Hur man lagar Alexandria degen för påskkakor

Påskkakor anses vara en av de svåraste typerna bakning. Framgångsrika recept och matlagningstips vidarebefordras från generation till generation i familjer. För de hemmafruar som först bestämde sig för att baka en tårta på egen hand, kan vi rekommendera Alexandria degen.

Med honom, jämfört med andra alternativ, mindre krångel. Om du gör allt exakt enligt receptet ska kakan vara doftande och mjuk, men inte torr. Smaken av konditorivaror som tillagas av dig själv är oföränderlig med den färdiga produkten som köpts från affären..

Klassiskt recept
hur приготовить александрийское тесто для куличей
ingredienser Antal
mjöl (vete) 1,5 kg
vitt eller brunt socker 0,5 kg
mjölk (bakad) 0,5 l
ägg 6 stycken.
färsk jäst 50 g
russin 150 g
rinna. oljor 300 g
van. socker 2 påsar
Tillagningstid: 150 minuter Kalorier per 100 gram: 140 kcal
För Alexandria degen behöver du bakat mjölk. För att spara tid kan du köpa färdiga i butiken. Du kan laga det själv från vanlig mjölk, men det tar mellan 3 och 8 timmar.

Det bästa sättet att göra detta är att lämna den i långsam spis på “Quenching” -läget i 6 timmar och sedan på ytterligare 2 i “Uppvärmd” -läget. När man lagar matlagningen på eldstaden, bör mjölk kokas (så att den inte brinner) och sedan förberedas i 3-4 timmar med minimal värme (omrör regelbundet mjölken och ta bort skummet).

För det första beredes degen utan mjöl. Det är bättre att göra det på kvällen och lämna för natten. Sedan på morgonen blir det möjligt att fortsätta till följande steg – knådande deg och bakning..

Att laga Alexandria degen för påskkakor, först måste du göra förberedelse av svamp. Ägg är brutna i en stor skål eller pott av aluminium, socker hälls där och blandas noga och slår lite tills en ljusskum bildas..

lägga till сахар

Mjölken upphettas i ett vattenbad så att det är varmt, men inte varmt. Jäst bör krossas till mjölk. Mjölk hälls i disk med ägg och blandas..

lägga till молоко

De spredde oljan där och blandade ingredienserna igen. När degen blir homogen täcker behållaren med en handduk och läggs på en mörk, torr och varm plats (det kan vara en ugn, först uppvärmd och sedan avstängd och nästan nedkyld). Att stå ett tomt för testet ska vara från 10 till 12 timmar.

Opara

När den tilldelade tiden går, tas handduken bort och siktat mjöl och vanillin läggs direkt före det. Fallande sömnmjöl måste du börja knådas degen gradvis så att inga klumpar kvarstår. Degen är ganska viskös, elastisk. När den sträcker sig, bildas många tunna trådar..

lägga till муку

Lyft russinerna i en skål och knåd i degen. Under de kommande två timmarna får han separera..

lägga till изюм

Samtidigt kommer degens vikt att öka betydligt, så det måste knådas i en djup skål. I två timmar måste degen knådas ett par gånger..

deg

Efter att degen har lagts ut i bakformar får den stå i ytterligare 20 minuter på en varm plats (täckt med skålen) tills den stiger. Degen ska inte ta mer än två tredjedelar av formen, eftersom den fortsätter att stiga..

spridas ut

Baktiden beror på kakans storlek. Små, lite mer muffins, kakor, kan bakas i en halvtimme i ugnen, påslagen vid en temperatur av 180-190 grader. Stora produkter tar en timme. Klar Alexandrian påskkaka måste kylas i ugnen innan den kan serveras..

 

Steg-för-steg recept för Alexandria test på torrjäst

Torrjäst är mycket bekväm och behöver mindre än färska för att göra deg.

produkter:

 • 250 ml bakad mjölk;
 • 12 g torr jäst
 • 2 hela ägg och äggula av ytterligare ett ägg (protein är användbart för glasyr);
 • 125 g plommon olja;
 • 230 g brunt eller vitt socker;
 • 1 nypa vanilj;
 • 600 gram vetemjöl
 • 1 msk. revet zest av en citron;
 • 100 g russin;
 • ¼ tsk salt.

glasyr:

 • 1 protein;
 • 150 g Sakh. pulver;
 • 1 msk. citronsaft.

Beredningstid: 13 timmar.

Kaloriinnehåll per 100 g: 353 kcal.

Förbered Alexandria deg på torr jäst för påskkakor, steg för steg:

 • 2 ägg och äggula med socker i en stor skål (du kan använda en mixer);
 • tillsätt smält eller helt enkelt mycket mjukt smör och blanda;
 • varm, lätt uppvärmd mjölk blandas med jäst tills de löser upp
 • Blanda mjölken med äggblandningen med en mixer eller manuellt;
 • lämna på en varm plats under en handduk för natten (8-11 timmar);
 • När den tilldelade tiden passerar, blandas bryggen med mjöl (försigtat) och vanilj i en stor behållare eller kastrull, som gradvis knådar degen. Salt och zest hälls där;
 • störa mycket russin;
 • Täck behållaren med matfilm och lägg den i en varm ugn eller mikrovågsugn, där ett glas vatten kokades före det (det borde vara kvar där).
 • efter en och en halv timme tas degen ut och läggs ut i former, fyller dem upp till ungefär hälften, till och med något mindre. Återigen täckt med en film och avsatt för ytterligare en halvtimme;
 • Ugnen är påslagen 180 grader och bakar kakor med den i 30 minuter. Därefter sänk temperaturen till 160 och lämna produkten i ytterligare 20 minuter. När dugen är bakad, stäng av ugnen och vänta på att kakorna svalnar;
 • vid den här tiden kan du göra glasyren: Pulveret piskas med protein tills massan blir homogen, tillsätt sedan citronsaft och vispa igen. Varm påskkakor hälls över glasyren och vänta tills det härdar..

Vad äter vanor i posten som du kan äta: intressanta recept som hjälper till att diversifiera den lilla menyn.

Hur man lagar en rik äggnog för påskkaka: ett recept med foton och stegvisa tips.

Notera receptet på en utsökt glasyr med gelatin.

Matlagning i brödtillverkaren

För att laga ett sådant konditorivaror i brödtillverkaren måste du välja recept på Alexandrian degen för påskkaka och göra en brygga på det i förväg. Häll sedan bryggen i brödtillverkarens behållare, häll i siktat mjöl, vanillin, salt och andra ingredienser som finns i receptet som ingredienser för degen.

Brödmaskinen sätts i satsläge, varefter massan lämnas i den i en halv och en halv så att den stiger upp.

När degen passar fylls de halvt i behållaren och ställs för bakning eller sött bröd, beroende på modell (de flesta enheter behöver välja skålens vikt, skorpans färg, det kan finnas andra parametrar som bör ställas in). Brödmaskinen själv kommer att rapportera om kakans beredskap. Det kommer att förbli att låta det svalna och dekorera produkten innan den serveras..

Hur man bager kakor i ugnen och en långsam spis

När du gör kulich i ugnen och långsam spis, ska du aldrig fylla degen i brädan med degen. Först måste du fylla den i halv eller lite mindre, ge sedan en ny massa nästan dubbelt. Därefter stiger produkten fortfarande under bearbetningen och bildar ett rundat lock över behållarens kanter..

I ugnen kontrolleras kakan regelbundet under de senaste 10 minuterna bakning. Genom att piercing den med ett trästrå eller en tandpetare kan du se till att degen är bakad om den kommer ut ur torr..

För att laga mat i en långkokare, är svampen förberedd i förväg, degen är knådad. Sedan skickas den Alexandriska degen till den långsamma ugnen, “Uppvärmning” -läget är påslagen i några minuter, varefter degen lämnas i en och en halv timme. Baka produkten i “Baking” -läget i en timme. 40 minuter vid en temperatur på 150 grader, och sedan ytterligare 10-15 – vid 120.

I båda fallen ska kakan svalna innan den serveras..

Användbara tips

Ingredienser för deg bör vara ungefär samma temperatur. Varken ägg, mjölk eller andra produkter ska vara kalla. Det ger enklare och högkvalitativ blandning av komponenter..

Degen är mjuk, klibbig och håller fast i händerna. Knäböj det, du kan smörja dina händer med smör.

Opara efter det att infusioner kan exfoliera: Olja utsöndras från ovan, den återstående blandningen fermenteras under den. Detta är en normal process och inga bekymmer på grund av mass heterogenitet..

Du kan knåda Alexandria degen väl i ca 10 minuter, rusa inte. Resultatet är värt ansträngning och tid..

Om russin är mycket hård och torr, kan du suga dem i en halvtimme i alkohol eller bara i vatten. Innan du lägger till degen måste den torkas..

Korrekt kokad kaka hjälper till att skapa en festlig atmosfär inte bara med sitt attraktiva utseende. Doften av färskt konditorivaror som sprider sig genom lägenheten kommer inte att ligga likgiltigt för vuxna eller barn, vilket tvingar dem att se fram emot det ögonblick då de kan sätta sig vid bordet.

recensioner

Värdinnorna lämnar följande recensioner om Alexandria deg för påskkakor:

 1. Jag ville verkligen laga en påskkaka själv. Långt valde ett lämpligt recept, alla verkade mycket komplicerade. I Alexandria-deget var det trevligt att svampen satt på natten och utan mjöl, och då var det bara nödvändigt att knäda degen på morgonen och låt den stiga – och det är allt, du kan skicka den till ugnen. Jag ångrade inte att jag hade kokat mycket deg. Alla kakor visade sig vara rosa, smuliga, mycket välsmakande. Jag använder receptet nästa år..
 2. Tack! Jag förväntade mig inte att jag från första gången skulle ha en läcker, vacker tårta. Jag tillade inte russin till degen, men kanderade frukter – det kom ut mycket ljust, på ett festligt sätt. Barn gillade.
 3. Jag försökte Alexandria degen för första gången och hela familjen var nöjd. Och receptet är lätt, det är svårt att göra ett misstag för att förstöra kakan.
Loading...