Hur man lagar hälsosam havremjölkissel

Havremjölkissel är en av de gamla timarna av traditionell rysk mat. I antiken var olika legender och legender associerade med denna drink. Det är mycket troligt att de var engagerade i förberedelserna under de gamla åren, men det finns inga officiella bevis för detta..

havre кисель польза

Fördelarna med havregrynsgeléflingor

Ingen tvivlar på användningen av havregryn. Kissel, beredd på grundval av dem, har inte mindre fördelaktiga effekter på kroppen. Några, på grund av dess medicinska egenskaper, kallar den ryska balsam.

Det är värt att notera det faktum att denna drink ger näring åt kroppen väl, och har också i sin sammansättning ett stort antal fördelaktiga element i kroppen, inklusive vitaminer och mikrodelar..

Dessutom innehåller de användbara egenskaperna hos havregrynsgelé följande:

havre кисель готовый

 1. Eftersom det innehåller probiotiska bakterier leder användningen till normalisering av tarmfloran, vilket är särskilt användbart för personer som lider av olika sjukdomar i mag-tarmkanalen, liksom för dem som nyligen har genomgått antibiotikabehandling.
 2. För de som diagnostiseras med en av dessa sjukdomar som sår, erosion, surt återflöde eller gastrit, kommer gelé att vara användbar för dess omslutande och antiseptiska egenskaper.
 3. Det har en rengörande effekt på levern och andra organ;
 4. Gynnsam effekt på blodets sammansättning, vilket leder till normalisering av hormonbalansen.
 5. Minskar möjligheten att bilda stenar och andra deponier i njurarna.
 6. Det bidrar till förbättringen av skyddssystemet, liksom aktiverar dess funktioner.
Traditionell havremjölkissel
hur приготовить полезный кисель из овсяных хлопьев
ingredienser Antal
flingor ca 0,2-0,3 kg
Varmt vatten halv liter
En liten bit svart bröd 1 st.
salt att smaka
Tillagningstid: 3000 minuter Kalorier per 100 gram: 122 kcal

Först och främst fyll i flakorna med vatten. Glasbehållare kan användas som behållare. Vi kastar in samma bröd och rör om. Vi städar i ett par dagar på en varm plats. Ibland kan massan nås och blandas..

Efter 48 timmar häll massan i en kolv för att göra glasvätskan. Vi använder inte tjocka, det kan omedelbart tas bort. Torkad vätska måste sättas på spisen och bringa till kokande bubblor och tillsätt sedan salt.

Hur man lagar havremjölpudding från flingor för viktminskning

För det enklaste receptet för att laga gelé för dem som försöker förlora de extra punden behövs följande komponenter:

 • Ett halvt paket havremjöl;
 • vatten.

Häll de färdiga flingorna i en lämplig behållare (traditionellt – en kastrull);

havregrynsgröt хлопья в кастрюле

Därefter – häll vatten. Vätskan används på ögat: det ska täcka flingorna med ca 2-3 cm. Täck krukan med locket och lägg åt sidan i 48 timmar..

att hälla водой

Efter den tilldelade tiden för surning får vi kapacitet, vi filtrerar. Den tjocka som återstår i kolven används inte. Du kan kasta bort den..

stam

Resten hälls i en kastrull och lägger på spisen och omrörs ständigt. När täthet och små bubblor från koka visas, ta av pannan från värmen;

Kissel прокипятить

Den resulterande vätskan hälles i portioner. Vi rengör gelé i kylskåpet.

hälla ut кисель

Mjölken kan tillsättas innan du dricker. Ca 45-55 kcal per 100 g av denna produkt.

 • Ett mer komplicerat recept innebär användning av följande produkter:
 • 0,1 kg spannmål;
 • 0,2 kg havre;
 • 0,2 liter skummad yoghurt;
 • 1,5 liter vatten.

100 g kissel tillverkad enligt detta recept innehåller högst 60 kcal..

Havre och flingor sätta i en kruka. Häll kefir där och blanda noggrant. Vi stänger banken och ställer den åt sidan i 24 timmar på en varm plats..

Efter en dag filtrera den resulterande massan. I den resulterande flytande massan tillsätt vatten och sätt i brand. Så fort det tjocknar, kan du tömma från elden och svalna..

Medicinsk havremjölkissel

Det första receptet på den “ryska balmen” föreslogs av mikrobiologen Izotov. Det var hans instruktion som blev den första som användes för medicinska ändamål..

Att skapa denna medicinska gelé är nödvändig:

 • 5 liter vatten;
 • 0,5 kg havremjöl;
 • ½ kopp kefir;
 • Salt, socker till smak.

Kissel ИзотоваSteg 1: jäsning. Ta 3,5 liter vatten, sätt på spisen, koka. Efter några minuter, ta bort och vänta tills det svalnar till en temperatur på 20 grader. Vi lägger 0,5 kg flingor i en separat behållare och fyll dem med vatten. Rör om sedan tillsätt en annan halv kopp yoghurt. Om det inte finns några kefir kan du använda bifidok. Vidare är behållaren ordentligt stängd och lämnad på en mörk plats (eller du kan stänga den med en trasa eller papper) under några dagar. Placera inte nära batterier eller värmare, eftersom överflödig värme kan förvärra fermenteringsprocessen..

Steg 2: två dagar senare, ta den resulterande vätskan och filtrera den två gånger. För första gången, vrid den bara till en kolv och låt den tappa. Vi lägger bort vätskan som är glas. Tvätta vad som finns kvar i kolven med vatten, men långsamt: ca 2 liter vatten behövs. Det är nödvändigt att göra flera besök och med varje behov att lätt pressa mushen.

Steg 3: Blanda massorna som erhålls från den första och andra filtreringen. Lämna i en transparent behållare (du kan använda en glasburk) i 10-12 timmar. Under denna tid kommer ett sediment gradvis att bildas i botten, vilket bör avlägsnas med ett sifonrör. Som ett resultat bör det finnas en vätska som kommer att tjäna som grund för att laga gelé..

Steg 4: Koka gelé. Sätt kastrullen på elden med den resulterande vätskan. Stoppa inte om det rör sig tills det blir tjockt. Du kan lägga till socker eller salt efter smak. Innan du använder måste du svalna.

Hur man lagar gelé från stärkelse från fruktjuice eller frysta bär.

Så här lagar du konditorivaror, läs här.

Notera receptet på ölkakor för te.

Användbara tips

Som i någon annan maträtt finns det några nyanser i beredningen av gelé som du behöver veta:

 1. För beredningen av denna dryck är inte lämpliga populära nu flingor för snabb förberedelse. Det är nödvändigt att välja endast vanliga, naturliga flingor från spannmål;
 2. Perioden för jäsning är i huvudsak den viktigaste. Det är nödvändigt att säkerställa att processen är måttlig, eftersom drycken ska vara lätt och behaglig syrhet;
 3. Glöm inte att ständigt störa pudding under matlagningen, annars kommer det att brinna;
 4. För att göra fatet mer aptitretande (speciellt om du ger det till ett barn) kan du lägga till hackade nötter, bär eller frukter.

Du måste också komma ihåg att denna produkt, om du tänker gå ner i vikt, måste du ta det rätt. I stort sett kan de även ersätta en av måltiderna (till exempel eftermiddagste eller middag). Om du bestämmer dig för att ersätta en hel måltid med gelé, är det bra att lägga till några bär och hackad frukt till den..

Ett annat alternativ är att använda gelé före varje måltid (i 20-30 minuter), ungefär en tredjedel kopp. Detta kommer att förbereda din kropp för mat, samt minska mängden mat som ätas..

Om den är ordentligt kombinerad med en kost hjälper kissel inte bara till att bli av med extra centimeter i midjan, utan också rengöra kroppen av utsatt slagg och andra skadliga ämnen..

Loading...