Hur man lagar fettet i ugnen i folie

Salo är en av de viktigaste produkterna som finns på borden hos många hemmafruar. Antalet kulinariska rätter, där det är huvudbeståndet, mäts och mäts. Det kan kokas saltat, rökt, bakat eller kokt med alla slags kryddor..

bakad сало

Bakad smult är i allmänhet ett separat och intressant ämne i matlagning. Det kan serveras som varmt med en skål och serveras som ett utmärkt tillskott till borscht, samt serveras på ett festligt bord i form av skivning.

Vid första anblicken kan det tyckas att det är omöjligt att laga en sådan delikatess hemma. Men i själva verket är allt väldigt enkelt, och nu ska vi se till det..

Hur man väljer rätt produkt

Nästan varje bit bacon passar för rostning i ugnen, oavsett vilken del av grisen den tas från. Men för att inte göra dig besviken med sin smak, måste du vara uppmärksam på vissa funktioner i den här produkten:

 1. Den mest utsökta är fettet, som har en vit färg med en ljus blekrosa nyans. Det borde inte finnas någon yellowness på bitarna;
 2. Om röda fläckar finns på bitarna, kommer detta att indikera att piggen inte kunde slaktas under lång tid.
 3. De mest utsökta är de stycken vars tjocklek varierar från 2,5 till 3,5 centimeter;
 4. För rostning är fettet som har köttlager perfekt.
 5. Var noga med att vara uppmärksam på huden, den ska slå en vit eller ljusgul nyans och innehåller inte hår.

Salo, som har den mest delikata smaken och tunna huden, är skuren från grisens sidor och baksida. Det är perfekt, inte bara för bakning, men också för saltning. Stramare och tjockare bitar finns på kinderna eller på nacken.

För saltning är inte det bästa alternativet, men i bakad form ser det bra ut. Tja, en riktig delikatess för bakning anses vara “podcherchek”. Dessa är stycken som skärs från bukdelen. De har flera köttlager, men är fortfarande svåra..

I den bakade formen – det här är en av de mest utsökta delarna av grisen, som inte skäms för att tjäna till bordet i form av skärning.

Fett i ugnen i folie
hur приготовить сало в духовке в фольге
ingredienser Antal
lard (bättre att ta med köttskiktet) 1 kg
färsk dill 20-30 g
vitlök 5-6 tänder
lövblad 3 stycken.
paprika 20 g
majonnäs 250 g
salt och allspice att smaka
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 384 kcal

Steg-för-steg recept:

 1. Ta en nedsänkt behållare och häll in den angivna mängden majonnäs i den. Hoppa sedan några vitlöksklyftor genom vitlökshållaren och hugg dillen fint. Allt detta läggs till majonnäs och blandas noggrant. Vi har förberett en marinaden som kommer att suga upp bitar av fett, varefter det kommer att förvärva en otrolig smak; välj сало
 2. Ta bacon och skär den i bitar, vars bredd är ca 7-10 centimeter. För mycket att göra är inte värt det, annars får de inte blötläggas med marinaden och de kommer att ha en något annorlunda smak. Börja med att klippa bitarna bättre från den sida där huden ligger, vilket leder till deras mindre deformation, och produkten kommer att se mycket mer aptitretande ut;
 3. Lägg de hackade bitarna av bacon på den glansiga sidan av folien och salt dem väl på alla sidor. Tillsätt paprikan och allspice på samma sätt; att sakna märket сало
 4. Smörj bitarna av fett med ett generöst lag av marinaden, lägg några bladbladslöv på toppen och packa allt i folie; att packa в фольгу
 5. Sätt fettet i kylskåpet i 40 minuter (du kan och mer). Under den här tiden kommer det att betas
 6. Förvärm ugnen, lägg bitarna på ett bakplåt och sätt på att baka. Temperaturen i ugnen ska vara ca 220 grader. Koktid – 45 minuter; att baka
 7. För att den färdiga produkten ska ha ett mer aptitretande utseende kan du dessutom steka det i pannan..

Hur man gör baconrull med vitlök

ingredienser:

 • lard (tjocklek högst 2 cm) – 1 kg;
 • färsk persilja – 3-4 kvistar;
 • vitlök – 6-7 kryddnejlika
 • paprika, kummin, koriander (valfritt) – att smaka på;
 • lövblad – 2 st.
 • rödpeppar – 5 g;
 • malt svartpeppar – 5 g;
 • salt – efter smak.

Tillagningstid – 5-6 timmar.

Kalori – 157 kcal.

Tvätta bacon noggrant innan du bakar, torka det lätt och skära av huden. Vitlök är bäst skuren i tunna skivor, finhacka persiljan och hugga lappbladet i en smula.

Gnid en bit bacon från alla sidor med salt och paprika. Om du gillar olika kryddor kan du lägga kummin, koriander och paprika.

På insidan av framtiden rullar du vitlök, hackad lax och persilja. Rulla upp det så tätt som möjligt och linda upp toppen med en skuren hud. Använd en tjock tråd, binda en rulle så att den inte går ut..

Folie produkten med folie och skicka den till en förvärmd ugn för en och en halv timme. Temperaturen vid vilken rullen bör framställas är ca 160-170 grader. Efter en bestämd tid, ta bort den från ugnen, öppna folien och sätt tillbaka ytterligare 15 minuter tills en vacker skorpa bildas..

När rullen är klar lägg den på en pappershandduk. Detta kommer att ge möjlighet att dränera överflödigt fett. Efter kylning av produkten, packa den i matfilm och flytta den till en timme i 3 timmar. Efter den angivna tiden kan du ta ut det, ta bort filmen och huden, skära rullen i skivor och tjäna till bordet.

Lard bakad med potatis i ärmen

ister с картошкой

ingredienser:

 • färskt fett – 100 g;
 • potatis (medium) – 10-12 stycken;
 • vegetabilisk olja – 5-6 tsk;
 • kryddor för potatis – 5 g;
 • vitlök – 3-4 kryddnejlika
 • salt och peppar efter smak
 • rosthylsa – 1pc.

Tillagningstid – 1 timme 30 minuter.

Kalorier – 150 kcal.

Skala potatisarna och skära dem i medelstora bitar. Fett skärs i plattor ca 5 millimeter tjockt. Överför ingredienserna till en djup skål och salt.

Särskilt förbereda såsen. För att göra detta, blanda alla kryddor, tillsätt vitlök och vegetabilisk olja. Fyll det med potatis och bacon, blanda noggrant allt så att hela potatisen blötläggs med sås. Sedan skifter vi den till hylsan för bakning.

Förvärm ugnen och placera bacon och potatis i den. Det är bättre att baka vid en temperatur på ca 170 grader, 60-80 minuter i tid. Då baka potatisarna bra och blir mycket känslig i smak..

gravyKycklingsås – lära dig att laga ett gott tillägg till alla sidoprodukter.

Stuga ostgryta utan ägg och semolina. Dietmjöl som bäst ersätter dina skadliga desserter..

Så här lagar du en auberginesats läs i vår artikel..

Så att baka fettet i banken

ingredienser:

 • lard (kind eller peritoneum) – 1 kg;
 • salt – efter smak
 • röd och svartpeppar – 5 g;
 • kryddor för kött – 5 g;
 • vitlök – 5-6 kryddnejlika.

Tillagningstid – 1 timme.

Kalorier – 380 kcal.

Det finns inget svårt att steka svamp i banken. Skär peritoneum med köttskikt i bitar. De borde inte vara för små, för under matlagningen kommer de att förlora sin smak. Men gör inte stora, fettet ska placeras i burkens hals.

Salta varje bit på alla sidor, strö med peppar och kryddor för kött. Om du gillar att experimentera, kan du lägga kummin, koriander, paprika eller något annat. Gör små indragningar på bitarna och placera den finhackade vitlöken i dem..

Sätt fettet i burken, men ram inte mycket. Det borde finnas ett litet utrymme mellan bitarna. Fyll inte burken till toppen, lämna 3-4 cm fritt.

Täck och placera i en kall ugn. Slå på den vid lägsta temperatur och ge möjlighet att värma upp gradvis. Efter 10 minuter tar temperaturen upp till 160 grader. Produkten bakas i ca 1 timme. Efter en bestämd tid stäng av ugnen och låt den svalna med burken. Efter fullständig kylning kan den färdiga produkten serveras..

Kulinariska tips

 1. Innan du börjar rosta svamp, var noga med att tvätta den och torka den ordentligt.
 2. Om du har en tjock tjocklek överstiger inte 2 centimeter, då är det bättre att baka det med en rulle;
 3. Ta inte bort tråden från fettrullen tills den sitter i kylskåpet i 3 timmar. Annars kan det helt förlora sin form;
 4. Välj att baka i ugnen bara färska bitar av bacon med en trevlig arom..

Vi önskar dig en god måltid och ett gott humör.!

Loading...