Hur man lagar kyckling tobak i ugnen

En ugnsbakad kyckling är en välkänd maträtt av kaukasisk mat gjord av ung kyckling, stekt med olika kryddor, peppar och vitlök. Tidigare var det traditionellt en festlig maträtt, men gick gradvis in i kategorin av den dagliga menyn, så ofta finns det inte tillräckligt med tålamod att vänta på nästa fest.

I fågeln är ribbburet nödvändigtvis skuren, det expanderas av ett lager. Alla ben knådas antingen för hand eller med en speciell panna, utrustad med en skruvpress.

Det här är en modern version, och den ursprungliga var att placera en kyckling mellan metallplåt som låg på eld. En tung förtryck satte sig på toppen och en maträtt var förberedd under sådant tryck..

Kyckling som är beredd på detta sätt uppskattas för kryddor och friterad korv på toppen. Ibland verkar det som att fågeln visade sig vara torr, så ser den ut, men denna åsikt är fel, saftigt mjukt kött bevaras under huden, eftersom det är premarinerat..

Moderna kockar har kommit med många variationer av denna maträtt. Den är kokad i gräddfil och tomatsåsar, med ost, potatis eller andra grönsaker, och nyligen är det också bakat i elektriska ugnar..

Klassiskt recept i ugnen
hur приготовить цыпленка табака в духовке
ingredienser Antal
Fågelkropp 1 st.
Vitlök 5 tänder
Salt, kryddor att smaka
Tillagningstid: 55 minuter Kalorier per 100 gram: 350 kcal

Det traditionella receptet på denna maträtt är ganska enkelt, vilket inte kräver specifika färdigheter och produkter. Den optimala vikten av kyckling är åtta hundra – nio hundra gram, maximalt – upp till ett kilo.

Vi tvättar kycklingen noggrant inifrån och ut, titta noggrant på eventuella fjädrar eller fluffar, om det behövs, ta bort det med pincett eller smörj det. Lägg det på brädet, torka det med en handduk och skära den med en stor kniv så att du kan helt expandera.

kyckling очистить

Vi tar en metallhammare för kotletter och börjar inte slå köttet mycket hårt, för att inte göra det till fyllning. Vänd om, gör skärningar inuti och vi klämmer tidigare rengjort och hackad vitlök i slumpmässig ordning.

återta цыпленка

Gnugga försiktigt gärna baksidan av denna krydda. Strö över salt och kryddor från alla håll. Vi gör små skärningar och döljer kycklingvingar och ben i dem på ett kompakt sätt..

lägga till специи

Slå på den elektriska ugnen vid 180 ° C.

att skicka в духовку

Placera kycklingen på ett bakplåt, lägg en tung stekpanna ovanpå och sätt på att baka i fyrtio minuter. När du ser en gyllene skorpe, pierce köttet med en tandpetare, visar närvaron av klar juice att parabolen är redo..

att sätta гнет

Bon aptitret!

höna готова

Kyckling tobak i gräddfil sås

Det finns två sätt att förbereda denna maträtt: belägg fågeln med gräddfilssås innan du lägger den i ugnen eller serverar den separat efter att ha bakat kycklingen.

komponenter:

 • Fågelkropp – 1 kg;
 • Gräddfil – 300 g;
 • Vitlök – 3 klyftor;
 • Provencalska örter – 1 st.
 • Gröna – ett gäng;
 • Olja – 50 g.

Produktion: timme.

Kaloriinnehåll: 376 Kcal / 100 g.

Vi beskriver i detalj hur man förbereder kycklingobak i gräddfilssås i ugnen. Vi tar en nykyld kycklingkropp, vi bländar den, tvättar den i kallt vatten och lägger den på en handduk för att torka.

Det är bättre att ta en liten fågel, så det kommer att vara förtroende för att det är ungt och kommer att ätas av familjen i ett sittande. Vi gör ett snitt i bröstbenet, öppna kycklingen och sprida den på en platt, torr yta. Väl mnemy händer eller kökshammare. Gnidligt salt, gnid med olivlundar.

Lägg i en panna med smält smör, tryck ner tätt med en flaska vatten eller annan last. Håll kycklingen på spisen bokstavligen tio minuter.

Blanda i en liten skål grädde, pressad genom en press vitlök och hackade gröna. Slå på den elektriska ugnen vid 185 ° C.

Vi skifter fjäderfäet på ett bakplåt, häll över den generöst beredda såsen och baka i trettiofem minuter.

Med ost i ugnen

Kyckling skuren i bitar med tillsats av hård ost kommer att tilltala alla familjemedlemmar. Ofta för benen och vingarna finns det ett “krig”, för det antas att dessa är de mest godbiterna av bakat fjäderfä.

komponenter:

 • Hemlagad kyckling – 1 st.
 • Kryddor, salt – efter smak;
 • Raffinerad olja – 1 msk. l.
 • Ost – 200 g;
 • Majonnäs – 3 msk. l.

Produktion: fyra timmar.

Kaloriinnehåll: 365,5 Kcal / 100 g.

kycklingar в духовкеNu i detalj om hur man lagar en delikat kyckling tobak bitar med ost i ugnen. Först måste du förbereda fågeln. Tvätta, ta bort de återstående fjädrarna och skär med en spjälkare i delar..

Coat varje del med kyckling kryddor och salt. Vik i en djup skål, tillsätt majonnäs och blanda allt grundligt. Så att köttet är väl marinerat, lämna i ett par timmar. Om skålen inte bråttom – det är bättre att lämna över natten i kylskåpet.

Kör ugnen vid 175 ° C. Vi täcker specialpannan med olja. Om så nej, kan du ta den vanliga djupa panelen. Vi började förbereda oss i fyrtiofem minuter.

Vi tar ut, vi krossar ett tjockt lager riven ost och skickar tillbaka det i åtta till tio minuter. Den färdiga skålen serveras bäst omedelbart, den är lämplig för nästan vilken skål som helst eller lätt grönsakssallad.

Hur man lagar kyckling i tomatsås

Ovanlig maträtt kommer att visa sig om du bakar fågelkroppen i tomatsås. Det är helt enkelt förberedt, och marinaden kan användas både oberoende och köpas i affären..

komponenter:

 • Kycklingkropp – 1 st.
 • Tomatsås – 400 ml;
 • Salt, kryddor – att smaka på;
 • Vitlök – 4 kryddnejlika.

Produktion: fem timmar.

Kaloriinnehåll: 342 Kcal / 100 g.

Hur man lagar kyckling för detta recept? Vi skär den tvättade och torkade fågeln i halva, blanda den i en plastpåse så att sprayen inte flyger och slå den med en trähammare.

Vi tar ut, vi smeder med kryddor, vi lägger till lite salt, vi gnuggar med hackad vitlök och smörj mycket med tomatsås. Sätt i en djup skål, täck med en platta med mindre diameter och sätt undertrycket. Marinera i tre timmar.

Vi sprider den i en speciell roster, smör resten av såsen på ytan av kycklingen, dra åt den hårt med folie och gör hål på flera ställen. Skickat för att förbereda sig i femtio minuter. Fem minuter innan färdigställningen tar vi bort folien.

För att dekorera den färdiga maträtten kan vara sallad eller arugula, kommer denna kombination av färger att orsaka ytterligare aptit vid synen av kyckling.

magar с лукомLäs hur man lagar läckra kycklingsventriklar i en långsam spis..

Recept för saftiga krabba pinnar med ost – läs receptet här.

Notera receptet på stewed potatis med fläsk. Du kan laga maträtten i ugnen, i en kittel, i krukor eller i en långsam spis..

Garnerad med potatis

Bra kombination av bakat fjäderfä med nya potatisar. Receptet är ganska enkelt, och maträtten visar sig vara utsökt..

Komponenter, förutom färska kycklingar:

utsökt курочка

 • Potatisknölar – 1,5 kg;
 • Italienska örter – 1 st.
 • Orefinerad olja – 50 ml;
 • Hemlagad majonnäs – 200 ml;
 • Hemlagad gräddfil – 100 ml;
 • Salt – 2 tsk;
 • Peppar, paprika – för att smaka;
 • Vitlök – 4 kryddnejlika.

Produktion: en och en halv timme.

Kalorinnehåll: 403 Kcal / 100 g.

Fågel och tvätta noggrant. Placera i en djup skål, strö över peppar, paprika, salt och blanda försiktigt insidan och utsidan av slaktkroppen. Sätt majonnäs och gräddfil i hemlagad på baksidan av kycklingen, kläm ut vitlöket, smör köttet från alla håll.

Skala potatis, hugga in i skivor och fördjupa i djupa rätter, häll italienska örter, häll i olja och lämna i femton minuter, knåd allt.

Sätt potatisarna i en glaspanna, lägg kycklingen på toppen, tätt tätt med folie och lägg i en förvärmd ugn för att baka i en timme.

Tio minuter innan processen är klar, ta bort folien och låt den rädda. Ready-made tobakshönor med potatis är dekorerade på toppen med vackert hackade röda söta paprika och gröna..

Kulinariska tricks

 1. Om du inte har tid att plocka slaktkroppen, täcka den med bara majonnäs, gräddfil, senap eller honung och lägg den i ugnen.
 2. Från det uppvärmda kycklingfettet kan beredas sås. För att göra detta, ta några kryddnejlika vitlök, gräddfil och färska örter. All mala, blanda ihop och simma i tio minuter, ständigt rörande. Gröna kan användas: persilja, dill, koriander, rosmarin. Smör den resulterande såsen med toppen av baksidan av den färdiga kycklingen eller lägg den separat i en skål;
 3. Om du inte har en ung kyckling till hands kan du ta en broiler, men det tar mycket mer tid att laga mat;
 4. Vattnet inte det färdiga fjäderfäet med flytande sås, huden blir mjuk och kommer inte att krossa. Det är bättre att fila det separat i en skål;
 5. Var noga med att feta botten av pannan med olja så att slaktkroppen inte klibbar, annars kommer alla de läckra sakerna att vara kvar på botten.

Bakad kycklingtobak i ugnen är så läcker att varje värdinna säkert borde lära sig att laga maträtten. Njut av din måltid med dig och din familj.!