Hur man lagar makrill smaklig i lökskal i 3 minuter

Makrill är en mycket fet och mycket hälsosam fisk, älskad av alla ryssar. Vem kan förneka dig själv nöjet att prova med heta potatis? Mest av allt använder vi rökt makrill. Nyligen började många dock tvivla på industrins rökning, och priset på en sådan fisk jämfört med rå tar ofta av sig.

Vi erbjuder dig tillgängliga recept för rökt makrill, som du kan göra med egna händer, spenderar minst insats och pengar. Resultatet kommer att bli en doftande och rökt gyllene fisk, som, om den kan särskiljas från vad som köptes i affären, är bara till det bättre..

Huvudhemligheten är “kall rökning” av makrill i lökskal med kryddor och salt, ibland med bryggt svart te. En saltlösning framställs av dessa ingredienser, där en fisk marineras i ett par dagar.

Makrill som syltas eller kokas i lökskal förlorar sin karakteristiska specifika lukt (lukt av fiskolja), blir mjuk, öm, smälter ordentligt i munnen och förlorar inte sin form samtidigt.
Saltad makrill i lökskal
hur вкусно приготовить скумбрию в луковой шелухе за 3 минуты
ingredienser Antal
havsalt (grovt) 1,5 matskedar
vatten (filtrerad) 1 liter
makrill 2 medium
slipad svartpeppar 0,5 tsk
skalade löklökar med 4 stycken.
svartpeppar 5 ärter
torkad dill 2 teskedar
sockersand 2 teskedar
5% ättika 1 matsked
Tillagningstid: 720 minuter Kalorier per 100 gram: 55 kcal

Förbered fisken: avfrost, vid behov, rengör, tvätta.

städa upp скумбрию

Sätt lökskalet i en kastrull med beredat vatten. Du kan något “drunkna” skinken i vatten så att den ger sin färg till den framtida saltlösningen. Koka över hög värme i 20 minuter. En del av vattnet kommer att förångas.

skumbriya_v_lukovoi_sheluhe

Torka saltlösningen och tillsätt salt, socker, peppar (hela), torkad dill och bordsvinäger. Blanda väl. Låt marinaden svalna helt..

saltlösning процедить

Tiden har kommit för att direkt salta makrill: sätt fisken i den valda behållaren för betning (det är bättre om det är glas eller keramik, använd inte plast eller metall). Fyll makrill med saltlösning så att den täcker den, sätt pressen på toppen.

en fisk поместить в контейнер

I denna form bör fisken förvaras i 12 timmar. Under denna tid måste den vändas flera gånger från sida till sida. Därefter ska fisken brygga i kylskåpet i ungefär en dag..

Sådan makrill är bäst kombinerad med kokta potatisar, röda lökar och vegetabilisk olja..

Kokad makrill i lökskal i tre minuter

Detta är inte bara ett snabbt, men bokstavligen snabbt, recept. Det tar väldigt lite ingredienser, bara tid, bara 3 minuter, och kryddig saltad makrill kommer att visas på bordet!
 • 1 stor eller 2 liten makrill
 • 1 liter filtrerat vatten;
 • 5 matskedar stort havsalt utan en kulle;
 • 5 handfuls lökskal.

Saltlösningen bereds med 1 ss salt per 200 gram vatten. Om du har mer fisk ökar mängden saltlösning i enlighet därmed..

Sänk lökskalet i saltlösningen, koka, koka i 5 minuter. Minska elden och lägg fisken direkt i behållaren med lökskalorna. Koka 3 till 5 minuter. Var försiktig: du kan inte smälta makrill, annars kommer den att förlora sin form och kommer att falla ifrån varandra. Vi får fisken, rengör den från skålen.

Det är det! Du kan servera fisk med kokta potatis och orefinerad solrosolja.

Makrill i lökskal med te

makrill в луковой шелухе

 • 1 matsked svart bladte;
 • 2 makrill;
 • 2-3 handfuls lökskal
 • 1 liter filtrerat vatten:
 • 3 matsked grovt havssalt;
 • 1 matsked granulärt socker.

I en gryta, koka och koka i 5 minuter te, lökskal, salt och socker. Helt kylt.

Förbered fisken: klipp av huvudet och svansen, ta bort insidan och filmen, tvätta. Vi lägger fisken i en stor tallrik under lasten så att saltlösningen täcker den. Lämna på en sval plats i två dagar.

Glöm inte att vända makrill för en enhetlig ogräs och vacker färg..

Före servering, strö så mycket fisk med citronsaft..

Makrill i lökskal med flytande rök

Många gillar makrill i rökt form, och därför vill delikatesser ge en viss smak. Hur man gör det?

Du kan använda flytande rök. Detta är ett speciellt koncentrat, en vätska, till vilken rök renad från tjära erhålls från brinnande trä. Denna produkt kan köpas i snabbköpet..

Makrill, syltad med tillsats av flytande rök, utan extra ansträngning kommer att få en ljus smak av rökning.

 • 3 matskedar flytande rökkoncentrat
 • 2 makrill;
 • 2-3 handfuls lökskal
 • 1 liter vatten;
 • 3 bord havsalt grovt;
 • 2 matskedar granulärt socker.

makrill с лимономSätt lökskal i en kastrull, tillsätt vatten, koka i 15 minuter. Därefter filtreras den framtida marinaden.

Vi blandar den helt kylda marinaden med salt, granulat och flytande rök. Fyll i förberedd, rengjord och tvättad makrill så att den är helt täckt.

Fisken bör marineras på en sval plats i två dagar. Glöm inte att regelbundet vända den över.

Efter 2 dagar, ta ut makrill, torka, skära och servera till familjen bordet.

Spicy makrill i lökskal

Denna fisk kommer att tilltala fans av ovanlig smak. Det visar sig raffinerade och doftande. Hemlagad marinering gör makrillmassa speciellt öm. En sådan maträtt kan serveras med kokt potatis och betesallad och på festbordet och för en familjen middag.

 

 • 1 liter filtrerat vatten;
 • 2 makrill;
 • 3 matsked grovt havssalt;
 • 1,5 matsked granulärt socker;
 • 3-4 handfuls lökskal
 • 100 ml starkt bryggt svart te;
 • 1 tesked koriander
 • 5 pepparkorn allspice;
 • 5 jordad peppar;
 • Bay leaf.

I en liten kastrull koka den tvättade lökskalan. Koka i 10 minuter över medium värme, stäng sedan av och låt den brygga i 15 – 10 minuter under ett lock.

Vi filtrerar buljongen från lökskal och blanda salt, socker, allspice och svartpeppar, koriander och ett par lauriter lämnar in i den. Häll i teblad och kyla helt..

Förbered fisken: Ta bort svansen och huvudet, rengör, glöm inte att ta bort den svarta filmen – det ger bitterhet. Vi lägger ut makrill i en stor platt form, täcker den resulterande marinaden så att den täcker fisken.

Makrill bör marinera i 2-3 dagar på ett kallt ställe. Glöm inte att vända varje fisk på morgonen och kvällen så att marinaden är jämnt fördelad och blötlägger slaktkroppen..

Färdig fisk bör läggas ut på pappershanddukar och torkas noggrant..

fiske консервыLäs hur man lagar konserverad fisk från floden hemma.

Diet grill fisk på grillen, läs och notera – i “picknick säsong” behöver du det!

Vet du hur mycket att baka fisk i ugnen i folie, läs rekommendationerna.

Några användbara tips

 1. Om du köpte frusen makrill måste du tina den helt. För att inte störa strukturen i tyget, sätt fisken på en maträtt och kyl i en dag. Upptas på detta sätt kommer det inte att förlora sin form eller smak;
 2. Skär av huvudet och svansen, skrubba fisken och skölj under rinnande varmt vatten. Glöm inte att ta bort den svarta filmen inuti – den kommer att smaka bittra och förstöra smaken på den lagade maträtten;
 3. För korrekt marinering behöver du breda, kapabla rätter – en form för saltning;
 4. När det är dags att sätta makrill i marinaden, måste du komma ihåg att det ständigt kommer fram. Därför är det bättre att omedelbart lägga på en maträtt med en last;
 5. Glöm inte att vrida fisken i processen med betning – cirka 2-3 gånger om dagen. Detta är nödvändigt så att de är jämnt mättade med saltlösning;
 6. Makrill som lagts i lökskal ska kylas före servering. Denna maträtt är bra i kylan.

Makrill i lökskal, framställd enligt ovanstående recept, kommer att tilltala alla älskare av delikatesser i fisk. Värdinnorna kan döda två fåglar med en sten: skäm bort hushållet och ta hand om sin hälsa. Makrill, som inte har passerat industriell rökning, ger trots allt inte cancerframkallande ämnen..

Men näringsämnen – fleromättade fettsyror och vitaminer, spårämnen kvarstår i den. Kostnaden för en sådan maträtt är låg, värdinnans tid och ansträngning är liten och njutningen av god smak och fördelar är enorm.

När allt kommer omkring, de mer hemlagade, kärleksfullt lagade rätterna på vårt bord, desto mer fördelar kommer de att medföra för ditt hushålls hälsa genom att samla dem på ett vänligt familjen bord.!