Hur man lagar fiskgryta med grönsaker

Fiskgryta med grönsaker är en särskild maträtt, man kan säga till en amatör. Inte alla accepterar en kombination av tomater, kål eller äggplantor med skaldjur. Men om du är en beundrare av sådan mat, är recepten bara mycket och du kan alltid experimentera, börja med grönsaker och sluta med fisk..

Oftast för denna maträtt använder man svaga fetter: kummel, pollock, torsk, flundra. På bekostnad av grönsaker och yushki, som bildas i matlagningsprocessen, är maten saftig och välsmakande.

Det är mycket enkelt att förbereda en sådan maträtt, det räcker för att skala fisken, skära den i de önskade bitarna, lägg den i lager med beredda grönsaker och gryta på något bekvämt sätt för dig..

Det kan servera en maträtt i form av potatismos eller gröt, och även som en självständig maträtt kan du äta den med en skiva bröd. Eftersom det här är en daglig måltid, kan den inkluderas i din kost ett par gånger i veckan..

Steg-för-steg recept
hur приготовить тушеную рыбу с овощами
ingredienser Antal
kummel 1 kg
morot 2 stycken.
lök 2 stycken.
tomatsås 4 msk. l.
magert olja 3 msk. l.
salt 1 tsk.
mjöl 3 msk. l.
Bulgarisk peppar 2 stycken.
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 139 kcal

För att uppnå detta recept är det bäst att ta en kummel, det finns få ben i den – bara en ås. När stewen blir, blir fisken mjuk, öm och saftig..

Vi avfrostar kummeln, skrapar av skinkorna med en kniv, skär magen, ta bort insidan, skära av svansen och fenorna. Vi tvätta den i vatten och skära den i bitar, fördjupa den i en skål och salta den..

Tvätta grönsaker och skala. Lökar och morötter skärs i halva ringar, peppar – tärningar. Vi tar en kittel, häll lite olja där och vika de beredda grönsakerna.

Häll mjölet i en tallrik, rulla fisken i den och stek i en uppvärmd panna. Klar kummel lägger sig ut till grönsakerna och lägger kålen på spisen.

Torka tomatsås med kokt vatten så att det ser ut som juice och häll det i fisk med grönsaker. Stew skålen i tjugo minuter.

Fiskgryta i en tomat med grönsaker i en panna

Budget, men mycket god maträtt erhålls från rostad fisk, som pollock och en uppsättning färska grönsaker.

ingredienser:

 • Pollock – 1 kg;
 • tomater – 3 st.
 • lök – 2 st.
 • morot – 2 st.
 • olja – 4 msk. l.
 • mjöl – 5 msk. l.
 • salt – 2 tsk;
 • vatten – 50 ml.

Matlagning: 75 minuter.

Kalorier: 141 Kcal / 100 g.

Frystfryst pollock tvättas och rengörs. Med en skarp kniv skuren i halva längs åsen. Vi tar ut ryggraden och gnuggar den resulterande filén med salt. Vi lägger pyramiden och ger saltade tjugo minuter.

Med glödlamporna, ta bort skålen, hugga sugröret. Tvätta morötter och rengör med ett metallnät. Tre revet.

Häll mjöl i en skål. Häll oljan i en kastrull och värma väl. Vi rullar fiskämnena i mjöl och försiktigt, så att oljan inte strömmar, vi lägger dem att steka. Vi slår på andra sidan och från ovan distribuerar de hackade grönsakerna.

Tomater är nedsänkt i kokande vatten i några sekunder, skalla och hugga i kuber. Skickas till stewpan för att förbereda produkter. Vi häller i femtio gram vatten, minskar värmen, täcker den ordentligt med locket och ger disken gryta i trettio minuter.

bönorBönor gryta med grönsaker – en maträtt som är populär över hela världen. Läs hur man lagar mat..

Puff pastry croissanter med choklad fyllning – läs hur man gör en gourmet fransk kaffe frukost.

Hur man lagar bukvete i en handlare med malet kött – en riklig maträtt av ryska köket.

Hur man lägger ut fisk med courgetter i en långsam spis

För stewing med grönsaker i en långsam spis är mager makrell perfekt. På grund av sin kombination med morot, lök och zucchini blir maträtten saftig och öm..

ingredienser:

 • makrill – 2 st.
 • lök – 2 st.
 • morot – 2 st.
 • zucchini – 1 st.
 • olja – 30 ml;
 • salt – 1 tsk;
 • tomatjuice – 1 kopp.

Matlagning: 65 minuter.

Kalorier: 134 Kcal / 100 g.

Vi skyddar fisken, rengör insidan, skär av svansen och flänsarna, var noga med att skära av huvudet. Vik i plattan och saltade. Vi startar apparaten i släckläge. Häll olja i skålen. Lökar, korg och morötter är rena. Skär i samma kuber eller sugrör.

Makrill bitar på en enhet, lite stek och somna med ett tjockt lager av beredda grönsaker. Hermetiskt stäng locket och simma i tjugo minuter. Öppna, rör, häll tomatsaft och fortsätt att laga mat i ytterligare tjugo minuter..

Låt det stå i tio minuter efter att ha stängt av apparaten så att fisken äntligen blir mättad med arom..

Denna maträtt är perfekt för kokta koner eller smulös bovete gröt..

Recept på fiskgryta med grönsaker i ugnen

En snabb och mycket tillfredsställande maträtt för en hemlagad fest – stewed torsk med potatis i ugnen. Torsk, skivad och potatis under ett tjockt lag med majonnäsfyllning kommer att glädja alla samlade gäster.

ingredienser:

 • torsk – 750 g;
 • potatisknölar – 1 kg;
 • lök – 1 st.
 • majonnäs – 100 ml;
 • olja – 4 msk. l.
 • mjöl – 3 msk. l.
 • kryddor, salt – 1 tsk.

Framställning: 70 minuter.

Kalorier: 146 Kcal / 100 g.

Skala potatis och skär i medelstora skivor. Torsk ren, tillsätt salt, rulla i mjöl och lätt stek i vegetabilisk olja, bokstavligen en minut för att skapa en vacker skorpa.

att steka рыбу

Skalad lök skärs i ringar. Sätt potatisarna i en djup pan, strö dem med kryddor, sätt fiskbitar och lökringar på det på ett kaotiskt sätt. Slå på den elektriska ugnen vid 185 ° C.

lägga ut овощи

Vi rullar ut hela mayonnaisen i mitten av macken, sprida den försiktigt över alla matområden med en sked så att ett tätt lager av såsen bildas. Skickat för att förbereda sig i femtio minuter. I slutet kan ströas med färska eller torkade örter..

Användbara tips

 1. För att få en god maträtt måste du hämta kvalitetsprodukter. Huvuddelen är fisk. När du köper, var uppmärksam på utseendet, bör det inte finnas ett tjockt lager is på det, slaktkroppen ska vara hel, utan skada, vit eller blåaktig nyans. Inte gul eller brunaktig – ett tecken på en gammal produkt, fryst flera gånger;
 2. Erfarna kockar rekommenderar att man fiskar innan man syr. Vanligen används hemlagad majonnäs, tung kräm eller vin;
 3. För att inte överdriva skaldjur måste den vara panerad innan du steker så att hela saften förblir inuti köttet.
 4. De släckande vätskorna bör vara tillräckliga så att produkterna inte klibbar och blir saftiga.
 5. Om du använder frusen fisk, tina inte det i varmt vatten. Det blir torrt och tufft. Det är bättre att lämna det i kylskåp över natten;
 6. Fiskbiffar kommer att förbli intakta och kommer inte att falla ifrån varandra om du först nedsänker dem i saltat vatten i trettio minuter;
 7. Om du tog små sorter av fisk att släcka, stör inte bort ben från det. Under släckningsprocessen blir de mjuka och känns absolut inte i skålen;
 8. Ta en morot tjock med en trubbig ände, det är ljusare och bättre att smaka. Lampor behöver använda vita eller lila sorter, de har mindre bitterhet;
 9. Om du inte friterar fisken och börjar stew rå med grönsaker, kommer det att visa sig att smaka som kokt;
 10. Grönsaker ska skäras i skivor av samma storlek för att de ska vara enhetligt avtappade;
 11. Fet fisk är bästa gryta med kål, korg och rödbetor. Lågkaloritgrönsaker kombineras perfekt med pelengasom eller havskatt.

Bon aptitret!

Loading...