Hur man lagar läckra zucchini kaviar för vintern

Squashkaviar är en hälsosam kosträtt som många tycker om. Du kan laga det på vintern på olika sätt, lägga till olika säsongsprodukter, kryddor, majonnäs. Det är i denna förberedelse att det finns många fördelaktiga spårämnen och vitaminer som är mycket nödvändiga för människokroppen..

Enkelt recept
hur приготовить вкусную кабачковую икру на зиму
ingredienser Antal
zucchini 3 kg
lök 1 kilo
salt 1,5 matskedar
morötter 1 kilo
vegetabilisk olja för rostning
citronsyra 1 tsk
socker 1 matsked
tomatpasta 2 matskedar
Tillagningstid: 40 minuter Kalorier per 100 gram: 84 kcal
Det klassiska receptet för att tillverka squashkaviar är ganska enkelt, så varje kvinna kommer att kunna förbereda den för hela vintern på sommaren..

Medan du kokar kockiargen, kan du också lägga vitlök, selleri, koriander, dill eller persilja till huvudprodukterna..

 1. Unga mjuka squash tvättar väl, skär av spetsarna, skär i cirklar och stek dem från båda sidor till en gyllene färg; zucchini нарезеть
 2. Grate morötter, skär lappar i halva ringar och stek dem i samma olja som courgetter, tills de är guldbruna; yngel морковку
 3. Grönsakerna svalna, vrid dem i köttkvarn och lägg i en kastrull med en tjock botten; lägga ut кабачки
 4. Till den resulterande blandningen tillsätt socker, citronsyra, tomatpasta, salt, blanda väl, koka upp och koka i 15 minuter; zucchini перекрутить
 5. Lägg färdigmaträtten i steriliserade burkar, rulla upp och linda med en filt tills det kyler helt.. zucchini готовы
Sådan kaviar är mycket välsmakande och ömt. Dessutom normaliserar det arbetet i magen, en positiv effekt på människokroppen.

Hur man lagar squash kaviar “fingrar slicka”

Erfaren och nybörjare kockar är alltid på jakt efter recept för intressanta och goda förberedelser för vintern. Denna kaviar kommer att vädja till alla familjemedlemmar, oavsett ålder..

ingredienser:

 • 6 kg zucchini;
 • 1,5 glas vatten;
 • 3 kilo morötter;
 • 6 matskedar salt
 • 1,5 pund lök;
 • 15 matskedar socker;
 • 3 koppar vegetabilisk olja;
 • tomatpasta – 0,5 liter.

Tillagningstid: 65 minuter.

Kalorier per 100 gram: 80 kcal.

Fördelen med detta recept är dess enkelhet, så även människor som är långt ifrån köket kommer enkelt och snabbt att laga en god förberedelse..

kaviar в банках

 1. Grönsakerna tvättas ordentligt, rengörs av allt onödigt och skärs i kuber, och moroten gnids på en rivare;
 2. Alla grönsaker överförs till en djup kastrull med en tjock botten, fylld med vatten och stuvad tills den är klar med låg värme i 40 minuter.
 3. När grönsakerna är klara, måste de läggas ut i en kolvar, så att allt vatten i glaset och med hjälp av en blandare ska döda för puré;
 4. Sätt massan tillbaka i kastrullen, tillsätt socker, salt, tomatpasta till den, koka upp och koka i 15 minuter, ständigt omrör
 5. Sätt kaviaren i steriliserade burkar, rulla upp, vrid dem upp och ner och täck dem väl med en filt.

Det är bäst att lagra en sådan billet på en sval och mörk plats. Hon kommer att glädja sin delikata smak under hela vintern..

Grönsakskaviarrecept med majonnäs

pumpa икра с овощами

Om den vanliga squashkaviaren redan är trött och du vill laga något gott och ovanligt, kan du läsa detta recept. Kaviar är öm, mjuk och i kombination med potatis, svartbröd och färsklök, avslöjar det fullständigt smakämnena..

ingredienser:

 • 250 milliliter 67% majonnäs;
 • 3 kg zucchini;
 • 0,25 liter tomatpasta;
 • 0,5 koppar vegetabilisk olja;
 • 2 matskedar socker;
 • 4 lökar;
 • 2 matskedar 9% ättika;
 • 5 gram salt
 • 4 gram paprika, allspice och svartpeppar.

Tillagningstid: 3 timmar.

Kalorier per 100 gram: 96 kcal.

Det är nödvändigt att tillbringa flera timmar av din tid att förbereda denna preform, men resultatet är värt det..

 1. Tvätta squash, skär i små barer och snurra genom köttkvarn, följt av lök stekt i vegetabilisk olja;
 2. Sätt blandningen av kucchini och lök i en kastrull, lägg allt på elden och koka i 2 timmar på låg värme, rör om ständigt;
 3. Tillsätt majonnäs, tomatpasta, socker i en kastrull, blanda och simma i 20 minuter, sätt sedan salt, ättika och kryddor och håll på spisen i ytterligare 10 minuter.
 4. Blanketter sprids ut i burkar, rullar upp och sätts ihop.

Denna squashkaviar är extremt god och smälter bara i munnen. Trots det faktum att majonnäs läggs till det, försämras det inte och kan lagras på en sval plats under lång tid..

aptitretareFyllda ägg – recept med foton och steg för steg rekommendationer av detta underbara och enkla mellanmål.

Hur man lagar läckra köttbullar med saftig sås, läs vår artikel..

Hur man förbereder sorrel för vintern – några enkla recept som hjälper värdinnor.

Squashkaviar för vintern som en butik

Många köper ofta butiken, eftersom de älskar det för ömhet. Om du har önskan och möjligheten kan du laga samma maträtt, vilket inte ger smak åt motparten. Du behöver inget extra, bara en uppsättning enkla och billiga produkter..

ingredienser:

 • 2 kg zucchini;
 • 0,6 kilo morötter;
 • 0,6 kilo tomater;
 • 0,3 kg lök;
 • 1 matsked vinäger;
 • 4 tsk socker
 • salt;
 • peppar;
 • 100 gram vitlök.

Tillagningstid: 80 minuter.

Kaloriinnehåll per 100 gram: 84 kcal.

För att laga denna squashkaviar är det bäst att välja ung, liten squash med en tunn och känslig hud och oformad frön. Om det inte finns några kan du använda stora, men i det här fallet är det nödvändigt att ta bort huden och klippa ut mittdelen..

 1. Tvätta squash, skär i små bitar;
 2. Skär lök och tomater i bitar, hugg vitlök, grilla morot på en liten rivare;
 3. Häll vegetabilisk olja på en stekpanna och steka lök och morötter till en gyllene nyans, lägg sedan till tomater, socker, salt och låt allt smaka på låg värme i 5 minuter.
 4. Vrid skurgen av zucchini i köttkvarnar och sätt potatismos i en gryta med en tjock botten, laga kakan från kokpunkten i 30 minuter och ständigt röra botten så att ingenting brinner;
 5. Tillsätt rostade grönsaker till zucchini, tillsätt ättika och stuv allt utan lock i ytterligare 30 minuter, och tillsätt i slutändan hackad vitlök.
 6. Ta bort grytan från värme och blanda innehållet med en mixer tills konsistensen är jämn;
 7. Sprid kaviaren på bankerna, täck och rulla upp.

Under bevarande måste alla burkar och lock steriliseras. Detta kan göras i ugnen, mikrovågsugnen, eller över vattnet med panna och specialverktyg. Om burkarna är små passar de lätt i en mikrovågsugn, flera bitar.

Användbara tips

För att laga squashkaviar på vintern är det bäst att välja stora krukor av gjutjärn eller rostfritt stål. De måste ha en tjock botten så att all mat värmer jämnt. Det är detta enkla trick som gör det möjligt för dig att förbereda en god mat..

Om huset inte har sådana rätter, är det bättre att köpa det än att använda emaljerade. För beredning av ämnen är sådana rätter inte lämpliga, allt kommer ständigt att brinna i det på grund av detta kommer smaken av kaviar redan att bli bortskämd, som i vissa fall panelen själv.

För slipningsprodukter används oftast köttkvarn eller mixer, beroende på receptet. Om grönsakerna är avbrutna i slutet av matlagningen, då kan du bara inte göra det utan att använda apparaten..

Att göra kaviar för vintern visar sig vara öm och smaklig, det är nödvändigt att välja endast ung squash av liten storlek. För att hålla spinnet så länge som möjligt behöver du bara stänga det i steriliserade burkar..