Hur man lagar en god fisk soppa

Korsisk karp är en fisk av karpfamiljen, som är stor i Ryssland både i floder och i stående vatten. Marknaden är populär för sin smak, mjukt kött och lågt pris..

Mycket ofta köps det från fiskare eller från säljare från fiskodlingar för sällskapsdjur, och om det är större, så stek eller laga fisk soppa.

En nackdel med denna fisk är en benig, men det spelar ingen roll. Denna artikel kommer att se på recept för korsfisk karpsoppa, som inte lämnar likgiltiga älskare av denna produkt..

Klassiskt recept
hur приготовить вкусную уху из карася
ingredienser Antal
vatten 2 l
potatis 200 g
lök 2 stycken.
Jord svartpeppar 1 tsk.
Citronsaft (tillval) 20 ml
Dill (torr eller fräsch) 1 msk. l.
vodka 50 ml
Svartpeppar ärter 10 bollar
crucian 1 kg
Bay leaf 3-4 delar.
salt 3 tsk.
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 40 kcal
Det vanligaste örat kan göras från vilken fisk som helst, men ibland är det bättre att kombinera olika raser. När det gäller en krucian, kan du inte lägga till något, för det är tillräckligt tjockt för att producera en rik buljong som kommer att härda när den kyls..

Småben – det här är den viktigaste snaggen, men det kan lösas med hjälp av två metoder – skott av kokt fisk och långkokande för att mildra dessa mycket ben.

Frisk guttad fisk med huvud och svans måste skäras i stora bitar och läggas i en panna. Skydda med vatten och lägg lök, lök, paprika och lövblad.

en fisk отварить

Du måste koka i 15-20 minuter innan huvudet börjar vara lätt att förstå. I detta skede dras huvudet och svansen ut, köttet kan sorteras och beredas grönsaker.

en fisk перебрать

Morötter, lökar, potatis måste skäras i kuber av medelstorlek och sätta i buljong. Sedan kokas det och när grönsakerna är mjuka tillsätts citronsaft och ett glas vodka..

morötter натереть

Efter fem minuter kan du stänga av gasen och häll örat i plattor. Fisköra tjänade bara varmt.

Hur man kokar örat av krucian med grits

Matlagningssoppa c korn – ett vanligt och tillfredsställande alternativ. Många gillar att lägga hirs, pärlbyg, semolina och andra. Här är ett recept med tillsats av pärlbyg.

 1. Fisk – 500 g;
 2. Lök – 1-2 st.
 3. Potatis – 2-4 st.
 4. Pärontorn – 30 g;
 5. Vatten – 900 ml;
 6. Morötter – 1 st.
 7. Salt, peppar – till smak.

Koktid – 40 minuter. Kalorier – 38,5 kcal.

Fisken förrensas, tvättas och skärs i bitar av medelstorlek. Huvud och svans sätts i vattnet så att buljongen är närande..

Det är nödvändigt att ge det koka, lägg sedan till lök, hackade morötter och potatis, skär i halva. Pärlbyggen måste tillagas i förväg tills den är halvklar, eftersom den här spannmålen är kokad tillräckligt länge och tillsatt tillsammans med grönsaker.

Allt ska laga mer än 25 minuter. 5 minuter innan öratets beredskap är kryddat med peppar och salt, varefter det serveras varmt på bordet.

marinad для курицыKyckling marinade receptet hjälper dig att laga köttet ännu mer saftigt och ömt..

Hur man smält ost hemma, läs vår artikel..

Räkor med pasta – prova denna otroliga maträtt som luktar havet.

Hur man lagar soppa i en långsam spis

För att behaga hemmet med ett välsmakande, rikt crucianör, behöver du en långsam spis, ingredienser och lite tid att förbereda dem – resten kommer att göras av programmet. Så, de nödvändiga produkterna:

 1. Fisk – 1 kg;
 2. Morötter – 1 st.
 3. Lök – 2 st.
 4. Potatis – 4 st.
 5. Hirse – 40 g;
 6. Vodka – 50 ml;
 7. Bay leaf – 2-4 delar;
 8. Salt, peppar – till smak;

Tiden för matlagning tar inte mer än en timme, och kaloriinnehållet i en sådan soppa kommer att vara samma 40 kcal per 100 g.

Rengjord fisk skuren i mellansnitt, och ihop med huvudet sätta i en skål med långsam spis. Häll vatten och sätt läget “Matlagning” i 15-20 minuter, efter saltning.

Under tiden kan du göra grönsaker. Skala morötterna och skära dem i halvcirklar, potatis med medelstrålar och lök i fyra delar.

När buljongen är kokad, krydda med löklök och peppar, lägg till grönsaker och lämna sedan i samma läge i 20 minuter. Efter halva den här tiden måste du lägga hirs.

Men om det finns älskare av kokt spannmål, då kan du lägga till det förut – det finns inga strikta restriktioner, för det viktigaste är att spannmålspannet kokar.

Och fem minuter före slutet av den inställda tiden, vodka flyter in i örat..

Crucian är en benaktig fisk, så innan du lägger grönsaker till buljongen är det nödvändigt att manuellt sortera det kokta köttet eller koka det i 10-15 minuter längre så att små ben mjuknar.

Om det fanns kaviar i fisken, så kan det också sättas i örat med kött och utan att bryta filmen så att den kokar helt.

Efter regimens slut är det bättre att insistera om fem minuter och tjäna fortfarande varmt, annars när man kyler strävar man efter att krulla sig i ett tillstånd av brawn.

Hur man lagar en aromatisk maträtt av fiskare på eld

hur приготовить уху на костре

Många av oss har vandrat eller åkt till naturen. Vad kan jämföras med soppan kokad på eld vid slutet av dagen i luften i kontakt med omvärlden?

Med detta recept kommer det att vara möjligt att trivsamt överraska vänner och bekanta vid en gemensam utgång, och eftersom kryddkärlen finns i de flesta vattenkroppar, kommer det inte att finnas många problem med huvudbeståndsdelen i fisket..

 1. Fisk – 1 kg;
 2. Potatis – 4 st.
 3. Morötter – 1 st.
 4. Löklök – 1-2 st.
 5. 2-3 laurbladen;
 6. Salt, peppar – till smak;
 7. Färsk persilja – 1 gäng.

Koktid – en halvtimme. Kalorier – 40 kcal.

Först måste du skölja fisken och helt rengöra den av våg och viskos. Det är inte nödvändigt att kasta ut kaviar – det passar både i örat och i stekt form. Medan den hackade fisken kokas i en kruka, hugga grönsakerna och lägg dem i vatten vid kokpunkten. Tillsammans med dem sätta ett laurblad.

När morötterna är mjuka kan du lägga till salt och peppar. Om fisken inte är väldigt tjock, så kan du lägga till ett par slaktkroppar eller stycken av en annan, för att göra en mer massiv buljong..

Fem minuter innan du tas ur elden hälls vodka, och sedan kan du hälla ut färdig vandringssoppa i tallrikar. Färsk persilja kan tillsättas både under matlagning och under servering – som det här.

Som ett tillägg till örat måste det finnas bröd, eftersom maträtten är ganska fet.

Kulinariska tips

Som nämnts i början – fisken innehåller mycket små skarpa ben, så du måste koka det lite längre eller, efter att ha lagat kött, manuellt sortera ut det..

Om det finns en önskan och ett tillfälle, så kan köttet bli av med alla benen, och lägg till buljongen ren. För att underlätta uppgiften kan du koka karpen i ungefär trettio minuter, ta sedan bort de stora benen, och de små kommer inte att förbli.

Om det finns kaviar i fisken, kan det antingen stekas i en panna eller läggas till örat. I karpa har kaviar ofta en liten lukt av lera, vilket beror på dess livsmiljö, så det finns redan en väldigt individuell fråga för alla..

När en krucian öra är kokad på ett lägereld, måste du tänka på att vatten kommer att koka långsammare än på kaminen hemma. Det är viktigt att självständigt övervaka graden av beredskap och inte bara förlita sig på tiden – du måste ta hänsyn till alla faktorer..

När det gäller kryddor – då vem i så mycket. Tillägget av sådana örter och kryddor som rosmarin, salig, humle-suneli kommer inte att förstöra, men bara lägga till den ovanliga och piquant maten. Det finns inget canoniskt recept på soppa, och därför kan alla ha sina egna “fiskar” och “hemliga ingredienser” – experiment är bara välkomna..