Hur man lagar deg på kystyby

Kystyby – traditionell tatarisk och basjkiskrätt, som är en färsk platt tårta fylld med grönsakspot, potatismos eller gröt. Jordkött läggs på en del av mjölbasen och den andra är täckt..

Du kan då steka en improviserad tårta, eller som det kallas även bläckfisk, i smält smör och till slut smälta med hemlagad gräddfil.

Degen beredas helt enkelt, knådas som på de vanliga jästfria pajerna. Det finns alternativ för mjölbasen: på getmjölk och vatten, på mjölk, på kefir, på vassle, med ägg och smör. Allt beror på vilken typ av kakor du vill få: mjukt eller tättare och elastiskt.

Det viktigaste tricket att laga maträtten är en mycket tunn rullande deg och stekar dem exklusivt i en torr stekpanna. Om du följer tekniken korrekt kommer inga problem att uppstå, basen kommer inte att brytas, fyllningen blir lätt och den färdiga maträtten blir sörjig.

Hur man lagar degen: receptalternativ

Färskvatten utan ägg
hur правильно приготовить тесто на кыстыбый
ingredienser Antal
vatten 200 ml
mjöl 3 glasögon
olja 3 msk. l.
salt nypa
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 47 kcal

Trots att skålen inte hör till vår kultur passar den perfekt i den luta menyn på grund av avsaknaden av animaliska produkter i deg och fyllning.

Sifta torrt vetemjöl genom en sikta. Så vi kommer att bli av med onödiga orenheter eller oavsiktligt fånga skräp och mätta den löstmassa med syre. Att bilda en kull mjöl, gör ett urtag i mitten..

I det uppvärmda vattnet spädar vi saltet och häller det i mitten av den improviserade bilden. Palmer börjar bilda en bulle. När massan blir tillräckligt homogen, häll solrosoljan och fortsätt att knäda degen.

Du ska inte skynda dig, basen ska vara flexibel, inte hålla fast vid handflatorna och ytorna.

Vik degen med pappersfilm och låt ligga ner i tjugo minuter. Sedan rullar vi ut en lång korv, med en kniv vi klipper av bitarna, vi får cirka tio till tolv. Varje rullar ner i mjöl och rullar in i en rund kaka. Vi piercerar gaffeln slumpmässigt på flera ställen och steker i en uppvärmd panna.

På vatten och mjölk

Vissa hemmafruar föredrar deg gjord av en blandning av kokt vatten och hemlagad mjölk. Ledt av det faktum att massan för denna maträtt är plast, icke-stel och smaklig..

ingredienser:

 • utsökt и полезноmjöl – 500 g;
 • vatten – 150 ml;
 • mjölk – 150 ml;
 • salt;
 • ägg – 1 st.

Framställning: 50 minuter.

Kalorier: 68 Kcal / 100 g.

I en liten skålblandning värms kokt vatten med fet mjölk i hemmet, du kan ko eller get, men ingen lukt. Annars har skålen en speciell smak. I en stor skål, kombinera mjöl och salt, siktat flera gånger. Vi kör i ett kylt ägg och bildar en sorts bulle och häller gradvis vätskeblandningen.

När massan blir tillräckligt brant dumpar vi den på en ren, plan yta och fortsätter att knäna och applicera fysisk kraft. Vid behov tillsätt lite mjöl till degen för att kystyby visade sig vara homogen och plastisk. Täck basen med en skål och ge en halvtimme att vila. Sedan rulla ut, steka, fylla och servera..

Mjuk på mjölk

för всей семьи

Mjölmassan, som bildas av mjölk, mjöl och smör, är praktiskt taget ingen annorlunda än alla vi känner till hemma armeniska lavash. Allt är ganska enkelt och snabbt.

ingredienser:

 • mjöl – 2 glasögon;
 • mjölk – 100 ml;
 • olja – 50 g;
 • ägg – 1 st.
 • salt.

Beredning: 45 minuter.

Kalorier: 164 Kcal / 100 g.

Upptinat smör blandat med siktat mjöl, du får en sorts mjölk. Tillsätt salt, kör i mjöl och börja omedelbart kneda deg och tillsätt hemlagad mjölk i processen..

I början kommer det att hålla sig till fingrarna, ytan, men med tillsats av mjöl kommer kakan att bildas och den klibbande effekten kommer att försvinna. Mjölpartiet kan öka.

Se själv på degens struktur, men överdriv inte det så att det inte blir för täppt, annars kommer det att bli för hårt och det kommer att vara svårt att rulla. Därefter agerar vi enligt föregående schema: färdig deg för kystyby wraps, lämnar att ligga och först därefter fortsätter till framställning av kakor.

Detta recept anses vara en av de mest populära, degen är mjuk, lätt att arbeta med, och färdiga pannkakor viks i hälften utan svårighet.

Gentle på kefir

Om du vill få en luftig, mjuk crusty deg, är detta recept för jäst mjölkprodukt det lämpligaste alternativet..

ingredienser:

 • mjöl – 450 g;
 • läsk – 0,5 tsk
 • biokefir – 200 ml;
 • salt;
 • olja – 30 g.

Beredning: 30 minuter.

Kalorier: 56 Kcal / 100 g.

I en behållare blandar vi biokefir vid rumstemperatur och bakpulver. Låt stå i ungefär femton minuter tills utseendet på karakteristiska bubblor på ytan. Detta innebär att jäsningsprocessen har gått.

Sifta mjöl och mätta det med syre. Smör placeras i en plastmatbehållare och smälts i en mikrovågsugn. Häll i kefir vätska och blanda, tillsätt lite salt och börja hälla mjöl i partier..

Vi tar en visp eller en gaffel och blanda degen i kystyby som pannkakor. När det blir tätt och det blir svårt att kneda, lägg det på ett torrt bord och fortsätt med rena palmer..

Därefter delas vi omedelbart i motsvarande bollar och rullar ut tunna kakor med en diameter på tio centimeter. Om du vill få samma billet kan du använda en vanlig platta som en mall.

Hur man lagar kystybyy i tatar med potatis

En av de vanligaste rätterna av tatarisk mat är kystyby, i modern matlagning blir det alltmer kokt med potatismos.

ingredienser:

 • mjöl – 800 g;
 • gräddfil – 250 g;
 • ägg – 1 st.
 • potatisknölar – 500 g;
 • olja – 50 g;
 • salt.

Framställning: 1,5 timmar.

Kalorier: 148 Kcal / 100 g.

Först måste du städa potatisrotknölarna, lägg i en kastrull, tillsätt vatten och koka.

Kör ett ägg i mjölet, strö salt och hälften av hemlagad gräddfil. Vi börjar att knäda den elastiska, inte klibbiga degen och spruta hela tiden siktat mjöl. Var inte lat och grundligt ät basen. Vila i femton minuter.

att göra тесто

Tillsätt buljongen från potatis, tillsätt smöret och mynten i potatismos med tolkushka. Om det visade sig vara vattnigt, låt det stå..

Kolobok uppdelad i tolv identiska delar.

rulla ut тесто

Rulla ut var och en, vrid i godtyckligt med en gaffel och stek i en torr, uppvärmd pan på båda sidor.

grädda блины

Omedelbart, medan tortillorna är heta börjar vi stoppa. Sätt potatismos på en halv, täck den andra.

lägga till начинку

Stacka varandra redo att lägga sig ut kystyby. Serveras med gräddfil.

qistibi готов

Andra pajfyllningar

Som hakat kött till en tatarisk mat brukar vanligt bruggad gröt brukar användas: för detta häller vi spannmål (ett hundra gram), en smör och några skedar av granulärt socker till kokande mjölk (en halv liter).

Blanda alla och koka i tolv minuter. Pshenka ska bli tjock, klibbig och inte smula. Denna fyllning är mer till smak av små sötsaker..

För aptitretare på semesterbordet laga kystyby med vegetabilisk fyllning. Eventuella grönsaker i handen skärs och stuvas i vegetabilisk olja tills de är helt mjukade enligt principen om grönsakspott.

Om så önskas, lägg till kryddiga kryddor, paprika och fylld grönsakssås med fyllda tortillor.

Det finns en annan söt fyllningsalternativ för denna maträtt. Vi ångar upp ett glas vallmo i en mortel i hemlagad mjölk, blanda med hackade valnötter och naturlig honung..

Med den resulterande pastan täcker vi halva tortillorna, täcker med andra hälften och lägger på bordet med svart eller grönt te. Det viktigaste i det här fallet – överdriv inte det med fyllnadsmängden, för att inte rinna ut.

Loading...