Hur man lagar läckra dumplingsångade

Ångad Dumplings är en maträtt som är bekant för alla. Ånga “pajer” med fyllning kan säkert ges till barn. Dessutom kan dumplings vara en fullständig huvudrätt och kan slutföra lunch som en efterrätt. Nedan hittar du några recept för dumplings..

Grundrecept
hur вкусно приготовить вареники на пару
ingredienser Antal
Kycklingägg 2 stycken
kefir 250 gram
Veteblandning mjöl 500 gram
Stugaost 500 gram
Vegetabilisk olja 1 matsked
Granulärt socker 4 matskedar
soda 0,5 tsk
Tillagningstid: 60 minuter Kalorier per 100 gram: 234 kcal

Första knådar degen. Ta kefir ur kylskåpet och låt det värmas till rumstemperatur. Slå det med läsk och ägg. Sedan börjar vi blanda mjölet i vätskemassan. Knä är inte klibbig, elastisk deg. Vi packar den i klädesfilm och skickar den till vila i kylskåpet.

att göra тесто

Tillsätt ägget med socker tills ett vitt skum uppträder. Stör därefter kraftigt äggmassan i ostmassan. Du kan lägga till lite mer socker efter smak..

att göra начинку

Rulla degen på ett bord i ett lager ca 0,5 cm tjockt. Klipp cirklar med en kopp eller en kopp. För varje cirkel lägg en matsked fyllning och noggrant nypa kanterna.

att göra кружки теста

Om du lagar mat i en dubbelkokare, måste du lätt fett skålen med vegetabilisk olja.

att göra вареники

Vik dumplingsna så att de inte röra varandra. Sätt på matlagningsprogrammet i 12 minuter.

att göra вареники

Om du inte har en dubbelpanna, kan du använda en kolsvamp över en kruka med kokande vatten. Servera färdiga dumplings med söt gräddfil. Du kan ersätta söt fyllning med smaklig. Det är nog att lägga till salt, örter och vitlök till ostmassan.

Dumplings utan ägg med ångad körsbär

Cherry dumplings är bra för barn meny eller fasta. När allt kommer omkring innehåller degen inte ägg.

Så börjar vi laga ångade dumplings:

 1. 200 ml mycket varmt vatten;
 2. Mjöl – ca 2, 5 glasögon;
 3. Salt – en halv tesked;
 4. Matsked socker;
 5. 150 gram pitted körsbär.

Tillagningstid – 1 timme. Energivärde – 167 kcal per 100 gram.

klimpar с вишнямиMjöl mjölet på bordet. Vi börjar långsamt hälla varmt vatten i mitten och knäda degen. Det ska visa sig elastiskt, och samtidigt inte för stelt. Så snart degen är klar, skicka den till kylskåpet för att vila under filmen.

Häll kirsebären pitted med socker och sätt i en sik för att göra saftstacken. Häll det inte! I framtiden spädar vi saften med vatten och koka det lite. Det blir en söt sås för servering dumplings.

Rulla degen i behållaren. Den optimala tjockleken är 0,5 centimeter. Använda en kopp, klippa ut muggarna. Sätt i mitten av varje matsked fyllning och försiktigt fästa kanterna. Skåldammare fett med vegetabilisk olja och vik dumplings. Ställ matlagningsprogrammet i 13 minuter. Cherry dumplings serveras med söt sås.

Steamdumplings med svamp i en långsam spis

Ångad champinjon dumplings är en utmärkt och tillfredsställande maträtt. Vi ska laga den i en långsam spis på ångläge.

 1. Vatten – 1 kopp;
 2. Mjöl – 3 koppar (beroende på kvalitet, du kanske behöver mer eller mindre);
 3. Smör – en matsked
 4. Salt – en halv tesked;
 5. Svampar – 200 gram;
 6. Lök – 1 stor lök.

Tillagningstid – en timme. Energivärde – 189 kcal per 100 gram.

Vi börjar med testet. Vattnet värms till nästan kokande. Häll salt i det, tillsätt olja och blanda noggrant. Börja hälla mjölet över ett halvt glas och knäda degen. Det ska vara elastiskt och inte för hårt. Ge degen att slappna av i kylan.

Skaka lök fint. Svampar skärs också i små kuber. Stek i vegetabilisk olja tills guldbrun.

Rulla ut degen. Klipp cirklarna med ett glas eller en krus. Sätt fyllningen i mitten av varje juice. Mängden behöver variera beroende på din smak. I en multicooker sätter gallret för att laga mat för ett par och smörj det med olja. Ställ in ångdioden i 15 minuter. Sätt dumplings på hyllan och stäng locket. Servera dumplings med gräddfil.

Dumplings med svamp och potatis

klimpar с картошками

En annan variation av en hjärtlig andra kurs. Degen gör det föregående receptet. Nu ska vi göra fyllningen.

 1. Potatis – 2 knölar;
 2. Lök – 1 stor lök;
 3. Svampar – 100 gram.

Koka potatis i uniform. Rengör nu och kyla det. Sedan skär vi potatisarna i små kuber (som i salladen Olivier). Svamp och lök skärs i små bitar och stekas i smör tills det kokas. Salt till smak, du kan lägga till peppar eller vitlök.

Rulla degen som vanligt. Klipp cirklarna. Sätt på varje fyllning. I en smörgad ångbåt fälls dumplingsna. Ställ in 10 minuters tillagningstid. Färdiga dumplings kan serveras strös med stekt lök på toppen.

spets блиныReceptet på tunna pannkakor på kefir – de visar sig vara ömma och lacy.

Läs hur man gör en utsökt gryta på risdegen med frukt eller kött..

Läs hur man gör en äppelfri äggpai – ett enkelt och ovanligt recept som kokas om fem minuter..

Ångad dumplings på kefir med potatis och cracklings

Sådana dumplings är en ganska högkalorig maträtt, men mycket smaklig. Perfekt lunch för vinter kalla dagar. För beredningen behöver vi följande produkter:

klimpar со шкварками

 1. 250 ml kefir;
 2. 500 gram mjöl;
 3. En halv tesked soda;
 4. En halv tesked salt;
 5. Ägg – 1 stycke;
 6. Potatis – 4 stora knölar;
 7. Smör – en matsked
 8. 130 gram fett med streck av kött.

Tillagningstid – 1 timme. Energivärde – 334 kcal per 100 gram.

Låt oss först göra testet. Kefir värm upp och häll soda och salt i den. Lätt vispa. Tillsätt ägget och rör kraftigt igen. Börja hälla mjöl. Knippa det elastiska degen och lägg det i kylskåpet..

Potatis rena och koka. Töm vattnet och lämna en liten buljong. Med hjälp av tolkushki gör du potatismos. Värm pannan och lägg ut fettet, skär i smala remsor. Stek det tills det blir fettar. Lägg dem till puré. I de krossade potatiserna tillsätt smöret och saltade om det behövs..

Rulla ut degen och klippa cirklar av önskad storlek. Sprid fyllningen och klistra försiktigt på kanterna. Smörj skålen med ett tunt lager av vegetabilisk olja. Sprid dumplings och laga dem i ca 10 minuter. Serveras med smält smör och gräddfil.

Användbara tips

För att laga läckra dumplings behöver du veta några hemligheter. Vad är nyanserna bör övervägas?

 1. Mjöl måste siktas väl. Detta görs för att mätta det med syre. Knead degen blir mycket lättare.
 2. Om du förbereder choux bakverk, börja knådas det först efter kylning. Hot massa kommer att hålla sig i händerna.
 3. Häll inte mycket mjöl under rullande process. Annars kommer degen vara gummi och hård. Du kan smörja valsen med ett tunt lager vegetabilisk olja.
 4. Om du gör dumplings med frukt eller bär fyllning, var noga med att göra ett lager av deg tjockare än för andra typer av rätter. Juice mjukar lätt degen inuti, så alltför tunt kan riva.
 5. För ostmassa bör dumplings vara motsatt, rulla ut degen tunnare än vanligt. I ostmassan kan du lägga till russin, torkade aprikoser och andra torkade frukter.
 6. Om du behöver frysa dumplingsna för framtiden, frysa dem först på en stor bräda, beströdd med mjöl. Så snart varje dumpling frös, lägg dem i en påse och lägg dem i frysen.
 7. Färdiga dumplings kan serveras med smält smör, stekt lök, fruktsås.
 8. Jordgubbar, bananer i karamell, hallon, bitar av konserverad persikor eller ananas är idealiska som fyllning av frukt. Det blir en mycket välsmakande och ovanlig efterrätt..
 9. Om du fortfarande har kokta dumplings med osötad fyllning kan du laga en mycket god maträtt. Vik dumplingsna i potten. Smörj dem med majonnäs eller gräddfil. Strö med riven ost. Skaka sedan skålen i 10 minuter vid en temperatur på 220 grader i ugnen. Om du har en grill, använd den.
 10. Istället för bacon för knäckningar kan tunna skivor skinka, bacon eller korv stekas. Om du föredrar svamp, var noga med att steka sprickorna på en liten eld så att de inte brinner.

Nu vet du hur man lagar flera olika läckra ångade dumplings. Du kan säkert bjuda in vänner och släktingar för att besöka denna maträtt..

Loading...