Hur man lagar en klassisk manna i mjölk

Mannik är en mild och luftig efterrätt, som är föremål för matlagning även för nybörjare värdinnor. Degen innehåller semolina, tack vare vilken kakan stiger perfekt. Skålen är inte dyr, vanligtvis har varje värdinna de nödvändiga ingredienserna alltid till hands..

För tillverkning av mannik använd mjölk och mejeriprodukter enligt möjligheterna och smaken. Och, om så önskas, lägg till choklad, kakao, vallmofrö, honung, olika frukter, kanderade frukter, nötter. Serveras med sylt, kondenserad mjölk eller ströts med pulveriserat socker.

Klassiskt recept
hur приготовить классический манник на молоке
ingredienser Antal
mannagryn 250 g
av mjölk 200 ml
socker 20 g
ägg 2 stycken.
solrosolja 100 ml
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 321 kcal

Klassisk tårta är beredd utan mjöl, ersätter sin semolina och produkten blir mer smulös.

För att laga manna i mjölken i ugnen, innan du lagar mat, måste du förhälla halvpannan med mjölk, blanda och låt svälla i en timme.

Du måste slå 2 ägg med socker. Häll solrosoljan i den svullna semolina. Blanda allt och lägg åt sidan i 15 minuter. Glöm inte att smörja formen, sätt sedan den resulterande degen i den. Om så önskas, tillsätt rosiner eller kanderade frukter. Baka i ugnen 45 minuter inte högre än 180 g. Stänk med pulver, när det är kallt, innan du serverar te..

Bon aptitret!

Steg-för-steg recept på manna på mjölk med mjöl

Oväntat kom gästerna och du måste snabbt laga mat för te, semolina cirkel är stor. Lätt att förbereda och utsökt dessert kommer säkert att glädja vänner.

ingredienser:

 • 200 ml mjölk;
 • 250 gr. lockbeten;
 • 200 gr. mjöl;
 • 2 ägg;
 • 250 gr. socker;
 • 70 ml solrosolja;
 • 15 gr. smör;
 • 1 tsk bakpulver.

Spenderad tid: 1 timme 30 minuter.

Kalorier: 317 kcal per 100 gram.

Slå ägg med socker tills vitt skum, tillsätt solrosolja, blanda allt.

Häll mjölk i en liten kastrull, värm upp lite, sätt smör, hur man löser upp – lägg till slagna ägg.

att slå

Blanda ihop den resulterande blandningen, blanda allt grundligt, låt det brygga i 30 minuter.

lägga till молоко

Ta mjölet, sikt, för att berika med syre, bakpulver till deg, tillsätt mjölet och häll sedan försiktigt in i resten av ingredienserna. Väl blandad deg bör inte ha klumpar.

hälla ut в форму

Vi glömmer inte att smörja formen, sedan sakta sätta den resulterande massan in i den. Vi bakar i ugnen i 45 minuter, inte mer än 180 gr. Häll glasyren över kakan.

manna

Matlagning i en långsam spis

Multivarka för värdinnor äkta hitta. Matlagning i det är väldigt bekvämt och användbart, eftersom du kan laga mat utan fett, och du bör inte oroa dig för att det kommer att brinna. En klassisk manna i mjölk i en crock-pota visar sig frodig och inte stekt, du behöver bara ställa in tiden korrekt tills kakan är helt klar.

ingredienser:

 • 200 ml mjölk;
 • 200 gr. mannagryn;
 • 70 ml solrosolja;
 • 250 gr. vetemjöl
 • 200 gr. socker;
 • 15 gr. smör;
 • 2 ägg;
 • 15 gr. bakpulver;
 • 1 påse med vanilj.

Tillagningstid: 3 timmar 40 minuter.

Kalorier: 312 kcal per 100 gram.

Matar kakan börjar med att uppvärma mjölken. I varm mjölk måste du tillsätta smör, i samma massa som du behöver hälla semolina, och lägg åt sidan i 40 minuter, helst 2 timmar. Som ett resultat kommer mannik att visa sig smuligt..

Därefter måste du ta en rymlig behållare, använda en mixer, slå 2 ägg med socker i det, häll i solrosolja och fortsätt slå. Häll mjöl, vanillin, om så önskas, till degbakspulvret. Allt är blandat långsamt, efter att ha hällt framtiden efterrätt i smurt form.

I en långsam spis kokas en tårta i bakningsläge i 60 minuter. Sätt den färdiga maträtten på en sval plats för att svalna, efter att ha sprinklat med pulveriserat socker. Dekorerad tårta med färska bär kommer att vara ännu mer utsökt..

Bon aptitret!

fiskCapelin stekt i en panna – en enkel och välsmakande maträtt som är väldigt lätt att förbereda.

Läs hur man gör råg tortillas i en panna i vår artikel..

Notera recepten för Sinabonbullar – prova det här fantastiska bakverket, vars hemligheter fortfarande hålls hemliga, men vi har avslöjat dem för dig.

Semolina Cocoa Pie med mjölk

Mycket smaklig och ovanlig manna med tillsats av kakao. Den särdrag är att den är fylld med mjölk efter tillagning i ugnen. Tack vare denna metod blir manna väldigt mild..

ingredienser:

 • 4 stycken kycklingägg
 • 100 gr. sockersand;
 • 150 gr. mannagryn;
 • 1 påse med vanilj;
 • 300 ml mjölk;
 • 3 msk. kakaopulver.

Spenderad tid: 1 timme 20 minuter.

Kalorier: 180 kcal per 100 gram.

Delade proteiner från äggulor måste piskas separat och blanda dem med semolina. I den färdiga massan tillsätt försiktigt proteiner, häll ut vanilj och blanda långsamt. Degen är uppdelad i 2 kakor, en del blandad med kakao..

Vi lägger degen i den utsmyckade formen, kakan är bakad i 40-45 minuter, reläet på ugnen ska inte stå högst 180 grader. Dra ut den färdiga kakan, häll i mjölk och återgå till ugnen i 8 minuter. Klar mannich ta ut, mottaget några kakor kan smörjas med vanilj, eller sylt.

Bon aptitret!

Användbara tips

Mannik på mjölk är lätt att förbereda, men det kommer att bli ännu mer gott om du följer de hjälpsamma tipsen:

 1. När man väljer och köper semolina är det värt att uppmärksamma spannmålen utan klumpar och inte ha en inaktuell lukt;
 2. Det är lämpligt att laga mat från färska ingredienser, beror på produktens smak;
 3. Matlagningsrätter, direkt bakning, kan du använda silikonmögel, keramik eller i en flerkökskål, glöm inte att smörja den med smör eller vegetabilisk olja för att undvika att hålla fast vid degenes väggar, brinna;
 4. Så att den färdiga skålen är ännu mjukare kan den blötläggas med vatten och socker, 1 sked socker per 150 ml vatten och även blötläggas med vodka eller brandy;
 5. Om så önskas kan kakan delas upp i två halvor och smutsas med sylt eller vanilj.
 6. För att noggrant skära tårtan i halva, istället för en kniv, använd en silktråd.

Mannik är verkligen värd att vara på ett festligt bord för att dricka med vänner och älskade hushåll..

Loading...