Hur man lagar kokt korv hemma

Butikerna säljer ett stort antal korvar, men smaken uppfyller ofta inte förväntningarna, och det finns tvivel om närvaron av kött bland de ingredienser som den är beredd på. Hemlagad korv säljs på marknaderna, men ofta är priset lite för högt. Det är bara att laga det själv och den här artikeln kommer att förklara hur man gör det..

Det klassiska receptet på kokt korv hemma
hur приготовить вареную колбасу в домашних условиях
ingredienser Antal
Toppklass nötkött 400 g
Pork medium fett 350 g
salt 17,5 g
Svart mark / allspice 1-3 g
Markkorjander 1-2 g
ägg 2-3 stycken.
En blandning av socker och muskotnöt på 3 g
Fläskfett 100 g
Gröna vitlök 2-3 g
Tillagningstid: 120 minuter Kalorier per 100 gram: 257 kcal

Också för att laga klassisk kokad korv hemma behöver du nötkött eller fläsktarmen för ett skal med en diameter på 50-65 mm, som kan bytas ut med artificiella..

För det första ska köttet tvättas och vridas i köttfärgen.

att göra фарш

Fetthackad och fett till fyllningen. Därefter är fyllningen väl blandad med kryddor, ägg och bacon, varefter de fyller skalet.

lägga till специи

Det finns två metoder: manuellt eller med en speciell enhet för att göra korv, om det finns en.

vikla upp в обертку

Nästa måste du knyta korvkåpan vid kanterna är mycket stark och tätt, då kan du skicka för bearbetning.

göra колбаску

Värmebehandling går i två steg: rökning och matlagning. Rökning är bättre att producera på suspensionen i rökhuset vid 70-110C, ökar gradvis från lägsta värde till högsta inom 30 minuter.

att röka

Du kan också göra sådan behandling i ugnen. Detta följs av matlagning i intervallet 70 till 90Med också 30 minuter. Till sist måste du kyla brödkorgen i kallt vatten..

att koka

Ett förenklat recept på kokt korv hemma

buterbrot с колбасой

Kokt korv för te, frukost eller med dig på en fisketur eller en resa – en bra sak. Du kan göra smörgåsar med henne, göra en omelett, bara steka med croutoner, så du kan arbeta lite och göra din egen korv, och det tar inte mycket tid eller dyrt nöje..

Och med tanke på att många inte är likgiltiga om vad maten är gjord av, så kan säkert förtroende för avsaknaden av skadliga komponenter vara inte mindre än ett hundra procent..

Så, för att laga en klassisk enkel kokad (eller “te”) korv behöver du:

 1. 20% mjölkkräm – 1 kopp;
 2. Äggvita – 2 st;
 3. Kycklingkött – 0,5 kg;
 4. Kokad tunga – 200 g;
 5. Zira-marken – 0,5 tsk
 6. Ground paprika – 1 tsk;
 7. Grönsaker – 0,5 tsk
 8. Vitlök – 1 skiva;
 9. Salt – att smaka;
 10. Peppar efter smak.

Vid tiden tar receptet 1,5 – 2 timmar. Kalorier – ca 220 kcal per 100 g.

Kryddor i det här fallet, du kan ändra antalet beroende på inställningar eller lägga till andra.

Förberedelsen börjar med köttberedningen – den avlägsnas från benet och krossas sedan med vilken som helst metod. Som alternativ för slipning av kött kan man slipa med grädde och protein i en mixer eller bara kött i köttkvarn med efterföljande tillsats av resten. Innan det kan du marinera kycklingen i någon marinaden. Den slutliga konsistensen borde inte hålla sig i händerna.

Nästa steg är bildandet av korven själv. På pergamentet går massan ut och vänds försiktigt. Top är överlagd på fem lager av matfilm, som är knuten vid kanterna med garn på flera ställen. Endarna på själva pappret måste vridas väl..

Vid matlagning är det viktigt att det inte finns något vatten inuti, för vilken matfilmens kanter kan doppas i visade proteiner. En sådan korv bör dyppas i kokande vatten och kokas i ca 40 minuter över den långsammaste elden i mycket vatten..

Så att det kokar jämnt, kan du ibland vända det, eller ladda det på toppen med en liten tallrik så att den helt under vatten. Du kan också ånga det, det tar bara 20 minuter längre..

Hur man gör en doktors kokta korv enligt GOST hemma

hem колбаса вкуснее

Faktum är att matlagning enligt GOST inte är så svårt, och det är väldigt intressant att ta reda på vad korven från butiken ser ut, men den är lagad hemma med samma teknik. Förresten har moderna ryska GOSTs inte klara regler för att lägga till vissa produkter, men är begränsade endast av kvalitetsbestämmelserna för alla ingredienser för korv, korv, köttfärs, köttbrygga etc..

Därför kommer källor från CIS-länderna, där recepten på många produkter fortfarande bevaras, eller från USSR: s GOST..

Så ingredienserna för beredning av 1 kg korv:

 1. Biff av högsta kvalitet – 250 g;
 2. Fet fläsk – 700 g;
 3. Ägg – 1-2 stycken;
 4. Mjölk – 1 msk. l.
 5. Likvärdig blandning av svartjord peppar, allspice, socker och muskotmjölk – 3 g;
 6. Bacon – 100 g;
 7. Blekad vitlök – 2-3 g.

För skalet behöver du en konstgjord film eller ett naturligt skal. Tillagningstiden är cirka två timmar, och kaloriinnehållet i en sådan korv kommer att vara 250 kcal per 100 g..

Det första steget är malet kött och finhackad bacon. Fyllning görs bäst i ett pasty-tillstånd. Sedan blandas allt i den mest homogena strukturen, varefter den resulterande massan är nödvändig för att fylla skalet. Detta kan göras med ett specialverktyg eller manuellt. I slutet av detta stadium är tarmarnas eller den artificiella filmens kanter bundet med en sladd så tätt som möjligt..

Efter det kommer värmebehandlingen. Enligt standarden går det i två steg – första hett rökning i en halvtimme, sedan skållning exakt samma gång. Den första delen kan göras i ugnen på 70C, som måste ökas periodiskt och i slutet av scenen för att nå 110.

Matlagning görs i en kastrull med full nedsänkning i vatten. I detta fall ändras inte temperaturen och kan vara från 70 till 90C beroende på kötttypen. Följaktligen desto mer nötkött – desto högre temperatur.

Kokt rökt korv hemma

Bystrai закуска

Kokt rökt korv finns ganska ofta i butikerna, men du kan också laga en liknande produkt hemma. Det är dock oerhört viktigt att ha ett rökhus, annars fungerar det inte. Så för att förbereda ett kilo fläsk behöver du:

 1. Salo – 600 g;
 2. Salt – 1 msk. l. med en kulle
 3. Socker – 1 tsk.

Och för ett kilo nötkött:

 1. Socker – 1/5 tsk;
 2. Salt – 1 msk. l. ingen bild.

Recepttid kräver mycket – 10 timmar för alla operationer med insisterande. Kalorikorv kommer att ligga i området 250-270 kcal per 100 g.

Först görs nötkött, som blandas med de angivna mängderna salt och socker, varefter det sätts i en behållare, täckt med en film och insisterade i 6 timmar vid en temperatur av 3-4C.

Under tiden är fläskhackan huggad med lera mycket liten, och när nötköttet dras, blandas det med det. Därefter fylls skalet med den redan förberedda blandningen, ändarna är bundna. Se till att du behöver en nål för att punktera magen på flera ställen. Korv bör sedan placeras i ett rökhus vid en temperatur av ca 90-100Från klockan 2 Det grundläggande tecken på beredskap är brunt med rött. Och i slutet av deras sköld om en timme. Innan du serverar 10 minuter, svalna i vatten och klar.

smoothies с клубникойBanan smoothies – ja, som inte gillar dessa läckra drycker som ger oss en känsla av mättnad och energi, vilket är särskilt viktigt under kostperioden.

Ett intressant recept på korv med pasta i form av bläckfiskar kommer att glädja barnen. Försök att laga mat.

Kyckling i gräddfil i en panna är ett utmärkt alternativ för en snabb kötträtt till vilken skål som helst.

Hur man lagar kycklingkokt korv hemma

Det enklaste och relativt billiga sättet att göra hemlagad korv är kycklingkorv. Du kan ta kycklingbröst och göra dem till en bra korvsmörgås, och det är ganska enkelt och utan några svårigheter.

Det är nödvändigt;

 1. Kycklingfilé – 1 kg;
 2. Ägg – 4 stycken;
 3. Gräddfil – 350 ml;
 4. Kryddor och salt – att smaka på;

Tillagningstid – 1,5-2 timmar. Kalorier – 230 kcal per 100 g.

Som med alla korv börjar matlagning med köttmjölkning i malet kött. Hud, överskott av fett måste avlägsnas. I detta fall bör fyllningen vara pasta. Du kan slå med en mixer med spiralformiga beaters. Separera de vita från yolk, lägg till massan. Slutligen tillsätts kryddor, salt och gräddfil. Den erhållna blandningen måste framställas så homogen som möjligt..

Sprid klädesfilmen på bordet, där massan läggs. Mängden ska vara sådan att den färdiga brödet har en diameter på ca 60-120 mm, eftersom det är ett verifierat optimalt under värmebehandling. Därefter, binda, knyta tätt och ytterligare dra åt ändarna så att inte slå vattnet. Därefter sätta i en kastrull med vatten och koka med låg värme i en timme. Efter kylning på plattan är produkten klar.

Sätt att laga varenka i en långsam spis och ugn

I själva verket skiljer sig inte metoden för att laga kokad korv i en långkokare till det vanliga. Den största skillnaden är det programmerbara matlagningsläget på apparaten. Samma recept kan upprepa något av ovanstående, men du kan sluta på ett intressant, vilket kan läsas nedan.

ingredienser:

 1. Nötkött – 2 kg;
 2. Vatten – 300 ml;
 3. Turkiet (filé) – 2 kg;
 4. Salt – att smaka;
 5. Vitlök – upp till 4 huvuden;
 6. Ground black pepper – för att smaka;
 7. Muskot – till smak
 8. Bay leaf (ground) – för att smaka;
 9. Provencalska örter – efter smak
 10. Saltiga tarmar.

Koktid – 3 timmar. Kalorier – 250-280 kcal per 100 g.

Köttet är manuellt krossat, blandat, kryddor och vatten läggs till det, allt är grundligt blandat. Sedan ska blandningen omedelbart hakas i den beredda tarmkanalen. Korvens längd kan varieras efter eget gottfinnande..

I skålen med multicookeren placeras korvarna, fyllda med vatten helt och i “släckning” -läget eller liknande på andra “matlagningsmodeller”, laga mat i 1 timme. Därefter ändras läget till “Fry” och korv sätts på varje sida i 10 minuter. Skålen är klar.

Det här receptet kan ändras något om du lägger stekpannan i ugnen i ungefär en halvtimme innan du lagar mat, som i det klassiska receptet, koka det och, utan stekning, servera det till bordet.

Kulinariska hemligheter

Så, flera recept för hemlagad kokad korv har föreslagits, nu för några matlagningstips:

 • När man lagar korvfyllning med korv är det viktigt att man inte hindrar vatten från att komma in under filmen.
 • om vi pratar om grovare slipning måste små hål göras, speciellt om faser av rökning, stekning, etc. kommer, eftersom luften kan bryta höljet och förstöra skålen;
 • När det gäller kyckling måste du ta bort alla ben, överflöd av fett och hud innan du gör matkött.
 • Förvaring av hemlagad korv bör inte vara längre än en vecka.

Bon aptitret!

Loading...