Hur man lagar kycklingbröst med broccoli

Broccoli anses vara vegetarisk mat, och få människor vet att det finns många läckra och jämnaste kötträtter med denna grönsak..

En av dem är kycklingbröst med broccoli. Denna kombination kommer givetvis inte att bli mycket kalorier, men det finns mer näringsämnen och vitaminer i den. Och naturligtvis kommer denna mat vara läcker.

Recept på stekt filé med broccoli i en panna
hur вкусно приготовить куриные грудки с брокколи
ingredienser Antal
kycklingfilé 3 stycken.
broccoli 400 g
lök 1 st.
morötter 1 st.
vegetabilisk olja för stekning
salt och kryddor att smaka
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 150 kcal

Till att börja med tar vi och skär kycklingbröstet i små kuber, skölj och torka det noggrant. Rens sedan morötterna och lökarna. Hur man gör det, lägg omedelbart varm olja i en panna och hugga grönsaker. Vi skär morötter med en tunn saltskakare och hugger bara löken. Kasta grönsakerna i pannan med oljan och stek – 4-5 minuter, så att de blir lite gyllene i färg.

Sedan delar vi broccoli i små bitar, om du har en stor och skickar den till lökarna med morötter, varefter vi stekar i ytterligare 5 minuter.

Lägg sedan till kött på grönsaker och blanda allt grundligt. Skydda med lock och minska elden. Stew skålen i ca 10-15 minuter, glöm inte att rör om.

Kycklingbröst med Broccoli i Creamsås

kyckling в сливках

Vi tar kycklingbröstet och tvätta det, torka det så att det inte finns något överflödigt vatten kvar. Skär sedan det i lika delar och lägg i pannan. Strö med hackad lök och vitlök. Salt och tillsätt kryddor efter smak. Blanda noggrant, steka tills guldbrun – och inte mer.

Lägg sedan till broccoli och gröna bönor i pannan. Broccoli före detta bör delas upp i små blomställningar. Om frysta grönsaker – vi sätter det rätt.

Stek kött med grönsaker – vårt mål är att göra broccoli mjuk. Det viktigaste är att inte överdriva det så att grönsakerna inte kryper i gröt.

När målet uppnås – lägg till grädde i vår maträtt och låt gryta under locket i 5-7 minuter.

När det kommer att vara klart kan du stänka skålen med oregano och kryddor efter smak. Dessutom kan du lägga till lite riven ost för att diversifiera smaken.

Kycklingbröst med bröstspiror i ugnen

kyckling в духовке

Skölj först köttet och torka det. Stänk sedan med salt och kryddor från alla håll, lägg sedan i en kastrull och lämna för att marinera i 4 timmar, och du kan för natten – efter eget gottfinnande.

Sätt sedan kastrullen med vatten på elden och salta den. När det kokar, sätt broccoli i det, som först ska delas in i floretter. Det bör hållas i kokande vatten i ungefär två minuter och inte mer – annars blir det gröt, och vi behöver bara mjukna det. När det kommer att vara klart – sätter vi i en kolv för att torka ut.

Under tiden min peppar, skära av svansarna och få frön. Därefter ska det skäras i remsor..

Hur allt kommer att vara klart, lägg grönsakerna i en bageri och häll lätt med olja och lägg sedan till salt. Sedan slår vi av kycklingbrösten så att de blir plana och täcker dem helt med grönsaker. Nästa sak vi täcker med folie – om du inte täcker köttet blir mer rost och torrt.

Vi lägger formen i ugnen i 35 minuter vid 180 grader. Villighet att kontrollera så – försiktigt avlägsna folien och prova köttet med en kniv, det ska vara mjukt. Om du vill att köttet ska brinna lite, ska du ta bort folien 5 minuter innan den är klar..

Kycklingfilérullar med broccoli och ost

rullar

Först och främst värmer vi ugnen – vi behöver cirka 200 grader.

Därefter sätter du broccoli i en gryta, häll vatten och koka – koka ihop, håll i ytterligare fem minuter, ta sedan ut, skölj med kallt vatten och sätt i en kolv för att torka.

Lägg sedan kycklingbröstet mellan två plastfilmer och slå dem så att de blir så tunna som möjligt. Stänk filé på toppen med paprika och salt.

Därefter högg fin broccoli och ost, blanda dem och dela i fyra delar – för varje rulle. Vi sprider den resulterande fyllningen på filébitarna och rullar dem i rullar – så att de inte vänder sig runt, du kan täta kanterna med hjälp av tandpetare.

Därefter värmer vi vegetabilisk oljan över hög värme i en stekpanna och stekar rullarna tills de är guldbruna och inte mer. Lägg rullarna på smörjform och skicka dem till ugnen i 30 minuter.

Hur man lagar en god maträtt i en långsam spis

maträtt в мультиварке

Vi tar kycklingfilé, tvätta den, torka den och sätt den mellan två plastfilmer, så slår vi ut den så att den blir tunn. Sedan gnid det med salt och peppar – plus du kan lägga till några kryddor till din smak..

Blanda sedan vitlök och gräddfil i en separat tallrik – du måste blanda noggrant.

Tvätta och torka sedan broccoli. Mala den och sprida sig på bröstet, som sedan förpackas i ett kuvert.

Därefter smeder vi våra kuvert med gräddfil och vitlök och lägger dem i en ångtank. Häll vatten på botten av multikökarens skål och ställ in läget “Matlagning” eller “Ångning”. Matning av kuvertet ska vara ungefär en timme – det kan vara lite mer om du inte är säker på beredskapen.

fiske котлетыHur man lagar karpfiskkakor, läs vår artikel..

Notera receptet på potatispannkakor med malet kyckling – fantastisk god maträtt.

Försök att göra smörkoteletter från laxkorn enligt våra recept..

Ris med broccoli och kycklingkött

ris с мясом

Koka först kycklingfiléen och skära den sedan i kuber. Koka sedan ris med vegetabilisk olja – det tar cirka 20 minuter. Koka sedan broccoli i 5-6 minuter och se till att det inte kokar mjuk – annars blir det gröt.

Gnugga sedan osten på ett fint rivjärn och dela det i två delar. Vi blandar först med ris, kyckling och grädde.

Sedan fördelar vi hela massan över bakplåten och sprider broccoli på toppen, trycker den på lite. Därefter strö allt på toppen av den andra biten ost.

Sätt sedan bakplåten i ugnen i 20-25 minuter vid en temperatur av 170-180 grader.

Kycklingbroccoli soppa

kyckling суп

Häll först 2-2,5 liter vatten i pannan och sätt brösten i den. Koka, ta bort skummet och koka i ca 15-20 minuter efter kokning..

Vi tar ut kött och skär i små bitar. Också tärning morötter och hugg fint lök. Stek därefter köttet med grönsaker i en panna tills det är guldbrunt – alltid i smör.

Rengör sedan potatisarna, tvätta och skära dem i små remsor..

Efter förberedelserna, sätt kycklingbuljongen på elden, häll potatisarna och steka i den – koka upp.

Medan buljongen kokar tvättar vi broccoli och delar den i små floretter. Så snart buljongen börjar koka – sprider vi broccoli i det, salt, peppar och lägger kryddor till smak. Minska värmen, rör om och täckt med lock, koka i cirka femton minuter.

Efter tiden kan soppen hällas i plattor.

Kyckling sallad med Broccoli

sallad с брокколи

Först tvättar vi kycklingfilén och torkar den. Skal vitlöket. Tvätta sallad och tomat.

Ta sedan kycklingfiléen och stänk den med oregano eller annat doftande gräs, stek i en panna med locket stängt tills det är klart. Fry bör vara i vegetabilisk olja. Skär det färdiga köttet i remsor..

Skär sedan tomaten i små bitar. Broccoli sköljer ett par minuter i salt kokande vatten och omedelbart häller över kallt vatten så att det inte förlorar färg. Vi pressar vitlök.

Från denna mängd ingredienser får du två portioner sallad – så sätter vi salladsblad i två delar, lägger kött, broccoli och tomater på toppen och lägger vitlök jämnt på toppen. Salt salladen och gör ett nät över det från majonnäs.

För dem som inte gillar sallad i liknande form: salladsblad kan finhackas, skär också köttet och gör skivor tomater i två delar. Blanda alla ingredienser i en tallrik och tillsätt majonnäs, blanda sedan igen.

Användbara tips

  1. Glöm inte att tvätta köttet;
  2. Broccoli får inte kokas länge, på grund av sin mjuka struktur kan det lätt bli gröt.
  3. Broccoli efter matlagning ska dåsas med kallt vatten, så att det inte förlorar sin färg;
  4. Även om broccoli och kalorier med låg kalori – tror inte att kötträtten också är helt kalorierad, men om du är på en diet kan du ersätta några av ingredienserna med mindre skadliga för figuren.
  5. Sådana rätter kan enkelt lära din familj till denna ovanliga och mycket användbar kål..

Bon aptitret!

Loading...