Hur man gör sherbet hemma: recept med foton

Sherbet tillhör de östra sötsakerna, som är väl etablerad i Europa och blev snabbt populär runt om i världen.

sherbet на тарелке

Denna orientaliska sötma har flera former: en drink som är gjord av fruktjuice och kryddor, glass, som har en flytande och sval textur och ett gott godis som har torkat eller torkat frukt, kondenserad mjölk och några nötter..

Några intressanta uppgifter om östra sötsaker.

En mängd olika former, typer och smaker av sherbet gör det möjligt för söta tänder att skämma bort sig varje gång med en ny sötma..

De franska föredrar till exempel sherbet, som liknar smält glass. De lägger till och med bitar av hackad frukt, nötter och serverar dem tillsammans med vaniljglasskulor..

I Ryssland var den mest populära sherbet i form av fudge eller ett stort och sött godis, där man ofta kan hitta nötter, torkade frukter och andra tillsatser. Och smaken av kondenserad mjölk är bekant för varje ryska sedan barndomen..

Ibland är sherbet även skälld för sin överflödiga sötma och säger att på grund av det höga innehållet av socker och mjölk blir smaken för söt, nästan cloying. Men här, som de säger, är det en smakfråga.

Vi erbjuder dig några ovanliga och samtidigt enkla recept som även nybörjare kockar kommer att kunna leva till liv..

Och några viktiga, användbara tips som hjälper till att klara de svårigheter som uppstår i förberedelsen och äntligen få en god, användbar och aptitretande produkt..

Klassiskt recept med jordnötter
hur приготовить щербет в домашних условиях: рецепты с фото
ingredienser Antal
jordnötter 1 kopp
av mjölk 1 kopp
socker 3-4 glasögon
smör ca 1 matsked
Tillagningstid: 180 minuter Kalorier per 100 gram: 380 kcal

Häll mjölk i en liten non-stick pan och tillsätt socker, men inte alla, lämna lite för framtiden, det kommer att vara användbart för oss för karamell. Koka mjölk på minsta eld och rör hela tiden så att den inte rinner iväg. Koka mjölk till en halvtimme tills sockret är helt och oåterkalleligt upplöst..

brygd молоко

Stek jordnötterna i en panna. Förstå att det är rostat är mycket enkelt: skålen är lätt borttagen, och fröna har blivit gyllene. Huvuddelen – överkök inte, annars blir det bittert. Separera jordnötterna från skålen och återgå till pannan, där vi häller resterande socker.

lagar mat арахис

Det är bäst att stänga av ugnen, eftersom sockret snabbt smälter och vid utgången kommer vi att få jordnötter i karamell.

tillsats арахис к карамели

Jordnötter i karamell lägg till pannan med mjölk och koka i ca 1 timme. Därefter tillsätt en smörbit.

tillsats масло

Nu behöver vi en blankett för sherbet. Du kan välja lockig eller vanlig form, täcka den med pergamentpapper och häll den resulterande sorbeten i förberedd form..

hälla ut в формочки

Det är bäst att sätta det i kylskåpet eller ta det utåt (på vintern) så att det kyls snabbare och hårdare. Härdad sherbet skärs i portioner och serveras med te.

Läckra sorbet med olika nötter

För att förbereda denna sötsaker, behöver vi:

 • 1 burk kondenserad mjölk;
 • Lite smör (1-2 matskedar);
 • 2 glas socker;
 • Honung (valfritt);
 • Nötter av olika slag (cashewnötter, hasselnötter och andra);
 • Russin (valfritt).

Vi börjar laga mat genom att blanda kondenserad mjölk, socker och lite i en kastrull, och slå sedan på ugnen och laga på låg värme tills massan blir tjock, cirka 30 minuter. Om du använder honung kan du hälla den i denna blandning och koka den lite, ständigt omrörande.

Och nu kan utvecklingen av händelser gå på olika sätt:

sherbet с орехами

 1. Sätt nötter och russin på botten av formen, täckt med pergamentpapper och häll flytande sherbet. Då kommer delikatessen att vara lager: under – nötter och rosiner, ovanpå – söt fudge från kondenserad mjölk och honung;
 2. Tillsätt nötter och russin till flytande sherbet, blanda allt och häll i kokad form..

Hur ska du göra, välj dig själv, varje väg är bra på sin egen väg.

När sherbet är i form, avkyld, är den redo att äta. Skär den i portioner och lägg den med nötter, färska bär eller pulveriserat socker. En läcker behandling för te är klar.!

Sherbet glass: matlagning hemma är lätt!

Sherbet brukar kallas glass, som är beredd utan användning av mjölk. På grund av den här funktionen visar det sig alltid att det är lätt och gott, eftersom dess huvudkomposition innehåller frukter och bär..

Denna glass kommer att vara oumbärlig för söta tänder, som tittar på deras siffra och inte har råd för mycket.

Intresset för denna typ av kylda efterrätter är att produktens sammansättning kan förändras, och varje gång får en unik smak som alla säkert kommer att tycka om..

För beredningen behöver vi:

sherbet мороженное

 • Ett pund av färska eller tinade bär;
 • 1 orange;
 • 2 matskedar pulveriserat socker (för älskare av sötare kan vara mer);
 • Kokosflis (tillval);
 • Flera medellånga valnötter (tillval).

Så bör vi börja med det faktum att tina bär, finhackad apelsinmassa, pulveriserat socker, kokosnötschips och jordnötter lastas i en skål.

Nu ska den resulterande blandningen piskas, det är bäst att göra det med en mixer eller mixer..

Det är inte nödvändigt att ta bort blandningen från skålen, du kan skicka sherbet i frysen direkt i den, men glöm inte att blanda det med jämna mellanrum, annars får du fruktis.

För att få konsistensen av glass behöver du 6-8 timmars frysning.

Du kan lägga ut den beredda efterrätten från skålen med hjälp av speciella tang för glass, bilda den i bollar och strö med rester av bär och kokosflingor.

Alternativt kan flytande choklad eller bär (frukt) sirap användas som ett annat dekorationsalternativ;.

muffins в шоколадеHur man lagar chokladmuffinsrecept med foton på sidorna i vår tidning.

Prova hemlagade marshmallows, recept och steg-för-steg rekommendationer här..

Se bilder på semesterdekorationer för alla fall i vår artikel..

Användbara tips för recept

 1. När du lagar någon form av sherbet, försök bara använda färska produkter, och kom ihåg att hållbarheten hos östra sötsaker beredda hemma är mycket lägre än den för köpta. I sin beredning används faktiskt inte konserveringsmedel och kemikalier.
 2. Mängden socker kan ändras efter eget gottfinnande.
 3. Från bär och frukt, ta bort alla ben i förväg, förskal av nötterna och stek dem; När det gäller torkade frukter, till exempel russin, måste de först tvättas i varmt vatten så att små partiklar av jord eller annat sopor inte kommer in i efterrätten med dem;
 4. Kryddor som kanel eller vanilj kan sättas till varje recept som önskat;
 5. Och för gourmer kommer det att finnas ett extra par skedar av konjak, whisky eller Amaretto.

Tack för intresse och uppmärksamhet som visas på recepten på vår webbplats!

Loading...