Hur man lagar fiskkebabar på grillen på spett och spett

Vi alla älskar och respekterar kebaben, gjord av olika kött. Men en sådan underbar maträtt ibland uttråkad och uttråkad..

fisk на шпажках

Det finns ett bra alternativ till den traditionella kebaben, det här är en fiskkebab. Och han har i sin tur till och med fördelar:

 1. Skålen är snabbt förberedd. Marinerad i genomsnitt från 5 minuter till 2 timmar, stekning tar cirka 4 till 7 minuter;
 2. Rik på vitaminer och värdefulla ämnen. När det gäller kött innehåller fisk mycket fler verktyg för människokroppen.
 3. Stort utbud. Praktiskt taget alla typer av fisk är lämpliga för kebabar, från den minsta flodfisken till den största sten eller havskatt;
 4. Eventuellt garnering är lämpligt för fisk. Om ett stort företag går är det väldigt bekvämt.
 5. Den mest användbara grillen är gjord av röd fisk. Människor som äter det är mindre utsatta för depression, högt blodtryck och onkologi.
 6. Denna kebab innehåller mindre kalorier än kött.

Valet av fisk till grill

Om du själv har fångat fisken, kan du utan tvekan fortsätta att förbereda kebaben. Det är trots allt ingen tvekan om fräschheten eller korrekt lagring av produkten..

Och om du bestämmer dig för att köpa den på marknaden eller i en butik, måste du noggrant närma dig detta fall. Och förhandsgranska de grundläggande reglerna för att välja fisk för kebabs:

lax и креветки на шампуре

 • Din uppgift är att köpa fisk som är trygg för hälsan och att när det stekas faller det inte ut på en spett;
 • Som tidigare nämnts är någon fisk lämplig för shashlik. Men oftare använder de arter med stora bitar av filé, till exempel lax, tunga, tonfisk, öring, pangasius, gädda
 • Det är bättre att föredra den släckta slaktkroppen, eftersom tillverkaren måste kontrollera kvaliteten på rengöring från parasiter, till exempel som helminths;
 • Det är bättre att ta hela slaktkroppen, om fisken är medelstor. Hennes gälar ska vara ljusa (rosa eller röda), hennes ögon är klara, släta vågar. Detta indikerar produktens färskhet;
 • Om du köper fisk i separata bitar, ska dess filéer i inget fall separeras från benen och vara lös. En måste ha en tät konsistens och rik färg;
 • Obehaglig lukt talar om dålig kvalitet eller saknad produkt;
 • På den frusna slaktkroppen bör det inte finnas gula fat, upptunna platser, svamprost, sådana tecken indikerar upprepad frysning av produkten. Helst täckes hela ytan av fisken med ett jämnt lager av glasyr;
 • Var uppmärksam på lagringsförhållandena för produkten i butiken. Enligt reglerna lagras kyld fisk i högst 2 dagar i temperaturläget från 0 till -2 ° C (endast en enda filé). Frysta produkten förvaras vid en temperatur som inte överstiger 18 ° C.

Oroa dig inte, rättkvalitetsfisken, som vet de grundläggande reglerna, är inte så svår att välja. Du behöver bara vara försiktig.

Fisk shashlik på grill på skewers
hur приготовить шашлык из рыбы на мангале на шампурах и шпажках
ingredienser Antal
Filé av havsspråk (pangasius eller någon annan fisk) 1 kg
Vitt torrt eller halvt sött vin 4 matskedar
Timjan, Paprika, Rosemary, Gurkmeja att smaka
Olivolja 2 matskedar
salt att smaka
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 97 kcal
Shish kebab gjord av sål eller pangasius görs snabbt och mycket gott. Denna marina fisk är fet, saftig och hälsosam..

En av de bästa kebaberna är gjord av denna typ av vattenfåglar..

Om fisken är frusen måste du vänta tills det töms på en sval plats, till exempel på kylskåpets bottenhylla..

Fiskfiléer skärs i stora rektanglar eller kvadrater, ungefär samma som kött på en vanlig kebab. Blanda köttet i koppen med kryddor och salt (det är bra att använda det krossade havsaltet).

en fisk порезать

Kryddor kan köpas som allt individuellt (paprika, gurkmeja, timjan, rosmarin och andra till din smak), och du kan ta en färdig uppsättning kryddor för fisk. Det är ingen mening att lägga till färska gröna till marinaden, det kommer fortfarande att brinna.

en fisk смешать со специями

Vi häller mycket vitt vin (rött vin är inte lämpligt), tillsätt olivolja och blanda allt bra. Minst en halvtimme ska fiskfiléerna marineras, om det finns tillräckligt med tid i två timmar, lägg dem i kylskåpet.

förbereda овощи

Strong marinerade filébitar på en spett, om du vill kan du sätta tomater mellan dem. Tomat går bra med någon form av fisk.

beaded на шампур

En stark värme är värdelös att fiska, så det finns inget behov av att lämna mycket kol. Kebaben ska långsamt smälta, så att fettet förångas och det saftiga köttet förblir.

Ständigt vrid spettarna till skålen är inte bränd. En sådan kebab kokas från 7 till 10 minuter, beroende på hur mycket kol du har kvar..

Före serveringen sprids kebaberna på armeniskt pitabröd och serveras med färska grönsaker och grönsaker..

Fisk shashlik på grillen på spettar

Efter vårt recept får du en mycket smaklig spett på spettar, kokta i en vanlig ugn. Skålen är inte bara läckra, men också lätt att förbereda..

ingredienser:

 • Fisk – en halv kilo;
 • Citron – 1 st;
 • Socker – en halv tesked;
 • Spice för fisk;
 • Sojasås – 3 matskedar;
 • Salt – att smaka (utan det).

färg шашлык из рыбы
Vilken som helst fisk är lämplig, men mycket smaklig erhålls den från havskatt, makrill och öring. Rengör slaktkroppen, giblets, tvätta noggrant.

Ta sedan bort huden, separera huvudet och svansen, ta ut åsen och revbenen. Efter skuren i små bitar.

Kram saften från citronen och tillsätt socker, utvalda kryddor eller en uppsättning speciella kryddor för fisk, sojasås, blanda allt försiktigt. Du kan lägga salt till smak, men sojasås är en bra ersättare..

Blanda bitarna fisk med marinade och ta bort till en kall plats i en och en halv timme. Innan vi stränger spettar tvättar vi dem i vatten (det är inte nödvändigt att suga dem i vatten, de kommer inte att brinna i ugnen, som på grillen)

Sätta fiskskivor på spettar, mellan dem kan du sätta tomater, bulgariska peppar, lök, oliver och placera dem på grillen på den förvärmda ugnen. Väl lämpat läge “Grill”, om det finns en.

Efter 5 minuter vrider du pinnarna. Hela matlagningen tar ca 10-15 minuter, koka inte över. Så snart en gyllene skorpa bildas på bitarna är skålen klar!

Servera varma med grönsallad. Torrt vitt vin är perfekt för denna maträtt..

En annan marinad för en lyckad fiskkebab

Det finns många sätt och olika marinader att laga fiskspett. Alla är välsmakande och unika på egen väg..

Läckra grillad fisk kebab

För matlagning får de läckra rätterna de färskaste och högkvalitativa produkterna..

ingredienser:

fisk на шпажках

 • Fyra fiskarter. Till exempel lax, öring, havskatt, stor. Sammanlagt tillsammans ett och ett halvt kilo;
 • Två paprika (helst röd);
 • Fem gram chili;
 • 100 gram sesamolja (olivolja är också lämplig);
 • En stor citron (behöver juice);
 • Svartpeppar och salt (helst hav) efter smak.

Fisk bitar, smör, citronsaft, peppar och salt blanda bra med varandra. En halvtimme att sätta i kylskåpet.

Sätt på en shish kebab på oljade spettar, växlande sorter av fisk och skivning av bulgarsk peppar mellan bitar..

Värm grillen till medium temperatur och sätt Shish Kebab på grillen. Efter 5-6 maträtten är klar. Efter 3 minuter måste den vridas.

Servera denna kebab rekommenderas med denna sås:

ingredienser:

 • 3 tomater;
 • 4 vitlöksklyftor;
 • En röd chili;
 • Persilja löv;
 • Olivolja;
 • socker;
 • Ett par droppar citronsaft.

Blanda tärnad tomater med hackad vitlök, finhackad chili peppers, persilja löv, en nypa socker, smör och citronsaft. Såsen är klar.

Shish kebab med sås serveras till bordet. Denna mat smakar fantastiskt.

gris на шампуре
Överraska dina vänner genom att förbereda det läckra receptet på fläskkebab vid en vårpicknick. Det klassiska receptet på lammkebab, de bästa matlagningsrecepten i vår artikel. Vegetarianer kommer att njuta av mushroom kebab på grillen, enkla och läckra recept, läs här.

Fisk kebab på kefir

Denna grill är otroligt ömt. För dess förberedelse behöver du följande komponenter:

 • 1,5 kg av alla fiskar
 • 3 lökar;
 • Litter av kefir;
 • Svartpeppar, röd och chili;
 • salt;
 • Bay leaf.

Skär fisk i skivor, tillsätt hackad lök, peppar, salt, löklöv och kefir i ringar. Låt på i 30-40 minuter, rör om ett par gånger under denna tid..

Du kan börja steka. Den maximala tillagningstiden för någon fiskkebab är 10-15 minuter.

Användbara tips

 1. För marinaden, använd inte ättika. Enligt experter ger den fiskens styvhet och inte en trevlig smak.
 2. För att göra en kebab speciellt välsmakande, är det bättre att göra en sur marinade. Lämplig för detta: citron- och granatäpplejuice, kefir och vin, mosade lökar;
 3. Använd för fiskkebabs gröna såser, till exempel “pesto” eller såser baserade på yoghurt och kryddor;
 4. Lägg inte grönsaker till marinaden, om du planerar att laga kebaben på grillen, kommer den snabbt att brinna till kolmen och ge en bitter smak.
 5. Tina aldrig en fiskkropp på en varm plats, även vid rumstemperatur kommer dess struktur och smak att försämras, detsamma händer i en mikrovågsugn. Den optimala temperaturen för avfrostning +5 grader.

För att förstå om kebab är redo, sprida försiktigt köttfibrerna på ett stycke med en gaffel. Om disken är klar ska köttets färg vara matt och ogenomskinlig mot spett.

Om det finns ett val, är det idealiskt för kebab att ta färsk eller till och med levande fisk. Ha en trevlig måltid!