Hur man lagar en läcker fiskkaka från blöta bakverk

En god fiskpis blir den bästa måltiden under en picknick, vandring eller landsteater. Läckra blötadekor och ömt fiskpåfyllning gör kakan till en favorit delikatess av små barn – du kan laga sådana bakverk för barnpartiet och alla gäster från unga till gamla kommer att vara nöjda.

Fiskkaka hjälper till i vardagen – det här är en utsökt frukost och lunch med dig till jobbet.

Puffed Fish Cake
hur приготовить вкусный рыбный пирог из слоеного теста
ingredienser Antal
mjöl 200 g
smör 120 g
Gräddfil 60 g
Fiskfilé 300 g
morötter 1 stycke
bönor 100 g
lök 1 stycke
ost 50 g
salt att smaka
Tillagningstid: 100 minuter Kalorier per 100 gram: 205 kcal
Kombinationen av fisk, bönor och saftiga grönsaker ger kakan en underbar smak. Genom att förbereda ditt eget blötadekor kan du få en delikat konditorivaror som smälter i munnen.

Vi häller ut allt mjöl, tillsätt 1/3 av oljan och saltet, försiktigt slipa. Vi lägger till gräddfil och blandar allt. Vi knådar i 5-10 minuter och rullar sedan ut på en godtycklig rektangel. Lägg det återstående smöret i mitten, stäng det med ett “kuvert” degen och rulla ut det igen..

Degen kommer inte att klibba om du sprutar rikligt mjöl på bordet och strövar rullappen. Det är nödvändigt att upprepa processen för vikning och rullande 5-6 gånger. Om degen börjar smälta, bör den tillfälligt läggas i kylskåpet..

Vi tvätta fisken, kontrollera den för frånvaron av ben. Skär filéerna i små remsor, skalla morötter och lök och skära dem i små bitar.

lägga till начинку

Bönor ska blötläggas på kvällen och kokas tills det är mjukt. Du kan också använda burkbönor från en burk. Blanda bönorna med fisk, morötter och lök, försök på salt.

Rulla degen med en diameter något större än själva formen och lägg den ut..

ligga ut начинку

Tillsätt påfyllningen och strö den med fint sliten ost. Vi klämmer fast kakans kanter.

en paj защепить

Pie baka i en het ugn i en halvtimme.

en paj выпекайте в духовке

Receptet kan varieras genom att tillsätta smörflis – lämna en liten bit deg, gnid den på en rivare och strö över kakans topp innan du bakar..

en paj с рыбой готов

Pie från blöta bakverk fyllda med konserverad fisk

Denna kaka är snabbt förberedd av konserverad fisk och färdig deg. Om basen är frusen måste du ta det innan du lagar mat – det kommer att tina ut medan andra produkter förbereds..

ingredienser:

 • Puff konditorivaror – 500 g;
 • Konserverad fisk – 2 burkar;
 • Potatis – 4 st;
 • greener;
 • 3 ägg;
 • Ost – 100 g;
 • salt.

en paj с рыбой и лимономSkalad potatis skuren i cirklar och lätta koka. Medan potatisen är kylning, förbered fisken: dra ut benen och hugga fisken eller mosa med en gaffel. Fyllning: slå ägg tills skum, tillsätt en nypa salt, hackade grönsaker och finhackad ost.

Lägg ut de rullade skikten på formen för att bilda små sidor. Från ovan går dukt fisk – gör skiktet enhetligt. Sedan är potatiserna – några cirklar är överlagda ovanpå andra, och ett fiskskaltslook skapas..

Fyll kakan med en äggostblandning och vänd kakans sidor till mitten. Tårta bakat vid måttlig temperatur till guldbrun.

Den resulterande kakan kan omedelbart skäras i portioner och dekoreras med gröna lökfjädrar.

Bakad kalvkött – det mesta köttet som smälter i munnen.

Vad att laga fläsk till middag snabbt, gott och tillfredsställande. Läs våra recept.

Hur man lagar mexikansk burrito, läs ett enkelt recept med foton.

Pie med rosa lax på puffbasis

På grund av den stora mängden smör i detta recept kommer fiskkakan från blöta bakverk att blötläggas i krämig smak och mycket saftig..

ingredienser:

 • Mjöl – 300 g;
 • Smör – 1 pack;
 • Vatten – en halv kopp;
 • Hackback (filé) – 500 g;
 • 3 ägg;
 • Ris – 1/3 kopp;
 • Cream – 150 g;
 • 1 löklök
 • salt.

Förbered degen: Knä halva mjölet med vatten och salt och låt det brygga. Blanda andra halvan av mjölet med finhackat smör och lämna i kylskåpet i en timme.

fisk пирог с зеленьюRulla ut degen på vattnet, sätt det smälta smördeget på det, rulla upp dem och lägg dem i frysen i några minuter. Upprepa 3-4 gånger: rulla ut basen, rulla upp den och lägg den i frysen i några minuter. Till följd av att du lämnar degen i kylskåpet innan du fyller på fyllningen.

Vi tvättar den rosa laxen, tar bort stenarna och skär dem i små bitar. Salta fisken, häll grädden och lämna för att marinera i en timme. Koka ägg i 10 minuter, kyla, skala och hugga på äggskivor eller rivare.

Tvätta ris för att rensa vatten och koka i 15 minuter efter kokning. Blanda fisken med ägg och ris, tillsätt små skivad lök.

Vi delar degen i halva och rulla ut båda delarna för att bilda ett bakplåt. Smörj oljeformen, lägg den på ett lager av deg, fyllning, små bitar av smör och ett andra lager av basen.

Använd fingrarna för att fästa degenes halvor och gör små skär med en kniv på toppen, så att fyllningen blir bättre bakad. Kakan bakas vid låg temperatur till guldbrun (ca 40 minuter).

Den färdiga puffpisen med rosa lax kan smutsas med smält smör och låt det brygga utanför plattan – så den övre skorpan blir mjukare.

Puff konditorivaror med hakad fisk

Kakan har en original fyllning alternerande: efter bakad fyllning serveras en mjuk mash och krispig puff bakverk. Sådana bakverk kan serveras som huvudrätt..

ingredienser:

 • Puff konditorivaror – 500 g;
 • Chum lax – 1 kg;
 • 1 vitlök;
 • 1 ägg;
 • Mjölk – en halv kopp;
 • Bröd – 150 g;
 • Potatismos – 350 g;
 • Gräddfil – 70 g;
 • salt.

fisk пирог печеныйTillagning av malet kött: Tvätta fisken, separera huvudet, ta bort insidan och ta bort huden. Vi tar bort benen – för köttet behöver bara fiskfiléer. Tillsätt hackad lök till kött och vrid allt med en köttkvarn eller en smulad mixer..

Fyll brödet med mjölk, och när det är fryst, lägg till tillberedningen för malet kött. Till slut, salt till smak, lägg ägget och knåd igen.

Vi täcker bakplåten med bakpapper. Sätt den rullade degen på ett bakplåt. På det överför vi potatismos och hakmjölk (lägg till gräddfil). Dukens kanter behöver lyfta och finjustera. I en het ugn blir puddingkakad fiskkött färdig på 40 minuter.

Förutom chum lax kan läckra hakade fiskar göras av gädda, abborre, lax eller gädda. Också i affären kan du köpa färdigt malet kött..

Användbara rekommendationer

Ofta bakar fiskkakor, du kan lägga originalitet till en maträtt:

 • Förbered mer puff bakverk och skär kaka dekorationer ut ur det – dessa kan vara figurer eller olika mönster som täcker fyllningen;
 • Att göra små fiskpatties kommer att ta lite längre tid men kommer att överraska familjemedlemmarna med en ny typ av maträtt.
 • Servera som ett kallt mellanmål – till exempel, till soppa, istället för bröd.

Var inte rädd för att experimentera – så du kan hitta nya läckra kombinationer av produkter och köpa dina favoritrecept..

Så, förbereda en fisk paj, bör du vara uppmärksam på följande funktioner:

 1. Basen kan köpas och hemlagad, men genom att knådas degen själv kan du styra dess konsistens och smak.
 2. Pajer är gjorda av fisk i någon form: konserverad, fräsch, saltad, rökt, malet fisk – allt här kombineras gott med rostat deg och olika fyllningar.
 3. Du kan prata om beredskapen för en maträtt om du håller en tandpetare genom den och du kan inte se den fastnade degen..

Puffdekor med fisk snabbt kokta och kräver inte stora utgifter – har behärskat flera recept, du kan göra fiskpai till en favoriträtt av hela familjen.