Hur man lagar läcker citron sylt

På grund av den rika vitaminkompositionen och den specifika exotiska smaken är citron efterfrågan bland befolkningen. Denna frukt används i konfekt, destilleri, parfymaffärer och till och med bara för färsk mat – som kryddor för kött eller fisk..

Citronsaft läggs till sallader, såser, drycker. För beredning av sylt, konserver, krämer, olika fyllmedel, är det också bra.

citron варенье

I konserveringen av citron är det ganska enkelt. Med efterlevnad av viss teknik kommer en användbar och välsmakande sötning att erhållas, som sätts i en paj, bagels, bullar eller bara ätas med te. Om du ändrar dosen av socker kan du göra citron sylt mer söt eller sötare, och det som är mest intressant är att använda hela frukten utan slöseri..

Klassiskt recept

Kockar hävdar att efter att ha ätit ett par skedar citron sylt i den kalla årstiden stiger stämningen omedelbart och kroppens övergripande tillstånd förbättras..

komponenter:

 • Citroner – 500 g;
 • Renat vatten – 2,5 glas;
 • Socker – 2 kg.

sylt из лимонаNär du köper citrusfrukter måste du först vara uppmärksam på deras utseende: Stammen ska vara tät, ljus, med fina sektioner. Trög, färgad, med krossade sidor – Ej lämplig. Väl valda råvaror – nyckeln till att få en utsökt maträtt.

Tvätta citronerna, torka av med en handduk och ta bort skalen med en speciell kniv. Doppa i kokande vatten och låt det vila i femton minuter..

Lös socker i vatten och koka sirap i fem till sju minuter för att få en tjock, viskös konsistens som melass..

Citrus extrakt skimmer och byta till kallt vatten, hugga i skivor i processen att ta bort benen. Om de lämnar, kommer de att ge en bitter smak på syltningen. Citronskivor placeras i sockersirap och kokas.

När bubblor dyker upp på ytan, lägger vi omedelbart den halva färdiga produkten och lämnar den tills den slutliga kylningen. Sätt igen sylt på hällen och koka. Enligt detta system handlar vi två eller tre gånger och glöm inte att röra med en träsked för att inte brinna.

Vi distribuerar den färdiga citron sötmen till de steriliserade burkarna och omedelbart snurra. Vi kontrollerar bevarande för täthet och vi sätter ihop en filt för natten.

Citronstam med skal

Citronskal är inte mindre värdefull än köttet själv, därför används det ofta under beredningen av sylt. På grund av skalen förvärvar den en särskild bitter smak, vilken i bakning uppenbaras i form av ytterligare anteckningar.

komponenter:

 • Citron – 450 g;
 • Socker – 1,1 kg;
 • Vanilj – 1 msk. l.
 • Kyldt vatten – 1 l.

Sortera genom citroner, tvätta med vatten, torka och fördjupa i kokande vatten i några minuter. Avlägsna och låt svalna något..

citroner обмыть

Skärpa med en vass knivring med högst fem millimeter tjocklek..

skuren in i лимоны

Frukt används bäst med en tunn skal, så det blir en lämplig balans mellan syra och bitterhet. Häll kallt, renat vatten i den emaljerade skålen, lägg sedan de skivade flaskorna, stäng locket tätt och koka i femtio minuter.

böld

Häll socker och vanilj, blanda noggrant och koka i ytterligare en timme, vilket minskar flamman. I processen för värmebehandling av citron löses upp och få en homogen viskös massa. Men om du åt citrusfrukter med en tjock hud kan du ha fibrösa partiklar. I så fall ökar lagringstiden med trettio till fyrtio minuter..

böld пока масса не станет однородной

Skölj burkarna noggrant med läsk och sterilisera i en djup panna eller lägg en kokande vattenkokare på tippen. Metallskydd täcker också kokande vatten..

I den förberedda behållaren sprid ut varm citron sylt och rulla upp. Vänd burkarna, täcka med en varm filt och låt svalna helt..

sylt готово

Citrongel i en långsam spis

Matlagningsgelé – den längsta och tråkiga proceduren. Köksenheten används för att underlätta och påskynda processen att göra geléliknande citron sylt. Det räcker att förbereda halvfabrikat, lasta, slå på lämpligt läge och lämna.

komponenter:

 • Citron – 6 st.
 • Kanel – 2 tsk;
 • Socker – 900 g;
 • Vatten – 1 liter;
 • Honung – 4 msk. l.

citron варенье с имбиремMogen mogna frukter doppas i kokande vatten i tre till fyra minuter. Detta gör dem mjukare och bekvämare för vidare bearbetning..

Ta ut, lägg ut på en handduk och ge lite coolt. Skaka en citron med en skarp filet i smala små bitar. I processen måste du ta bort benen.

Fördjupa det beredda råmaterialet i skålen, fyll det med kallt vatten och koka i femtio minuter genom att köra släckningsfunktionen. Öppna locket, knäda med en silikonspatel, tillsätt de övriga ingredienserna och fortsätt tillagning i ytterligare en timme..

Om du inte gillar väldigt söt sylt kan du minska del av socker eller eliminera honung. Konsistensen är ganska tjock, så försiktigt sking citrongelé på sterila burkar med en sked och tryck på bordets undersida så att det inte finns några hålrum. Tvinnade järnlocket är lämpliga för denna konservering, men det är nödvändigt att lagra citrongel på en mörk, sval plats..

sylt из фейхоаKoka läckra feijoa sylt och persimmon. Sweetnessen har en exotisk smak och har många vitaminer..

Hur man lagar en hälsosam sylt av valnötter, läs vår artikel.

Notera ett enkelt recept på lingonberry sylt, som kan kokas om fem minuter.

Citron Ginger Jam

Ofta, på höst-vinterperioden, förbereder hemmafruar en blandning av slipat ingefära, citron och honungslip i en mixer eller kvarn. Men du kan ta hand om det här på sommaren genom att rulla en lika god efterrätt av samma produkter i burkar.

komponenter:

 • Gingerrot – 350 g;
 • Citron – 5 st.
 • Socker – 550 g;
 • Vanillin – 2 tsk.

Gingerrot måste förberedas i förväg. Ta bort ett tunt skikt av skal, skär i små kuber och suga i två eller tre dagar i kallt vatten så att bitterheten är borta. Byt vatten ska vara minst tre gånger om dagen. För att mer subtilt avlägsna det övre lagret av ingefära, kan du rengöra det med en köksmetallskrapa..

Tvätta citroner, hugga kuber med, tillsammans med zest, var noga med att ta bort kärnorna. Förberedda halvfabrikat placeras i en aluminiumskål, beströdd med socker, vanilj och satt på en stark flamma..

Syltetiden bör kokas med intensiv omrörning så att sockret inte brinner till sidorna och botten av behållaren. Koka i fyrtio minuter och lägg åt sidan, kyla helt och sätt på hög värme igen..

Vi placerar rena kokta burkar och ordnar varm citron ingefära sylt över dem. Hermetiskt valsade lock, sår i en tjock filt och ge helt coolt.

Kulinariska resultat

När du köper citroner, var uppmärksam på att de inte är för övermåliga, annars under matlagningsprocessen kommer de att falla ifrån varandra, förvandlas till en röra och kommer att ha ett oestetiskt utseende. Om du vill förlänga hållbarheten på citron sylt, under tillagning, ta bort skummet från toppen och vika det bara i en steril behållare..

Kontrollera att locken är tätt rullade och låt inte syre passera genom. Dessert kan lagras både i skafferi och i kylskåp.