Hur man lagar köttgelé aspik

Att förbereda gelé från nötkreaturben är ganska enkelt, eftersom det tar lång tid att laga mat själv, och du behöver lite tålamod och åtminstone ett minimalt utseende. Gelen kommer att härda utan problem om du köper rätt ingredienser och fyller dem med den mängd vätska som behövs. Vårt råd hjälper dig..

gelé

Viktiga tips innan du lagar gelé

Välja ingredienserna för framtiden brawn, du måste först köpa nötkreatur ben. Det är de som ger viskositeten, och det kommer att härda perfekt utan tillsats av gelatin. I gelé är det nödvändigt att sätta en liten bit kött.

En stor mängd massa bidrar inte till god stelning av köttbuljong. Respektera proportionerna. Ta biffben – 1 del och ca 2 delar kött.

Kokgelé ska vara minst 7 timmar. Det är bra att lägga lök i den, skalade av det översta lagret av skal, morötter. Ett bra tillägg är pepparkorn, vikblad. Alla dessa ingredienser kommer att göra buljongen mer smaklig..

Men de bör inte sättas omedelbart, men i slutet av tillagningen. Morötter med lök i 2 timmar, pepparkorn och andra kryddor i en halvtimme.

Du kan smaka på påsen. För att göra detta, vika gasbindningen i tre lager och ta en påse av den. Inuti sätter du en nypa peppar och paprikor, 3 vitlöksklyfta (du kan inte rengöra), 3 paraplyer av kryddnejlika, en liten kvist rosmarin (fräsch), en kvist timjan, ett gott gäng persiljablad. Slå en säck med tråd, lägg den i buljong. Förresten, binda den fria änden av tråden genom handtaget på pannan, då blir det lättare att få.

Salt inte tidigare än 60 minuter före utgången av tillagningen. Faktum är att vätskan i matlagningsprocessen kokar bort och det finns risk för att salten skålas. Du kan krydda redan förberedd aspic. I det här fallet, salt lite mer, eftersom köttet också absorberar salt.

Klassiskt recept
hur приготовить холодец из говяжьих ножек
ingredienser Antal
biffben 1 kg
kött 2 kg
lökar 2 stycken.
morötter 2 stycken.
svartpeppar 15 ärter
laurbladen 3-4 delar.
salt att smaka
Tillagningstid: 600 minuter Kalorier per 100 gram: 189 kcal

Kort sagt, det klassiska receptet av brawn är att sätta biffben och kött i en kastrull, täcka med lock, låt vattnet koka, periodiskt avlägsna skummet och laga i minst värme i åtminstone 8 timmar. En timme före kockens slut lägger till grönsaker, lite senare, löklök och pepparkorn.

Steg-för-steg-metod för att laga gelé från nötkreaturben:

Steg 1. Nötkreaturbenen måste sippra, skrapa och tvätta noga med en borste och skära dem i bitar. Blöt nötköttbenen i kallt vatten. 3-4 timmar räcker.

att städa ножки

Steg 2. Vik köttet, benen i potten, lägg till vatten, det ska vara åtta centimeter över maten. Koka på medium värme tills vatten kokar..

att koka

Steg 3. Det första vattnet ska tömmas, benen ska tvättas igen, häll rent vatten. När skummet syns i pannan, minska värmen, ta försiktigt bort det.

lägga till специи

Steg 4. När skummet upphör att bildas, kan du göra smaken av gelé. Två timmar före utgången av matlagningen sätta den skalade moroten, lök i den. När geléen är nästan kokad kan du kasta ett par laurbærblad i den, men inte mer än 15 minuter. Försök på salt, salt om det behövs.

Steg 5. Ta kött, ben, grönsaker ut ur buljongen. Grönsaker behövs inte längre, du kan kasta bort dem. Skär köttet i bitar, demontera benen, ta bort ben från dem. I lämpliga former sönderdelas köttbasen för aspik..

lägga till бульон

Steg 6. Stam genom cheesecloth buljong. Häll det i formen med kött. Kyl på bordet först och kyl sedan för att ställa in..

 

Hur man lagar köttgelé med gelatin

Om köttben används för gelé, vilket ger viskös buljong, är det nödvändigt att ta två gånger mindre gelatin än vad som anges på förpackningen..

Du behöver:

 • 0, 5 kg beredda nötkreaturben
 • 1, 5 kg kött;
 • Förpackning med gelatin – 1 stycke;
 • blandning för gelé – 1 msk. sked;
 • vitlök – 20 g;
 • löklök, pepparkorn, salt – lägg till smak.

Du behöver 7-8 timmar. I en portion – från 150 till 200 kcal.

preparatet:

 1. Om benen är helt förberedda för matlagning fyller du dem med vatten, lämnar i 30 minuter. Därefter skölj igen med en styv borste;
 2. Vik hackade biffben i bitar i en kastrull, häll i vatten. Efter kokning måste det första vattnet dräneras;
 3. Fötterna fylls igen med vatten, koka upp, minska värmen. Koka i 3 timmar, sätt sedan en mager kött i buljongen, tillsätt lite salt;
 4. När ingredienserna är klara, ta bort skummaren, kyla och demontera köttet manuellt i fibrer, för att inte använda en bländare för slipning. Fötter att demontera, ta bort benen, skära. Kombinera med kött, blanda, sätt i kokta behållare;
 5. I buljongen tillsätt gelatin, en blandning av kryddor för gelé, hackad vitlök, salt till smak. Rör noggrant och häll sedan över köttbitarna. För att frosten ska frysa måste den avlägsnas i kylskåpet;
 6. Den färdiga skålen skärs i små rutor. Skicka separat såsbåtar med senap och pepparrot.

kaninen с картофелемLäs hur man lagar en kaningryta med grönsaker..

Anka bakad i ärmen med äpplen – enligt detta recept är köttet ömt och väldigt saftigt.

Läs om att stuka potatis med kycklingkött..

Matlagningsmetod i en långsam spis

I en långsam spis kommer inte gelé att laga mat, men kommer att smälla som i en rysk spis. Med långsam smärta kommer benen och köttet att ge allt till vattnet, så skålen kommer att bli rik, smakfull och perfekt frys sedan..

Det kommer att kräva:

 • nötkreaturben – 1 kg;
 • halv pack med kyckling lår;
 • 2,5 liter kallt vatten;
 • lök i skalet;
 • litet vitlök
 • pepparkorn – 15 stycken;
 • salt – efter smak.

I en långsam spis kokas maträtten i 8 timmar. Del innehåller 190 kcal.

Hur man lagar köttbengel i en långsam spis:

Steg 1. Fötter att singe, skrapa med en kniv. Skölj noga med en grov borste..

Steg 2. Lägg i en kastrull, tillsätt rent vatten, lämna i 2 timmar.

Steg 3. Haka låren i bitar;

Steg 4. Skala lökhuvudet. Lägg hakade nötköttben och lår, skalade lök, kryddor, salt, häll vatten till det högsta märket i skålen på multikökan.

Steg 5. Slå på “brand” -läget, under lång tid, bättre hela natten.

Steg 6. På morgonen ta bort köttet från multicooker, ta bort ben och hugga.

Steg 7. Krossa vitlöket (kryddnejlika) med den stumma sidan av kniven, lägg till färdig buljong.

Steg 8. Medan buljongen är infunderad, lägg köttet i olika former, fyll endast hälften av volymen och tillsätt salt om det behövs..

Steg 9. Häll köttet med buljong, filtreras genom en sil eller ostklaff. Kyl på köksbordet. För ytterligare stelning rent i kylan.

Hur man gör gelé transparent

Jelly bör vara transparent. Och den mest genomskinliga buljongen kommer att visa sig, om du lagar den från nötkreaturbenen separat från andra köttstycken. En annan princip: Lägg inte till vatten i förberedande buljong, så det bör hällas i pannan med en reserv, med hänsyn till att matlagning tar åtta timmar.

Först och främst, innan du lagar mat, blötlägg fötterna i vatten. Naturligtvis måste de först tvättas, skrapa dem, om nödvändigt, till och med brännas, häll sedan med kallt vatten och inte röra klockan för tre. Denna procedur hjälper till att ta bort blodproppar. Efter 3 timmar, dränera vattnet från tanken.

Sätt två kokkärl på spisen, sätt biffben i en stor, häll i kallt vatten tills salt läggs till. Det ska finnas mycket vätskor, men inte vid kanten, men minst 10 cm lägre. Vänta på att koka och dränera det första vattnet. Denna procedur hjälper också till att förbereda transparent gelé..

Skölj benen, fyll på med vatten. Koka upp till kokning, och glöm inte bort skummet. Dodge sedan eld till mycket minimum. Ju långsammare grytan kokar desto bättre.

Det ska tyst “gurgla” och inte koka. Rengör skummet hela tiden. Vik det färdiga köttstycket i en mindre panna. Häll kokande vatten över det, tillsätt omedelbart salt. Vänta på kokning, minska värmen och låt den laga mat.

Så summerar du, kan du kortfattat beskriva hela processen för att förbereda gelé: sjunga nötkreaturbenen, kapa dem i bitar, dra dem i kallt vatten. Koka i en stor kastrull över låg värme..

Jelly kommer att laga mat under lång tid tills brusket är mjukt och köttet lätt avlägsnas från benen. När det gäller kryddor väljer alla dem enligt hans smak. Förutom dem bör buljongen sätta grönsaker i sin helhet. Detta kan vara en morot, lök. Alla!

Bon aptitret!

Loading...