Hur man gör röd currant sylt

Tänk dig en bär som kan användas i traditionell medicin, i kosmetologi, i matlagning. Hon är känd för alla som är inblandade i trädgårdsarbete, särskilt värdinnor som älskar att hänge sig till något gott med sitt hem på vintern..

Hon är otroligt vacker, saftig, hälsosam och mycket smaklig. En viktig plats i kosten av denna bär är bland dem som vill vara friska. Vad är det här? Röda vinbär!

billet с джемом из смородины

Vi uppmärksammar läckra, hälsosamma röda vinbärsmjöl recept som vi kan laga med dig hemma..

Många hostesses tycker att det är svårt att laga mat, eftersom det kommer att ta mycket tid. Men du själv ser hur allt är möjligt och enkelt. Och först, låt oss ta reda på varför röda vinbär är så användbar..

Användbara egenskaper hos röda bär

Närvaron i vår kost av denna bär hjälper till att förbättra aptit, tarmarbete. Röda vinbär har en koleretisk effekt, hjälper till att behandla dermatit, kolit och eksem.

Växten innehåller substansen oxycoumarin, tack vare vilken blodkoagulation ökas. Det höga innehållet av järn i vinbäret bidrar till att öka hemoglobin, vilket har en positiv effekt på våra kärls hälsa, och kalium normaliserar hjärtmuskulaturens arbete.

Currant – ett utmärkt verktyg för förebyggande av osteoporos, järnbristanemi samt hjärtsjukdom. Denna underbara bär hjälper till att stärka immunsystemet, har en diaphoretisk och antipyretisk effekt..

Förutom terapeutiska egenskaper har växten framgångsrikt använts i kosmetologi. Med många andra delar av bären gör masker för ansikte, kropp och hår.

Vad är skillnaden mellan sylt och vanlig sylt?

Röda currant sylt är en geléliknande massa. Jam, där frukter och bär är vanligtvis vi vill se hela, i sylt, tvärtom, allt ska vara helt kokt mjuk. Juice kokad med socker till geléstatus.

Behandlingar för kokning ska vara tjocka, och när vi sprider på en bröd, sprid inte. Du kan använda vinbärs sylt efter eget gottfinnande: Som fyllning i pajer vill någon fylla dem med kakor eller skivbitar.

Vilka bär kan du göra en delikatess?

bär средней спелостиDet är en felaktig åsikt att mycket mogna, trampade bär används i konfektberedning..

Men detta är inte sant, sådana bär har ett mycket lågt innehåll av pektin och det är omöjligt att laga en tjock och välsmakande geléliknande efterrätt..

Därför är det sant att använda mogna eller lite omogna bär..

Vi erbjuder att överväga intressanta recept för att göra röda vinbärssylt.

Quick Ripe Currant Jam

Mycket doftande, behaglig för smaken Snabba sylt med röda vinbär, användbara ämnen förblir maximala, snabbt tjocknar, har en unik trevlig smak av surhet och mycket vacker gulfärgad färg.

ingredienser:

 • Röda vinbär – 1,5 kg;
 • Socker -1 kg;
 • Vatten – 100 ml. Råmaterial

Steg-för-steg recept med foton:

 1. Skölj bären väl, torka dem ordentligt, lägg dem i disken för att laga mat; tvätta
 2. Häll i 100 ml vatten och värm över låg värme. Koka tills bär ger juice; brygd
 3. Krama vinbären genom en sik eller tjock gasbindning, koka, saften ska vara tillräckligt; Vrida ut
 4. Fyll sockret, blanda allt grundligt och koka i ca 3 minuter; socker
 5. Spänn den resulterande blandningen genom den minsta sikten för att göra en klar gelé; böld
 6. Spill på bankerna och korktäcken. färdig желе

Var inte panik om det inte fungerade. Doppa lite socker och koka igen, vi får en tjock efterrätt. Det finns sorter av växter med lågt innehåll av pektin. Butikerna säljer pektin eller socker med pektin. Applicera dessa tips, du får utmärkt delikatess..

Klassiskt recept för vintern

Detta älskade recept hjälper till, utan att göra speciella ansträngningar för att tillverka vinbärssylt för vintern hemma. Denna ovanliga maträtt, som regel, förvånade alla med sin ovanliga smak..

Receptet är väldigt enkelt, aldrig rädd för att laga något nytt och börja skapa, då lagar matlagningen din favorittid.

ingredienser:

 • Mogna bär av currant – 1 kg;
 • Socker – 1,5 kg;
 • Vatten – 2 glas.

Beskrivning av syltberedning:

bröd с желе

 1. Bär tvättas noggrant och torkas;
 2. När vattnet kokar, släpp det i 2 minuter i vattnet, ta av det från tanken och gnid det med en murbruk;
 3. Grinded bär sätta i en behållare, fylla gradvis sockret och tillsätt vatten. Rör om koka över låg värme tills den kokas;
 4. När innehållet sänks med 2 gånger och tjocknar, ser vi att geléen är klar;
 5. För vintern är beredd vinbärssylt placerad i sterila burkar, täckta med lock och steriliserat (1 l. – 15 minuter, 0,5 l. – 10 minuter). Denna efterrätt kan lagras hemma..

Med hjälp av denna enkla metod kan du förbereda sig för vintern, en sådan delikatesse kommer alltid att älskas av dina nära och kära.

Matlagningsmetod i en långsam spis

ingredienser:

 • Röda vinbär – 1 kg;
 • Socker – 500-700 gr.

Hur man gör vinbärs sylt för vintern i en långsam spis:

 1. Ta bort bär från grenar, tvätta väl, koka i 1-2 minuter, sätt ihop och lägg i en flerkökbehållare;
 2. Bär med socker blanda väl och häll i en behållare;
 3. Sätt långsamt spis i läget “bakning”, vänta tills det fastnat, och sätt sedan i långkokaren i “Eld” -läget, koka i 40 minuter.
 4. Efter 15 minuter blandas massan ordentligt.
 5. Häll delikatessen i banker och rulla upp det..
marmelad из лепестков розI det här blocket hittar du recept av användbar sylt för vintern. Hur man lagar sylt från rosenblad hemma.

Och här kommer du att lära dig hur man gör pinjekonar sylt.

Metoder för att göra vitros sylt beskrivs här. Framgångsrika söta förberedelser!

Hur man gör rödvinbärsgelé för vintern utan att laga mat

Korrekt kokt gelé för vintern utan matlagning är en källa till en mängd olika vitaminer och smaker. Denna produkt är ett bra stöd på hösten, på vintern, eftersom det är berett utan värmebehandling..

ingredienser:

 • Currant juice – 1 liter;
 • Socker – 5 glas.

Hur man lagar mat

 1. Vi tar bara mogna och rena bär;
 2. Från bären pressar saften med en juicepress eller köttkvarn, tillsätt sedan socker.
 3. Blanda sockret med bären, det är viktigt att sockret smälter helt.

billet без варки

Vår gelé av mogen vinbärs sylt för vintern är klar! Vi byter tillagad gelé i rena, tidigare beredda sterila burkar, helst små, steriliseras i ett vattenbad i tjugo minuter.

Okokt gelé är bra att använda för förkylning. På bara några sekunder från vår delikatess kan du göra friska, vitaminmor..

Värdinna not

Om du vill att röda vinbär bär sylt för att vintern ska se vacker ut och ha rätt konsistens, måste du laga den i en specialrätt. För matlagning passar bättre breda krukor eller kokkärl, där fukten avdunstar snabbare.

Det är viktigt att tänka på: ju mindre del är desto lättare är det att koka och blanda. Vid en tid använder vi inte mer än fyra kilo. Det är mycket viktigt att tänka på den önskade mängden socker..

Om du lägger till för mycket socker, kommer det att förstöra smaken av bären, så förhållandet mellan socker och frukt bör vara lägre..

Så att gelén inte brinner till botten måste den ständigt röras. Se till att det kokar lite, för det här behöver du reglera elden, det är viktigt att övervaka temperaturen.

Currant sylt kan kontrolleras för beredskap enligt följande:

 • Att hålla en träsked på massan, röra på botten, och kanterna bör inte stängas omedelbart;
 • Fyll en sked med delikatesser, coolt och vänd toppen upp och ner. Om det droppar från en sked – koka det igen, det är inte längre från skeden – det är klart;
 • Häll i efterrättens skål, om sylt inte sprider sig – allt visade sig.

Bon aptitret!