Hur man lagar kyckling kharcho soppa

Kharkosoppa kom till oss från georgiska köket. Av alla regler är denna heta maträtt gjord av nötkött och utan potatis. Den ryska hemmafruen kokade dock kharcho i en mängd olika variationer. Idag kommer vi att ge några recept för denna läckra soppa baserad på kycklingbuljong.

Kyckling Kharkosoppa med ris
hur приготовить суп-харчо из курицы
ingredienser Antal
Kycklinglår eller rygg 500 gram
ris halv kopp
vatten 2 liter
Mogen tomater 3 stycken
Hops-suneli kryddor 15 gram
Tomatpasta 1 matsked
Vitlök 3 tänder
Cilantro och persilja på ett par kvistar
lök 1 st.
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 178 kcal

För att börja laga kycklingbuljong. Fyll höfterna eller ryggarna med kallt vatten och koka. Salt, minska elden och stäng kåpan med lock. Kyckling grillas i ca 45 minuter. Så snart det är klart, skära av köttet från benen.

Värm vegetabilisk olja i pannan. Lök skärs i tunna halvringar och passerar. Tillsätt kycklingköttet och steka tills det är guldbrunt. Lite kryddad massa humle-suneli.

Skala tomaterna och skära dem. Lägg dem i steken och fortsätt att simma. Sätt tomatpasta i slutet. Så snart dressingen är lite kall, klämar vi all vitlök i den och låt den stå..

Tillsätt kokande buljongris. Så snart den är färdig till halv färdig, lägg till en gryta till soppan. Lägg humle-suneli, finhackade gröna och stäng av elden. Täck soppen med lock och låt den stå i ca 30 minuter. Servera Kharcho med gräddfil.

Kyckling ris soppa matlagning recept

soppa kharcho

I vissa regioner i Georgien är sådan soppa kokad utan ris. I Ryssland är en variation av kharcho med korn mycket vanlig.

 1. Vatten – 2 liter;
 2. Kycklinglår – 2 stora bitar;
 3. Korn – halvglas
 4. Tkemali sås – 2 matskedar;
 5. Lök – 1 lök;
 6. Tomatpasta – 3 tsk;
 7. Cilantro – bunt;
 8. Humle-suneli och salt – på förfrågan.

Tillagningstid – 1 timme 30 minuter. Kaloriinnehåll – 198 kcal per 100 gram.

Koka kycklingen. Om du inte har höfter, byt dem med kycklingben. Så snart som buljongen är färdig, är köttet helt rippat av benen..

Stek lök i vegetabilisk olja, skär i halva ringar. Tillsätt tomatpasta och tkemali sås. Sätt kryddor och lite salt. Tillsätt lite vatten och låt iblanda i ca 15 minuter. Se till att det inte brinner.

Pärontorn måste koka i förväg. Lägg den till halv klar. Sätt byget i buljong och koka tills det är mjukt.

Sätt steket i soppan. Den färdiga maträtten är kryddad med örter och kryddor. Vi täcker soppan med lock och lämnar en timme. Serverar en färdig maträtt med gräddfil, örter och rågbröd.

torskÄven om du inte gillar fisk, prova att laga torsk i en långsam spis enligt vårt recept.

Ett enkelt och otroligt gott recept för kyckling och potatis gryta.

Hur man lagar gelé från fläskhalsen läs här.

Kyckling Kharkosoppa med nötter

Kharko med tillägg av valnötter är en riktig klassiker. Det är omöjligt att glömma sin smakfulla, smakliga smak. Vi måste ta följande ingredienser:

 1. Vatten – 2 liter;
 2. Kyckling (lår, rygg, skinka) – 600 gram;
 3. Ris – en halv kopp;
 4. Tomatpasta – 2 matskedar;
 5. Vitlök – 2 kryddnejlika;
 6. Lök – 1 lök;
 7. Hops-suneli – 25 gram;
 8. Valnötter – 6 stycken;
 9. Salt – att smaka;
 10. Cilantro – ett par kvistar.

Tid – 1 timme 45 minuter. Kalorier – 250 kcal per 100 gram.

Koka först buljongen. Tvätta kycklingkött och fyll det med isvatten. Efter kokning, minska intensiteten av elden, ta bort skummet och stäng pan med lock. Koka på låg värme i 30 minuter..

kyckling порезать

Lök rengör och skär i halva ringar. Stek i en varm stekpanna tills den är brunbrun. Tillsätt tomatpasta och simma i 15 minuter. Stäng av brännaren och kläm vitlök i tomatmassan.

yngel зелень

Valnötter ska skalas och slipas. I originalreceptet görs detta manuellt med en mortel. Du kan använda en mixer.

Tillsätt buljong och tillsätt lite krydda. Sätt ordentligt tvättat ris. Koka tills det är halvklart.

att koka рис

Tillsätt nu tomaten till soppan och koka i 10 minuter. Stäng av elden. Pund valnöt i pannan och täcka med lock.

lägga till приправы

Strö med hackad korianderlök.

kharcho

Hur man lagar kycklingkharcho-soppa med potatis i en långsam spis

1335476259_d09ad0b0d0ba20d0bfd180d0b8d0b3d0bed182d0bed0b2d0b8d182d18c20d0bad0bbd0b0d181d181d0b8d187d0b5d181d0bad0b8d0b920d181d183d0bf-d185d0b0d180d187d0be

Om du är van vid standard soppor med potatis rekommenderar vi dig att laga det här alternativet. För att göra kharcho ännu mer utsökt, lagar vi den i en långsam spis.

 1. Vatten – 1,5 liter;
 2. Kycklingben – 1 stycke;
 3. Potatis – 2 knölar;
 4. Lök – 1 stycke;
 5. Tomatpasta – 2 matskedar;
 6. Ris – 80 gram;
 7. Hops-suneli – 25 gram;
 8. Vitlök – 2 tänder;
 9. Salt som önskat;
 10. Cilantro och persilja – 1 gäng.

Tid – 1 timme 50 minuter. Kalorier – 296 kcal per 100 gram.

Lägg det tvättade kycklingsbenet i skålen med multikökan och fyll den med vatten. Vi slår på släckningsläget i en och en halv timme. Stäng locket och steka.

Smaka lök i het olja. Så snart det blir mjukt, lägg till tomatpastaen i det och simma tills det är klart, ca 15 minuter. Hackad vitlöksklyfta sätta i pannan och stäng av den.

Så snart 50 minuter har gått, öppna långsam spis och sätt potatisarna, skivad i kubiter eller kuber, i skålen. Salt buljongen. Efter 20 minuter måste du sätta ris. Prova salt soppa. Nu kommer tomatens zazharki. Lägg i den i multicookerskålen, lägg till humle-suneli och stäng locket. Så snart den långsamma kokaren slutar fungera, lämna soppan på värmaren i 15 minuter..

Klara måltider serveras med hackade grönsaker. Denna soppa är mycket bra på kalla dagar..

Kulinariska tips

För att göra en kycklinghack smaklig är det viktigt att känna till några hemligheter:

 • Ris för soppa bör tvättas ordentligt. Detta bör göras minst 5 gånger så att vattnet blir helt transparent. Sedan suga det kort i kallt vatten..
 • Ris bör vara rundkornig och bara! Ångad och långkornig passar inte.
 • Om du vill ha en mer kryddig soppa, lägg till adjika istället för tomatpasta. Men tillsatsen av röda varma paprika är inte välkommen.
 • Istället för tomatpasta kan du lägga i skalade tomater eller tomater i sin egen juice.
 • Tomater är lätta att skala. Skär varje frukt i ett korsbandsmönster. Skall med kokande vatten och häll med isvatten. Efter sådana manipuleringar är huden lätt rengjord. För soppa är det också bäst att ta bort kärnan med frön..
 • I vissa recept av kharcho får man tillsätta vinäger för mild syra. Endast detta bör ske efter att soppen har tagits bort från elden. Annars kommer ättika att förångas..
 • Valnötter bättre slipar fortfarande för hand. Vid användning av teknik deponeras de flesta jordnötsoljan på sina inre delar. Bara hacka nötterna för hand, du kan lägga piquancy och smak till soppen..
 • Cilantro bör läggas till soppen när den serveras. Du kan inte koka en maträtt med det, för all arom kommer att gå iväg. När du lagar mat kan du lägga till en liten torr dill för smak.
 • Istället för kyckling, kan du ta biffbrisket eller fet del av fläsk. Men från fårkött, i motsats till populär tro, kokas kharcho ganska sällan även i Georgien. Dessutom är fågelbuljongen ganska tjock och tung för magen..

Nu vet du hur man gör en läcker kycklingkharcho soppa. Vi är säkra på att denna soppa inte kommer att lämna dig eller dina nära och kära likgiltiga.

Loading...