Hur man lagar läckra sorrel pajer

Fördelarna med välsmakande surgräs från trädgården, som kallas sorrel, är orättvist bortglömda. Och förgäves. Det är trots allt en skatt för organismer som plågas av vinterns avitaminos. Innehållet av vitaminer och mineraler rullar bara över. Därför strävar vi omedvetet efter att njuta av surt sorrel, krossa det i en trädgårdsbädd eller använda den till matlagning..

På hyllorna i stormarknaderna möts sällan en så värdefull säsongsprodukt. Men du borde inte vara upprörd, även om du inte är ägare till din egen webbplats. På våren för att hitta sorrel på livsmedelsmarknaden vid mormor – dachnits inte svårt.

Så, du har blivit den glada ägaren till en väska med denna användbara anläggning – var god att välja ett recept. Det är dags att trivas och älskade.

Söt jästpatties med sorrel i ugnen
hur приготовить вкусные пирожки со щавелем
ingredienser Antal
mjöl 250 g
högkvalitativt ägg 1 st.
gräddfil 100 g
solrosolja 50 ml
socker 1.5 Art. degskedar, 50 g för fyllning
torr bagerisjäst 1 tsk
sorrel 1 stort gäng
smör 50 g
äggula 1 st.
Tillagningstid: 210 minuter Kalorier per 100 gram: 201 kcal
Juicy oxalisk fyllning med en subtil känsla av karamell, den mjukaste smulningen och gyllene skorstenen. Pajer kokta i ugnen, inte ens ge möjlighet att passera av likgiltigt.

Receptet för att göra söta patties med sorrel i ugnen bör börja med tillagningen av degen. Vi rekommenderar att du får mat i förväg från kylskåpet. Rumstemperaturen på alla ingredienser är nyckeln till framtida bakning..

Det finns två sätt – knäda med handtag eller göra en brödmaker arbete. Det är nog att ladda alla komponenter i köksassistenten i den ordning som rekommenderas i instruktionerna för en viss modell..

Och sedan ställa in programmet för knådning. Det är lämpligt att välja ett läge där degen hälls ett par gånger..

Om du vill arbeta med dina händer måste du blanda alla flytande ingredienser. Och gradvis tillsätta en blandning av mjöl och jäst, få en mjuk deg. Masha det noga i ca 10 minuter, sätt det i en ren skål, täck den och ge den i 2 timmar för en bra hiss. En gång kommer degen att bli knådad..

Det är dags att börja stoppa. Sorrelbroschyrer skärs i smala remsor och strö på en uppvärmd panna med smör. Kyl oxalmassan till rumstemperatur, annars riskerar man att förstöra jäst och säga adjö till den frodiga bakningen..

Dela fyllningen och degen i 8 delar. Det är dags att mögla. Lägg packningen på vardera av de plana bitarna, strö med 1 tesked socker, noggrant nypa kanterna.

Det återstår att vikla pajerna på ett bakplåt så att sömmen ligger på botten. Så fort de ökar i volymen, smörj äggula. 25-35 minuter i ugnen vid 180 grader gör kakorna rodiga.

ärta кашаHur man snabbt lagar pea gröt utan blötläggning. Notera våra recept.

Rose petal sylt är en utsökt delikatess, exotisk och utsökt. De säger att det är mycket älskat i öst, prova det och du.

Vill du äta sorrel pajer på vintern? Notera våra recept för beredning av sorrel för vintern.

Puff konditorivaror med sorrel och äpplen

Expressbakning av inköpt deg kommer alltid att komma till räddning av värdinnan. Utmärkt resultat med minimal tid.

ingredienser:

 • puff konditorivaror (jästfri) – 450 g;
 • sorrel – 1 stort gäng;
 • äpplen – 4 st.
 • socker – 100 g;
 • kanel – för smak;
 • stärkelse – 1,5 tsk
 • 1 äggula.

Tillagningstid: 45 minuter.

Kaloriinnehåll: 265 kcal.

Degen ska bli avfrostad. Fyllningen för puffers med sorrel är lätt att göra. Det är nog att tvätta och torka sorrelblad, skära dem i tunnare band, blanda med stärkelse och socker. Skala äpplen, ta bort frölåda, hugga in i kuber.

skuren in i щавель

Du kan fortsätta till bildandet av puffar. När degen har tinas, rulla den lite ut och klippa den i kvadrater av samma storlek. Sätt beredda äppelbitar i hörnet av varje ämne, strö med kanel och sätt oxalonfyllning på toppen.

att göra пирожки

Framtida patties vikta i trianglar. Knippa kanterna noggrant. Det sista steget kommer att vara smörjning av puffarnas yta med äggula.

att göra пирог

Det återstår att skicka bakplåten i ugnen och vänta vid 180 grader i 15-20 minuter.

pirog_so_shavelem_iz_sloenogo_testa-273.186

Stekt sorrel pajer med ägg

Läckra och rudda jästdegspannor med säsongsbetonad fyllning är helt enkelt skyldiga att dekorera en familjen middag på en solig vårdag.

ingredienser:

 • mjöl – 200 g;
 • torrbakningsjäst – 1,5 tsk
 • vatten – 1 kopp;
 • socker – 1 msk. sked;
 • solrosolja – 3 msk. skedar;
 • kokt ägg – 3 st.
 • sorrel – 1 stort gäng;
 • salt, malt svartpeppar – till smak.

Tillagningstid: 2 timmar.

Kaloriinnehåll: 289 kcal.

Blanda jäst med socker och häll över varmt vatten. Vänta tills jästlocket bildas. Tiden tar cirka 10 minuter. Detta är en opara för testet. Nu måste du blanda den resulterande vätskan med 2/3 av allt mjöl och tillsätta vegetabilisk olja, ät degen med en sked. Gradvis sprinkling mjöl, du måste sätta degen i en tjock viskös massa. Lämna det i 1 timme.

Koka ägget kokt, hugga i små kuber. Lätt tvätta de hackade hackorna i en stekpanna. Båda massorna blandar, krydda med salt och peppar..

För att göra pajer behöver du noggrant pudda bordet. Ta en deg med matsked, rulla i mjöl på båda sidor och tryck ner, vilket ger en platt kakaform. Forma en kulle av fyllningen i mitten. Det återstår att zaschipnut.

Pajer är stekt i en väluppvärmd vegetabilisk olja. Rosig skorpa på båda sidor? Det är dags att ställa in bordet.

Hemligheten av juiciness

Receptet väljs, produkterna är beredda, men hur får man det perfekta resultatet första gången? Det är en liten hemlighet. Rätt mängd fyllning – ett löfte av läckra pajer. Det oxaliska skiktet måste nödvändigtvis vara tjockt, då kommer bakningen att vara saftig. Fingers slick!

Tips: glöm inte att värmebehandlingen minskar kraftigt under värmebehandling. Därför är det nästan omöjligt att överdriva det med mängden grönt. Tvärtom desto mer blir det, desto smakligare blir resultatet – pattiesna med sorrel kommer bara att smälta i munnen.!