Hur man lagar läckra gryta med pommes frites

Pommes frites och kött är perfekt kombinerade produkter. Tillsammans gryta de, steka, smaka, baka. Vi erbjuder att överväga de mest framgångsrika recepten av rätter med dessa läckra ingredienser..

Det klassiska receptet för att laga gryta med pommes frites
hur вкусно приготовить тушеное мясо с черносливом
ingredienser Antal
Fläskfilé 1 kilo
morötter 1 stycke
lök 1 stycke
torkade plommon 100 gram
majonnäs 2 matskedar
vatten 1 kopp
Salt, kryddor 1 nypa
Tillagningstid: 90 minuter Kalorier per 100 gram: 205 kcal

Vi tar ett smör av ungt fläsk, tvättar det under kranen och torkar det. Om det finns film och ledare, ta bort dem. Klipp in i kuber av medelstorlek (ca 3 × 3 cm).

gris с черносливом

Sätt på pannan på gasen, sätt ut det skurna köttet på det. Tvätta, skala, och hugga sedan löken i stora halvringar och morötter – i kuber. Blanda köttet och fyll det med grönsaker.

yngel свинину

Lägg svamparna i en liten skål och häll dem med varmt vatten, låt dem ånga i 3 – 5 minuter. Töm och skör bären. Lägg dem till köttet.

klippa den чернослив

Fyll med kryddor och salt, häll i ett glas vatten, blanda allt grundligt och täcka med ett tätt lock. Städa upp flambrännarna till ett minimum.

lägga till чернослив

Efter 10-17 minuter tillsätt majonnäs och blanda allt igen. Utan att täcka med lock, gryta i ytterligare 5 till 8 minuter, varefter vi stänger av gasen och låt disken stå i 20 minuter.

stuvad чернослив

För att säkerställa optimala temperaturförhållanden för matlagning passar en specialpanel bäst, men om den inte är där kan du ta någon tung stekpanna med en tjock botten.

Kött med pommes frites och potatis i en långsam spis

komponenter:

 1. Unga potatisar – 6 stycken;
 2. Kalvkött – 600 gram;
 3. Pudon – 50 gram;
 4. Morötter – 2 stycken;
 5. Tomat – 2 stycken;
 6. Vegetabilisk olja – 1,5 matskedar;
 7. Vitlök – 2 kryddnejlika;
 8. Bay leaf – 2 stycken;
 9. Salt, kryddor – på en nypa.
Gruva och skär i små kalvkött. Aktivera “Bakning” -läge på långsam spis, häll solros eller majsolja in i skålen och kasta köttet in där så att det rostar och brinner något (ca 12-15 minuter).

Under tiden rengör och tvätta grönsakerna. Skär potatis i medelstora kuber, morot i tjocka skivor och tomat i halva ringar. Hacka vitlök med en kniv. Efter kalvköttet har förvärvat den nödvändiga rodiga färgen, ta bort den på plattan.

Vi skär de gröna grönsakerna i den långsamma kokaren i samma läge och passera, om det rör sig ibland. Tvätta torkade pommes frites med varmt vatten och skär i remsor. Efter rostning av grönsaker, lägg till potatis, kött och pommes frites till dem..

Salt, krydda med kryddor, lövblad och blanda allt bra. Skydda med lock och fortsätt matlagning i ytterligare 55 minuter i samma läge. 5 minuter före utgången av den angivna tiden öppnar du locket och häller vitlök.

Kött med pommes frites i ugnen

komponenter:

torkade plommon со свининой

 1. Pork balyk – 1,5 kg;
 2. Pudon – 100 gram;
 3. Majonnäs – 5 matskedar;
 4. Senap – 3 matskedar;
 5. Salt, kryddor – att smaka på;
 6. Vitlök – 3 klyftor;
 7. Sojasås – 3 matskedar.

Mine och torra balyk. Vi lägger på brädet och med en skarp kniv skär vi biffar över fibrerna utan att skära igenom. Till sist borde det vara som en bok. Skala och finhacka vitlök.

I en separat skål kombinerar vi majonnäs, senap, salt, kryddor, sojasås och blandar allt bra. Den resulterande marinaden täcker grundligt köttet, inklusive nedskärningar. Vi förskjuter den till en djup skål och lägger den på en sval plats för att marinera för natten..

Torkade prunes skärs i stora ringar. Vi tar ur skålen med blött kött och börjar lägga pommes frites mellan biffar. Sätt på ugnen vid 220 ° C.

Vi byter fyllt kött i en glasrödare och skickar det till en röd-het ugn i 40-50 minuter utan täckning.

Stew med pommes frites i en kruka

komponenter:

 1. Oxfilé – 600 – 700 gram;
 2. Morötter – 1 stycke;
 3. Lök – 1 stycke;
 4. Torkade pommes frites – 50 gram;
 5. Ärter – några;
 6. Tomatpasta – 3 matskedar;
 7. Färska örter (dill, persilja) – ett gäng;
 8. Svampar – 400 gram;
 9. Gräddfil – 3 matskedar;
 10. Vegetabilisk olja – 1,5 matskedar.

Tvätta och skära köttet i små kuber. Vi rengör lök och morötter.

Vi tar svampar (mushrooms eller ostron svamp), tvätta dem under rinnande varmt vatten, skalla och hugga fint. Sätt stewpan på spisen, värm den på elden och lägg upp köttet.

gris с мясомEfter skivornas skivor har stekt på alla sidor, häll svampen där och fortsätt att simma i 10 till 13 minuter, inte glömma om periodisk omrörning..

Vid denna tid hugga lökan i halva ringar och hugga moroten på ett grovt riven. Vi tar en liten stekpanna, lägg på elden, häll smöret och steka de hackade grönsakerna. Därefter ångad torkade kokta pommes frites i kokande vatten.

Vi sprider den på en ren handduk för att torka ut och skäras sedan i små bitar. Vi tar ut tre lerkrukor, jämnt sprid köttet med svamp, rostade grönsaker, pommes frites och tomatpasta.

Vi blandar allt bra med en sked, täcker den med lock och skickar den till en förvärmd ugn vid 190 ° C i 50 – 60 minuter.

Medan köttet är kokt, tvätta och finhacka gröna. Efter tiden får vi krukor. Spruta stews med gröna på toppen och lägg till 1 msk gräddfil till varje servering före servering..

Braised kål med kött och pommes frites

komponenter:

 1. Kål – 1 huvud;
 2. Fläskmassa – 600 gram;
 3. Morötter – 2 stycken;
 4. Tomatpasta – 2,5 matskedar;
 5. Torkade pommes frites – 50 gram;
 6. Vegetabilisk olja – 1,5 matskedar;
 7. Vatten – 150 milliliter;
 8. Salt – 0,5 tsk;
 9. Kryddor – att smaka.

Min, torka och skära köttet i portioner, ta bort strängarna och filmen.

Sätt stewpan på ugnen, häll i vegetabilisk olja, värma den och lägg upp fläsken. Stek på alla sidor i 15 – 20 minuter, samtidigt som du inte glömmer att rör om ibland. Om det är lite fett på köttet och du inte vill att det ska vara torrt, sätt lite vatten på pannan.

köttet с дымкомTa kålen, ta bort de bortskämda arken, klipp huvudet i hälften och börja krossa i tunna långa band. Lägg sedan ut på en uppvärmd panna och börja steka på medelstark eld.

Vi rengör morötter och vi skär sugrör, vi skickar till kål. Rör grönsaker hela tiden, annars kan de brinna..

När kål blir gyllene färg spridar vi kött till det. Allt grundligt blandat och fortsätt att simma. Skär pommes frites i skivor. Sätt tomatpasta i ett glas och späd med vatten. Häll i panna tillsammans med pommes frites. Salt, tillsätt kryddor och simma ytterligare 15 minuter.

Lammgryta med pommes frites

komponenter:

 1. Lamm – 1 kilo;
 2. Smör – 2 matskedar;
 3. Lök – 1 bitar;
 4. Morötter – 1 stycke;
 5. Pudon – 50 gram;
 6. Salt, kryddor till smak;
 7. Socker – 0,5 tsk;
 8. Vinäger – 1 tennsked
 9. Vatten – 300 milligram;
 10. Bay leaf – 2 stycken;
 11. Färska gröna.

Vi sköljer köttet väl med ett kraftigt tryck av kallt vatten. Töm med en handduk och sätt på ett huggbräda. Börja skära i kuber 3 × 3 centimeter, längs vägen som skär av trådarna.

Vi lägger en liten kastrull med vatten på elden och efter kokning lägger vi ut det skurna köttet och lövbladet, salt och täcker med lock. Vi samlar noggrant upp skummet med en slitssked (en sked med hål). Koka lamm i 20 minuter.

Lök och morötter rengjordes grundligt och skärs i ringar. Sätt pannan på hällen, sätt smöret. Dipa hackade grönsaker i smält smör och börja steka.

Töm prunes med varmt vatten och låt ånga i några minuter, dränera sedan och skär i remsor..

Kokt kött ut ur pannan. Filtrera buljongen genom en sikta med en liten cell eller gasbind och ta bort den till sidan. Sprid kött, rostade grönsaker, pommes frites i en djup stewpan.

Häll buljong och sätt på spisen. Efter kokning, tillsätt socker och ättika, blanda allt, minska flammen till ett minimum och fortsätt att simra i 20 minuter. Den färdiga maträtten är dekorerad med finhackade gröna..

kotletter готовыJuicy grillad fläskkotlett i en panna – en bra maträtt för alla tillfällen.

Pork stekt i en panna med lökskiv – mmm … du slickar dina fingrar med nöje. Läs recept med foton och rekommendationer från kockarna..

Hur man lagar ett fläskhjärta i en panna, så att köttet inte smakar bittert och förblir gott och ömt. Läs här..

Användbara tips

 • Innan du använder den torkade frukten, suga den i varmt vatten i 12-14 minuter, varefter plommonerna kommer att förångas och dess smak blir mer mättad..
 • Det är bättre att välja torkade pommes frites utan stenar – detta kommer att minska tiden som krävs för att laga mat, eftersom det inte finns något behov av rengöring.
 • För stewing kött med pommes frites är det bäst att använda en stewpan med en tjock botten eller en gjutjärnspanna med ett stort glaslock..
 • Ett utmärkt komplement till kötträtter med pommes frites är torkade aprikoser, koriander och muskotnöt. Kött med pommes frites som serveras med torrt rött vin. Det kan gå som en självständig, inte garnering, maträtt.

Bon aptitret!

Loading...