Hur man lagar bukvete i mikrovågsugnen i förpackningen och på andra sätt

Det händer ofta att vi måste utan kaminen och pannan om den första är trasig eller den andra är förlorad, eller om du är på jobbet på kontoret och du helt enkelt inte har allt..

Då kommer en mikrovågsugn till vårt hjälpmedel, där det är ganska enkelt och bekvämt att laga mat..

Och det är självklart väldigt enkelt att laga bokhvet i den, få en mycket tillfredsställande och kalorigröda gröt.

Hur man lagar bukvete i mikrovågsugnen
hur варить гречку в микроволновке в пакете и другими способами
ingredienser Antal
bovete 0,5 kopp
vatten 1 kopp
salt på toppen av en kniv
smör eller vegetabilisk olja halv matsked
persilja, dill, kryddor på vilja
Tillagningstid: 4 minuter Kalorier per 100 gram: 22 kcal

Först behöver vi en glasplatta, som är lämplig för matlagning i mikrovågsugnen. Det bör varken vara metallisk sprutning eller speciellt metallkomponenter.

Tänk på att glaset med vilket du mättar vattnet och grisarna borde vara desamma, eller två glasögon från samma tjänst, så att proportionerna är korrekta.

Först och främst häll bokhvet i en glasskål. Det är självklart värt att tvätta om du tog tyngden. Fyll med vatten och sätt i mikrovågsugnen. Om din mikrovågsugn fungerar vid 1000W, sätt sedan 3 minuter, om vid 700 W, sedan i 6-7 minuter.

När timern löper ut drar du försiktigt skålen ur mikrovågsugnen och blandar den. I bovete på den här tiden borde det fortfarande finnas vatten, så blanda, sätt skålen igen i 6-7 minuter, men redan vid 600 W.

Efter tiden får vi gröt och försöker. Om det kom ut torrt, måste du lägga till en halv centimeter vatten och lägg den i mikrovågsugnen igen samtidigt.

Om gröt visade sig vara normal på en gång måste den täckas med ett lock och sätt i en 500 W-ugn, i ca 5 minuter. Så gröt kommer ut mjukare och smuligare.

Efter tillagning tillsätt salt till bovete, krydda det med kryddor till smak och strö med örter.

Hur man lagar bukvete i påsar eller påsar i mikrovågsugnen

bovete в пакете

Först och främst tar vi en glasplatta och lägger bokhvet i väskan där. Fyll det med kokande vatten och täck med lock. Därefter sätta i mikrovågsugnen med full effekt i tio minuter. För att vattnet inte ska överfalla under kokning måste locket flyttas något så att det finns utrymme för ånga att fly..

Efter tio minuter blir croupen helt förberedd. Det är bara nödvändigt att öppna påsen, häll bokhvet i plattan och saltet. Dessutom kan du lägga till olika kryddor eller örter efter smak. Du kan också ströda spannmål med socker, om du vill ha söt gröt.

Hur man lagar bukvete gröt med mjölk i mikrovågsugnen

 на молоке

För en början, om du tog bokhvet i vikt måste du sortera ut det, hälla det på en plan yta och ta bort små småsten och annat sopor. Häll sedan grisarna i en fin sil och skölj med vatten..

Därefter hälls bokhvet i en maträtt avsedd för mikrovågsugnen. Strö med salt. Därefter är bokhvet fylld med mjölk. Huvuddelen är att mjölken ska vara dubbelt så stor som bovete, annars kommer spannmålen att vara torr..

Därefter måste du täcka skålen med lock – speciellt eller bara lämplig för mikrovågsugn. När den är täckt, lägg den i mikrovågsugnen och sätt timern i 10-15 minuter vid maximal effekt. Det är nödvändigt att koka mjölken. Därefter blandas gröt grundligt och läggs tillbaka i ugnen i ytterligare tio minuter, så att spannmålen sväller upp och absorberar mjölken – så blir det mjukare och smula mer..

När timern fungerar kan du få bovete och häll den på en tallrik, varefter du måste lägga till smör. Allting är bovete klar.

soppa с нутомHur man lagar otroligt läckra nötkött-bozbash med armeniska och Azeri-recept.

Läs hur man lagar stekt manniks i en panna i vår artikel..

Notera receptet för kakor “Chippolino” med sesam – mycket gott.

Hur man lagar bukvete med kyckling i mikrovågsugnen

med курицей

Först måste du ta en glaspanna, speciellt för mikrovågsugnen. Då måste du ta bokhvet, skölja den noggrant, sortera ut om det behövs och lägg det i en kastrull, tillsätt sedan salt till din smak..

Ta sedan kycklingbröstet, tvätta. Om det finns ett ben i det, bör du klippa ut det, och även om du inte vill ha extra kalorier, bör du skära av huden. Lägg det i en kastrull, över spannmålen och strö med jordginger och salt. Bröst, samtidigt, bör inte skäras i bitar – sätt som det är.

Höja sedan löken och strö över bröstet. Därefter skär tomaterna i cirklar och sprida dem också över kycklingen jämnt. Häll sedan allt detta med ett glas kokande vatten..

Separat tar vi en tallrik och blandar gräddfil med ett finhackat ägg i det och sprinklar med salt efter eget gottfinnande. Den resulterande massan hälls över bröstet och bovete, täcker alla med lock och skickas i mikrovågsugnen.

Ställ timern i 20 minuter med en effektberäkning på 900 watt. När timern stängs av tar du ut pannan, öppnar locket och strö över riven ost på toppen av det och sedan skicka panen tillbaka till mikrovågsugn i ytterligare 3 minuter.

Hur fungerar timern – du kan få skålen, lägg det lugnt på tallriken och börja måltiden.

Recept för bovete med svamp och lök i mikrovågsugnen

med грибами

Till att börja med tvätta grönsakerna och skalla dem. Skölj sedan bokhvetan, sätt det ordentligt ut och skölj sedan igen. Då ska grönsakerna skäras i små kuber..

Lök bör stekas i en panna, så snart en gyllene skorpa börjar dyka upp, bör du börja lägga resten av grönsakerna en efter en, omrörning väl. Tomat och svamp läggs till sist, varefter allt förblir gryta i fem minuter. Därefter tillsättes tomatpasta, allt blandas noga och stuvas i ytterligare 3-4 minuter.

Ta sedan ett glaspanna till mikrovågsugnen och häll bokhvet i den. Ångad grönsaker läggs ovanpå den. Allt detta bör blandas noggrant, tillsätt vatten och blanda igen. Vatten bör vara ungefär två fingrar högre än bovete..

Därefter sätter du pannan i mikrovågsugnen och ställer in full ström och timer i 15 minuter. Efter denna tid blir maträtten helt förberedd..

Tips: Om du använder torra gröna, bör du lägga det till bovete innan du häller vatten så att det blir mjukare och mer doftande. Minska antalet ingredienser bör minskas och hur lång tid det är.