Hur man lagar hemlagade muffins med stugaost

Muffinskivan tog med rätta en hög plats i den söta tandmenyn. Traditionellt serveras denna delikatess vid bröllop eller jul, men det är inte sällsynt att det kan vara en “höjdpunkt i programmet” på en vanlig tefest på en vardag. Det kan vara av olika former: rektangulär, rund (med genomgående hål) och olika silikonformar har inget nummer.

En mängd recept på denna sötma kan verkligen imponera: körsbär, rosin, apelsinskal – inte den fullständiga sammansättningen av vad som kan användas vid framställning av denna smaskiga. Läckra och känsliga kakor med ost – ett bra alternativ för friska och läckra bakverk.

Enkel muffins med ost i formar
hur приготовить домашние кексы с творогом
ingredienser Antal
kockost 400 gram
mjöl 1,5 glas
smör 150 gram
ägg 3 stycken.
socker 125 gram
vanillin 1 nypa
bakpulver 12 gram
pulveriserat socker 50 gram
Tillagningstid: 60 minuter

Sifta mjölet med bakpulver, helst 2-3 gånger så att mjölet fylls med syre. Smält smöret i en skänk över låg värme. Skaka äggmassan med socker i en separat behållare, tillsätt mjukat smör, kesost, en nypa vanilj, blanda väl igen.

Häll det siktade mjölet med bakpulver i små portioner, blanda med en visp och först efter att ha slagits, är det nödvändigt att mjölet inte blir dammigt. Därefter slår du först med låg hastighet, sedan öka hastigheten tills degen har en jämn konsistens..

Silikonbehållare måste, före användning, tvättas väl och torkas. Smörjning är inte nödvändig. Sätt degen i en konditoriväska, du kan också använda en plastpåse genom att göra ett snitt i hörnet.

Fyll i formuläret med lite mindre än hälften, cirka 2/3 av delen. Glöd ugnen till 180 ° C, baka i 20-30 minuter. Gör färdiga muffins från ugnen, låt dem svalna något, varefter du kan få dem. Färdiga muffins kan pulveriseras med pulveriserat socker..

Tårta med körsbär i ugnen

kaka с вишней

Ingredienser krävs:

 • 2 koppar mjöl;
 • 400 gram stallost
 • 3 kycklingägg
 • 1 äggvita
 • 1,5 koppar pulveriserat socker;
 • 250 gram smör
 • 2 tsk. vaniljssocker;
 • 1 tsk bakpulver;
 • 3 msk. l. potatisstärkelse;
 • 400 gram körsbär;
 • 1 påse konfetti.

Tillagningstid: 30 – 40 minuter.

Kaloriinnehåll: 16 portioner, 1 servering – 370 kcal.

För att börja förbereda dessa underbara muffiner måste du förbereda ingredienserna. Siktmjöl och bakpulver genom en sikta, inte en enda klump borde förbli. Socker för bekvämligheten att slipa i en kaffekvarn i pulver, så det blir mycket lättare att arbeta med honom..

Lämna oljan vid en positiv temperatur för mjukning. Höst ost ska försiktigt passera genom en liten sigta för att få en luftmassa. Körsbär bör tvättas väl och dra ut alla benen.

Så nu är allt klart för ytterligare förberedelser. I en separat skål, slå ägg och pulveriserat socker, gradvis tillsätta mjukad grädde lite, du måste slå ca 10 minuter för att få ett fluffigt skum.

När du behöver hälla ostmassa och försiktigt vispa. Lägg sedan till vaniljssocker och tillsätt gradvis mjöl och bakpulver. Beat på anständigt hög hastighet tills en homogen tjock massa..

När degen är färdig, rulla körsbären i stärkelsen och tillsätt, blanda sedan försiktigt med en spatel för att inte masha bären. Den resulterande degen läggs ut i formar och fyller i 2/3 delar. Baka vid 180 ° C, 20-30 minuter i ugnen.

Vi får den färdiga skapelsen, kyla den, ta den ur formen. För att dekorera, förbereder vi glasyren: slå en äggula något med en gaffel, du ska få ett ljust skum och tillsätt sedan 50-100 gram pulveriserat socker (beroende på önskad tjocklek). Häll muffins på toppen och sprinkla konfetti. Sådana underbara cupcakes blir ett bra tillskott till något bord..

sallad подсолнухProva solrosfrön med chips recept med foton och steg-för-steg rekommendationer från våra läsare..

Lätta grönsaksalat, stegvisa recept med foton, läs, välj, laga mat.

Hur man lagar hälsosam och läcker purjursallad, läs receptet.

Curd tårta med russin

Ingredienser krävs:

 • 200 gram mjöl;
 • 150 gram margarin;
 • 1 kopp socker;
 • 250 gram stallost (5%);
 • 2 ägg;
 • 2-3 matskedar mjölk;
 • 1 tsk bakpulver;
 • 1 nypa vanilj;
 • 150 gram russin (helst svart, utan sten).

Tillagningstid: 1 – 1,5 timmar.

Kalori: 10 portioner, 1 servering – 360 kcal.

kaka ванильныйDu måste börja med beredning av ingredienser: Häll russinerna med varmt, kokt vatten (10 minuter), vrid försiktigt ut med en handduk eller låt överskott av vatten sprida russin på pappershanddukar. Sifta mjölet 2 gånger med en tesked bakpulver till deg. Margarin i förväg slocknar ur kylskåpet, det kommer att krävas i mjuk form.

När alla förberedelser är färdiga, fortsätt direkt till degknådningen. För att göra detta måste redan mjuk margarine slipas med kockost. Därefter får vi en frodig vit massa och slår ägg med socker. Sedan kombinerar vi äggblandningen med ostmassan, här lägger vi till en nypa vanillin.

Kokas och siktas, luftmjöl och rätt mängd bakpulver läggs till denna tjocka blandning, blandas gradvis. Kneaddegen kan vara mycket tät, sannolikt måste du hälla i 2-3 skedar (bord) mjölk för mjukhet av den resulterande massan. Vid detta steg kan du lägga till beredda och torkade russin – blanda allt grundligt..

I den förvärmda ugnen sätta den kokta degen efter att ha smörts med olja. Baka ca 1 – 1,5 timmar vid 180-200 ° C, beredskap att kontrollera med en match, piercing kakan för matchens längd, om matchen fortfarande är våt – den är inte klar.

Muffins med kockost och apelsinskal

Ingredienser krävs:

 • 150 gram mjöl;
 • 150 gram socker;
 • 140 gram stallost;
 • 80 gram smör
 • 2 ägg (små);
 • 1 tsk bakpulver;
 • Skal (hud) av en apelsin;
 • 20 gram pulveriserat socker.

Tillagningstid: 35-45 minuter.

Kalori: 10 portioner, 1 servering – 209 kcal.

Det här är kanske en av de få typerna bakning som blir ännu mer doftande nästa dag efter bakning. Du kan fullt ut uppskatta den frestande doften av citrus som härrör från kakan.

För att göra allt “till hands” under beredningen är det lämpligt att utföra vissa manipuleringar med ingredienserna i förväg. Som du vet, mjöl med bakpulver deg 2-3 gånger för att sikta, smälta smöret till ett mjukt tillstånd, om granulär ost är tagen, är det bättre att skicka det genom en liten sikta, krossa apelsinskalan på ett fint rivjärn.

att gnugga цедру

Rör lite mjukat smör och socker.

att slå масло и сахар

Lägg sedan till ost och ägg en efter en, mixa gradvis, för att få en enhetlig konsistens, det är bäst att använda en mixer för detta.

lägga till творог

Sedan i den resulterande blandningen tillsätt kokt mjöl med 1 tsk bakpulver och riven apelsinskal.

lägga till муку

Blanda noggrant igen och skicka den resulterande degen i formen. Koka vid en temperatur av 180 ° C i 20-35 minuter.

hälla ut тесто

När muffinsna är väl bakade, få dem och svalna. Eventuellt kan du dekorera eller lämna i denna form.

kaka готов

Pastry Tricks

 1. Ju fler gånger mjölet siktas innan du använder det, desto mer luft kommer att bakas.
 2. Om du lägger en behållare i kylan en stund, kommer mat som ägg och grädde att piskas upp mycket bättre;
 3. Inget behov av att smyga ugnsdörren, annars kan bakningen falla av;
 4. Om du lägger torkad frukt i degen måste du hälla dem med vatten, och därefter spruta med mjöl, men lägg till, så kopplingen med degen blir mycket bättre.
 5. När man arbetar med puffdekor, är det bättre att smörja händerna med vegetabilisk olja, så att detta kommer att förhindra skador på puffen.
 6. Om formen är svår att skilja från kakan, kan du lätt ånga över en panna med kokande vatten;
 7. Bladen på mixern och skålen måste vara rena och torra, bara i det här fallet kommer proteinerna att ingripa;
 8. Du kan inte dekorera en varm tårta med smörkräm, det kommer bara att falla av och flyta;
 9. För snabb avlägsnande av fläckar från bakningsformer kommer en blandning av läsk och salt i lika stora proportioner att hjälpa till;
 10. För att göra puffkakor mjukare, lägg bara en skedfull 3% ättika till degen.
 11. Om du vill att de vita att piska till tjocka, fasta toppar, lägg till en nypa salt innan du börjar processen.
 12. Så att svampkakan inte stiger vid bakning i mitten, är det nödvändigt att lägga ut degen så att en liten depression kvarstår.
 13. För att förhindra att degen knådas i händerna kan du placera sin plastpåse och fortsätta knådning;
 14. För att kräm och olika dekorationer klibbar bättre på den färdiga produkten, kan de frysas i förväg.

Även i den mest dyster och till synes regniga dagen kan du skämma bort dig själv med en sådan skönhet. Var och en av dessa typer av cupcakes är vacker på sin egen väg. Du kan till och med gå in i ditt liv en bra tradition och varje månad för att behaga din familj och självklart dig själv underbar bakning.

Det är så trevligt och underhållande att skapa alla nya och varierade kulinariska mästerverk med egna händer. Det finns också en bra möjlighet att genomföra experiment, förbättra och förändra kompositionen och uppnå en unik smak, här har alla sina egna kreativa fantasiflygter.

Om så önskas kan dessa delikatesser göras dietrika och ersätta vissa feta komponenter med lättare. En sådan tårta, som är självständig bakad, kan inte vara rädd för att ge barnet, eftersom det färdiga konfektyr som köps i butikerna kanske inte alltid är färskt.

Bon aptitret!

Loading...