Hur man lagar komposit av plommon för vintern

Användbar fruktdryck är trevlig att dricka när som helst på året, för att behandla dina nära och kära. Färska plommon kan avnjutas på sommaren och konserveras på vintern.

plommon компот на зиму

Det serveras både kallt och varmt, kompletterar smaken med alla slags kryddor, apelsin och citronskal, mint, även rosenblad används..

Det är väldigt enkelt att laga mat, det krävs inte djup kunskaper i matlagning. En stor mängd plommon komposit recept för att njuta av en mängd olika smaker och typer av delikatesser. Här är de mest intressanta..

Sommar dryck alternativ

Det enklaste att förbereda plommonkompot, vilket inte kräver ett stort antal komponenter.

Bara en halvtimme och läcker sommarkompote av plommon på bordet. Den mest tidskrävande delen av ett sådant recept rensar från kärnorna..

ingredienser:

 • Vatten – 2 liter;
 • Plommon – 1 kg;
 • Socker – 170 g eller mer (efter smak).

Plommon måste framställas genom att ta bort ett ben från varje, och sedan skäras till små skivor. Koka upp vatten, koka sedan plommon i det i ca 15 minuter..

Sedan kan du ta bort pannan från värmen och tillsätt socker, rör om tills den är helt upplöst. Vi väntar tills det svalnar och kan serveras..

Bevarande av kompoter från plommon för vintern

kompott из слив на зиму

Enkelt recept

För att göra gott kompote från plommon till vintern, behövs glasburkar och lite gott humör. Trots allt, vad kan vara bättre än att öppna en burk plommonkompote på vintern och komma ihåg en varm sommar.

ingredienser:

 • Socker – 200 g;
 • Plommon – 400 g;
 • Vatten – 3 liter.

Banker bör tvättas noggrant med läsk och tvål, steriliserad genom ångning. Plommon samt för sommarkompot, städad av stenar och skär. Det är bättre att välja en icke-mogen, mer solid..

Ungefär hälften av burken är fylld med plommon, koka sedan vatten och häll plommon i ca 15 minuter..

Därefter hälls vattnet i en gryta, kokas igen och omrörs hela tiden, späd sockret i det. Det resulterande avkoket kan hällas i burkar och stängda burkar med kokta lock som använder en skrivmaskin..

Den färdiga burken ska vändas upp och ned och lämnas under en varm filt fram till morgonen. Bankerna på morgonen kommer att ha tid att svalna naturligt, i detta skede är allt klart.

Kryddad plommonfruktdryck med gropar

Den mest doftande och rika komposten av plommon med sten erhålls med tillsats av kryddor och rött vin.

Denna dryck kan användas som underlag för att göra mulledvin på en kall vinterkväll..

Vanilj, kanel, muskotnöt, nötkött kombineras med plommon, men du kan diversifiera receptet och lägga till dina favorit kryddor..

ingredienser:

 • Plommon – 3 kg;
 • Vatten – 3 liter;
 • Torrt rött bordsvin – 3 l;
 • Socker – 900 g;
 • Vanillin – 0,5 tsk;
 • Nötkött – 3-5 st.
 • Badian – 1 st.
 • Kanel (pinnar) – 1 st.

Innan du förbereder plommonet, måste du noggrant tvätta, torka och placera det i burkarna (ungefär hälften).

fylla банки

Häll vin och vatten i en kastrull, du kan använda halvt sött och sött vin..

pan

Blanda socker och vanilj, häll i vatten. Lägg till kryddor, efter 5-7 minuters matlagning på låg värme, ta bort, dränera. Om det inte fanns kanelpinnar, kan du lägga till marken, ungefär en halv tesked.

Fyll

Förberedd sirap kan hällas i presteriliserad burkar, rulleöverdrag. Vik sedan burkarna med handdukar som vanligt och låt dem svalna helt..

Rulla upp

Kompositgult plommekompot för vinter

Aromatisk gul plommon har skillnader från det vanliga, inte bara i färg utan också i rik söt smak. En sådan komposit kommer definitivt att tacka vuxna och barn mycket mer än juice från en stormarknad..

Det är bättre att välja mogna plommon, Altai, Honung White och Svetlana sorter är väl lämpade. Och för att diversifiera drycken, kan du lägga till vanliga plommon, vanligtvis med sena sorter “Giant”, “Hungarian”, “President”.

ingredienser:

 • Vatten – 3 liter;
 • Plommon – 420 g (assorterad);
 • Socker – 300 g.

Tvätta plommon, sätt dem i rena burkar, häll socker på toppen, häll kokande vatten över det. Efter att du har rullat burkarna med rena lock och lämnar dem på upp och ner. Efter bankerna förpackade och gömde sig i en mörk, cool plats för lagring. Denna kompot kan lagras säkert hela vinteren..

marmelad из малины "Пятиминутка" на зимуDu kan lära dig just nu av våra kockar just nu hur man gör fem minuters hallon sylt för vintern.

Manar för att laga körsbärskompot för vintern beskrivs här. Körsbärskompot är mest populära hos hemmafruar.

Och här kan du bekanta dig med recepten att laga storslagna krusbärssylt.

Receptet för att laga matlagning med muttrar

Det ursprungliga receptet för kompott från gropade plommon för vintern med tillsats av nötter gör att du kan späda ut den känsliga, knappt påtagliga smaken av plommon.

Förutom nötter, att smaka kan du lägga till några frukter av krusbär, körsbär, äpple eller persika. För att förbereda komposten är det bättre att vänta på de sena sorterna av plommon, alla utom plommon..

ingredienser:

 • Socker – 450 g;
 • Vatten – 3 liter;
 • Äpple, persika eller aprikos – 1 st.
 • Plommon – 0,3 kg;
 • Nötter (cashewnötter, valnötter, hasselnötter, etc.) efter smak.

min сливыTvätta plommon noggrant. Ta långsamt bort benen, utan att skada integriteten. Tvätta muttrarna, blöt i kokande vatten för att göra det lättare att skrälla. I stället för stenarna sätter vi nötter.

Fyllda plommon ska läggas i en burk i lager, lägga till äpple, persika och aprikosskivor till varje lager. Häll allt kokande vatten, täck med lock i 5-7 minuter. Häll sedan vattnet tillbaka i pannan, tillsätt socker och koka sirapen.

Klar sirap häll i beredda burkar och rulla upp locken. Efter kylning kan du skicka för förvaring på den tilldelade platsen. Plommon är kärnlös och fylld med nötter, så det rekommenderas att hålla en sådan kompote i högst 12 månader.

Bantning alternativ

Plommon är inte bara en utmärkt källa till vitaminer och mineraler, men också ett hjälpmedel i bantning och naturlig rengöring av kroppen från toxiner och toxiner. Komposit av plommon har en mild avtagande effekt, hjälper till att eliminera kolesterol.

Det är därför många dieter tillåter användning och fastande dagar på plommon. För beredning av plommonkompot för viktminskning, vilket inte skadar figuren, är huvudregeln frånvaro av socker i den. Med detta recept är kaloriinnehållet ca 7 kcal per 100 ml.

ingredienser:

 • Vatten – 2,5 liter;
 • Plommon – 0,5 kg;
 • Färsk Mynt.

Vi skär на половинкиHäll vatten i den valda pannan och koka den..

Dela plommonerna i halvor, ta bort benen och somna i vattnet.

Koka inte mer än 8-10 minuter, ta bort från värme och låt stå i 1 – 2 timmar. Stam och låt svalna..

I slutet kan du lägga till ett par kvistar av färsk mynta..

Matlagning i brådska

När det inte finns någon tid att komposera dig själv och stänga juicen, borde du inte förtvivla och tillgripa att köpa butiksdrycker.

Det finns ett antal fall när det är absolut ingen tid, så receptet för en mycket snabb och enkel dryck kommer att vara användbar. Komposit från plommon erhålls med en lätt naturlig syra, perfekt svalar och toner.

ingredienser:

 • Vatten – 2,5 liter;
 • Plommon – 0,25 kg;
 • Socker – 50 g.

Lägg behållaren med vatten på spisen för att koka, medan tvätten blöts ordentligt och torka. Häll plommon i kokande vatten, tillsätt socker, koka igen. Efter koka, stäng av värmen och lämna kompotet för att införa. Servera med is.

Tricks av hostesses

stealth

 1. Vatten är bättre att använda renat med filter eller vår;
 2. Det finns inga begränsningar när du väljer socker, för olika smaker kan det vara reed, brun, frukt eller vit sand. Ibland läggs honung i komposten. Socker är bättre att sätta mindre än mer, så att inte omfördelas. Det kan alltid läggas till koppen för att smaka;
 3. Om drycken är för söt kan du lägga till ett Antonovka-äpple genom att helt enkelt skära det i skivor och koka ytterligare 6-7 minuter.
 4. Kryddor som läggs till kompoten krossas i stora bitar, och en nypa salt gör att smaken och smaken öppnas bättre.
 5. För att bevara de maximala fördelarna med fruktkompot får du bara en låg kokpunkt och låt sedan infilera i flera timmar. Det är också bra att tillsätta en fjärdedel av en tesked citronsyra till vatten;
 6. Det är bäst att hålla färska kompott i kylskåpet vid en temperatur av 5-14 ° C, eller i frysen, men inte mer än 1 månad;
 7. Innan du lägger till kompotet blancheras bär och frukter, för att göra det i en kolsyrare bör de doppas i kokande vatten i 3 minuter, så omedelbart i kallt vatten. Du kan genomborra plommon från flera sidor med en nål;
 8. Frukt som tas ut av kompot kan serveras som en separat efterrätt eller används vid bakning;
 9. Om du behöver snabbt kyla kompositen med plommon kan pannan med den sänkas i en behållare med isvatten.
 10. Kompositburkar ska förvaras på ett sådant sätt att de är maximalt skyddade från direkt solljus..

Utmärkt konservering för vintern eller bara för omedelbar servering! Vi hoppas att du gillar våra plommonkompositrecept.!