Hur man lagar kycklingbröst i kefir

Om vanligtvis kokt kycklingkött inte passar smaken, bör du försöka laga det i kefir så att det blir mjukt och känsligt..

Recept för bakad kycklingbröst i Kefir
hur приготовить куриную грудку в кефире
ingredienser Antal
Kycklingbröst 1 st.
kefir 250 ml
Vegetabilisk olja 2 msk.
Spice och salt att smaka
Vitlök flera tänder
Tillagningstid: 150 minuter Kalorier per 100 gram: 100 kcal

Detta recept är lämpligt för dem som inte är beredda att vänta länge när kycklingbröstet kommer att vara klart för rostning, eftersom det kommer att marinera i kefir mycket snabbt..

Matlagning kycklingbröst i kefir i ugnen enligt följande:

 • det är nödvändigt att förbereda brisket själv, för det måste det skrällas och göra flera grunda skär på köttets yta. Nedskärningar behövs för att se till att marinaden därefter suger kycklingen väl att förbereda курицу
 • nu behöver du laga marinaden själv. För att göra detta ska kefir hällas i en bekväm skål, några vitlöksklyftor ska passeras genom pressen, du kan också omedelbart salta och peppar marinaden. Från kryddor kan du välja gurkmeja eller torkade örter. Alla kryddor måste hällas i kefir och blandas; att göra маринад
 • färdig marinade måste hällas i en skål med kycklingfilé, blöt kyckling i den, täcka skålen med lock och sätt på ett bekvämt ställe i två timmar. Medan köttet är marinerat, är det tillrådligt att vända det regelbundet. marinera
 • När tiden kommer kommer botten av specialrätterna, där kycklingen ska kokas, smörjas med vegetabilisk olja, kycklingen ska läggas ut och fyllas med kefir marinade. Ugnen ska värmas till 150 grader, varefter du kan skicka disk med kyckling; att hälla курицу
 • bakningstid – från 30 till 40 minuter.

Det färdiga bröstet kan skäras och serveras på bordet som helhet med grönsaker och bakade potatis.

Dietrecept för kycklingbröst bakat i ugnen

Kycklingbåren i sig är en kostprodukt, och om den är ordentligt marinerad, kommer den inte att förlora dess fördelaktiga egenskaper..

Vad som behövs för beredning av dietbröst:

produkter Antal
Fettfri kefir (0%) 1 kopp
Kycklingbröst utan hud 0,5 kg
Grönsaker (dill och persilja) på 5 gr och det och en annan
Solrosolja för smörjning några droppar

Att baka en sådan maträtt tar 2 timmar och 40 minuter. Kalorinnehållet i 100 gram dietbröst är bara 70 kcal.

Dietrecept på kycklingbröst i kefir med gröna steg för steg:

 • kycklingen måste tvättas och rengöras grundligt från huden, sköljas sedan igen och skäras sedan på flera ställen;
 • Kefir behöver hällas i ett bekvämt kärl, separat hackade gröna och hällde in i det;
 • lägg bröstet i den färdiga marinaden, blötlägg den i kefir och låt den stå i ca två timmar så att köttet är väl mättat med marinaden;
 • När den marinerade kycklingen är klar, måste bakningsformen smörjas med den minsta smörblandningen. Man kan inte göra det utan att bröstet kan brinna, men endast några gram ska användas.
 • I den beredda formen är kycklingen utlagd tillsammans med marinaden;
 • ugnen ska värmas till 200 grader, det är nödvändigt att baka bröstet i det i ca 40 minuter.

Salt och peppar i detta recept är bäst att utesluta, men om båren verkar för frisk och smaklös kan du salta den lite och bäst av allt havsalt.

Matlagningsrecept i en långsam spis

Kycklingbröst kan kokas inte bara i ugnen, men också i långsam spis. Så det kommer att visa sig mer användbar och inte mindre välsmakande..

Vad du behöver för denna maträtt:

produkter Antal
Skinless kycklingbröst 1 st
Lampa (medium eller stort huvud) 1 st
Kefir (kan tas med låg fetthalt av 1%) 1 kopp
Salt, peppar, kryddor att smaka
Vegetabilisk olja 2 msk.

Vid den tidpunkten kommer beredningen av en sådan maträtt att ta 2 timmar och 45 minuter. Kalorifilé från multicooker – 150 kalorier per 100 gram maträtt.

Steg-för-steg recept för att laga kycklingbröst i en kefir i en långsam spis:

höna в мультиварке

 • fileten måste tvättas, huden är skild från den, skuren i små bitar, ta bort alla benen, gnugga kycklingköttet med alla kryddor och tillgängliga salt, lägg i en skål;
 • hugga löken i medelstora ringar och lägg dem i en skål till kycklingen;
 • Häll kefirna i en skål med kyckling och lök, lämna marinaden kvar för att förbereda sig i två timmar;
 • När kycklingen är marinerad, är det nödvändigt att förbereda en långsam spis: Häll 2 matskedar olja i vilken du vill lägga kycklingen, inte glömma att hälla ut kefir marinade tillsammans med allt innehåll.
 • Fillet måste kokas i en långsam spis i 20 minuter på varje sida, och inte glömma att följa processen.

Kokt bröst från multicooker kan serveras med en grönsakssnitt och jämn pasta.

Marinerat kycklingbröst kokt i en panna

Läckert och inte mindre hälsosamt sternum kan tillagas även i en konventionell stekpanna, medan skålen blir saftig och doftande, som om den är från ugnen.

Vad du behöver:

produkter Antal
Kycklingbröst 1 st
Kefir mediumfett 2 glasögon
Stort lövhuvud 1 st
Torkade örter 1 tsk.
Gröna lökar flera fjädrar
Salt, peppar, olika kryddor efter eget gottfinnande
Stekolja kvantitet efter eget gottfinnande

Marinerad i kefir brisket kyckling kommer att kokas 2 timmar 35 minuter i allmänhet. Kaloriinnehållet i skålen är 200-250 kcal per 100 gram, beroende på hur mycket olja som används och fettinnehållet i kefir.

Braised kycklingbröst i yoghurt i en panna bereds enligt följande:

 • bröstet tvättas, huden är avskild från den, då måste den klippas och lossas av stenar. Avslutad filé blottas företrädesvis med pappersservetter;
 • ta en djup skål, häll kefir i den, tillsätt kryddor, jordad peppar och salt, blanda allt grundligt, sätt sedan kycklingköttet i marinaden och mixa igen. Marinerad kyckling bör inte understiga 2 timmar;
 • medan kycklingen marinerar, måste du förbereda resterande ingredienser: skära lökhuvudet i små ringar, hugga den gröna löken;
 • Värm sedan pannan med olja, steka först löket tills det är gyllene, flytta det sedan till sidan och placera bröstet (utan marinade). Stek allt tills fullständig förångning av fukt och häll marinaden i stekpannan, minska sedan värmen.
 • Tillsätt gröna lökar på pannan, peppar och salt igen om så önskas, rör om allt i processen. Den totala tillagningstiden i pannan – 35 minuter.

Servera denna kyckling är bäst med ris.

kål салатикLäcker sallad av Peking kål med krabba pinnar. Läs recepten i vår tidskrift..

Hur man lagar kycklingbröstpasta i ugnen – Ett steg för steg recept med tips.

En sallad av tomater och gurkor – även i en sådan enkel maträtt har sina egna hemligheter.

Så gott att baka kycklingfilé i folie

Tack vare bakning i folie kokas kycklingbröst snabbt, samtidigt som alla smakegenskaper behålls.

Ingredienser du behöver:

produkter Antal
Kycklingfilé 500 gr
potatis flera små (3-4 delar)
Vitlök 2-3 tänder
kefir 1 kopp
Kryddor, salt, paprika, torkade örter att smaka

Koktidens koktid i folie är 2 timmar och 40 minuter maximalt, med hänsyn till marinovka. Kalorier – i genomsnitt 250 kcal per 100 gram produkt.

Kokningen av kycklingbröst i kefir med grönsaker i folie:

 • färdig kycklingfilé (separerad från ben och hud) måste fyllas med kefir, tillsätt peppar, kryddor och salt till marinaden, pressa vitlöket, blanda allt och lämna för att marinera i ca 2 timmar. Under tiden kan du skala potatisen och skära dem i små cirklar;
 • När alla ingredienser är färdiga för bakning ska bakplåten täckas med folie, på vilken potatis och marinerade kycklingar ska läggas.
 • täcka kyckling och potatis med ett annat lager av folie och lägg ugnen i föruppvärmningen till 200 grader 40 minuter. I 10-15 minuter före full beredning ska det övre lagret av folie skäras för att kycklingen ska vara brun.

Efter 40 minuter kan du få ett doftande kycklingbröst från ugnen. Om så önskas kan skålen kompletteras med andra grönsaker förutom potatis.

För att göra bröstet välsmakande och saftiga, erfarna hemmafruar rekommenderas att använda mer fettkaka. Men om maträtten är beredd för dem som strikt följer kosten, bör kefir endast tas med låg fetthalt, då kaloriinnehållet i en sådan kyckling blir så låg som möjligt..