Hur man lagar bukvete gröt i en långsam spis

Bokhete gröt rankas andra i det nationella ryska köket, andra endast till den kända kålssoppa. Det har länge använts för att förbereda smula gröt som användes av hela kärnor av bovetekorn. För mejeri och sött tog de rökt korn, och för viskösa, som balanda, bara krossade korn.

Det är bovete gröt – en av huvudrätterna i ett bra inlägg eller för personer på en strikt diet. På grund av det stora utbudet av näringsämnen, med hjälp av denna spannmål, kan du enkelt återställa vitalitet och ton.

Numera vill väldigt få människor äta gröt. Det är kokt med kött, svamp, grönsaker och sött mejeri, gjord i krukor, i ugnen, precis på spisen, även i en långsam spis.

Men förutom de vanliga rätterna lyckas de laga gelé, pannkakor, pilaf, pannkakor och det visar sig vara mycket gott. Bli inte överraskad av pilaf av bovete, liksom det faktum att det sätts i skivor istället för ris, och denna maträtt kallas grekiska..

Nedan kommer vi att överväga bovete gröt recept i en långsam spis..

Det enklaste sättet att laga den vanliga, men så läckra bovete
hur приготовить гречневую кашу в мультиварке
ingredienser Antal
gryn 1 kopp
vatten 2 glasögon
salt att smaka
smör 50 g
Tillagningstid: 65 minuter Kalorier per 100 gram: 84 kcal
Oavsett vad du kokar bovete gröt – i elektriska ugnar, på brännaren, i långsam spis – måste du noggrant observera andelen spannmål och vätskor, som är 1: 2. Och sedan även utan olika tillsatser får du en god maträtt..

Häll spannmålen på ett torrt, plattbord och plocka upp alla skräp och skadade kärnor. Skölj bokhvet i kallt vatten upprepade gånger. Du kan göra det genom en kolv eller helt enkelt dränera vattnet från skålen..

tvätta гречку

Sprid en handduk och häll bokhvet till torr. Överföras till en stekpanna och stek i tio minuter, rör om ibland. Detta kan inte göras, men då blir smaken mindre mättad och doftande.

Enheten startas på matlagningsfunktionen. Sänk ner i halvfabrikat och sätt oljan, fyll den med vatten. Fäst locket ordentligt och koka i fyrtio minuter. För att göra gröt lös behöver du inte titta under locket eller rör det, eftersom det inte är kokt i traditionell mening, men ångad..

fylla upp водой

Om plötsligt är gröt redan förberedd, och det återstående vattnet gurglar i botten, öppna locket och fukta till full förångning..

gröt готова

Bokhete gröt med kött

Bovete gröt harmoniserar inte mycket fettfläsk med tillägg av morötter, lök och svartpeppar. Det finns ett annat knep: skålen kommer att visa sig smula, om du ställer in funktionen “Pilaf”.

komponenter:

 • Fläskhals – 350 g;
 • Morötter – 1 st.
 • Lök – 1 st.
 • Salt, peppar – till smak;
 • Bokhete – 1,5 koppar;
 • Orefinerad olja – 2 msk. l.
 • Smör – 60 g;
 • Vatten – 3 koppar.

Beredning: 90 minuter.

Kaloriinnehåll: 121 Kcal / 100 g.

gröt гречневая с мясомVi siktar groatsna genom en kolander, så att kärnorna separeras från soporna. Tvätta tills vattnet slutar vara smutsigt. Vi delar upp det tvättade och torkade köttet i små kuber.

Aktivera apparaten för stekning, häll oljan och sätt köttet till stek. Grönsaker rengör och hugga tunna ringar. Lägg till köttet, blanda med en silikonspatel eller sked, för att inte skada skiktets skikt.

Vi häller grisen, rostad i en panna, in i enheten, lägger smör, salt, häll vatten och kör Pilaf-läget i fyrtio minuter. Därefter öppnar du locket, blandar innehållet och lagar mat i ytterligare tio minuter..

Om du vill ha en smalare version, ta kycklingfilé eller kalkon och laga allt som beskrivits ovan. Smör kan inte sättas men begränsas till solros.

Bokhete gröt med svampar

Bovete groats tillhör en av de sällsynta ekologiskt rena och omodifierade produkterna, eftersom det inte behöver behandling med bekämpningsmedel och växer under nästan alla förhållanden..

komponenter:

 • Bokhete – 2 glasögon;
 • Svampar – 150 g;
 • Renat vatten – 4 glasögon;
 • Vitlök – 2 st.
 • Salt, kryddor – att smaka på;
 • Olivolja – 1 msk. l.
 • Salt, kryddor – att smaka på;
 • Smör – 2 msk. l.

Framställning: 70 minuter.

Kaloriinnehåll: 107 Kcal / 100 g.

Tvätta svampen och hugga, skiv och stek i olivolja i en stekpanna. Skala löken och skär i remsor, sätt dem att steka till svampen. Vi sorterar noggrant bukvete och sprider den på en jämn, ren yta. Fyll med vatten, skölj väl med händer och dränera. Vi följer detta schema flera gånger tills vattnet blir klart..

Aktivera enheten på funktionen “Plov”. Vi byter svamp och lök i skålen, vi somnar med rostad bokhvede och häll i fyra glas vatten. Saltad och kokad i femtio minuter, tätt säkra locket. I slutet, blanda allt och tillsätt ett smör.

Gröt äts varmt som en mager eller vegetarisk maträtt, du kan lägga till saltad gurka eller surkål med morötter till den..

Bokhete gröt – fördelar för hela familjen

mejeri каша

Denna maträtt i sig är mycket värdefull på grund av den rika vitaminkompositionen, som inte bara är nödvändig för barn utan också för vuxna. Mjölkgröt kommer att vara en utmärkt frukost, och om du lägger till socker eller torkade frukter till det, kommer varje hushåll säkert att tycka om det.

komponenter:

 • Bokhete – 200 g;
 • Mjölk – 1 liter.
 • Smör – 30 g;
 • Socker – 2 msk. l.
 • Salt – Klämma.

Framställning: 50 minuter.

Kaloriinnehåll: 184 Kcal / 100 g.

Förbered mjölkgröt, med hjälp av en hushållsapparat lätt. Vi sorterar ut, skölj och litet grilla spannmålen i pannan, rör om från tid till annan.

Slå på enheten, sätt i botten av smör, socker och färdiga spannmål. Häll hemlagad mjölk, tillsätt lite salt och stäng locket. Tryck på “Pilaf” -knappen och lägg inte till multicookern i en halvtimme.

Efter att ha hört en viss signal öppnar vi locket och låt det stå i ytterligare tio minuter vid uppvärmning. Om denna gröt är avsedd för barn, lägg sedan den i en tallrik, tillsätt torkad frukt blöt i varmt vatten..

Eller sätt ett antal crackers – det kommer också att bli en bra kombination. Om du lagar mat för mycket liten, perebeyte den i en mixer.

risotto с мидиямиRisotto-receptet för skaldjur är enkelt och gott och kan förberedas med flera varianter, och varje gång det är en utmärkt maträtt..

Cupcake “Stolichny” hjälper dig när du snabbt ska laga mat för te. Steg för steg bilder och rekommendationer.

Det klassiska receptet på lata kålrullar med sås är en enkel och välsmakande maträtt, utan vilken det är helt enkelt omöjligt att föreställa sig en daglig meny..

Användbara tips

 1. Om du lagar bukvete med kött, rekommenderar du att vissa kockar i goulash lägger torkade pommes frites, heta chili peppar, hackade nötter, granatäpplefrön, mycket lite kiwi eller gräddfil för tjocklek.
 2. Om du vill få en mer doftande och närande gröt, koka den i grönsaks- eller köttbuljong. Ofta, efter tillagning av fet kräm eller tomatsås tillsätts;
 3. Perfekt kombinerat med bovete och svamp kommer att vara söt bulgarsk peppar med passerade morötter eller frysta assorterade grönsaker;
 4. Istället för vegetabiliska oljor kan krämiga fetter användas.
 5. Effekten hos varje apparat är annorlunda, så tillagningstiden måste anpassas oberoende.
 6. Om du har torkade svampar, suga dem först i mjölk och koka sedan med gröt, de kommer att smaka som färskt.
 7. Fördelen med att laga mat i en långsam spis är möjligheten att använda uppvärmningsfunktionen som håller disken varm i upp till tolv timmar;
 8. Om du vill göra saftig gröt juicier, sätt lök zazharku i det och blanda noggrant.

Bon aptitret!