Hur man lagar degen på pajer på gräddfil

Gräddfil är en produkt som kan vara en del av olika typer av deg: shortbread, svampkaka, jäst och söt. Denna ingrediens kan samtidigt ersätta både smör och mjölk. På gräddfil kan du baka en tårta, pizza, olika bullar, kakor och vind eller stekta kakor.

Det kommer att handla om olika versioner av konditorivaror på grädde för pajer som kommer att diskuteras i denna artikel: hur man knådar det till mässing eller stekt pajer, med eller utan jäst.

Degen receptet för pajer på gräddfil utan jäst
hur приготовить тесто на пирожки на сметане
ingredienser Antal
gräddfil 300 g
yoghurt 200 ml
ägg 2 stycken.
bakpulver 30 g
socker 15 g
vegetabilisk olja 25 ml
salt 3 g
mjöl 450-500 g
Tillagningstid: 15 minuter Kalorier per 100 gram: 250 kcal

Den jästfria degen på gräddfil har många fördelar.

 1. Först bakar det gör det mjukt och ömt..
 2. För det andra är blandningsprocessen mycket enkel och det kräver vanliga produkter som kan hittas, om inte i varje kök, då i närmaste butik..
 3. För det tredje kan du på så sätt laga bakverk med någon söt eller inte söt fyllning.
 4. Och viktigast av allt behöver degen inte tid att separera och närma sig, omedelbart efter blandningen kan du börja skulpta pajer att baka i ugnen.

Handlingsåtgärd:

 1. Salt, socker och ägg i en djup skål, vispa försiktigt med en visp för att göra massan homogen och mer luftig;
 2. Efter tillsätt sur grädde och kefir. Om gräddfil är inte fet kan du inte lägga till kefir, utan bara öka mängden gräddfil med samma mängd. lägga till яйцо
 3. Blanda mjöl och sikt ihop med bakpulver. Detta kommer att ge pajer pomp. Blanda i mjöl till de flytande ingredienserna i små portioner. lägga till муку
 4. I slutet av knådning tillsätt vegetabilisk olja till degen. Resultatet är sålunda en mjuk, klibbig massa som är redo att bli goda kakor.. deg

Gjärdeg på gräddfil

kakor

Detta är en luftig variant tack vare jäst och anbudet, tack vare gräddfil, bas för pajerna, men att baka något på denna deg måste du ha tillräckligt med tid så att den kan gå.

Ingredienser för jästdeg på gräddfil:

 • 420 ml sur grädde;
 • 3 kycklingägg
 • 75 gram socker;
 • 85 ml vatten;
 • 15 g torr, höghastighetsjäst
 • 820 g mjöl.

Tiden från början av att blanda alla ingredienser till det ögonblick då det blir möjligt att börja bilda pajerna kommer att vara 1 timme och 20 minuter..

Kalorinnehållet i denna komponent i den färdiga produkten är lika med 264,6 kcal / 100 g.

Blandningsalgoritm:

 1. Värm vattnet till en behaglig temperatur så att en droppe av det inte orsakar en brännande känsla på palmens baksida, och lösa upp jästen i den;
 2. Medan jästen är aktiverad, slå ägg med socker i en separat skål, tillsätt sedan sur grädde åt dem;
 3. Därefter skickas aktiverad jäst och mjöl till degen.
 4. Elastisk och väldigt mjuk deg, som skulle visa sig som ett resultat av knådning, bör placeras i 1 timme på en varmare plats, den ska passa och bli större i volymen..

pizzaSnabb pizza i ugnen – en bra lösning för kvälls sammankomster med vänner.

Receptet är läckert, leverkoteletter här.

Hur man lagar ett gott kycklingbröst i en panna. Härliga recept här.

Hur man gör deg för stekt pajer

Stekta patties kan tillverkas av jäst och jästfri deg på gräddfil. I det första fallet kan du använda det tidigare alternativet, men om bakning är planerad utan jäst är det bättre att använda följande recept.

Produkter som behövs i matlagningsprocessen:

 • 200 g sur grädde;
 • 1 kycklingägg
 • 15 g socker;
 • 15 g salt
 • 20 ml vegetabilisk olja;
 • 5 g soda;
 • 400 g mjöl.

Blandningstiden är ca 40 minuter..

Kalorivärdet på 100 gram av detta test kommer att vara 287,7 kcal.

Tillvägagångssätt:

 1. Alla ingredienser, utom mjöl, lägg i en djup skål och blanda med en mixer eller nedsänkningsblandare. Det tar bokstavligen en minut;
 2. Häll sedan mjöl i små portioner och knåd degen. Ursprungligen kan du göra det med en sked, och när degen blir tjock, lägg den på ett mjölat bord och fortsätt processen med dina händer.
 3. Vik den färdiga degen med plastfolie eller lägg i en skål och täck med en handduk. Lämna den i 30 minuter så att gluten är väl svullnad. Efter denna tid är degen redo att användas..

Användbara tips

Syrgrädde kräver ingen förberedelse före knådning av degen, du behöver bara hämta den ur kylskåpet och låt den värmas till rumstemperatur under naturliga förhållanden..

Om du planerar att laga söta pajer, måste du också lägga till mer socker i basen..

Fyllningen för sådan bakning kan varieras, men för varje finns det små hemligheter:

 • så att pajerna med svampfyllning inte är torra inuti, måste svamparna stekas med lök.
 • Av samma skäl bör i varje paj med potatis och ägglök fyllas på en liten bit smör
 • Ett annat problem är typiskt för bärpåfyllningspannor – de brista ofta från fyllningens överdriven juiciness. En stift av stärkelse som läggs till insidan av varje produkt kan fixa den..

Hur läckra och mjuka kakorna på gräddfilen i ugnen skulle inte vara, och den vackra glansiga (nästan glansiga) skorpan ger dem genast smak. Du kan få en sådan skorpa på flera sätt:

 1. Smör pattiesna med ett slagen kycklingägg innan du bakar. Denna metod är universell för pajer med någon fyllning;
 2. Smörj pattiesna innan de skickas till ugnen med smält smör. Denna metod är mer lämplig för produkter med smakliga fyllningar;
 3. Några minuter innan du bakar ut ur ugnen borstar du den med söt sirap. Det här alternativet att ge en aptitretande skorpe är lämplig för produkter med bär, stallost och annan söt fyllning..
Loading...