdigheter.

För en början är det mer lämpligt att välja inte komplicerade recept, men som behärskning förbättras kan du gå vidare till mer sofistikerade alternativ..

Klassisk deg
hur приготовить дрожжевое тесто на молоке для пирожков
ingredienser Antal
För svamp:
helmjölk halv liter
vetemjöl ett halvt kilo
granulärt socker en matsked
salt en tesked
pressad jäst 30 gram
För provet:
vetemjöl ett halvt kilo
vegetabilisk olja 3 matskedar
medelstort kycklingägg 2 stycken
Tillagningstid: 300 minuter Kalorier per 100 gram: 281 kcal
Opara är en jäst utspädd i en uppvärmd vätska med tillsats av halva mängden mjöl. Efter att degen har fördubblats i volym blandas huvudmassan.

Gjärdeg för tårtor på mjölk på degen, om den är lagad ordentligt, kan vara lätt, luftig och viktigast – läckra och doftande.

Värm mjölken (temperaturen ska vara minst 28 men högst 32 ° C), tillsätt långsamt jäst och socker, tillsätt sedan salt och mjöl.

mjölk

Allt rör och sätt “moget” på en torr, inte kall plats i två timmar.

att blanda

Bildandet av bubblor på degens yta innebär att jäsningsprocessen löper..

att göra опару

Efter två timmar tillsätt resterande mjöl, ägg och solrosolja till massan. Rör om igen och lämna i 1 timme..

lägga till масло

Efter denna tid, sammansättningen av de två “fällning” med ett intervall på 60 minuter. Efter andra gången anses degen vara redo för bildandet av pajer..

Opara

Ju mer noggrannare och längre jästdegen blandas på degen desto bättre och bättre blir den färdiga produkten. En av faktorerna i det “korrekta” testet är att det ligger bakom skålens väggar. God deg håller inte fast i händer och behållare. Annars kan rekommendationer och regler hjälpa till att undvika misstag..

Magnifik degen för pajer på mjölk

Den snabba metoden att göra deg med jäst innebär inte att svamp används. Alla ingredienser i erforderlig mängd läggs i ett steg, blandas noggrant och förblir på en varm plats täckt med en ren trasa..

För att degen ska “stiga” är det nödvändigt att strikt följa alla proportioner och matlagningsrekommendationer som anges i receptet..

Om erfarna hemmafruar kan knäda degen, som de säger “av ögat”, så är resten av kvinnorna extremt avskräckta från att experimentera och avvika från kockarnas tips.

ingredienser:

 • ko mjölk – en halv liter;
 • sockersand – 2 matskedar;
 • jäst – 1 matsked
 • solrosolja – 70 ml;
 • salt – på spetsen av en kniv
 • Bakmjöl – 0,5 kg.

Förberedelsestid: 2 timmar (blandningen tar inte mer än 20 minuter, resten av tiden spenderas på att “stå” degen).

Kaloriinnehåll: 225 kcal per 100 g.

Detta är ett mycket enkelt recept, och nu ser du hur lätt det är att göra en frodig jästdeg för pajer på mjölk utan svamp. Värm mjölken något, tillsätt socker, jäst och två matskedar mjöl till den..

Rör på så sätt att massan blir klumpfri. Utseendet på en bubbla indikerar att jäsningsprocessen “har gått” och det är dags att tillsätta olja, salt och kvarvarande mjöl. Ännu en gång noggrant ät kompositionen, täck med en torr och ren kläd och placera den på en varm plats..

Efter ca 90 minuter börjar degen stiga. Först måste du “fälla”, och när massan stiger igen, fortsätt till matlagningspannor.

shish kebabSå här förbereder du fläskspetsar, läs vår artikel..

Braised kanin med grönsaker är väldigt gott, och samtidigt en hälsosam maträtt som inte är så svår att laga mat.

Notera de ovanliga mellanmål recepten – ost pinnar i ugnen.

Luftsteg deg på sur mjölk

Särskilt sparsamma kockar har kommit på ett sätt hur man inte kastar bort den bortskämda produkten, men att äta den. Det handlar om surmjölk. Degen på den är elastisk och välsmakande..

ingredienser:

 • Sur mjölk – en halv liter;
 • siktat mjöl – 700 g;
 • vegetabilisk olja – 2 msk. l.
 • socker – 2 msk. l.
 • en nypa salt
 • bakpulver – ½ tsk.

Tillagningstid: 70 minuter.

Kalori: 266 kalorier per 100 g.

Den sura mjölkkonsistensen tjock sur mjölk värmdes till rumstemperatur. Lös upp sockret och saltet i vätskan, tillsätt den önskade mängden olja.

Blanda mjöl med läsk och sakta kombinera med mjölk. Lämna degen i surmjölk för pajer i 30 minuter på en sval plats..

Jästkaka Degen på vattnet

Det finns inte alltid mjölk i huset, så någon hemmafru behöver veta ett recept på jästfri deg för mjölkfria pajer..

ingredienser:

 • Högsta kvalitet mjöl – ½ kg (i vissa fall kan du behöva en lite större mängd för att ge deg önskad konsistens);
 • vatten – 2 koppar;
 • socker – 1 tsk
 • salt – ½ tsk;
 • vegetabilisk olja – 4 msk. l.
 • torr jäst – 20 g.

Tillagningstid: 50 minuter.

Kalori: 252 kalorier per 100 g.

I en lätt uppvärmd vätska, sätt in jäst och socker. Efter en kvarttimme tillsätt mjöl, salt och vatten. Tillsätt smör och knåd degen väl, lämna i en halvtimme.

Viktiga matlagningstips

Subtiliteter och nyanser är mycket viktiga i alla affärer. Och när det gäller hembakade kakor bör det komma ihåg att den luriga degen inte gillar misstag och felaktigheter. Följande regler krävs för nybörjare och erfarna hantverkare..

 1. Vi kan inte låta degen stå. Totalt bör tiden från batchens slut till början av bakningen inte ta mer än 4 timmar;
 2. Från noggrannheten i överensstämmelse med förhållandet mellan komponenter beror på provets kvalitet. Det är omöjligt att bryta proportionerna;
 3. Platsen där massan är placerad för jäsning bör vara varm, men inte varm.
 4. Glöm inte att mjölet måste siktas innan du börjar knådningen och vätskan upphettas.
 5. Alla fetter introduceras först efter att ägg och socker är väl upplösta i degen.
 6. Råa pajer får stå på bakplåten i ytterligare 15-20 minuter, under vilken tid degen kommer att stiga igen och bli lösare..

När det gäller bakningsprocessen finns det också några överflödiga rekommendationer. För det första sätts pajerna i en förvärmd ugn, och för det andra, för att ge bullarna en rudig look och en utsökt skorpa av produkten, smörjs de med ett rå ägg innan de skickas till ugnen..

Men innan de fortsätter till det efterlängtade sista steget behöver pattiesna något som ska fyllas. Och sedan öppnar kocken ett brett utrymme för fantasi.

Välja fyllningen

Faktum är att vilken typ av recept som helst valdes för pajerna, kan fyllningen vara vilken som helst. Den enda skillnaden är att bryggning på vatten också innebär en liten mängd socker, därför försöker de fylla sådan bakning med något “trevligare”:

 • sylt, sylt, confiture;
 • grädde (vanilj, smör, smör, gräddfil)
 • torkade aprikoser, russin, pommes frites.

Andra fyllningar kan vara:

 • grönsaker (kål, potatis);
 • frukt (äpplen, aprikoser);
 • bär (hallon, vinbär, körsbär);
 • kockost, gräddfil, yoghurt;
 • kött (fläsk, nötkött, kyckling);
 • lever, fisk, lever.

Ibland bestämmer hemmafruar sig för mycket ovanliga lösningar. Det finns sådana typer av fyllningar som morot, rödbetor, pumpa, lök, godis, svamp. Här, som de säger, smak och färg …

För att laga de frodiga, läckra pajerna kan degen knådas på olika sätt: med eller utan vanilja, i mjölk eller vatten, med kefir eller surmjölk.

Alla väljer ett recept enligt individuella smaker och preferenser. Det är viktigt att följa alla tips och tricks..

Och om allt detsamma misslyckas, är det viktigt att inte stanna där och kom ihåg att det här är bara den första kakan klumpig.

Loading...