Hur man lagar klassisk okroshka med korv

Okroshka är en kall rysk soppa. Det är särskilt relevant på sommaren när vädret är varmt och varm soppa är inte längre möjligt att äta. Denna mat släcker perfekt törst och skadar inte alls siffra. På grund av innehållet i färska grönsaker och grönsaker är det inte bara gott, men också användbart.

Okroshka gör med kvass, kefir, på mineralvatten och vassla. Från den här artikeln kommer det att vara möjligt att ta reda på de olika detaljerade recepten av dess typer, kaloriinnehåll och råd från professionella kockar som kommer att berätta för dig hur du gör det ännu smakligare..

Traditionellt recept
hur приготовить классическую окрошку с колбасой
ingredienser Antal
hem brygga eller köpa 2 l
mjölkkorv 500 g
rädisa 6-10 delar.
medelstora potatisar 4 stycken.
äggen 5-6 delar.
gurka 3 stycken.
grönska 1 bunt
gräddfil 1 msk. när servering
salt 1 nypa när du serverar
Tillagningstid: 25 minuter Kalorier per 100 gram: 39 kcal

Detta recept är klassiskt och väldigt populärt. Okroshka med korv på kvass äts av de flesta i Ryssland. Särskilt älskar denna okroshka i byarna där de sätter sig själva. Med hemlagad kvass anses den ännu smakligare, men den kan ersättas med den som köps i affären. Det kan vara speciellt. Kvass måste vara osötad, annars kommer okroshka vara smaklös.

Potatis och ägg bör kokas tills de kokas, kyls och skalas. Korv ska vara fettfattiga sorter, det är bäst att använda mejeri eller grädde. Alla ingredienser måste skäras i kuber och blandas.

skuren in i

Om gurkan har en hård skal, måste den rengöras. För ökad konsistens, rädisa på en grov rivare. Denna metod kommer att hjälpa om rädisor är för bittera..

skuren in i колбасу

Därefter kan du hälla den med kvass och låt den brygga i 10 minuter i kylskåpet. Gräddfil tillsätts precis före servering..

 

Receptet på klassisk okroshka med korv på kefir

Detta recept är det näst mest populära. Kefir ger en trevlig tartness och perfekt uppfriskande. Det är också fördelaktigt för tarmarna och magen..

Kefir är bäst att köpa låg fetthalt, eftersom det är mer flytande, det här är perfekt för okroshka. Antalet ingredienser kan ändras på egen väg, eftersom varje person har sina egna preferenser angående dem..

Ingredienser som behövs:

 • Mjölkskorv – 500 g;
 • rädisa – 6 st.
 • medelstora potatisar – 4 st.
 • lång gurka – 3 st.
 • kefir – 2 l;
 • ägg – 5 st.
 • greener – 1 gäng;
 • salt – 1 nypa när du serverar;
 • citronsaft efter eget gottfinnande.

Tillagningstid: 25 minuter.

Kalorierätter: 49 kcal per 100 g. I denna okroshka blir kalorierna något högre, eftersom kefir är fetare än kvass..

Ägg, potatis bör kokas tills det är ömt. Alla ingredienser måste skäras i kuber och blandas. Du kan antingen hälla kefir direkt, men det här är valfritt, eller lägg till det redan när du serverar. Det ska kylas..

Grädde i denna okroshka behöver inte tillsättas, eftersom kefir redan ger en krämig smak på maträtten. För att göra det lite surt, tillsätt citronsaft till denna maträtt. Det borde vara ganska, annars blir det surt och smaklöst..

Okroshka på mineralvatten

Mineralvatten bör vara kolsyrade. Det är bättre att välja den genomsnittliga gasen. Det är inte nödvändigt att ta terapeutiskt eller profylaktiskt vatten, som innehåller mineraler och salter. Denna okroshka är perfekt för dem som ser deras figur, eftersom mineralvatten inte innehåller kalorier alls, till skillnad från kvass eller kefir..

Ingredienser krävs:

 • kolsyrade mineralvatten – 1 liter;
 • Mjölkskorv – 400 g;
 • lång gurka – 3 st.
 • rädisa – 5-6 st.
 • ägg – 5 st.
 • potatis – 3 st.
 • gröna (dill eller persilja) – 1 gäng;
 • salt – 1 nypa när du serverar;
 • citronsaft eller ättika efter eget gottfinnande.

Tillagningstid: 35 minuter.

Kalorierätter: 30 kcal per 100 gram.

Antalet ingredienser kan anpassas efter smakpreferenser. Koka potatis och andra ingredienser ska skäras i samma kuber. Fyll hela sallad med gräddfil.

Ju högre sädkräm desto bättre är de som är på en diet kan använda standarden. Därefter bör du fylla hela blandningen med mineralvatten. Det måste vara från kylskåpet, annars blir mineralvattnet varmt och inte gott. Det är nödvändigt att brygga skålen i ca 30 minuter..

Häll soppan i tallrikar, tillsätt salt, ättika eller citronsaft till smak. Vad man väljer av detta bestämmer alla för sig själv. Vem älskar stor surhet, kan använda ättika, vem är svag – citronsaft. Om du känner att det inte finns tillräckligt med gräddfil kan du lägga till mer.

kartofel_tushyonyi_s_myasom-4Stewed potatis med kött i en långsam spis – en enkel daglig skål som är väldigt lätt att laga mat.

Har du köpt en långsam spis? Försök att baka en intressant ostkaka med rosiner eller citronskal..

Sallad med konserverad mögel – olika alternativ och recept för detta gourmetmat.

Okroshka på vassla med mjölkkorv

Whey är det ämne som bildas efter processen att rulla upp mjölken och sedan filtrera den. Det anses mycket användbart eftersom det innehåller olika vitaminer, mineraler och laktos. Serum kan köpas i butiken eller görs hemma. Det måste förvaras i kylskåpet.

Okroshka med vassla och korv är inte lika populär i Ryssland som dess tidigare typer. Men det är inte sämre än smak och användbara egenskaper, så du borde definitivt prova det.!

Ingredienser krävs:

 • mjölkvalle – 1 liter;
 • Mjölkskorv – 400 g;
 • potatis – 3-4 st.
 • rädisa – 4-5 st.
 • 3-4 ägg;
 • lång gurka – 2 st.
 • dill, persilja – 1 gäng;
 • salt – 1 nypa när du serverar;
 • svartpeppar är valfri;
 • gräddfil att smaka på;
 • vinäger eller citronsaft efter eget gottfinnande.

Tillagningstid: 20-25 minuter.

Kalorierätter: 69 kcal per 100 gram. Här kommer det att vara något högre på grund av närvaron av vassle, som innehåller fettrester.

Ägg och potatis måste koka. Alla ingredienser ska skäras i kuber och blandas noggrant. Massan kan omedelbart hällas med kyld vassla, eller det kan hällas strax före servering. Okroshka måste bryggas under en tid.

Gräddfil, salt och peppar är bäst att lägga till när du serverar, så det blir mycket smakligare. Överdriv det inte med ättika och citronsaft, annars kommer det inte att smaka gott.

Professionella kocktips

Okroshka med korv är älskad att laga mat inte bara hemma, men också i olika kaféer och restauranger. Kockar använder en mängd olika knep som hjälper till med deras förberedelser:

 1. Om en person inte gillar mjölkkorv, ersätts den med kokt kött. Den ska vara ung och mjuk. För att göra smaken mer intressant kan du använda flera av dess sorter.
 2. Vissa kockar föredrar att laga okroshka med fisk. Den innehåller mer näringsämnen än kött. Fisken bör endast användas kokta och vissa sorter. Perfekt gädda abborre eller tonfisk. Efter matlagning är det mycket viktigt att bli av med alla benen.
 3. Om okroshka verkar fräsch, svartpeppar, pepparrot eller senap kan hjälpa till att fixa det. Detta ger skålen en utsökt smak;
 4. Om okroshka har mycket korv eller kött, blir det perfekt kombinerat med söt kvass.

slutsats

 1. Okroshka är en idealisk maträtt som kan och bör lagas i varmt väder;
 2. En mängd olika recept är fantastiskt. Okroshka där för varje smak;
 3. Det finns små knep som hjälper till att göra en vanlig maträtt till ett mästerverk;
 4. Okroshka innehåller några kalorier, vilket är ett stort plus för att hålla kroppen i form.