Hur man lagar en charlotte i mikrovågsugnen

Den välkända charlotten är i själva verket en fyllningskaka eller smet som hällde äpplen. Det här är den klassiska versionen av matlagning. Idag är charlottor förberedda med andra fyllningar, och inte bara i ugnen, men också i mikrovågsugnen.

charlotte

Detta gör att du kan få en klassisk fransk efterrätt i bokstavligen 15 minuter, så att gäster på tröskeln eller plötsligt frågade efter ett sött hem inte behöver vänta.

Är det möjligt att laga en charlotte i mikrovågsugnen?

Det verkar som om mikrovågsugnen är lämplig endast för uppvärmning eller förberedelse av heta smörgåsar och i sällsynta fall för “kokande” rotgrönsaker..

Men nej, alla har redan lyckats ta reda på att mikrovågsugnen också är lämplig för bakning, vilket visar sig vara ganska original – utan skorpa och mycket öm, och är beredd på några minuter..

Det viktigaste är att använda antingen diskar för mikrovågsugnen, eller silikon eller keramik.

Klassiskt recept
hur приготовить шарлотку в микроволновке
ingredienser Antal
vetemjöl 200 g
kycklingägg 4 stycken.
vitsocker 1 kopp
äpplen 0,5 kg
Tillagningstid: 15 minuter Kalorier per 100 gram: 200 kcal

Intressant är att receptet för att göra charlottes i mikrovågsugnen inte skiljer sig från sin klassiska version – samma deg och äpplen som möjligt för vintersorter.

Först måste du slå sockret med ägg (helst med en mixer) och blanda mjöl i den fluffiga massan med hjälp av en sked eller spatel, försiktigt knådar degen från botten uppåt.

att slå яйца

Äpplen måste skalas (enligt det klassiska receptet, men du kan inte rengöra) och skära i tunna skivor.

skuren in i яблоки

Nu måste dessa plattor sätta på botten av formen och häll den kokta degen.

att hälla тестом

Det återstår att sätta det i mikrovågsugnen i 10 minuter. Om enheten är kraftig kan 5 minuter räcka för att baka charlottor.

Hur man gör en ostkaka med äpplen

Alla älskar kakadackning – det visar sig vara särskilt ömt, det blir inte inaktuellt länge, och som regel har det inte tid att svänga. Och även kockost kombinerar perfekt med äpplen..

Ingredienser krävs:

 • 200 gr. hög fet kockost
 • 1 kopp vitt socker;
 • 2 kycklingägg
 • 1 kopp högkvalitativ vetemjöl
 • en nypa läsk
 • 3 stora äpplen och, om så önskas, 150 gr. frusna vinbär.

Tillagningstid: 15 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 120 kcal / 100 gr.

Först måste du vispa de vita och åskarna separat med en mixer – proteiner med två tredjedelar av socker och äggulor med stallost och det återstående tredje sockret. Då måste både massan kombineras och tillsätt mjöl och läsk till dem, ätning av degen med en sked. Äpplen skärs i tunna skivor, läggs ut på botten av formen och hälls ostmassa. På toppen av bären – de måste sprida sig på ytan. Baka i mikrovågsugnen i 5-10 minuter.

muffinsVad kan kokas i mikrovågsugnen – ett urval av rätter som kan förberedas med mikrovågsugn.

Vad är pickles – se bilder, läs våra rekommendationer, prova våra recept.

Miso sopp recept i vår artikel. Läs hur man lagar en ovanligt välsmakande första kurs av japansk mat..

Banan Charlotte på 5 minuter

Bananer behöver inte skrällas med en kniv, och de är enklare att skära, så denna charlotte kan tillagas på ännu kortare villkor, bokstavligen blixtsnabbt. Men hur läcker!

Ingredienser krävs:

 • 2 kycklingägg
 • 1 kopp högkvalitativ vetemjöl
 • 1 kopp pulveriserat socker;
 • 5 medellånga bananer;
 • 150 gr. smör;
 • 2 msk. skedar av mjölk;
 • 1 påse bakpulver;
 • nypa salt.

Tillagningstid: 10 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 200 kcal / 100 gr.

Först måste du smälta smöret – allt i samma mikrovågsugn, placera den i plattan i 30 sekunder vid full effekt (eller titta på smältprocessen och självständigt justera tiden).

Sedan i smält smör måste du blanda florsocker och vispad, varm mjölk, mjöl, bakpulver och salt..

Bananer skärs i skivor och blandar dem också med degen, som sedan måste sätta i formen och skicka in mikrovågsugnen i 5 minuter med maximal effekt.

Det är lämpligt att låta charlotte stå i formen i mikrovågsugn i ytterligare 5 minuter och först då få.

Hur man lagar en körsbärs paj

charlotte с вишней

Trots att ordet “charlotte” alltid existerar i sinnet med äpplen kan den kokas med bär. Till exempel med körsbär – färskt i säsong eller frusen.

Ingredienser krävs:

 • 300 gr. högsta vetemjöl
 • 300 gr. frysta körsbär;
 • 300 gr. vitsocker;
 • 3 kycklingägg
 • 2 tsk potatisstärkelse;
 • en påse med vaniljssocker eller vanilj
 • bakpulverpåse.

Tillagningstid: 15 minuter.

Kaloriinnehåll: ca 250 kcal / 100 gr.

Först måste du slå sockret med ägg tills fluffigt skum och tillsätt bakpulver och stärkelse samt vanilj. Häll mjölet i den resulterande massan, ät degen och sätt den tvättade körsbären till den..

Återigen, knä försiktigt allt och sätt i form. Baka med full kraft i mikrovågsugnen i 10 minuter.

Charlotte kommer att visa sig vara en vacker rosa färg med stänk av bär – du måste bara spruta den med sockerpulver.

Användbara tips

Oavsett hur enkelt matlagning i mikrovågsugnen vid första anblicken, men för att den ska fungera bra måste du följa reglerna:

 1. Silikon, speciellt glas, keramik och porslinskivor är lämpliga för mikrovågsugnen. Dessutom borde det vara högt, eftersom bakningen i mikrovågsugnen stiger mycket starkare än i en vanlig ugn och kan “springa” bort från kanterna.
 2. Den passar bäst för sharlotokfasta söta och sura äpplen av vintersorter. Och om det inte är nödvändigt att skära av skalen från dem för att laga mat i ugnen, så är denna önskan väldigt viktig i mikrovågsugnen – skallen är inte bakad under sådana förhållanden;
 3. Ägg med socker piskas med en mixer eftersom socker har tid att lösa upp, annars i mikrovågsugnen kommer dess kristaller helt enkelt att brinna i degen. För att avlägsna risken för detta kan du i allmänhet ersätta sockret med socker pulver – det här är idealiskt;
 4. Smörjning med olja för att baka i en mikrovågsugn behöver bara glas- och keramikformar – silikonbehållare behöver inte sådan beredning.
 5. Det är omöjligt att bestämma beredskapen att baka i mikrovågsugnen över dess yta, eftersom skorpan inte kommer att fungera ändå. Kontrollera om degen är bakad, du behöver med en träpinne – om den är torr efter piercing är kakan klar;
 6. Du kan gömma den charlotte ytan som är blek efter att ha bakat i mikrovågsugnen genom att sprinkla den med socker eller att borsta den med lite kräm eller sylt på toppen;
 7. Du kan lägga kakaopulver till degen för att göra charlottes – så kommer kakan att visa sig inte bara med chokladsmak utan också av en intressant rosig färg;
 8. Om charlotte visade sig vara fuktig kan du fixa den genom att skicka den tillbaka till mikrovågsugnen med maximal effekt i 30 sekunder och låt sedan kakan inne i ugnen redan stängas av i ytterligare 3 minuter – degen kommer att vara klar;
 9. Ett vanligt problem är bristen på bakning, eller vice versa, slaktar degen i mitten, så i det stadium som man vant sig att baka i mikrovågsugnen, är det lämpligt att använda en silikonmögel med ett hål i mitten: degen bakas i det jämnt;
 10. Socker i degen kan ersättas med kondenserad mjölk och äpplen – päron. Tillsatser till deg kan vara mycket olika – kanel, vanilj, citrusskal, nötter, etc..

Njut av den underbara smaken av charlotte!

Loading...