Hur man lagar en hel kyckling i konvektionsugn

Konvektionsugn – snabbt växande enhet. Överskottsfett avlägsnas när du lagar maträtt i det, och utanför produkterna är de täckta med en skarp korv. Idag ska vi laga kycklingen i aerogrill. Få en god och hälsosam maträtt.

Klassiskt recept
hur приготовить целую курицу в аэрогриле
ingredienser Antal
kycklingkropp upp till 2 kg
en citron halv
vitlök 2 tänder
majonnäs 2 matskedar
senap 1 tsk
kyckling kryddblandning 15 g
salt att smaka
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 376 kcal

Det klassiska grillade kycklingreceptet förtjänar särskild uppmärksamhet. Marinade är tillverkad av enkla och prisvärda produkter som finns i varje kylskåp..

Principen att laga grillad kyckling i en konvektionsugn är helt enkelt – först slaktas stallet och sedan bakas. I detta recept börjar vi också med förberedelsen av marinaden. För att göra detta, pressa citronsaft i en skål. Tillsätt några kryddor och gnugga kycklingen med citronsaft inifrån och ut. Ge henne lite blöt.

Blanda nu majonnäs, senap och kryddor för kyckling. Hacka vitlök med en fin riven eller vitlökpress.

att göra соус

Den resulterande blandningen gnider rikligt med slaktkroppen.

Det är bäst att ge slaktkroppen i minst en timme. Men om du har bråttom kan du börja laga mat på 15 minuter. Glöm inte saltet.

att gnugga курицу

Vi lägger slaktkroppen på ett speciellt stativ eller en glasflaska av lämplig storlek. Vingarna är bäst inlagda i speciella styckningar på slaktkroppen. Så de kommer inte att störa och bränna.

grädda курицу

Vi installerar en extra ring i enheten för att öka utrymmet. Ställ in läget till 200 grader i 2 timmar. Blåsningshastighet – hög. Beroende på kycklingens storlek kan det ta mer eller mindre tid..

Efter en viss tid kan temperaturen minskas så att köttet är bakat från insidan..

kyckling готова

Kyckling i konvektionsugnen helt i folie

En annan läcker variant av att laga hela kycklingen är rostning i folie. Det blir mycket saftigt. Använd komplex marinad är inte nödvändig:

 • kyckling upp till 1, 3 kg i vikt;
 • salt;
 • slipad svartpeppar;
 • slipad paprika;
 • honung – 1 matsked
 • folie.

Tidskostnader – 2 timmar. Kalorier – 350 kcal per 100 gram.

Kyckling väl tvätta och torka. Gnid det inuti och ut med salt och peppar. Smält honungen något om den inte är flytande och täcka slaktkroppen.

Häll nu i ett par matskedar vatten och linda det i folie. Detta bör göras tätt så att saften inte flyter. Slå på 230 grader i 1,5 timmar. Sätt slaktkroppen i skålen och stäng locket.

Sedan sänker vi temperaturen till 200 grader och ställer in det genomsnittliga blåsläget. Efter en halvtimme kan du kontrollera beredskapen.

För att göra detta piercerar vi benet med en gaffel. Om det är lätt att komma in och det finns inga spår av blod, så är kycklingen klar.

Kyckling kött bitar med grönsaker

Kyckling i aerogrilbitarna kan beredas på ett mycket kostsamt sätt, utan att använda smör, majonnäs eller annan fettsås. Som sidovägg lägger vi till morötter, lök och blomkål.

Ta följande produkter:

kyckling запеченная

 • några delar av kyckling – lår, ben, filéer;
 • lök – 1 lök;
 • morötter – 1 stycke;
 • blomkål – 400 gram;
 • salt och kryddor till smak;
 • citronsaft – 2 matskedar;
 • vitlök – 1 kryddnejlika.

Tidskostnader – 1,5 timmar. Kaloriinnehåll – från 350 kcal per 100 gram, beroende på den valda delen av kycklingen. De mest kalorier – höfter och ben.

Plockad kyckling i bitar, häll citronsaft och blanda noggrant. Lägg till finhackad vitlök och kryddor. Kyckling lämnar att marinera i ungefär en timme, om du har tid.

Lägg till grönsaker. Lök och morötter kan skäras i ringar och blomkålen delas in i småfloror. Vi lägger våra färdiga produkter i aerogrillskålen och slår på det genomsnittliga blåsläget och temperaturen på 220 grader.

Kött med grönsaker kommer att vara klart om en timme. Perfekt måltid för lunch eller lätt middag.!

Kyckling med paprika och morötter

För en annan variation av kyckling med grönsaker i aerogrill behöver vi följande produkter:

 • kycklingkropp – 1,5 kg;
 • rödpeppar – 1 stycke;
 • morötter – 1 stycke;
 • lök – 1 lök;
 • sojasås – 2 matskedar;
 • honung – 1 tsk
 • slipad peppar och kryddor för kyckling – att smaka på;
 • salt – efter smak.

Tidskostnader – 1, 5 timmar. Kalorier – 350 kcal per 100 gram.

Haka slaktkroppen i bitar. Vi tar bort vingarna och basen (det blir möjligt att koka buljongen). Skär lår, ben och filéer i portioner. Blanda sojasås och honung. Tillsätt kryddor och lite salt..

Salt kycklingen väl, lägg till grönsakerna, skär i bitar. Häll marinade och blanda väl.

Kött, peppar och morötter sätta i skålen aerogrill, sätt på genomsnittshastighet och temperatur på 200 grader. På en timme kommer maträtten att vara klar. Om så önskas, strö den med rostade sesamfrön..

ligga ut гранатыSnabba och goda sallader bråttom – recept för otroligt läckra rätter.

Notera receptet på blomkål med ägg, försök att laga maträtten enligt våra tips.

Master klass med steg för steg recept för en ovanlig tårta “Soccer Ball”.

Hur man lagar kyckling med potatis i aerogrill

En sådan maträtt är ganska möjlig att betjäna gäster. Potatis blötläggs med kycklingjuice och det visar sig vara mycket gott.

 • hackad kyckling – 1 kg;
 • potatis – 4 stora knölar;
 • majonnäs – 100 gram;
 • salt och slipad svartpeppar.

Tidskostnader – 1, 5 timmar. Kalorier – 440 kcal per 100 gram.

Potatis tvätt och rengör. Vi skär det inte för tunna pinnar. Fyll i potatis, salt och peppar i skålen med aerogrill. Vi smörjer med majonnäs.

Pickla slaktkroppen i en blandning av majonnäs, salt och kryddor i ca 30 minuter. Sätt på toppen av potatis. Eventuellt kan du lägga till lök.

Vi inkluderar en stark hastighet och temperatur på ca 220 grader. Kyckling och potatis kommer att vara redo om ungefär en och en halv timme..

Användbara tips

För att göra kycklingen saftig och välsmakande behöver du veta några finesser:

 1. Förutom honung och majonnäs är kycklingkött marinerat i kefir, gräddfil, tomatjuice och mineralvatten..
 2. Om slaktkroppen är frusen är det nödvändigt att sätta i förväg avfrostning vid rumstemperatur. Mikrovågsugn och varmvatten gör köttet smärre.
 3. För mer saftigt kött kan slaktkroppen blötläggas i kallt vatten med tillsats av citronsaft. Om inte, tillsätt ett par citronsyrakristaller eller en droppe ättika.
 4. För dem som är på en diet men inte kan leva utan grill, kan du laga maträtten med kycklingbröst. Ta filéen, hugga i mellanstycken. Fyll med kefir, tillsätt mycket gröna lök, kryddor för grill och salt. Efter några timmar kan brösten grillas eller spettar.
 5. Här är kryddor som perfekt kombineras med kycklingkött – curry, röd paprikor, gurkmeja, vitlök, dill, kummin. Kycklingens skönhet är dess neutral smak, som kan ges någon skugga – krydda, sötma, njuta.
 6. Kyckling bör alltid tas till full beredskap på grund av risken för salmonellos. Om det verkar som om köttet är fuktigt, ta inte risker och lägg fatet till ytterligare 10-15 minuter.

Nu kan du laga läckra kycklingrätter i aerogrill. Med hjälp av denna enhet kommer du att kunna glädja gäster och nära och kära med nya läckra kombinationer varje gång..