Hur man lagar en läcker aspik från biffens tunga

Beef tongue är en av de mest utsökta och hälsosamma, och viktigast av allt, överkomliga produkter för alla familjer. Kompetent utvald och väl kokad, kommer det att glädja älskare av välsmakande med sin trevliga delikata smak..

Beef tongue innehåller en anmärkningsvärd mängd B-vitaminer, järn, fetter och proteiner samt mineralämnen, varigenom den klassificeras som en första kategori biprodukter..

Inte varje värdinna riskerar att kontakta matlagning från en sådan delikatess. Anledningen till detta är inte bara det mest attraktiva i sitt slag, utan också svårigheten att välja rätten.

festliga заливное из говяжьего языка

Den här artikeln ger grundläggande tips för att välja och förbereda utsökta köttfärs fyllningar..

Hur man väljer rätt nötkött tunga?

Genom att följa enkla rekommendationer kan du undvika de största problemen med matlagning:

 1. Först uppmärksamma närvaron av ett frimärke: Efter inspektionen är sanitärservice skyldig att verifiera avsaknaden av någon sjukdom hos djuret.
 2. Utvärdera språkfärgen: den ska vara från rosa till violett (ljusfärg indikerar att produkten har blivit fryst, lila – att det finns mycket järn i det och grå kommer att indikera att språket inte är första färskheten);
 3. Sniff: lukten av produkten ska vara trevlig, köttig, fräsch;
 4. Känn det: om hålet försvinner omedelbart efter att du tryckt med ditt finger, så är din produkt fräsch. Inte ignorera saften som släpps samtidigt – det borde inte vara mycket, och en liten mängd blod kommer att indikera friskhet.

Kött Förrätt Recept

Sannolikt är aspic bokstavligen den ljusaste och mest populära skålen förberedd med bifftunga. För att denna maträtt ska glädja ditt hushåll, måste du laga det ordentligt..

Först och främst sug produkten i kallt vatten i 30 minuter. Skölj sedan under rinnande vatten från kranen, ta en kniv och använd den för att ta bort allt överskott: det valda blodet, slem och spottkörtlar vid tungans bas.

Därefter måste du sätta biffens tunga i pannan, fyll den helt med kallt vatten och sätt på en långsam eld. När vattnet kokar, ta av skummet, lätta saltet och koka i 3 timmar vid mycket låg värme.

Kontrollera beredskapen är väldigt enkel: försök att kasta tungan med en gaffel. Om han är redo kommer det inte att vara något problem.

När det är klart, lägg det i isvatten. När det är lite coolt, ta bort huden och lägg tillbaka buljongen igen.

Användbara råd för nybörjare: om du planerar att inte använda hela språket samtidigt, skära det i nödvändiga delar, sätt det i påsar och lägg det i frysen. Det är inte nödvändigt att tina och frysa tungan varje gång..

Traditionell jellied biff tungan
hur приготовить вкусное заливное из говяжьего языка
ingredienser Antal
Små nötkött tunga upp till 1 kg
Ägget 1-2 stycken.
Medium lampa 1 st.
Genomsnittlig morot 1 st.
Persilja rot och gröna att smaka
Peppar (söt och ärter) att smaka
Salt, kryddnejlika, lövblad att smaka
pepparrot på fläkten
Tillagningstid: 720 minuter Kalorier per 100 gram: 78 kcal

Först tvättar vi som vanligt nötkött tunga, häll det i en lämplig storlek kastrull med vatten och sätt på långsam eld.

brygd язык

Men när vattnet kokar kastar vi in ​​alla andra komponenter: skalade lök och morötter, noggrant skalad persilja, allspice och svartpeppar, kryddnejlika och ett par bladblad.

Vi kastar овощи

Då, när tungan når beredskap, är det nödvändigt att skölja det med iskallt rinnande vatten och avlägsna lätt avtagbar hud från den och ta bort onödiga lök och kryddor från köttet. Därefter måste du skära i tunna skivor av nötköttstunga och morot, och ta bort kort i riktning mot.

Vi skär ломтиками

Buljongen filtreras genom ett tätt tyg. För att aspic ska vara vacker och transparent kan buljongen klargöras med rå äggvita (med 1 ägg per 1 liter buljong).

stam бульон

Protein måste ordentligt piskas, häll 1 kopp icke-hett buljong, tillsätt 1 msk. en sked citronsaft. Denna blandning omröres och hälles i kokande buljong..

ägg белок

Sedan sopas buljongen och peppar efter smak. Dessutom, i ett glas varm buljong är det nödvändigt att lösa upp gelatin och häll i hela buljongen..

gelatin

Sammanfattningsvis tar de en hög maträtt och häll en liten buljong in i den, lägg den på ett kallt ställe så att det förstärker lite. Därefter läggs det vackert ut på förhand kokta skär av nötköttstunga, morötter, hårdkokta kycklingägg, dekorera “bilden” med gröna och fyll den helt med buljong.

form с закуской

Det kokta mästerverket rengörs för natten på en kall plats, och på morgonen glädjer de sina älskade hushåll.

betjänar заливного

rådet garnering för en sådan maträtt skulle helst servera potatis, och du kan diversifiera smaken av det jellierade köttet genom att servera en liten riven pepparrot.

Det andra alternativet är en utsökt aspic

Denna metod för tillagning av fyllnadsbiffens tunga liknar den första, med undantag för ett par “höjdpunkter”. Detta alternativ är lämpligt för fans av en liten exotisk smak..

För att laga detta köttmatcha behöver värdinnan:

 • Mellanfett tunga (1 kg.);
 • 1 st varje medellånga morötter och lökar;
 • 50 gr. selleri rot;
 • 30 gr. gelatin;
 • citron;
 • Äggprotein;
 • Vaktelägg;
 • Konserverad majs;
 • Salt och örter att smaka.

På samma sätt som det första receptet, tvätta tungan, lägg det i en kastrull med vatten och sätt att laga mat. Var noga med att komma ihåg om skummet, som måste avlägsnas omedelbart vid kokning.

Efter en halvtimme kan tungan på säkert sätt nås och tvättas och tar bort filmen under rinnande vatten. Då måste du returnera den till buljongen, tillsätt samma morot, lök och tärnad selleri. Potten i ett något kokande tillstånd lämnas i en halvtimme.

toast с чеснокомOm du plötsligt ville ha spårvagnar, men du vill inte gå till affären, förbered sedan dem själv. Unika recept av toast med vitlök för alla tillfällen. Kross på hälsan!

Kokar du ofta kycklingssouffel? Om inte, då ingenting! Läs här varför. Där hittar du också recept för att laga denna delikta maträtt..

Och för te presenterar idag kex. Här kan du utforska hans exklusiva recept..

När tungan är förberedd (beredskap kontrolleras med hjälp av en gaffel), måste du hämta den ur pannan och placera den i kallt kokt vatten (tack vare sådana manipuleringar kommer det inte att mörkas). Onödigt selleri och lök kan kastas bort, och morötter kommer att vara användbara för att dekorera skålen..

För att klargöra buljongen, liknar det första receptet, måste du smaka en skål med citron med en skål, häll i äggvita där, tillsätt en nypa salt och slå den noggrant tills ett tjockt skum bildas. Då måste du hälla skummet i buljongen, koka upp det, ta av det från värmen och låt det svalna något..

Därefter måste du återställa kastrullen till kaminen och koka vätskan i flera minuter. När buljongen har helt svalnat efter manipuleringen måste du spänna den genom tjock gasbindning, tillsätt gelatin och lite salt och rör om vätskan noggrant tills de är helt upplösta..

Då är det dags att börja göra det kulinariska mästerverket: du måste finhacka tungan och moroten, ordna dem snyggt på ett litet lager fryst buljong, dekorera skålen med vaktelägg, majs och gröna fjädrar. Alla ingredienser är fyllda med buljong och rengöras för lång kyla.

Aspic är inte så svårt, men det kan ge ett gott humör till något bord. Bon aptitret!

Än en gång, hur man gör en filler biff tungan, kommer att visa för dig i videon:

Loading...