Hur man lagar bönor med grönsaker

Bönor, som alla baljväxter, är mycket användbara för människokroppen. Naturligtvis är det väldigt länge att laga mat, men resultatet är en otroligt god maträtt. Sallader, stews är oftast gjorda av det, de läggs till borscht och till och med bakat med kött i ugnen..

Kombinationen av alla grönsaker med bönor är alltid ett vinnande alternativ när det gäller smak och mättnad. Plommon är stuvade i tomatsås, med ris, i en långsam spis och bara i en kittel. Strängbönor, i motsats till det vanliga, har en något annorlunda smak och bereds inte så länge. Men denna produkt är klassad som “en amatör”.
Enkelt recept
hur приготовить тушеную фасоль с овощами
ingredienser Antal
bönor 500 g
tomater 2 stycken.
squash 2 stycken.
lök 2 stycken.
salt 1 tsk.
olja 50 ml
vatten 0,5 kopp
vitlök 4 skivor
Tillagningstid: 150 minuter Kalorier per 100 gram: 67 kcal

En av budgeten och mycket välsmakande rätter är baljväxter, stuvade med olika grönsaker. Du kan hämta absolut några gåvor av naturen, experiment är lämpliga i det här fallet..

Blöt bönorna i kallt vatten i flera timmar. Töm och fyll på nytt, simma tills det är mjukt. Det tar minst en timme. Kucchini ren, skuren i kuber och salt.

dunk фасоль

Från en glödlampa avlägsna skal och hugga halva ringar. Värm oljan i en panna och sauté löken till öppenhet. Tappa vätska från zucchini, pressa och sätt i pannan.

Tomatvätt och skär i kuber, vitlökskivor.

att skära овощи

Dekantera bönor, överför till kittel. Dumpa sedan de stekt och nyhackade grönsakerna. Blanda alla, tillsätt salt, häll varmt vatten.

lägga ut овощи

Täcka ordentligt och simma på låg värme i tjugofem minuter. I slutet kan du strö med svartpeppar och färska örter..

bönor готова

Denna maträtt kommer att vara ett utmärkt tillskott till någon sidrätter i stället för kött eller fisk..

Strängbönsgryta med grönsaker

Denna maträtt tillhör det nationella turkiska köket, det är där att det ofta kokas, och det kallas “sade tignal”. I den klassiska versionen ingår tomater, lök, vitlök, morötter och bönor. Men du kan lägga till något av dina egna..

ingredienser:

bönor с овощами

 • gröna bönor – 450 g;
 • lök – 2 st.
 • morot – 2 st.
 • peppar – 2 st.
 • vitlök – 2 st.
 • magert olja – 4 msk. l.
 • salt, kryddor – nypa;
 • tomater – 3 st.

Beredning: 60 minuter.

Kalorier: 55 Kcal / 100 g.

Tina de gröna bönorna, häll den oljade oljan i stekpannan och stek bönorna (tio till femton minuter är nog) med konstant omrörning. Morot min och tre. Lök ren och hugga kuber. Tomatar placeras i kokande vatten i några sekunder, skalas och skärs i pinnar. Hacka vitlök med en skarp kniv.

Bönor skiftas till pannan. Smaka lökarna med morötter, tillsätt de hackade paprika och vitlök fem minuter senare. I slutet – tomater. Vi blandar allt och går över femton minuter..

En soppa kommer att dyka upp från grönsakerna, tillsammans med den lägger vi ut allt till strängbönorna. Knead strö med kryddor, salt och simma i femton minuter. Öka inte tillagningstiden – skålen blir till gröt och kommer att se obehaglig ut.

köttet с ананасамиThai kött läser hur intressant det är att laga denna exotiska maträtt.

Cheesecake med körsbär är inte så lätt att laga mat, du behöver veta några hemligheter. receptet.

Läs recept för shortbread på kefir – steg för steg recept med foton och steg-för-steg rekommendationer.

Bönor gryta med kött och grönsaker

Bönkulturer används ofta i ryska köket. De läggs ofta till patties, vinaigrette, pajer, stuvade i form av grytor med kött och grönsaker.

ingredienser:

 • bönor – 300 g;
 • kött – 400 g;
 • lök – 2 st.
 • morot – 2 st.
 • zucchini – 1 st.
 • peppar – 2 st.
 • olja – 50 ml;
 • salt – 2 tsk.

Framställning: 1,5 timmar.

Kalorier: 82 Kcal / 100 g.

Blötlägg bönorna över natten, tillsätt en nypa bakpulver till vätskan så att den inte jäsas. Töm på morgonen, skölj och sätt att koka igen med vatten. Köttet skärs i medelstora kuber, alla lämpliga tillgängliga: kyckling, nötkött, fläsk. Det viktigaste är att det är friskt och utan överskott av fett. Stek det färdiga köttet i en panna.

Vi rengör grönsakerna och skär dem i remsor, lägg dem till pannan: första lök med morötter, sedan tio minuter senare – courgett i slutet – sötpeppar. När alla produkter är i halvfabrikat, lägg dem i en kittel, häll ett hundra gram vatten och simma i tjugo minuter. I slutet lägger vi lite salt, läggs från kaminen och lämnar det under ett tätt täckt lock..

Braised bönor i en långsam spis med sås

Att laga grönsaksgryta med bönor i en långsam spis är inte bara lätt men också mycket snabb, eftersom du inte behöver stå vid spisen och styra processen. Det räcker att ladda allt i skålen på enheten, ställa in läget – och du kan göra andra saker..

ingredienser:

 • bönor – 300 g;
 • tomatpasta – 4 msk. l.
 • vatten – 1 kopp;
 • Aubergine – 2 st.
 • lök – 2 st.
 • olja – 2 msk. l.
 • morot – 2 st.
 • salt – 1 tsk.

Beredning: 60 minuter.

Kalorier: 68 Kcal / 100 g.

Tvätta grönsaker, avlägsna, skär i barer. Aubergine tillsätt salt och lämna i femton minuter. I ett glas varmt vatten utspädd tomatpasta. Vi startar enheten i stekningsläget, häll oljan i skålen och passera lökan med moroten. Töm vätska från aubergine och lägg till enheten. Rör om med en träspatel för att inte skada botten och koka tio minuter.

Lägg till de rostade grönsakerna kokta tidigare bönor, häll alla tomaterna. Stäng locket, byt till släckläge och lämna i 30 minuter. Lägg till lite salt i slutet och låt disken stå..

Denna maträtt kan ändras något genom att lägga till flera typer av bönor: röd och vit eller till och med en böna. Det kommer också att ha en ovanlig och intressant smak..

Bean gryta recept med grönsaker i ugnen

Du kan även göra en festlig maträtt med bönor med grönsaker, du behöver bara veta några intressanta recept. Kombinationen av bönor, svamp och grönsaker kokta i lerkrukor i en elektrisk ugn kommer inte att lämna någon likgiltig.

ingredienser:

bönor

 • svampar – 200 g;
 • bönor – 450 g;
 • lök – 2 st.
 • morot – 2 st.
 • peppar – 2 st.
 • olja – 30 ml;
 • kryddor, saltpipa;
 • buljong – 300 ml.

Framställning: 70 minuter.

Kalorier: 72 Kcal / 100 g.

Böna blöt i vatten i två timmar. Töm, skift till gryta med färskt vatten och sätt att laga mat i en halvtimme. Mina svampar och skivar skivor, spred på pannan, tillsätt vegetabilisk olja och steka tills vätskan avdunstar. Peppar, lök och morot tvättas och rengörs, skärs i remsor eller pinnar som du vill, och stekar med svamp.

Slå på den elektriska ugnen vid 180 ° C. Vi lägger krukor på bordet, fyller dem, fördelar jämnt fördelade bönor och grönsaker med svamp till vardera, häll 3 till 4 skedar buljong och skicka till gryta i tjugofem minuter.

I slutet kan du lägga till en sked full av hemlagad gräddfil eller majonnäs. Dess sammansättning passar även stekt potatis eller kokt ris nästan tills kokt. I det här fallet får du en fullständig måltid som inte kräver ytterligare en extramaträtt..

Användbara tips

 1. För att undvika abdominal distans efter att ha druckit baljväxter, rekommenderas att dränera det första vattnet efter kokning, tillsätt en ny och laga koka tills den är klar;
 2. Salta inte bönorna genom att koka, det kommer att öka tiden för dess förberedelse, det är bättre att göra det i slutet.
 3. Sörj försiktigt ut bönorna och skölj dem noggrant innan du börjar förbereda dig.
 4. Om bönorna inte är fördränkt i vatten, ökar koktiden med minst en och en halv till två timmar;
 5. Om du stuvade plommon i en kittel eller en tjock stewpan, kommer den att laga lite snabbare än i en emaljpanna.
 6. Om du inte är personligt odlad bönor, och köpte, var uppmärksam på hennes tillstånd, borde hon inte ha tecken på rutt, mögel eller svärta.
 7. I disken kan du lägga till och färdiga burkburkar, men du måste tänka på att den redan är väl saltad.
 8. Förkokta bönor i förväg kan förvaras i kylskåp i upp till två dagar i en tätt förseglad mörk behållare eller kastrull;
 9. Bli inte involverad i att äta baljväxter, särskilt för personer i ålderdom. Detta kan orsaka förvärmning av ett antal sjukdomar. Totalt bör vara måttlig;
 10. Om du fördjupa frysta gröna bönor i en sekund i kokande vatten och sedan i kallt vatten, kommer det att beredas snabbt. Detta gäller för alla baljväxter;
 11. Flera råa ägg kan hamras i en grönsakspott med bönor, men denna mat rekommenderas inte för barn..

Bon aptitret!