Hur man lagar kötttartare hemma

Tartar är ett universellt ord, som kallas inte bara sås, men även mellanmål från råtorkat kött och fisk. Det här namnet hördes först av chefsna i Nordfrankrike, som skapade ett recept från råbiff och syltad gurka tack vare fiendens nomader som förstörde franska länder.

Folket kunde inte korrekt bestämma rånarnas nationalitet, så de kallade dem “Tartars”. Kockarna var övertygade om att fienderna äter rå kött, vilket är förknippat med vilda stammar av nomader..

Och i själva verket åt “tartarerna” ostnöt, hästkött, som var dolt under sadeln, och på kvällen skuren i små bitar och dined.

Många år har gått sedan dess, och du kan inte göra utan tartar, praktiskt taget, i ingen elegant restaurang. Hur och med vilka ingredienser beredas maträtten på 21st century, kan du lära av följande recept och tips.

Traditionellt recept på bifftartare
hur приготовить тартар из говядины в домашних условиях
ingredienser Antal
färskt nötkött 400-450 g
betade (burk) gurkor 1 st.
vit lök, gräslök 1 st.
soja eller worcestersås att smaka
salt, peppar att smaka
olivolja och dijon senap på vilja
grönska att smaka
Tillagningstid: 15 minuter Kalorier per 100 gram: 157 kcal
För beredningen av denna maträtt är en ansvarsfull inställning till valet av kött. Det är trots allt nödvändigt att använda det utan värmebehandlingar, så att nötköttet måste vara färskt. Om köttet inte inspirerar tilltro, har en konstig lukt och utseende, är det bättre att avstå från att laga tartar. Du måste köpa antingen massan eller “baksidan” av nötkött. Det är lättare att arbeta med massa eftersom det innehåller mindre fett och levt.

Tartarus из мясаLåt oss överväga i detalj hur man lagar kötttartare. Först måste du hugga lök, gurka, kapers i små kuber, hugga grönsakerna. Separera äggulorna från proteinerna.

Tvätta sedan köttet ordentligt, torka det med en pappershandduk. Ta bort från nötkreatur, film, fett. Det är bättre att skära köttet i remsor över fibrerna, sedan i små kuber, 6 × 6 mm i storlek.

Skivat kött blandas med salt, peppar, olivolja, soja (Worcester) sås, senap. Från det kryddade köttet med form (eller händer) på tallrikarna för servering behöver du försiktigt bilda låga “kakor”, lägg äggulan i toppcentret. Strö biff med hackade lökar och gröna. Sätt kapslar och gurka kuber på sidan av plattorna.

tips:

 1. När du väljer nötkött, var uppmärksam på färg. Köttet ska vara rött, inte rödbrun! I färskt nötkött finns det en liten lukt av mjölk;
 2. Haka inte kött genom köttkvarn! Denna metod är bra för att laga kotletter, men inte för tandsten! Det rekommenderas inte att mala biff i hakan med en kniv! Den optimala storleken på köttbitar är 6 × 6, 5 × 5 mm. Tack vare en sådan skivning kvarstår tartaren tartar och köttet är lätt att tugga;
 3. Servera skålen på olika sätt. Till exempel: servera köttet med äggula och servera grönsakerna i en separat skål till tartaren. Och med hjälp av en kulinarisk ring kan du lägga alla ingredienser i sin tur, i lager;
 4. Servera bifftartar rekommenderas på en platt platta.

en kaka ушкиPuffkakor – läs vårt urval av gourmetrecept.

Notera receptet på saftig ostekak med halvpanna i ugnen eller i långsam spis.

Laxbiff, i ugnen – en god och hälsosam maträtt som vi föreslår att du lagar mat. Detta är en maträtt som exakt behöver ingå i kosten..

Beef tartare på franska

Denna maträtt är förberedd, praktiskt taget som traditionell tandsten. Det finns en skillnad i vissa ingredienser, liksom att förbereda såsen, som blandas med nötkött.

Ingredienser för en servering:

 • 200 g kvalitetsbiff;
 • 2 yolks;
 • ½ lök
 • vitlöksklyfta (kan vara mer eller mindre att smaka);
 • gurka;
 • ett par pitted oliver;
 • 1 msk. olivolja;
 • h. l. hackad persilja;
 • salt, peppar;

Tillagningstid: 10-15 minuter.

Kalorieråd per 100 g – 165 kcal.

Hur man lagar kötttartare på franska? Nötköttnötet måste trimmas, skäras i små kuber.

Grind vitlök, oliver, gurka, halvlök. Tillsätt råoljor, salt, peppar, olivolja, persilja, rör om så mycket med en visp. Såsen är klar!

Rör köttet med halva såsen. Form en tartar i form av “tårta”. Servera med kvarvarande sås i en kastrull.

tips:

 1. Efter att ha blandat köttet med såsen är det nödvändigt att låta köttet suga i ca 10 minuter (vilket gör det smakligare);
 2. Du kan använda kapers, Tabasco sås, allt beror på smakpreferenser och fantasi..

Gillar inte kött? Det finns en väg ut – lax tartare med äpple!

Fiskartartare uppträdde också i Frankrike. Det är inte bara gott, men också användbart, eftersom fisk innehåller en stor mängd ämnen som är nödvändiga för kroppen..

ingredienser:

 • laxfilé – 200 g;
 • en fjärdedel av ett grönt äpple;
 • citronsaft – 1,5 tsk
 • kvart avokado;
 • olivolja – 1 msk. l;
 • salt, peppar (efter smak)
 • gröna (att smaka);

Tillagningstid: 10-15 minuter.

Kalorieråd per 100 g – 180 kcal.

Använd en kvalitetsbenad laxfilé (dra ut benen med pincett om det behövs).

skuren in i рыбу

Det är nödvändigt att tvätta fisken väl, dra av överflödigt vatten med en pappershandduk. Skär fisk i små kuber.

skuren in i рыбу

Skala ett äpple och avokado, skuren i små kuber.

kotlett фрукты

Stänk dem med citronsaft så att frukten inte blir svart..

att plaska лимоном

Blanda skivad frukt med lax, örter, salt och peppar, tillsätt olivolja, blanda noggrant.

till salt

Servera ett mellanmål i form av en sallad, eller du kan ge en rundad form med en bakverk.

att dekorera

För dekoration kan du använda citron, basilika löv.

ligga ut тартар

tips:

 1. Om det inte finns något förtroende för fiskens kvalitet, är det bättre att använda saltfiletsfilé, då kan tartaren inte saltas.
 2. Kall lax skära lättare;
 3. Det är bättre att använda äpplen som inte är så söta, för att ge en tartar en uppfriskande touch..

Tartarus готов

Tartar serveras ofta i kombination med croutoner från en baguette. Croutoner kan vara vanliga (stekt i smör) eller med vitlök. Måltider används som ett självständigt mellanmål.

Först var det inte lätt för våra människor att ta emot rätter från rå kött och fisk. Det är trots allt farligt, rå kött är en källa till olika sjukdomar. Men efter tiderna, efter att ha studerat smakligheten och smaken av tartar, de fördelaktiga egenskaperna hos högkvalitativa och färska produkter – den här skålen fastnar inte bara i lokala restauranger, men också i många vanliga hem..