Hur man gör popcorn i ugnen

Få människor vet om fördelarna med popcorn, men samtidigt är det luftiga, skarpa mellanmålet av spannmål, vilket är mycket användbart i sig, förutom innehåller det mycket vitaminer och mineraler, men minst 300 kalorier gram korn.

popcorn

För att få en garanterad högkvalitativ och lämplig för alla produkter är det värt att förbereda det själv. Hur man gör det i hemköket? De viktigaste sätten du hittar i den här artikeln..

Är det möjligt att göra popcorn i ugnen

Trots den överflöd av färdiga alternativ som lätt kan sättas i beredskap i en konventionell mikrovågsugn, gör popcorn i ugnen också mycket enkelt. Kontrollera först om temperaturen i din hemutrustning är väl reglerad – för säkerhet och förtroende för slutresultatets framgång..

Den andra viktiga nyansen är den rätt utvalda skålen. För att alla partiklar i framtida popcorn ska kunna öppnas helt, måste de kokas i en tätt sluten behållare. Dessutom bör disken vara lämplig för matlagning i ugnen, inte plastdelar och inte brista från värmen.

Det tredje du bör uppmärksamma är kvaliteten på det tomma. Inte alla sorter av majs kommer att fungera, och absolut inte att använda foderarter. Det är bäst att välja sådana sorter som Hotel, Risovaya, Eats-Eats och Baby – de innehåller den optimala kombinationen av fukt, stärkelse och fiber, som vid uppvärmning sväller och spricker skalet.

Grundläggande metod
hur правильно сделать воздушный попкорн в духовке
ingredienser Antal
majskorn 100 g
vegetabilisk olja 2 matskedar
salt ½ tsk
Tillagningstid: 20 minuter Kalorier per 100 gram: 300 kcal

Efter att ha uppfyllt alla ovanstående krav kan du börja stekningsprocessen. Grunden är att ta det grundläggande receptet, som det minst tidskrävande och snabbast. Så ta en penna och en anteckningsbok, det är dags att skriva ner hur man lagar popcorn i ugnen.

Häll oljan i pannan eller grytan, tillsätt korn och salt. Täck med lock och blanda noga (du kan bara skaka det). Värm ugnen i 200-220 grader och vänta tills ugnen sitter varmt upp. Ställ bakplåten på en medelhög nivå, sätt en stekpanna på den och tryck försiktigt på locket.

Beredskapet av popcorn kan bestämmas både visuellt, om du har ett genomskinligt lock och till ljudet: kornen brister högt, och när frekvensen av “skotten” ökar kommer allt fler popcorn att vara redo. När spannmålet kommer skjuta lite mindre, stäng av ugnen för att undvika att bränna den färdiga delikatessen.

pelmeniLäs hur man lagar dumplings med fisk – försök att laga maträtten, trots den ovanliga fyllningen, visar det sig inte mindre gott.

Notera receptet på en otroligt god och hälsosam kockost – dessertrecept här.

Tångsoppa – ett recept med foton och stegvisa tips.

Hur man gör popcorn i paketet

På hyllorna i stormarknaderna kan man ofta se en halvfabrikat för popcorn i speciella papperspåsar. Även hemma kan du göra sådana paket själv och ta dem till beredskap i ugnen..

Paketmöjligheter för produktion av hemlagade majs snacks kan vara två:

 1. Lim en påse oljad bakpärl och sätt 100 gram korn inuti. Slå sedan fast eller klistra fast det;
 2. Den vanliga polyetenhylsan avsedd för rostning kommer också att närma sig. Du kan göra detsamma med det som för andra rätter: mäta önskad längd, skära på påsen och stram eller fäst en kant med specialklämmor. Stänk kornen lätt med olja, salt och packa i påsen. Tät den andra kanten och krossa påsen för att blanda.

Tillagningstid: 25-30 minuter.

Kaloriinnehåll: 300 kcal / 100 gram.

Placera påsen i en behållare med höga sidor och placera i en ugn uppvärmd till 200 grader. För att kornen ska kunna expandera jämnt, med hjälp av tackning, vänd in på påsen flera gånger under tillagningen..

När det mesta av popcornen är klart, ta av förpackningen ur ugnen och låt den vara stängd ett tag: hög temperatur inuti tillåter att kvarvarande majs kokas. Skär sedan på påsen och placera innehållet i skålen för servering..

Kola Popcorn

Inte alla gillar den vanliga smaken av vanlig popcorn, men karamellvariationen kommer att tycka om det! En sådan produkt kan användas inte bara som mellanmål men också som en användbar och god efterrätt som kan ges utan rädsla även för barn..

Ta det redan beskrivna grundreceptet som bas, men du kan lägga till det med doftande karamelsirap. För att brygga det behöver du:

 • Rörbrunt socker – 2 glasögon (ca 400 gram);
 • salt – 1 tsk;
 • smör – 200 gram;
 • majssirap – ½ kopp;
 • treacle – 1 matsked
 • läsk – ½ tsk;
 • rostade jordnötter – 1 kopp.

Tillagningstid: 1,5 timmar.

Kaloriinnehåll: 500 kcal / 100 gram.

Värm smöret i en gryta, tillsätt socker, melass, salt och majssirap. Rör om blandningen noggrant och håll i medeltemperatur till kokning. Så snart det börjar koka, rör om i ytterligare 5 minuter, och ta sedan bort behållaren från värmen.

olja

Tillsätt sodavatten till kylsirupen och blanda igen tills massan slutar ge skum och ljusnar. Separat, i en mixer, hugga jordnötterna i smulor. Om det inte finns någon mixer kan du lägga nötterna i en påse i ett tunt lager, knyta och rulla över valsen eller slå med en hammare.

sirap

Täck bakplåten med ett lager av pergamentpapper och lättfett med smör. Sätt popcornen på toppen, sprida jämnt. Stänk karamell över toppen och strö med jordnötssmulan..

att blanda попкорн

Låt torka på en varm torr plats eller skicka till ugnen i 1 timme i konvektionsläge och vid en temperatur av 120-150 grader. Under denna tid behöver du minst 3-4 gånger för att blanda majsflakorna i bakplåten med en träspatel för att fördela karamellen. Efter torkning, flytta popcornen i batchkartonger eller skålar..

popcorn

Hur man lagar popcorn med socker och kanel

Vid framställning av söt popcorn har sin egen nyans, för när den värms upp, kan den söta komponenten lätt karamellisera och brinna även innan alla flingorna når beredskap. Med detta recept kan du göra ett ljuvt mellanmål utan några problem. Och grunden kommer att vara samma grundläggande recept på hemlagad popcorn.

Förutom ingredienserna som redan nämnts ovan behöver du:

 • pulveriserat socker – 100 gram;
 • kanel – ½ sticka eller ½ tsk jord;
 • kakao (tillval) – 2 matskedar.

Tillagningstid: 35-40 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 350 kcal / 100 gram.

Koka popcorn i ugnen med konventionell teknik. När du lägger alla produkter i pannan och lägg i ugnen, blanda i en skål med pulveriserat socker, kanel och kakao (om du vill lägga till choklad smak).

Så snart huvudpoparna slutar öppna, ta bort popcornen från ugnen, öppna locket och strö med kanel-sockerblandningen jämnt. Stäng locket och blanda allt genom att skaka pannan. Återställ popcornen till ugnen i ytterligare 5 minuter och dra sedan ut och lägg den i lådor eller skålar för servering.

I denna utföringsform borde du definitivt använda fint pulver istället för granulerat socker – det är bättre fördelat över flakytans yta och kommer inte att smula. Dessutom karamelliseras pulvret långsammare, och din sötma kommer inte att brinna.

Ost Smaksatta Saltade Popcorn Recept

För att få ett doftande ost mellanmål från friska spannmål, återupptäck inte hjulet! Försök bara göra två enkla varianter av din favoritpopcorn med ost! En av dem förbereder sig mycket snabbt, men den andra kommer att överraska med sin natur och fördelar..

För det första alternativet behöver vi:

 • majs – 100 gram;
 • salt – ½ tsk;
 • smör – 1 tsk
 • vegetabilisk olja – 1 tsk;
 • flytande livsmedelsaroma “Ost” – 2-3 droppar.

Koktid: 20 minuter.

Kaloriinnehåll: 300 kcal / 100 gram.

Koka popcornen i pannan enligt grundreceptet, men ersätt den enkla vegetabiliska oljan med en blandning av smält grädde och grönsaker. Salt kan tillsättas mer än i det vanliga receptet. När popcornen öppnas, ta bort den från behållaren och strö över ostsmak och smak och blanda sedan bra.

Det andra alternativet:

 • majs – 100 gram;
 • salt – ½ tsk;
 • vegetabilisk olja – 2 matskedar;
 • hård ost – 50 gram.

Koka majsen under locket, blandat med olja och salt, i ca 20 minuter. Ostslip på ett fint rivjärn. När nästan alla korn exploderar, ta ut popcorn, strö med ost och rör om. Återgå till ugnen under ytterligare 2-3 minuter..

Välj en ost som är så svår som möjligt: ​​Parmesan, grana-padano eller pecorino fungerar bra. Och om du vill få en super-rå smak och lukt i färdig form, blanda båda recepten med både ostkrummor och extra smaker..

Användbara tips

Det finns ett par knep för att hjälpa dig att laga den perfekta popcornen för dig själv och dina vänner..

 1. Välj hela korn som inte är föremål för torkning – bara från dem kommer att bli utmärkt och delikat popcorn;
 2. Bestäm om huruvida sorten av majs för popcorn kan vara på ögat: de bästa kornen kommer att vara släta, som om lackade;
 3. Använd inte palm-, kokosnöts- eller jordnötssmör för matlagning – det finns många skadliga ämnen i dem, och kalorinnehållet i sådan popcorn kommer att vara högre än vid användning av vanlig solros eller olivolja.
 4. Inte bara de ingredienser som redan beskrivits kan användas som tillsatser i snacks. Kryddor, chokladflis, såser hjälper till att ge popcorn en ovanlig smak..

Tack vare våra recept kan du alltid snabbt ge dig själv och dina gäster en underbar och tillfredsställande mellanmålspopcorn..

Loading...