Hur man lagar jordgubbskompot för vintern

Summer? Värme? Eller bara törstig? Släck det så att det är gott och skadar inte kroppen – en jordgubbskompot. Detta är ett utmärkt sätt att mätta din kropp med vitaminer som är användbara och nödvändiga för människor..

jordgubbe компот в банках на зиму

Lätt dryck för en varm sommardag

Fantastiskt, prisvärt och mycket enkelt jordgubbskompotrecept. Du kan göra denna kompot i en vanlig gryta..

Vilka ingredienser behövs:

 • Jordgubbar – 500 gram;
 • Vatten – ca 2,5 liter;
 • Socker – efter smak.

Matlagningsprocess:

uppfriskande летний напиток

 1. Att sortera jordgubbar, att tvätta för att skilja från gröna blad;
 2. I en kastrull, sätta vattnet i koka, nedsänk jordgubbarna;
 3. I vattnet med bär, tillsätt socker till smak. Om du gillar en sur dryck måste du lägga till mindre socker, om du gillar söt behöver du mer socker.
 4. Stäng av spisen. Potten ska täckas med lock och låt det svalna..

En kruka med jordgubbskompot kan doppas i ett handfat eller bad med vatten, så det kyler snabbt, eller du kan vänta och lämna det över natten.

Om compote bryggs för semestern, måste den tömmas före servering. Bär blir mjuka och ger en fällning. Även om det är varmt kan du lägga till is i kannen med en drink..

Här är ett så enkelt recept på sommarkompot.

Om du har jordgubbar, kan du lägga dem till krämig glass eller göra gelé. På en varm sommardag är det precis vad du behöver..

Dietkompot av fältbär utan socker

Komponenter av trädgård, doftande jordgubbar kan förberedas för vintern utan tillsats av socker, men med sterilisering. Det här receptet för en kostsamma komposit är billigt för personer med diabetes..

Frågan uppstår omedelbart, hur många gram jordgubbar passar i en burk, hur man beräknar? Svaret är enkelt: Jordgubbar behöver så mycket som kommer att gå in i burken. Förbered burkar och lock behöver med en marginal.

Om du fortfarande klargör då behöver 1 kilo jordgubbar i fält diskar med 2,5 liter vatten. Det vill säga en liter kommer att vara 400 gram jordgubbar.

Processen att laga jordgubbsdrink utan socker:

Vi går över сырье

 1. Separera bären från kelkarna, bysten, tvätta. Välj endast hela intakta bär;
 2. Lägg dem på en pappersservett. Skölj burkarna med kokande vatten. De sätter bären;
 3. Banker med jordgubbar häll kokande vatten. Skydda med steriliserade järnlocket. Krukor sätter i en stor behållare, lägg en handduk på botten, vikas i 2-4 lager eller en bit av trä. Det viktigaste är att bankerna inte rör på behållarens botten. Vatten bör vara på kängor och försiktigt kokande;
 4. Ta burkarna och rulla upp utan att flytta locken;
 5. Bankerna behöver svalna genom att placera dem i varmt vatten, fördjupa det gradvis med kallt. När burken kyls måste du kontrollera den för läckor och vrida toppen med fötterna. Efter lagring i källaren.

Hur lång tid tar det att sterilisera burkar med komposit:

 • 0,5 liter burkar – 10 minuter;
 • Banker i storlek på 1 l – 12 minuter.

Recept matlagning kokad jordgubbskompot för vintern

Klassiskt alternativ

Receptet handlar om en läcker jordgubbskompot för vintern, du får en rik, hälsosam dryck. Det kommer att vara för alla som älskar denna bär. Recept för jordgubbskompot för vintern mycket.

Någon lägger till andra frukter och bär till denna bär. Och i detta recept är allt trivialt enkelt – vatten, jordgubbar, socker. Men kompoten blir doftande och välsmakande.

För att förbereda för beredningen av drycken behöver du följande komponenter:

 • Jordgubbe – en kg.
 • Socker – ett halvt kilo.

Jordgubbar tvättas, sorteras.

tvättades ягодки

Lägg ett lager jordgubbar i en emaljskål och sedan ett sockerlager. I denna form lämnas bären i socker på ett kallt rum i en timme 3-4.

Vi häller с сахаром

Efter att ha flyttat disken till eldstaden på låg värme, måste du värma ca 90 grader och koka i 5-7 minuter, omblandning ibland.

koka grundligt

Förbered steriliserade burkar och lock. Ta bort den resulterande kompoten från ugnen och häll den över burkarna.

vändningar välta тару

Det är viktigt att komma ihåg att du måste rulla om kanen omedelbart efter det att den är fylld, annars kommer kall luft i komposten, och det börjar jäsas.

färdig напиток

Läcker dryck i en flerkökare av frusna vinbär, körsbär och jordgubbar

Komposit av frysta jordgubbar och andra bär – en dryck som uppdaterar, släcker törst i alla väder. Dess smak och smak kommer att glädja någon.

Kompotik är mycket hälsosam och smaklig, men det är inte lätt att laga det på en enkel spis..

Vi måste vänta på att vattnet ska koka, och sedan en annan för att se att han inte rinnit bort. Multicooker kommer att komma till undsättning.

Allt du behöver göra är att sätta fräscha eller frysta bär i skålen i långsam spis, tillsätt vatten och tillsätt socker eller honung. Tryck på knappen och stäng locket, och den smarta tekniken gör allt för dig.

ingredienser:

 • Rent vatten – 2,5 liter;
 • Körsbär – en halv kopp;
 • Svart currant – 1/3 kopp; fryst ягоды
 • Röda vinbär – en halv kopp;
 • Jordgubbar (frusen) – en halv kopp;
 • Socker – sex matskedar.

Hur man lagar mat

 1. Ta bären ur kylskåpet;
 2. Skölj dem under rinnande vatten;
 3. Tillsätt socker till bären. Fyll alla med vatten;
 4. Aktivera “Steaming” -funktionen, ställ in tiden till 20 minuter. Så fort den långsamma ugnen piper, måste du öppna locket.
 5. Därefter måste du spänna den resulterande kompoten genom cheesecloth eller colander.

Denna dryck erhålls mättade färger med en ljus arom. Om du verkligen vill dricka, kan du lägga is till den. Så det kommer att svalna snabbare..

Mint Matlagning

Jordgubbskompot med citronsyra och mint för vintern är en utmärkt sommardryck för hela familjen..

De flesta kompote älskare lägger till socker i drycken, men om du gillar sockerfri kan du inte lägga till det..

För att stänga jordgubbskompot med vintern för vintern i en tre-liters burk behöver du:

 • 500 g jordgubbar;
 • 100 g socker (inställbar för smak);
 • 3 blad av mint;
 • 2,5 liter vatten;
 • 1 h / 1 citronsyra.

Mint-jordgubb напиток

Först ska du skölja burken med läsk och koka. Järnlocket måste koka. Lägg ca 1/3 jordgubbar i burken, lägg också till mintbladen.

Koka därefter vatten och fyll i burken, stäng sedan med ett lock och lämna i 10 minuter..

Med hjälp av ett speciellt lock är det nödvändigt att tömma vattnet i en speciell behållare, under vilken tid vattnet i burken blir röd..

Tillsätt sedan socker och koka. Därefter måste du hälla vatten i burken till toppen och tillsätt 1 tesked citronsyra. Det sista steget är att rulla upp burken med en speciell enhet, så ska du vända den och täcka den med en trasa. Därefter ska kompoten tas bort på en sval plats..

Blandad för vintern

För att förbereda en kompot av olika jordgubbar och körsbär för vintern behöver du:

 • Vatten – 3 liter;
 • Socker – 1 kopp;
 • Jordgubbar – 3 koppar;
 • Söt körsbär – 3 glasögon;
 • Mintbladen.

Först måste du sterilisera bankerna. Tvätta jordgubbar och körsbär, sätt bär i kokande vatten och tillsätt socker, rör om drycket i några minuter och tillsätt ett par mintblad.

Så snart du ser att bären är på ytan är jordgubbskompot med söta körsbär redo. Därefter täcka med lock och låt svalna. När allt kommer omkring bör du filtrera komposit och välj bär.

hallon варенье в мультиваркеLäs också hur man lagar hallon sylt i en långsam spis. Denna köksenhet kommer i hög grad att förenkla hela matlagningsprocessen..

Och här kan du lära dig om de olika recepten för fruktstegad tallrik för vintern.

Att hämta körsbär i sin egen juice för vintern är inte så svårt när du är på vår hemsida! Det finns trots allt recept, tips och steg-för-steg-bilder. Framgångsrika snurrar!

Användbara tips på anteckningen

 • För att din jordgubbskompot ska ha en distinkt smak och ett slags “höjdpunkt” för vintern bör du lägga till fint riven citron eller apelsinskal, och tillsätt lite kanel för en mer uttalad smak.
 • Om du vill få så koncentrerad en kompott som möjligt, lägg sedan till mer socker, så kan du späda det med både vanligt vatten och mineralvatten.
 • För att bevara så många fördelaktiga vitaminer som du kan när du lagar drycken, lägg till en halv tesked citronsyra i kokande vatten och alla de fördelaktiga elementen kommer att förbli i bären.
 • Om du rullade upp burkarna med tennskikt, bör de lagras på en sval plats (källare, källare). För att undvika rost på burkarna behöver du bara skydda dem mot fukt på platsen där du förvarar dem.

Nu vet du många användbara recept och olika tips för att skapa den perfekta jordgubbskompoten för vintern för dig och din familj. Koka med nöje!

Loading...