Hur man lagar bukvete gröt med mjölk

När vi talar om hälsosam kost, återkallar vi omedelbart olika spannmål. En av de mest populära är bovete. Och om du lagar mat med mjölk, kommer du dessutom att känna hur välsmakande det är förutom att fylla på kroppen med användbara mikroelement.!

Det är dock värt att notera att bovete är så populär endast i länderna i det tidigare Sovjetunionen. I Europa och andra delar av världen är det inte vanligt att äta hela denna spannmål. Den är maldad i mjöl och används i olika bakverkprodukter..

Detta beror på det faktum att bovete har sin egen specifika smak, vilken en person inte känner, vem har varit van vid den sedan barndomen..

Fördelarna

Vad är användbart i mjölk bokhvet: innehåller lite kolhydrater, samtidigt som det består av ett stort antal viktiga aminosyror. Den innehåller mycket järn, kalcium, fosfor och jod. Den är rik på vitaminer i grupp B.

Fiberflödet bidrar till utmärkt rengöring av mag-tarmkanalen från toxiner. Lägger till detta rika med användbara mikrodelar, spannmålsmjölken ökar fördelarna genom att lägga till kalorier, kompletterar proteinerna i gröt med aminosyror..

Hur man lagar bukvete gröt med mjölk
hur приготовить гречневую кашу на молоке
ingredienser Antal
bovete 1 kopp
av mjölk 4-5 glasögon
socker 2 matskedar
smör 25 g
vanillin nypa
salt nypa
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 200 kcal

Förbered det kommer inte att få dig att fungera. Din huvuduppgift är att hålla koll på när mjölken kokar. Nutritionists rekommenderar dig att starta denna spannmål minst 3 dagar i veckan med det, vilket ger dig den nödvändiga mängd B-grupp vitaminer, samt kompensera för bristen på järn och jod.

Om du regelbundet har frukost, kommer du att försörja dig med en energiförsörjning hela dagen..

Efter att ha förberett nödvändiga ingredienser, fortsätt till följande steg:

Innan du börjar laga mat, var noga med att skölja grisarna så att vattnet du häller ut är klart.

tvätta крупу

Häll mjölken i en kastrull, sätt på elden. När mjölk kokar, tillsätt vanilj, salt och socker;

Kasta i rent bovete, koka upp, rör om det;

lägga till молоко

När gröt kokar, installera en liten eld, tillsätt en sked smör och täcka med lock;

lägga till масла

Koka 30 minuter, kontrollera beredningsgraden, men inte tidigare än efter 20 minuter.

Efter att hon är redo, lämna henne i tio minuter för att införa.

gröt готова

Den viktiga punkten är konstant blandning för att undvika bildandet av mjölkskum. I stället för socker, som du lagt till, kan du före servering, lägga till honung eller kondenserad mjölk, det kommer ut ännu smakigare..

Tips: Välj rätter med tjocka väggar, det är bättre att inte tillgripa en emaljpanna, annars kommer du att tvätta det under en lång tid, och gröt kommer att brinna och ger det bittert.

Hur man lagar bukvete gröt med mjölk i en långsam spis

Många i köket har en så underbar enhet som en långsam spis, vilket förenklar livet. Dess bra funktion är att den kan laga nästan allt, inklusive bukvete med mjölk. Dessutom behöver du inte vara rädd att gröt kommer att brinna, det följer att din närvaro inte nödvändigtvis är.

Om du bestämmer dig för att behandla dig själv med denna frukost, behöver du:

 • 1 kopp bovete
 • 3-4 glas mjölk;
 • Socker och salt;
 • smör;
 • Vanillin för arom.

Den tid som krävs för matlagning – 1 timme 15 minuter.

Beräkna en del, vet att kaloriinnehållet i 100 gram bovete i mjölk är 180-200 kcal.

När du har förberett allt detta, fortsätt till matlagning:

gröt в мультиварке

 1. Gå noggrant igenom spannmålen och rengör den från skräp och smuts.
 2. Lägg den tvättade bokhvet i skålen;
 3. Häll mjölk, salt, tillsätt socker, vanillin och stäng locket.
 4. Hitta läget “gröt med mjölk” eller “bovete” och sätt på den i 40-45 minuter;
 5. När skålen är klar, tillsätt en sked smör till den och lämna i tio minuter.

När du äter gröt tillagad av en långsam spis kommer du märka att det visar sig vara mycket mer ömt och doftande..

Tips: Om du vill få en viskös gröt till följd av det, då är det bättre att använda krossade spannmål, och om det är flytande, så är det hela kärnor.

Faktum är att den här metoden är perfekt för människor som sutra står upp och inte vill vänta, eller gör något. Du kan till och med kasta alla nödvändiga ingredienser i långsam spis på kvällen och sätta på en försenad start. Således kommer du att stiga sutra, och gröt kommer att vara redo. Men det är värt att notera att denna metod är mer lämplig om kokad bovete på vatten. När allt kommer omkring kan mjölk krulla upp sig. Koka den här i vatten och lägg till mjölk på morgonen..

Hur man lagar bukvete gröt med mjölk för ett barn

gröt для детейNär du har en liten baby är modermjölk definitivt den bästa maten för honom. Men i tillväxtprocessen är det nödvändigt att gradvis vänja honom på andra livsmedel. Om du bestämmer dig för att mata din barnhveisgröt, så var noga med att den är perfekt som en komplementär mat..

Redan från 5 månaders ålder kan ett barn matas med flytande porridge, häller dem i en flaska. På grund av att bukvete är rik på proteiner, järn, magnesium, kalcium, fiber och andra spårämnen, kommer det att vara mycket användbart för din baby. Och när du har förberett den med mjölk, kommer du säkert att behaga honom..

Barnets kropp är mycket känslig, så välj de bästa spannmålen från de som du hittar. Tvätta det, var försiktig, allt skräp och oöppnat spannmål måste tas bort. När du har tvättat, dränera och hugga det..

För matlagning av flytande bovete gröt i mjölk för ett barn behöver du:

 • Teskedad flingor;
 • 100 ml vatten

Den tid som krävs för matlagning – ca 50 minuter.

Beräkna en del, vet att kaloriinnehållet i 100 gram bovete i mjölk är 180-200 kcal.

Koka i 15-20 minuter, rör om det hela tiden. Du kan lägga till bröstmjölk, eller blandningen, tills barnet blir van vid gröt. Koka sedan två matskedar spannmål i samma mängd vatten..

När barnet är 7-8 månader gammalt kan du börja laga flytande gröt med mjölk. Efter att han har blivit större börjar du lägga till smör, socker.

Det finns ett annat alternativ: Koka först bovete och slipa sedan och tillsätt blandningen eller mjölken.

Barnets kropp är mycket känslig, så var försiktig så att den inte visar tecken på allergi mot någon produkt. Observera att barngröt inte är värt att salta.

Bokhete grädde gröt recept med mjölk

Om du bestämmer dig för att följa din figur och äta ordentligt, kan du säkert inkludera bovete i din kost. Men om du vill att den ska vara ännu bättre, kan du laga den med mjölk, men det är värt att notera att mjölken själv knappt kan kallas en dietprodukt..

Som med alla matlagningspåsar, måste den tvättas noggrant innan du börjar och börjar laga mat.

Du behöver följande ingredienser:

gröt на молоке

 • 1 kopp bovete
 • 2 glas vatten;
 • 1 kopp mjölk med fetthalt upp till 1,5%;
 • salt.

Den tid som krävs för att laga mat – 40 minuter.

Beräkna en del, vet att kaloriinnehållet i 100 gram bovete i mjölk är 180-200 kcal.

Tillagningsprocessen är inte särskilt original:

 1. Häll vatten i en kruka och koka den;
 2. Efter att vattnet kokar, släng in grisarna och minska värmen till minst;
 3. Täck med lock så att det finns ett gap för ånga och vänta tills vattnet förångas.
 4. Häll sedan i pannan mjölken vid rumstemperatur, tillsätt salt till smak.
 5. Koka i ungefär tio minuter, rör om ständigt och ta sedan bort från värme, täck omtätt och låt det gå lite för att göra gröt.

Lägg inte till socker om du inte vill öka värdet på maträtten. Om du vill kan du lägga till ett litet äpple eller en banan. Få en kost och mycket god maträtt..

Tort-CHernyiy-les-retsept-s-fotoGourmetkaka “Black Forest” kommer att dekorera alla semestrar. Detta är en otroligt läcker efterrätt som du definitivt bör laga mat..

Läs hur man lagar pizza på kefir i pannan. Degen visar sig frodig och ovanligt mild – prova detta recept.

Känner du receptet för pannkakor på mjölk? Läs vår artikel med stegvisa foton och ett urval recept..

Användbara tips

Du kan laga gröt som du vill, men efter några rekommendationer kommer du att förbättra ditt resultat:

 • För att städa spannmålen, häll den i en fin sil och skölj den i rinnande vatten. Därefter, för att försäkra dig om att den är ren, lägg den i en kopp, fyll den med vatten och rör om. Om vattnet förblir klart, tvättas du väl
 • Om du vill att din maträtt ska vara smaklig och original, kan du experimentera genom att tillsätta nötter eller russin till den;
 • Var försiktig när du lagar bukvete med mjölk, för att du måste hålla koll på mjölken och rör om gröt hela tiden tills den är kokt.
 • Köksredskap där du ska laga gröt, ska vara av sådant material som inte brinner mjölk. Använd inte emaljerade kokkärl, för detta passande glas eller annat, med tjocka väggar;
 • Du kan ersätta vanlig mjölk med torr, det kommer att minska kaloriinnehållet. Men det är bättre att inte göra det, för det blir mindre fördel i det här fallet..

Som du kan se, med sådana enkla ingredienser som mjölk, smör, salt och bovete, kan du enkelt göra en otroligt god maträtt. Kontrollera och se till att det troligen passar alla. Var inte rädd för att experimentera, uppfinna ditt eget “signatur” recept och behandla dina gäster för dem.!

Bon aptitret!