Hur man lagar en sallad av färsk kål och morötter

Kål är en av de mest mättade i innehållet av vitaminer grönsaker. Det är nödvändigt i varje persons kost för normal organismens hela funktion. Det har ett mycket högt innehåll av fiber och C-vitamin.

En sallad med färska grönsaker som vitkål, morötter och gröna kommer att mätta dig med ett antal andra biologiskt aktiva föreningar, eftersom produkterna inte värmebehandlas och de delas inte. Att laga sådana sallader är nödvändig före användning..

sallad с капустой

På grund av att människokroppen inte producerar vitamin C, och det kommer med grönsaker, är det under vårsommarperioderna rekommenderat att försöka ackumulera det så mycket som möjligt. Speciellt om du lider av nedsatt immunitet, trötthet, skakar du ofta.

Eftersom kål är en kalorifattig produkt (24 Kcal / 100 g i den) rekommenderar nutritionists det när man arbetar med fetma, för personer som är involverade i sport och bara tittar på deras siffra..

Om du lägger morötter och paprika till kålen, som också är kalorier, kommer det totala energivärdet för maträtten att vara 110-120 kcal / 100g.

Receptet på en utsökt sallad av färskkål och morötter
hur приготовить салат из свежей капусты и моркови
ingredienser Antal
Vitkål 1 huvud
morötter 1 st.
Bulgarisk peppar 3 stycken.
Olivolja 2 msk. l.
citron 0,5 stycken.
Flytande honung 1 tsk.
salt att smaka
Tillagningstid: 15 minuter Kalorier per 100 gram: 36 kcal

Under säsongen av färska grönsaker hela tiden vill du göra dem sallader, eller bara skära i en tallrik och äta till frukost, lunch och middag.

Klipp av de bästa bortskämda bladen från kål. Dela det i halva och strimma sugrör. Du kan använda en speciell rivare – detta kommer att avsevärt minska arbetskraftskostnaderna. Stänk på toppen av saltet och mnemmen tills juice kommer fram.

kål нашинковать

Peppar tvättar och skurar mitten med frön, hugg slumpmässigt skivor. Skölj bra under vatten, rengör färska morötter. Eftersom hon fortfarande är ung kan man använda en vanlig metallristare. Klipp i tunna halvringar.

morötter натереть

Du kan dra med dill eller persilja, men det här är en amatör. En sådan sallad passar en ung kokad potatis med smör eller shish kebab grillad på eld..

skuren in i зелень

Blanda i en liten skål, olivolja, naturlig honung och juice, pressad ur citron, kombinera alla färdiga produkter tillsammans, häll dressingen, blanda och du kan äta.

Kött-morot sallad med kål

Efter vinterperioden är över, är kroppen ofta utarmad och vitaminbrist uppstår. För att återställa balansen tillbaka måste du äta mer färska grönsaker..

komponenter:

 • Betor – 1 st.
 • Morötter – 2 st.
 • Kål – 500 g;
 • Nötkött – 300 g;
 • Lök – 1 st.
 • Vegetabilisk olja – 50 ml;
 • Hemlagad majonnäs – 100 ml;
 • Salt – efter smak.

sallad с лукомKoka i saltvatten förtvättat och torkat kött. Samtidigt lägger vi på koka och betor, eftersom dessa två processer tar mest tid.

En klyfta är en lång halm, trampa med salt, med styrkan i våra händer tills saften framträder. Rengör morötterna och skär i barer. Skaka lök i halva ringar och stek i smör tills det är öppet.

Ta av köttet från buljongen, kyla, skära i långa, men inte tjocka skivor. Vi rensar betorna från skaftet och hugger filékniven i stora kuber. Blanda alla beredda produkter, häll hemlagad majonnäs och smidigt blanda.

Betor kan lämnas rå, så det kommer att bevara mer vitaminer. Men inte alla kommer att tycka om denna grönsak utan värmebehandling..

Lägg till äpplen i salladen!

För sort kan du ersätta den vita kålen Peking. Det är något sämre i innehållet av vitaminer, men smaken är mer känslig och doftande. Och vi lägger till kött, kyckling, morötter och äpplen, vi får en god och hälsosam sallad.

komponenter:

sallad с морковкой

 • Kycklingfilé – 500 g;
 • Pekingkål – 1 huvud;
 • Morötter – 1 st.
 • Äpplen – 2 st.
 • Senap – 2 msk. l.
 • Gräddfil – 3 msk. l.
 • Salt – att smaka;
 • Olivolja – för stekning;
 • Gurkmeja – 2 klyftor.

Tvätta mitt kött och skär filéen i bitar. Häll oljan i en gryta och steka den, strö med gurkmeja i slutet och mixa bra. Denna krydda kommer att ge en vacker nyans till köttet. Kålen skärs i halva och huggas, ligger på ytan av brädet.

Vi blandar i en liten skål en fettrik gräddfil (helst från en deli) och senap, medeltal i spiciness. Vi rengör morötterna och huggar dem med en rivare. Vi skrapar av skalen från äpplen, rengör kärnan och skär i remsor (det är bättre att använda ett söttsort). Du kan använda en matprocessor och hacka grönsaker i den, vilket kommer att minska tillagningstiden.

Kombinera alla produkter tillsammans, fyll i senapslössås, tillsätt lite salt och blanda väl..

Höstens extravaganza: Sallad med kål och pumpa

Färsk pumpa är inte mindre användbar och smaklig än andra grönsaker, det går bra med kål och morötter. Och vi lägger till mandel och kryddor med solrosolja, vi får en underbar lätträtt.

komponenter:

 • Pumpa – 400 g;
 • Vitkål – 300 g;
 • Morötter – 2 st.
 • Vårlök – ett gäng;
 • Solrosolja – för tankning;
 • Citron – 0,5 st.
 • Salt – att smaka;
 • Mandelnöt – 50 g;
 • Socker – 1 msk. l.

Pumpa väljer inte blek, men mer mättad färg. Så du kan bestämma att det blir sött. Vi skär och klippa frön, rena, skära i små barer, socker och lämna för att låta saften.

Kål strimla fint halm. Ta hälften av citronen, piercera på flera ställen med en gaffel och pressa saften i kålen. Rör och lägg ut till pumpa.

Det är viktigt: På kvaliteten på skärande grönsaker beror på sårighet och mjukhet i salladen.

Vi rengör nötterna från skalet, lite generationer i en mortel, stek i en torr stekpanna. Skaka lök fint. Kombinera produkterna i en stor salladsskål, häll över olja och blanda.

Om salladen är avsedd för barn är det bättre att koka pumpan till hälften klar i saltat vatten och ersätt kål med Peking-kål. Det är mjukare och bättre absorberas i magen..

kalkon под сырным соусомTurkiet i en krämig sås är en utsökt maträtt som säkert kommer att överraska dig med sin otroliga smak och ömhet..

Sallad av vild vitlök med ägg och gräddfil. Juicy sallad från en enkel uppsättning produkter verkar otroligt gott, för det här är de första vårens gröna. Recept här.

Vet du hur mycket att baka lax i ugnen. Läs vad du behöver lägga till för att få fisken att smaka ännu bättre..

Matlagningstips

 1. I salladen är inte bara de rättvalda produkterna viktiga, utan också utseendet: de måste harmoniseras i färg. En sallad av kål med apelsin morötter och paprikor ger omedelbart en aptit. Denna faktor är viktigare för barn som inte gillar färska grönsaker.
 2. Även om ditt recept inte ger färska gröna, använd det fortfarande i disken. Det innehåller trots allt också en hel förråd av vitaminer.
 3. Naturgas, gräddfil, yoghurt är mer lämplig som bensinstationer. Om du tar majonnäs, gör sedan ett hem. Vegetabiliska oljor är användbara och nödvändiga i vår kost, och i kombination med färska grönsaker blir ett utmärkt resultat för kroppen.
 4. För att göra en mer tillfredsställande sallad, lägg till kött, men det är bättre att ta färska sorter: nötkött, kyckling och kalkon;
 5. Tänk på att färska kål och morötter inte är helt i linje med skaldjur. Det är bättre att avstå från att experimentera med dessa ingredienser;
 6. För dessa sallader är perfekta alla typer av nötter. Bara för detaljer och lätt steka. Mer fördelaktigt kommer att vara en maträtt med tillsats av valnötter och mandlar;
 7. En sallad med färska grönsaker är bättre att förbereda före en måltid, så fler vitaminer kommer att bevaras, saften kommer inte att tappa och det kommer inte att vara överskott av fukt.

Njut av din måltid!

Loading...