Hur man lagar en vintersalad enligt det klassiska receptet

Vintersalader är särskilt populära i Ryssland och CIS-länderna. Praktiskt taget ingen betydande semesterkostnader utan själva “Olivier”. Namnet “Olivier” kommer från namnet på den franska kocken som uppfann den.

vinter салат

Detta hände i början av 60-talet av förra seklet när Lucien Olivier arbetade på den berömda restaurangen Hermitage i Moskva. Denna sallad markerade början på de vanliga vintersaladerna, som var så älskade och blev populära semesterrätter..

Från den klassiska “Olivier” förblir endast namnet. “Kött”, “Stolichny eller Moskovsky”, “Vintersalad med korv”, eller “Vinter med svamp” – alla kallas ofta “Olivier”, och huvuddelen står ut. Till exempel “Olivier med korv”.

“Vinter” sallader kallas för att de är väldigt närande och är beredda från produkter som är tillgängliga på vintern. I offentlig catering är vintersalader helt förbjudna att tillverkas på sommaren.

Även om det kanske är ett förflutet av det förflutna.

Enligt standarden kan en sådan sallad inte lagras i mer än en timme, medan den kan förvaras i kylskåpet i mer än en dag. Detta förklaras av det faktum att moderna produkter, i synnerhet majonnäs, har vissa konserveringsmedel och inte längre är förgängliga..

Tidigare var majonnäs gjord för hand, dess hållbarhet översteg inte flera timmar..

Några klassiska recept

Vinter sallad med korv
hur приготовить зимний салат по классическому рецепту
ingredienser Antal
potatis 3 medium
morötter 2 medium
ägg 2-3 stycken.
kokt korv 250 g
syltade gurkor 150 g
gröna ärter 1 burk
majonnäs 140 g
salt och krydda att smaka
gröna lökar för dekoration
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 268 kcal

Detta är det vanligaste receptet på vintersalat. Dess främsta funktion är användningen av korv istället för köttkomponenten i skålen. Detta förenklar och påskyndar tillagningsprocessen. Dessutom är korven lättare att skära försiktigt. Denna sallad är perfekt när tillagningstiden är begränsad..

Potatis och morötter kokas i skinnet tills de är kokta. Skär i kuber.

potatis кубиками

kotlett морковь

Ägg är hårda kokta och kyldes i kallt vatten. Ägg skär också i kuber.

kotlett яйца

Saltade gurkor och korv skärs i små kuber (0,8-1 cm.).

kotlett колбасу

Ärtor, kryddor tillsätts, salladen är klädd med majonnäs och blandas noggrant..

lägga till горошек

I den färdiga salladen måste du lägga till hackade gröna lökar. Därefter infiltreras skålen i kylskåpet i 20 minuter. Detta recept kommer att producera 6 medelstora delar..

Vintersallad med kött och färska gurkor

Hjärta och välsmakande sallad är en stor bordsdekoration. Skål utan korv med kött och färska gurkor har en trevlig frisk smak..

ingredienser:

 • 300 gr. massan av ungt nötkött eller annat rå kött
 • 3 potatisar (360 gr.);
 • 2-3 ägg (beroende på kategori);
 • 2 färska gurkor (250 gr.);
 • 1 burk konserverad gröna ärter;
 • 1 pack majonnäs (140 gr.)
 • salt;
 • Svartpeppar;
 • Färska gröna.

Först av allt köttet är kokt. Det är nödvändigt att laga mat, beroende på typ av kött och djurets ålder, minst en timme, avlägsna skummet tills det är klart.

Grönsaker är lagade i sina skinn. Ägg kokas också. Gurkor tvättas, men inte skalas. Alla ingredienser är skuren till jämnt små kuber (0,8-1 cm).

Köttet är skuren lite mindre: först, på plana lager över fibrerna, och sedan i kuber. För att skära kött används endast en skarp och praktisk kniv för att uppnå högsta kvalitet. När man skär med en trubbig kniv, blir köttet en gröt, speciellt när man använder nötkött eller lamm.

Kryddor, färska finhackade gröna sätts till den beredda salladen, och majonnäsblandningen blandas sedan grundligt och kyles i 20 minuter. Receptet ges för 6 medelstora portioner..

Vinter Delicious Fish Salad

En annan representant för de klassiska vintersalladerna – fisk delikatesser. Denna sallad är ett riktigt bankettdisplay, eftersom det är berett enligt det klassiska receptet från massan av sten, stellatstor eller havsabborre. Hemma kan du använda någon fisk utan små ben och stark lukt.

ingredienser:

fisk салат

 • 300 gr. fiskfilé;
 • 2 små potatisar (210 gr.);
 • 1 stor tomat (120 gr.);
 • 2 färska gurkor (150 gr.);
 • 1 medium morot (80 gr.);
 • 1 burk av ärtor eller röda bönor;
 • 70 gr. blomkål;
 • salt;
 • Svartpeppar;
 • 1 pack majonnäs (140 gr.).

Fisken kokas tills den kokas och skärs i tunna skivor..

Blomkål, liksom morötter och potatis kokas tills de är kokta i skalen. Färska och kokta grönsaker skärs i små skivor, blomkål är bruten i små floretter..

Därefter lägger du till konserverade ärter (bönor), tillagad fisk och kryddor. Skålen är klädd med majonnäs och blandas noggrant..

Den färdiga salladen är dekorerad med persilja eller basilika. Receptet är utformat för 6 portioner..

Worcestershire соус для мясаHur man byter Worcester sås i Caesarsallad, läs och försök att upprepa detta gamla unika recept som slog gourmeter runt om i världen.

Recept för sallad “ryska skönhet” lager, det här är en festlig maträtt med en intressant design, men samtidigt kan denna mat lagas varje dag.

Förbered läckra och saftiga sallader av italiensk mat enligt våra recept med foton.

Några snabba mat tips

Vintersalader är oftast förberedda för semestern, eftersom de anses vara ganska tidskrävande och långa. För att få dina favoritsalonger till berömmelse kan du tillgripa några enkla knep..

Köttet kan ersättas med skinka, naturligtvis kommer smaken av salladen att förändras lite, men för en snabb version är det den bästa lösningen..

Kokta grönsaker lagras i flera dagar (upp till 4 i en lufttät matbehållare), så du kan laga dem i förväg. Klipp 2-3 portioner sallad från färdiga grönsaker tar inte mer än 5-7 minuter.

Om det inte finns kokta grönsaker kan de kokas i en mikrovågsugn i 2 minuter. Du måste tvätta 1-2 potatisar, inte torka, sätt i en plastpåse och skicka i 2 minuter i mikrovågsugnen.

Efter det, kolla med en gaffel, om potatisen inte är beredd att leverera en kort stund. Det viktigaste är att inte överdriva det, i mikrovågsugnen kan potatisen torka ut, detsamma kan göras med morötter eller andra grönsaker.

Du måste laga alla grönsakerna en efter en och flera bitar. Om du håller salladen ofylld, kan dess hållbarhet förlängas för en annan dag..

Se ett ovanligt recept på Waldorfsallad. Läcker, snabbt och enkelt!

Bon aptitret!

Loading...