Hur man lagar fluffiga muffins på kefir

Du förlorade i kylskåpens tarmar och fick nästan till slutet av hållbarheten på yoghurt. Vad ska man göra med det? Kasta inte bort, du kan baka läckra hemlagade cupcakes från det, som både vuxna och barn kommer att äta gärna. Och ett stort antal möjliga alternativ för denna bakning öppnas för varje hemmafru samma breda fält för kreativitet i köket..

Det enklaste receptet
hur приготовить пышные кексики на кефире
ingredienser Antal
yoghurt 200 ml
smör 200 g
sockersand 300 g
ägg 2 stycken.
vetemjöl 240 g
bakpulver 20 g
Tillagningstid: 45 minuter Kalorier per 100 gram: 328 kcal

När du vill ha något gott för te finns det två scenarier. Den första är att gå till närmaste bageri och köpa något gott om transfett och palmolja. Det andra alternativet är att dra nytta av ett enkelt och snabbt recept som gör att du kan skämma bort dig med hjärtligt hemlagad bakverk..

Bakningsmetod:

 1. Det är väldigt enkelt och snabbt att ida degen med en mixer. För att göra detta, med medelhastighet måste du först piska mjuk smör med socker, sedan en efter en för att komma in i kycklingägget, följt av kefir;
 2. När alla flytande ingredienser blir till en homogen blandning, måste du byta piskarna med en mixer till munstycket för degen och sakta införa mjölet blandat med bakpulveret;
 3. Sprid degen i formar, fyll dem inte mer än hälften. Metalliska, silikon- eller pappersformar kommer att göra;
 4. Baka produkten i ca 30 minuter i ugnen vid en inställd temperatur på 200 grader.

Lush cupcakes med russin i silikonbehållare

Ofta för att baka hemmafruar använder silikonformar, för i dem klibbar degen inte och håller inte fast vid väggarna, även om formen inte smutsas ut. I sådana former kan du baka fluffiga muffins med russin. Men de är frodiga på grund av att i stället för smör, några matskedar grönsaker.

För denna bakning med torkade frukter måste du ta produkter i följande proportioner:

 • 200 ml kefir någon fetthalt
 • 3 kycklingägg
 • 200 g socker;
 • 100 g russin;
 • 40 ml luktfri vegetabilisk olja;
 • 7 g soda;
 • 320 g mjöl
 • 3 g vanillinpulver.

Alla kulinariska processer som är förknippade med bakning, passar in i tidsintervallet på 50 minuter.

Kalori smaksatt keksiki med russin, beräknad per 100 g, kommer att vara 270,8 kcal.

Progress:

 1. Raisin häll kokande vatten. Efter 10 minuter dränerar du vattnet från den torkade frukten, torkar druvorna på en pappershandduk och rullar in mjöl.
 2. Kefir värms något till 30-35 grader och blandas med läsk. Låt dem stå medan övriga ingredienser blandas; kefir
 3. Slå socker med ägg, häll sedan i vegetabilisk olja och kefir, rör om. Därefter skickas mjöl till degen, och när massans konsistens blir densamma som den tjocka gräddfilen, häll och blanda de ångade bären av torra druvor; äggen
 4. Silikonformar fyller den resulterande degen från ½ till 2/3 volym. Baka till kokt i 200 grader. I genomsnitt tar det från 15 till 20 minuter. muffins

Semolina Muffins på Kefir

Basen på manna cupcakes på kefir kan ta ditt favoritrecept på manna, men inte att baka det med en hel tårta, som senare måste skäras och smutsas med sylt eller grädde och distribueras i muffinsformar. Om så önskas kan rosiner, torkade aprikoser, torkade körsbär eller kanderade frukter sättas till degen. Smaken och utseendet på bakning kommer bara att dra nytta av detta..

För degen baserad på semolina och kefir måste du ta:

 • 200 ml kefir;
 • 130 g semolina;
 • 200 g socker;
 • 1 kycklingägg
 • 130 g mjöl;
 • 5 g bakpulver.

Eftersom degen kommer att behöva tid att se i den, kan kokningens varaktighet öka till en och en halv timme.

Kalorinnehållet i mannakakor – 256,8 kcal / 100 g.

Åtgärdens algoritm:

 1. Krupa semolina häll kefir och lämna i minst 30 minuter. Det kan vara längre, det gör det färdiga bakverket ännu mer ömt.
 2. Gnugga ägget med socker tills kornen är helt upplösta, blanda sedan socker-äggblandningen med den svullna semolina;
 3. Blandar bakpulveret med mjöl, det fungerar bra när du siktar genom en fin sil. Lägg sedan till resten av produkterna för att göra ett tjockt bulkdeig;
 4. Förbered formar: metallfett, papper i silikon eller järn, så att muffinsprickorna inte sprider sig mot sidorna. Fyll i dem med 2/3 av degen;
 5. Baka bakverk på 180 grader från 40 till 50 minuter, kontrollera beredskapen på en träpinne.

omelettHur man lagar en läcker omelett på kefir, läs vår artikel..

Så här förbereder du en läcker fyllning för pommes frites, torkade aprikoser, nötter, läs vår artikel.

Läckra äggröra med korv och ost till frukost – en favoriträtt som många föredrar.

Läckra chokladmuffins med fylld yoghurt

Den magiska och förtrollande aromen av kakao, inbjudande och bitande av en vacker brun fat en bit och sedan en flytande chokladfyllning som smälter på tungan och orsakar att en betydande del av lyckans hormon frisätts i blodet.

Det här smakar hemlagad chokladmuffin med fyllning. För sådana känslors skull kan du stå vid ugnen, speciellt eftersom det inte blir mycket tid att baka..

Ingredienser för att skapa denna choklad saga:

 • 100 g mjukt smör
 • 100 ml kefir;
 • 100 gram socker;
 • 2 kycklingägg
 • 60 g kakaopulver;
 • 10 g bakpulver;
 • 240 g mjöl;
 • 120 g mörk choklad.

Tillagningsprocessen måste spendera 30-35 minuter.

Kalorivärdet av ett hundra chokladmuffin kommer att vara 341,2 kilokalorier.

Sekvensen av kulinariska processer:

 1. Gnid halva sockret med ägget och piska det andra med mjukt smör. Blanda sedan de två blandningarna, häll kefir och rör om;
 2. Blanda kakao, bakpulver och mjöl och sikt genom en sikt ett par gånger. Sätt sedan in degen. Det borde vara en massa som inte kommer att hälla, det måste lägga en sked.
 3. Hak choklad i små identiska bitar. Beroende på mögelens storlek krävs 8-12 chokladstycken;
 4. Lägg papperskapslar i järnformar, sätt i en matsked deg i var och en och sedan, som det,, tryck en bit choklad i degen. Stäng noga på fyllningen med en annan sked av deg.
 5. I en förvärmd ugn, baka muffins i 20 minuter vid 180-200 grader. Denna bakning serveras varm så att fyllningen förblir flytande..

Recept för muffins med ost och korv i en mikrovågsugn i bråttom

muffins

En sådan snabb bakning i mikrovågsugnen kan vara en idealisk frukosträtt och ett bra alternativ till smörgåsar. Med sin konsistens är denna muffin mer som en omelett, inte en muffin..

Mängden ingredienser som anges i receptet är mer än tillräckligt för att mata en familj på fyra. Om ett mindre antal konsumenter förväntas är det därför nödvändigt att ta allt i mindre proportioner..

Ingredienser du behöver:

 • 100 ml kefir;
 • 3 kycklingägg
 • 80 ml vegetabilisk olja;
 • 15 g soda;
 • 160 g mjöl;
 • 100 g korv (korv);
 • 100 g hård ost;
 • 100 g röd söt paprika.

Bakning av sådana kryddiga muffins i mikrovågsugnen tar upp till 15 minuter, tillsammans med tiden att knådas degen..

Kalori frukost, som inkluderar denna maträtt, blir 272,0 kcal / 100 g.

Steg för steg bakningsanvisningar:

 1. Slå ägg med kefir, vegetabilisk olja (helst olivolja), lägg sedan till mjöl och läsk för att göra en tjock deg som gräddfil
 2. Ost, paprikor och korv skärs i små jämlika kuber. Häll de resulterande kubarna i degen och blanda;
 3. Sprid degen i formar (du kan inte ta en speciell cupcake mögel, men en kopp eller en mugg) och baka i mikrovågsugnen med maximal effekt i 3-5 minuter.

Användbara tips

När man bakar muffinskål på kefir bör man komma ihåg att olika ugnar, även med samma valda temperaturförhållanden, kommer att baka annorlunda, varför bakverkets beredskap alltid ska kontrolleras med en träpinne.

Rusa inte för att ta bort den färdiga bakningen från formen, med slarviga rörelser kan den deformeras och berövas av pumpen. Bättre vänta lite.

Mycket mer elegant och aptitretande alla söta bakverk kommer att se om det är täckt med glasyr eller ströts med socker, kakao.

Loading...